iznajmljivanje auta

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Feronia

#1 iznajmljivanje auta

Post by Feronia »

Znate li da li je moguce iznajmiti auto u Hrvatskoj i vratiti ga u Sarajevu?

Sve preporuke su dobro dosle.

Unaprjed hvala
Last edited by Feronia on 21/06/2010 13:09, edited 1 time in total.
maslina

#2 Re: iznajma auta

Post by maslina »

Prvi savjet, promijeni naslov u "iznajmljivanje" ili "najam".
Drugi savjet, probaj sa nekom od većih agencija, mislim da je izvodljivo. Imaj na umu da to košta.
pozdrav...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#3 Re: iznajma auta

Post by PipiDugaDevetka »

Izmjeni naslov i pogledaj ovu staru temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=65032
Feronia

#4 Re: iznajmljivanje auta

Post by Feronia »

hvala...

AVIS sam kontaktirala, ali kod njih ako se uzme auto u Hr, moze se naravno vratiti opet u Hr ili Italiji, ne u Bosni. Takodje Europcar i jos jedna agencija (ne mogu se sjetiti imena)...Hertz moze ali su im cjene uzas... No skontala sam nesto drugo - sad se samo borim sa trazenjem parkinga u Dubrovniku, ali sa tim mi vjerovatno ne mozete pomoci :)
exliberal

#5 Re: iznajmljivanje auta

Post by exliberal »

Feronia wrote:hvala...

AVIS sam kontaktirala, ali kod njih ako se uzme auto u Hr, moze se naravno vratiti opet u Hr ili Italiji, ne u Bosni. Takodje Europcar i jos jedna agencija (ne mogu se sjetiti imena)...Hertz moze ali su im cjene uzas... No skontala sam nesto drugo - sad se samo borim sa trazenjem parkinga u Dubrovniku, ali sa tim mi vjerovatno ne mozete pomoci :)
tesko ce ti to biti ukomponovat....ja uzimam u italij ove godine i vracam u svici i moram da platim 200E "kazne"...oni to zovu one way return fee....
bosna je na posebnoj listi i bit ce ti tesko to ukomponovat...provjeri na autoeurope.com ili careurope.com...tako nekako se zovu imas opciju kad rezervises da kiknes na opciju da putujes u istocnu evropu i onda pogledaj dali to dozvoljavaju. ....nazovi alamo ili nacional direktno
kurty

#6 Re: iznajmljivanje auta

Post by kurty »

Pokusaj sa ren a car kucama koje rade s aerodromima... Uzmes u splitu, rijezi, dubrovniku, zagrebu....a vratis u sarajevu
Eborg

#7 Re: iznajmljivanje auta

Post by Eborg »

Jednom sam iznajmio auto u Dubrovniku i dogovor je bio da se ostavi u Sarajevu. Međutim, auto se pokvarilo u putu pa je ostavljeno oko Konjica pa nisu ni tu pravili problem. Ako ti šta znači, mislim da je bilo na preporuku dubrovačke marine, pa vidi s njima.

Dakle, vjerujem da se može iznajmiti, samo je pitanje kuće koja to dozvoljava.
kurty

#8 Re: iznajmljivanje auta

Post by kurty »

Eborg wrote:Jednom sam iznajmio auto u Dubrovniku i dogovor je bio da se ostavi u Sarajevu. Međutim, auto se pokvarilo u putu pa je ostavljeno oko Konjica pa nisu ni tu pravili problem. Ako ti šta znači, mislim da je bilo na preporuku dubrovačke marine, pa vidi s njima.

Dakle, vjerujem da se može iznajmiti, samo je pitanje kuće koja to dozvoljava.

posto sada trazim kombi ili cady da rentam, vidjeo sam na dosta stranica od firmi, da ima opcija u kojem gradu se uzima auto, a u kojem vraca, tako da ima sigurno

p.s. spomenuti gradovi su bili u BiH i Hrv
PeshtA

#9 Re: iznajmljivanje auta

Post by PeshtA »

InterCar Tuzla.
Oni ce vam dovuci auto na bilo koji od regionalnih aerodroma i mozete ga vratiti u Tuzli ili Sarajevu.

www.intercar.ba

Cijene, mislim da su trenutno najpovoljnije. A auta su super, ja sam vec kod njih rentao Chevrolet Captivu, Audi A6 3.0 za sledeci godisnji sam rezervisao Touarega.
north_1987

#10 Re: iznajmljivanje auta

Post by north_1987 »

malo off; gdje se ima iznajmiti skuter 2,3h.
Feronia

#11 Re: iznajmljivanje auta

Post by Feronia »

hvala svima!
Optimist

#12 Re: iznajmljivanje auta

Post by Optimist »

north_1987 wrote:malo off; gdje se ima iznajmiti skuter 2,3h.

Cini mi se da moze na C. Villi, Keeway pored Atile.
e nidje veze

#13 Re: iznajmljivanje auta

Post by e nidje veze »

kurty wrote:Pokusaj sa ren a car kucama koje rade s aerodromima... Uzmes u splitu, rijezi, dubrovniku, zagrebu....a vratis u sarajevu
to ima samo u city rentu
uzmes u dubrovniku vratis u sarajevu moze i na jedan dan evo ti link

http://www.rent.ba :thumbup:
bordo_boy

#14 Re: iznajmljivanje auta

Post by bordo_boy »

Da ne otvaram novu temu. Pitanje je, gdje se u Sarajevu može iznajmiti malo dostavno vozilo. Npr. Caddy, ili neki mali kombi. Treba mi na jedan dan za prevoz kotla za centralno grijanje.

Potežak je, a dimenzije su oko 80x80x120cm. Relacija Sarajevo - Bosanski Novi.
Post Reply