Hendrix wrote:Ovde će velika prekretnica biti kada Srbija uđe u EU, a kako je krenulo uće sigurno. E onda ćemo imati dvije nacije u BiH sa EU pasošima i bošnjake kao palestince sa svojim jadnim BiH pasošem.
Bojim se da nam tek onda slijedi izolacija i belaji, i sve moguće opstrukcije na svim nivoima vlasti. Jer mi nemamo rezervnu državu a u EU nikada ući nećemo dok je RS-a, jer oni ionako ulaze sa srbijanskim pasošima. Dok se narod zabavlja našim lokalnim sranjima mi polako tonemo sve dublje i dublje, na sceni su takvi likovi koji vladaju da me čudi da bilo šta funkcioniše na bilo kom nivou.
Hajd što nas jebe Dodik i ekipa, Čović i ekipa ali mi sami sebe najviše rušimo, i nema tu napretka, jednostavno previše je opstrukcija i zajebancije da bi se nešto konkretno napravilo u budućnosti.
Dakle, kada i Srbija udje u EU, Srbi iz RS ce imati mogucnost uzeti papire Srbije, tu mogucnost imaju vec sada, sto donosi beneficije oko skolovanje u EU, prednosti oko zaposljavanja u EU i slicno.
Citajte to ovako: Srbima i Hrvatima nista nece biti kao prepreka na putu da jos vise opstruisu i koce bilo kakav napredak BIH.
Naravno sto ne znaci da su Bosnjacki politicari zlatni i da sve rade za napredak. Samo Bosnjaci, kako je ovaj gore forumas primjetio, nemaju "rezervnu" drzavu i bice im mnogo teze.