izmjene u zakonu poreza na dohadak

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

O'zone
Globalni moderator

#26 Re: izmjene u zakonu poreza na dohadak

Post by O'zone »

elia wrote:
edozenica wrote: uvodi se porezna stopa 10,15 i 20% zavisno o visini primanja,
ukidaju se porezne olakšice:stambeni kredite,liječenje.
oporezuje se topli obrok,regres,terenski dodatak.
Rečeno da su izmjene moguće do kraja 2011.godine
Poznavajuci sta je drzava uradila za stanovnistvo a i privredu nakon uvodjenja pdv-a, ukoliko se uvede ovo sto je gore napisano, doci ce do nevidjenog siromastva u BiH. Zastrasujuce zaista.
Ne bi trebalo da dođe do siromaštva nego da smo pametni (kao što nismo) došlo bi do korekcije facijalnih izraza likova iz vladajuče strukture.

Nevjerovatno je kako se brzo naš čovjek predaje. Uspjeli su da ubiju jedinu stvar u nama koja je valjala a to je inat. I ova tema će da prođe sa tri eventulano četiri stranice komentara to je to kao i sve ostale sa ekonomskom tematikom (osim ako se ne spominje ekonomska propast mrske nam RS)

Mi smo već danas u g...ma do guše tako da nam ovo uopšte nije potrebno da se utopimo ali eto malo agonije nije na odmet.
Utokkha

#27 Re: izmjene u zakonu poreza na dohadak

Post by Utokkha »

Ovdje bi sindikati imali pune ruke posla. Ali, stani malo... Svakako isti šuruju s vlastima.
Model je donekle prepisan iz RS. Ja ne znam kako ljudi opstaju tamo.

Šta je namjera? Više prikupljenih poreznih sredstava. Međutim, niti jedan razvojni plan nisu predložili.
Možda i jesu, ako se u to ubraja novi džip za Kaplana.
DaffyDuck

#28 Re: izmjene u zakonu poreza na dohadak

Post by DaffyDuck »

Pa da, nek mi mirno sjedimo i pravimo se ludi kad oni sebi svaki put dizu plate :x
Davno mi je knjigovodja govorila da ce se ovo desiti, nisam mogla vjerovati :x :x :x
HomeSweetHome

#29 Re: izmjene u zakonu poreza na dohadak

Post by HomeSweetHome »

Rjesenje je u gradjanskoj neposlusnosti, ako ga i tu ima!
POnekad pomislim da se opet hoce zaratiti, sad bih znala sta bi i kako bi i u koga bi prvo pucala... :x
butterfly_01

#30 Re: izmjene u zakonu poreza na dohadak

Post by butterfly_01 »

meni nema smisla da u drzavi BOGATOJ VODOM da voda bude skuplja od plina. plin uvozimo... vode imamo u izobilju...
hmmmmm ... gdje je logika tu?
Post Reply