Imam profil na Upwork-u, nisam do sad radio nikakve projekte tamo, tako da nemam rating ni nesto sto bih imao izgubiti. Javio mi se Kinez i nudi mi $300 mjesecno ako mu iznajmim svoj profil. On bi preko TeamViewer-a pristupao laptopu (naravno to bi bio formatiran laptop, nista privatno na laptopu ne bi bilo). Zanima me da li je neko imao iskustva s ovim i da li se isplati trositi vrijeme na ovo uopste? Hvala
Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Moderator: Benq
-
baki90
#1 Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Pozdrav,
Imam profil na Upwork-u, nisam do sad radio nikakve projekte tamo, tako da nemam rating ni nesto sto bih imao izgubiti. Javio mi se Kinez i nudi mi $300 mjesecno ako mu iznajmim svoj profil. On bi preko TeamViewer-a pristupao laptopu (naravno to bi bio formatiran laptop, nista privatno na laptopu ne bi bilo). Zanima me da li je neko imao iskustva s ovim i da li se isplati trositi vrijeme na ovo uopste? Hvala
- mirsek
#2 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Ako planiras nekad raditi na upworku onda NE.baki90 wrote: ↑10/01/2020 19:46 Pozdrav,
Imam profil na Upwork-u, nisam do sad radio nikakve projekte tamo, tako da nemam rating ni nesto sto bih imao izgubiti. Javio mi se Kinez i nudi mi $300 mjesecno ako mu iznajmim svoj profil. On bi preko TeamViewer-a pristupao laptopu (naravno to bi bio formatiran laptop, nista privatno na laptopu ne bi bilo). Zanima me da li je neko imao iskustva s ovim i da li se isplati trositi vrijeme na ovo uopste? Hvala![]()
Ako su tamo tvoji pravi podaci, opet NE.
Za sve drugo moze DA.
- diablobih
#3 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Ako nema tvojih podataka, onda iznajmi, jer hoce milion posto da scam posao radi neki 
- fortaleza
-
Heller
#5 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Kakav kriminal. Čovjeku treba profil vjerovatno jer dosta poslodavaca neće da radi s Kinezima i Indijcima i oni kupuju tj iznajmljuju profile.
-
baki90
#6 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Pretpostavljam da covjek hoce samo da radi jer klijenti ne vole Kineze bas. Ali opet me brine sta on moze uraditi sto bi meni stetilo, nije mi problem toliko za profil tamo, svakako nisam nista radio. Od mojih podataka tamo je ime , prvo slovo prezimena i slika.
-
baki90
#7 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Od mojih podataka tamo je ime , prvo slovo prezimena i slika. Da li znate bilo koga ko je ovo radio, bilo kakva informacija Ce biti korisna, hvala.mirsek wrote: ↑10/01/2020 23:40Ako planiras nekad raditi na upworku onda NE.baki90 wrote: ↑10/01/2020 19:46 Pozdrav,
Imam profil na Upwork-u, nisam do sad radio nikakve projekte tamo, tako da nemam rating ni nesto sto bih imao izgubiti. Javio mi se Kinez i nudi mi $300 mjesecno ako mu iznajmim svoj profil. On bi preko TeamViewer-a pristupao laptopu (naravno to bi bio formatiran laptop, nista privatno na laptopu ne bi bilo). Zanima me da li je neko imao iskustva s ovim i da li se isplati trositi vrijeme na ovo uopste? Hvala![]()
Ako su tamo tvoji pravi podaci, opet NE.
Za sve drugo moze DA.
Last edited by baki90 on 11/01/2020 17:29, edited 1 time in total.
-
baki90
#8 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Pretpostavljam da covjek hoce samo da radi jer klijenti ne vole Kineze bas. Ali opet me brine sta on moze uraditi sto bi meni stetilo, nije mi problem toliko za profil tamo, svakako nisam nista radio. Od mojih podataka tamo je ime , prvo slovo prezimena i slika. Najgore mi je sto ne znam nikog ko je ovo radio.
- Santic_Aleksa
#9 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
možda će ti neko na ovom discord serveru dat adekvatan odgovor
-
baki90
#10 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
Hvala ti puno.Santic_Aleksa wrote: ↑11/01/2020 17:10
možda će ti neko na ovom discord serveru dat adekvatan odgovor
-
Demonijak
#11 Re: Iznajmiti Upwork account Kinezu ili ne
ja sam iznamljivao za 150$ mjesecno, sve uredu bilo, pitaj treba li mu jos pa da rentam i ja ovaj svoj, ja nisam ni znao sta je upwork dok mi kolega nije rekao da iznajmljuje bla bla upadnem u pricu par mjeseci rentao i ovaj moj kinez mi nesto kasnio s uplatom i odjebem ga, eno upwork racun ostao, para digo na njemu bruku a raja misli ja kofa neki programer drama dobar