iznajmljivanje auta
- Feronia
#1 iznajmljivanje auta
Znate li da li je moguce iznajmiti auto u Hrvatskoj i vratiti ga u Sarajevu?
Sve preporuke su dobro dosle.
Unaprjed hvala
Sve preporuke su dobro dosle.
Unaprjed hvala
Last edited by Feronia on 21/06/2010 13:09, edited 1 time in total.
- maslina
#2 Re: iznajma auta
Prvi savjet, promijeni naslov u "iznajmljivanje" ili "najam".
Drugi savjet, probaj sa nekom od većih agencija, mislim da je izvodljivo. Imaj na umu da to košta.
pozdrav...
Drugi savjet, probaj sa nekom od većih agencija, mislim da je izvodljivo. Imaj na umu da to košta.
pozdrav...
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#3 Re: iznajma auta
Izmjeni naslov i pogledaj ovu staru temu:
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=65032
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=65032
- Feronia
#4 Re: iznajmljivanje auta
hvala...
AVIS sam kontaktirala, ali kod njih ako se uzme auto u Hr, moze se naravno vratiti opet u Hr ili Italiji, ne u Bosni. Takodje Europcar i jos jedna agencija (ne mogu se sjetiti imena)...Hertz moze ali su im cjene uzas... No skontala sam nesto drugo - sad se samo borim sa trazenjem parkinga u Dubrovniku, ali sa tim mi vjerovatno ne mozete pomoci
AVIS sam kontaktirala, ali kod njih ako se uzme auto u Hr, moze se naravno vratiti opet u Hr ili Italiji, ne u Bosni. Takodje Europcar i jos jedna agencija (ne mogu se sjetiti imena)...Hertz moze ali su im cjene uzas... No skontala sam nesto drugo - sad se samo borim sa trazenjem parkinga u Dubrovniku, ali sa tim mi vjerovatno ne mozete pomoci
- exliberal
#5 Re: iznajmljivanje auta
tesko ce ti to biti ukomponovat....ja uzimam u italij ove godine i vracam u svici i moram da platim 200E "kazne"...oni to zovu one way return fee....Feronia wrote:hvala...
bosna je na posebnoj listi i bit ce ti tesko to ukomponovat...provjeri na autoeurope.com ili careurope.com...tako nekako se zovu imas opciju kad rezervises da kiknes na opciju da putujes u istocnu evropu i onda pogledaj dali to dozvoljavaju. ....nazovi alamo ili nacional direktno
- kurty
#6 Re: iznajmljivanje auta
Pokusaj sa ren a car kucama koje rade s aerodromima... Uzmes u splitu, rijezi, dubrovniku, zagrebu....a vratis u sarajevu
-
Eborg
#7 Re: iznajmljivanje auta
Jednom sam iznajmio auto u Dubrovniku i dogovor je bio da se ostavi u Sarajevu. Međutim, auto se pokvarilo u putu pa je ostavljeno oko Konjica pa nisu ni tu pravili problem. Ako ti šta znači, mislim da je bilo na preporuku dubrovačke marine, pa vidi s njima.
Dakle, vjerujem da se može iznajmiti, samo je pitanje kuće koja to dozvoljava.
- kurty
#8 Re: iznajmljivanje auta
Eborg wrote:Jednom sam iznajmio auto u Dubrovniku i dogovor je bio da se ostavi u Sarajevu. Međutim, auto se pokvarilo u putu pa je ostavljeno oko Konjica pa nisu ni tu pravili problem. Ako ti šta znači, mislim da je bilo na preporuku dubrovačke marine, pa vidi s njima.
posto sada trazim kombi ili cady da rentam, vidjeo sam na dosta stranica od firmi, da ima opcija u kojem gradu se uzima auto, a u kojem vraca, tako da ima sigurno
p.s. spomenuti gradovi su bili u BiH i Hrv
- PeshtA
#9 Re: iznajmljivanje auta
InterCar Tuzla.
Oni ce vam dovuci auto na bilo koji od regionalnih aerodroma i mozete ga vratiti u Tuzli ili Sarajevu.
www.intercar.ba
Cijene, mislim da su trenutno najpovoljnije. A auta su super, ja sam vec kod njih rentao Chevrolet Captivu, Audi A6 3.0 za sledeci godisnji sam rezervisao Touarega.
Oni ce vam dovuci auto na bilo koji od regionalnih aerodroma i mozete ga vratiti u Tuzli ili Sarajevu.
www.intercar.ba
Cijene, mislim da su trenutno najpovoljnije. A auta su super, ja sam vec kod njih rentao Chevrolet Captivu, Audi A6 3.0 za sledeci godisnji sam rezervisao Touarega.
- north_1987
#10 Re: iznajmljivanje auta
malo off; gdje se ima iznajmiti skuter 2,3h.
- Optimist
#12 Re: iznajmljivanje auta
north_1987 wrote:malo off; gdje se ima iznajmiti skuter 2,3h.
Cini mi se da moze na C. Villi, Keeway pored Atile.
- e nidje veze
#13 Re: iznajmljivanje auta
to ima samo u city rentukurty wrote:Pokusaj sa ren a car kucama koje rade s aerodromima... Uzmes u splitu, rijezi, dubrovniku, zagrebu....a vratis u sarajevu
uzmes u dubrovniku vratis u sarajevu moze i na jedan dan evo ti link
http://www.rent.ba
-
bordo_boy
#14 Re: iznajmljivanje auta
Da ne otvaram novu temu. Pitanje je, gdje se u Sarajevu može iznajmiti malo dostavno vozilo. Npr. Caddy, ili neki mali kombi. Treba mi na jedan dan za prevoz kotla za centralno grijanje.
Potežak je, a dimenzije su oko 80x80x120cm. Relacija Sarajevo - Bosanski Novi.
Potežak je, a dimenzije su oko 80x80x120cm. Relacija Sarajevo - Bosanski Novi.