Iznajmljivanje stana

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Rayleigh

#1 Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

Pozdrav

Planiram u augustu doći u Sarajevo i ostati mjesec dana (sigurno) pa tražim smještaj za taj period.
Da li znate nekoga da iznajmljuje ili možda vi iznajmljujete kakav stan?

Može biti garsonijera, može biti jednosoban, da ima kuhinjicu i da ima fino kupatilo, blindirana vrata po mogućnosti.
Voljan sam platiti 300KM (s režijama) za tih mjesec dana, i plaćam odmah kešom na ruke nakon što vidim stan i ako naravno zadovolji.

Ne mora ni biti cijeli stan za mene, pošto sam i sam student, ne bi mi ni smetalo dijelit stan s nekim studentom na mjesec dana. Naravno ako je neka normalna osoba :)
U ovom slučaju je važno da imam vlastitu sobu.

Eto, ako znate išta, ili imate kakav prijedlog, molio bih vas da mi napišete.

Hosteli, hotel, itd. ne dolaze u obzir jer mislim da mi nije bas isplativo.
Eventualno ako ima kakav hostel/hotel da je dobar, da je soba do 10KM dnevno pa bi to eto izašlo tih nekih 300KM za mjesec dana.

Unaprijed hvala :)
Rayleigh

#2 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

I nitko ne zna ništa??

:sad: :sad: :sad: :sad: :sad: :sad:
BlueBlood

#3 Re: Iznajmljivanje stana

Post by BlueBlood »

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=stan+sarajevo&sort_order=ASC&sort_po=cijena
Rayleigh

#4 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

BlueBlood wrote:

Code: Select all

http://www.pik.ba/?trazilica=stan+sarajevo&sort_order=ASC&sort_po=cijena

hvala
stidljiv

#5 Re: Iznajmljivanje stana

Post by stidljiv »

300 KM sa rezijama, finim kupatilom, blindiranim vratima??

Tesko ces to naci mada generalno sve zavisi od lokacije, ali iz iskustva ti govorim da vrlo tesko.
Rayleigh

#6 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

stidljiv wrote:300 KM sa rezijama, finim kupatilom, blindiranim vratima??

Tesko ces to naci mada generalno sve zavisi od lokacije, ali iz iskustva ti govorim da vrlo tesko.

pod fino kupatilo mislim na to da mi neće pločice past na glavu, da nema problema s odvodom, i da nema problema sa štetočinama hehehe

a blindirana vrata tako svejedno, to je bilo onako u toku pisanja

ne trebam ja nešto posebno, ja bi bio zadovoljan i garsonjerom, što osobno mislim da je 300km i više nego dobra svota za mjesec dana

ali ako nekome treba cimer za mjesec dana i na to bih pristo, al da imam svoju sobu
jos_uvijek_sanjam

#7 Re: Iznajmljivanje stana

Post by jos_uvijek_sanjam »

Rayleigh wrote: Voljan sam platiti 300KM (s režijama) za tih mjesec dana, i plaćam odmah kešom na ruke nakon što vidim stan i ako naravno zadovolji.

Al zato nece niko biti voljan da ti izda stan u Sarajevu, sa blinda vratima, finim kupatilom i kuhinjicom za stotinjak maraka, jer tako ispade. Rezija ce ti se nakupiti bar 150 ( voda, struja, internet, komunalno ). Za ove pare u Sarajevu mozes dobiti memli podrum i to negdje u brdu, da se dobro nahodas do fakulteta ;). Nadji cimera, hitno..ako nemas dovoljno za adekvatan smjestaj.
jos_uvijek_sanjam

#8 Re: Iznajmljivanje stana

Rayleigh wrote:
stidljiv wrote:300 KM sa rezijama, finim kupatilom, blindiranim vratima??

pod fino kupatilo mislim na to da mi neće pločice past na glavu, da nema problema s odvodom, i da nema problema sa štetočinama hehehe

a blindirana vrata tako svejedno, to je bilo onako u toku pisanja

ne trebam ja nešto posebno, ja bi bio zadovoljan i garsonjerom, što osobno mislim da je 300km i više nego dobra svota za mjesec dana

ali ako nekome treba cimer za mjesec dana i na to bih pristo, al da imam svoju sobu

Jest, dovoljna je svota za okolinu Sarajeva. Moja drugarica placa stan, pola sata pjehaka od carsije, preko preporuke ( ko njoj ) 350 BEZ REZIJA. Ti ako mozes da ne nabijes rezije, mozda i jest ok cifra, al to ti je onda novi grad il dalje puno od centra.
Rayleigh

#9 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

1. ja nisam iz Sarajeva, nit tamo studiram, već mi treba smještaj za preko ljeta, za tih mjesec dana, tj. tokom augusta

2. ne treba mi internet, ne treba mi telefon, nit ih mislim koristiti, znači samo voda, struja i eto komunalno

znači dolazim tamo provest mjesec dana ljeta, vjerojatno bih i nekad tokom mjeseca i na more otišao par dana
znači preko dana sam vani, preko noći odspavam i tako dalje
jos_uvijek_sanjam

#10 Re: Iznajmljivanje stana

Rayleigh wrote:1. ja nisam iz Sarajeva, nit tamo studiram, već mi treba smještaj za preko ljeta, za tih mjesec dana, tj. tokom augusta

2. ne treba mi internet, ne treba mi telefon, nit ih mislim koristiti, znači samo voda, struja i eto komunalno

znači dolazim tamo provest mjesec dana ljeta, vjerojatno bih i nekad tokom mjeseca i na more otišao par dana
znači preko dana sam vani, preko noći odspavam i tako dalje

Onda ti se vise isplati neki hostel, tesko ce ti neko stan iznajmiti na mjesec dana. Provjerim par brojeva, pa javim na pp ;).
Rayleigh

#11 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

ma može i hostel
ali ne znam kako se cijene kreću u hostelima

ugl. ako imaš kakav prijedlog samo javi

unaprijed hvala
Rayleigh

#12 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

Ima li kakvih novosti?!? :-D
MirtolaDas

#13 Re: Iznajmljivanje stana

Post by MirtolaDas »

Otidji na Super Oglase, u Pofalicima je bilo soba za 150 KM plus rezije. To te moze izaci i jeftinije od 300 KM. Tako sam ja uradio prosle godine. Otidji i na www.market.ba i naci ces nesto sigurno.
Rayleigh

#14 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

MirtolaDas wrote:Otidji na Super Oglase, u Pofalicima je bilo soba za 150 KM plus rezije. To te moze izaci i jeftinije od 300 KM. Tako sam ja uradio prosle godine. Otidji i na http://www.market.ba i naci ces nesto sigurno.

hvala...evo pogledat cu to sad malo
Melami

#15 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Melami »

Pogledaj po oglasima i naces nesto. Nemoj ocekivati nista posebno, kao i sto vidimd a ne ocekujes, stan u SA, gradu, ne nekoj zabokrecini, i iole normalan, tesko da ce ti ko izdati samo na mjesec dana, al siguran sam da uz malo truda moze se ipak naci. Trazi nekog ko izdaje sobu. to ce ti biti puno lakse.
Rayleigh

#16 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Rayleigh »

Melami wrote:Pogledaj po oglasima i naces nesto. Nemoj ocekivati nista posebno, kao i sto vidimd a ne ocekujes, stan u SA, gradu, ne nekoj zabokrecini, i iole normalan, tesko da ce ti ko izdati samo na mjesec dana, al siguran sam da uz malo truda moze se ipak naci. Trazi nekog ko izdaje sobu. to ce ti biti puno lakse.
A pokusavam naci nekoga da mi izda sobu, al bi rade da sam nekome cimer tih mjesec dana.
A s obzirom da ne zivim tamo nit blizu ne mogu se uzivo time pozabavit vec moram ovako preko neta trazit i raspitivat se.
I naravno trazim nesto tipa kako studenti iznajme za vrijeme faksa, a ne neki oglasi sto je cijena 30-40 maraka nocenje, pa ne idem na more pa da placam kakve apartmane za dan, pogotovo ne jer planiram ostat punih mjesec dana tamo.

Al eto, nadam se da ce se nac nesto :)
Fliksi

#17 Re: Iznajmljivanje stana

Post by Fliksi »

Rayleigh wrote:
Melami wrote:Pogledaj po oglasima i naces nesto. Nemoj ocekivati nista posebno, kao i sto vidimd a ne ocekujes, stan u SA, gradu, ne nekoj zabokrecini, i iole normalan, tesko da ce ti ko izdati samo na mjesec dana, al siguran sam da uz malo truda moze se ipak naci. Trazi nekog ko izdaje sobu. to ce ti biti puno lakse.
A pokusavam naci nekoga da mi izda sobu, al bi rade da sam nekome cimer tih mjesec dana.
A s obzirom da ne zivim tamo nit blizu ne mogu se uzivo time pozabavit vec moram ovako preko neta trazit i raspitivat se.
I naravno trazim nesto tipa kako studenti iznajme za vrijeme faksa, a ne neki oglasi sto je cijena 30-40 maraka nocenje, pa ne idem na more pa da placam kakve apartmane za dan, pogotovo ne jer planiram ostat punih mjesec dana tamo.

Al eto, nadam se da ce se nac nesto :)
Evo mi ti mozemo izdati mini garsonjeru (u kuci ali ima poseban ulaz i nema veze sa ostatkom kuce) za 300 KM. Jedna soba sa mini kuhinjicom, wc sa tusem. I u centru je (prije Zooloskog vrta), trolejbus ispred kuce, pjeske si na Titovoj za 15 min. Ako ti odgovara javi se na pp.
žanet

#18 Re: Iznajmljivanje stana

Post by žanet »

Ako hoćes u septembru da dođes, javi se. 061410932
Post Reply