Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#1 Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by mIRCerka »

I dok se mi lomimo oko reforme policije, oko novih zakona na drzavnom nivou, Terminator rastura....

http://www.dnevnik.hr
Schwarzenegger zabranio upotrebu riječi 'mama i tata'
Guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, potpisao je 'antidiskriminacijski' zakon kojim se praktički zabranjuje upotreba riječi 'majka, otac, suprug i supruga', tj. sve što bi se moglo protumačiti kao negativno prema homoseksualnosti.

Schwarzenegger je prošli vikend održao obećanje i ponovno stavio veto na zakon kojim se dozvoljavaju 'gay brakovi'. No, potpisao je drugi, koji mnogi već nazivaju 'promicanjem homoseksualizma u školama', a čija je 'sponzorica' bila demokratska zastupnica u Kongresu, Sheila Kuehl, inače prva zastupnica koja se deklarirala kao lezbijka. Naime, u zakonu koji je odobrio Arnie, stoji kako se u državnim školama zabranjuje sve što bi moglo biti protumačeno kao negativno prema drugim alternativnim životnim izborima, posebice što se tiče seksualne orijentacije. "Taj je zakon napisan tako da promovira homoseksualnost. Dakle, smiješno je reći kako je antidiskriminacijski kada je u svakom pogledu diskriminacijski prema svim heteroseksualcima. To je udar na školstvo u Kaliforniji", rekao je Ron Prentice, čelnik Kalifornijskog obiteljskog vijeća. "Te navodno državne ustanove više nisu sigurno okruženje za djecu. Novi zakon će i djecu od pet godina izložiti homoseksualizmu, biseksualizmi i transseksualizmu iako se tome protive roditelji, učitelji, pa čak i školski odbori", dodao je. U Međunarodnoj organizaciji za promociju obitelji pak kažu kako obiteljima u Kaliforniji ne preostaje ništa drugo nego ispisati djecu iz državnih škola, pa ih pozivaju da to i učine. "To će dovesti do toga da se riječi poput 'majka i otac' te 'suprug i supruga' više neće moći korisititi jer prema tom zakonu sugeriraju da je heteroseksualnost normalna stvar. Iako ona to i jest, čak i u Kaliforniji", komentirao je Allan Carlson iz te udruge.Učitelji i učenici koji se protive istospolnim brakovima, koji smatraju da homoseksualnost nije prirodna, koji se ne slažu s operacijama promjene spola ili nešto slično, moći će biti kažnjeni za 'maltretiranje'. Novi zakon čak dopušta da muški učenici koriste ženske svačionice i ormariće i obrnuto, ako se izjasne da su nekog drugog seksualnog opredjeljenja.
E pa ja ne znam bil plakala il bi vristala od smijeha....
chuchumbamayumbe

Post by chuchumbamayumbe »

Who’s your daddy... :D
mIRCerka

Post by mIRCerka »

chuchumbamayumbe wrote:Who’s your daddy... :D
bam bam 10 dana zatvora...
sulesavic

#4 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by sulesavic »

mIRCerka wrote:I dok se mi lomimo oko reforme policije, oko novih zakona na drzavnom nivou, Terminator rastura...
To ti je kad sve ima¹, pa ne zna¹ ¹ta bi sa sobom...
mIRCerka

#5 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by mIRCerka »

sulesavic wrote:
mIRCerka wrote:I dok se mi lomimo oko reforme policije, oko novih zakona na drzavnom nivou, Terminator rastura...
To ti je kad sve imaš, pa ne znaš šta bi sa sobom...
ali to prolazi sto je najgore...cuj djecak od 12 godina kaze da je gay, i ode u zensku svlacionicu..
mislim HELLOoooo
sulesavic

#6 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by sulesavic »

mIRCerka wrote:
sulesavic wrote:
To ti je kad sve ima¹, pa ne zna¹ ¹ta bi sa sobom...
ali to prolazi sto je najgore...cuj djecak od 12 godina kaze da je gay, i ode u zensku svlacionicu..
mislim HELLOoooo
Neæe toga kod nas bit!
mIRCerka

#7 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by mIRCerka »

sulesavic wrote:
mIRCerka wrote:
sulesavic wrote: To ti je kad sve imaš, pa ne znaš šta bi sa sobom...
mislim HELLOoooo
Neće toga kod nas bit!
pa znam, zato i turih pod razno... iako je vise za BC jer ovakvih zakona ima mali milion...
a nidje veze....

a vidi dje smo mi zapeli...
FFK as Lucy01

Post by FFK as Lucy01 »

Sa'ce djeca po Kaliforniji pocet da zovu: baboooooooo :D
rajvosa^

Post by rajvosa^ »

Sumnjam da ce ovo i ostati. Izgleda da ce biti propozicija na glasanju protiv ovog zakona tako da ce vjerovatno biti ponistena od glasaca. Nikad vece gluposti od ovog zakona necuh. Samo u Americi.
chuchumbamayumbe

#10 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by chuchumbamayumbe »

mIRCerka wrote:
sulesavic wrote:
mislim HELLOoooo
Ja sam (zajedno sa djecacima) u osnovnoj skoli na fizickom redovno odlazio u obilazak zenske svlacionice, bez da sam se deklarisao kao gay. Jeste da su one uvijek vristale i napadale nas kisobranima, ali nisam mogao da to ne spomenem... :D
Meraklos

Post by Meraklos »

Who is your daddy? and pilule za osnovce. Sesti razred nije zeza.

http://www.cnn.com/2007/HEALTH/10/18/mi ... index.html
Cryptoman

#12 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by Cryptoman »

sulesavic wrote:
Otprilike to. :)

A volio bih ga vidjeti ko je u potpunosti shvatio cijeli tekst na tom portalu NOV@ TV.

Cas je nesto zabranjeno jer ugrozava prava homoseksualaca, cas jer propagira homoseksualizam... :roll:
mema mo

Post by mema mo »

stvarno je zalosno oko cega napacena BiH mora rasprave voditi, a nije u stanju doci do rjesenja i dogovora :roll: a drugi od bjesa ne znaju sta ce pa izmisljaju kojekakve zakone :-? zao mi je pedera i lezbejka jer su bolesni umovi, isto mi je zao i normalnog naroda jer ce zbog njih imati problema. kako se za tu bolest nije jos nasao lijek :?
SaraLe

Post by SaraLe »

mema mo wrote:stvarno je zalosno oko cega napacena BiH mora rasprave voditi, a nije u stanju doci do rjesenja i dogovora :roll: a drugi od bjesa ne znaju sta ce pa izmisljaju kojekakve zakone :-? zao mi je pedera i lezbejka jer su bolesni umovi, isto mi je zao i normalnog naroda jer ce zbog njih imati problema. kako se za tu bolest nije jos nasao lijek :?
Mozda se nije nasao lijek, zato sto to nije bolest :oops: :-)
mema mo

Post by mema mo »

SaraLe wrote:
mema mo wrote:stvarno je zalosno oko cega napacena BiH mora rasprave voditi, a nije u stanju doci do rjesenja i dogovora :roll: a drugi od bjesa ne znaju sta ce pa izmisljaju kojekakve zakone :-? zao mi je pedera i lezbejka jer su bolesni umovi, isto mi je zao i normalnog naroda jer ce zbog njih imati problema. kako se za tu bolest nije jos nasao lijek :?
ne znam kako definisati tu nastranost, ali nije ni zdrav organizam ni zdrav um :roll:
SaraLe

Post by SaraLe »

mema mo wrote:
SaraLe wrote:
ne znam kako definisati tu nastranost, ali nije ni zdrav organizam ni zdrav um :roll:
Gdje si doktorice :-) izvini, nisam te prepoznala :oops: :D
Maraschino

Post by Maraschino »

Bolje da ih je u zatvor strpao :-) da ih zastiti :D

ovako ja bih placao stalno kazne zbog verbalnog delikta :D
mema mo

Post by mema mo »

SaraLe wrote:
mema mo wrote:
SaraLe wrote: Mozda se nije nasao lijek, zato sto to nije bolest :oops: :-)
Gdje si doktorice :-) izvini, nisam te prepoznala :oops: :D
:lol: :lol: :lol: sta cu moram ovako govoriti, imala sam lose iskustvo kad su pedercine u pitanju :-x
mIRCerka

Post by mIRCerka »

Maraschino wrote:Bolje da ih je u zatvor strpao :-) da ih zastiti :D

ovako ja bih placao stalno kazne zbog verbalnog delikta :D
ja ne znam jel tu spada i ono
Oh sweet Mamma...
district-beg

Post by district-beg »

joooj sto se Titu cijelu noc stuca :D
_ambassador

Post by _ambassador »

kontam neka dezinformacija a bogami nije... :shock:

svaka cast terminatoru sto je tako kontroverzan i zna kako privuci paznju. u biti, to i jeste USA, samo privuci paznju i nek se govori o tebi, sto negativnije izgleda to bolje... ja sam mu *ebo mamu jos kad je osudio (citaj ubio) Tukija, jedini koji je imao moc da zaustavi stalni porast nasilja na ulicama.........

@mema mo: bice vjecita borba o homoseksualcima i nasim shvatanjima istih, ali pobogu, unaprijedi malo svoje ideje i nacin razmisljanja, eto samo ako promjenis termin "bolest" u bilo kakav drugi bice i vise nego OK. ovako se vidi ili da ne shvatas - samim tim i ne zelis da shvatis, ili kao sto kazes, imala si lose iskustvo sa "pedercinama"..... kako god, u krivu si!
Op3r4t0r

Post by Op3r4t0r »

Pederluk je BOLEST!!!
_ambassador

Post by _ambassador »

Op3r4t0r wrote:Pederluk je BOLEST!!!
a ti si doktor :? :oops: :-)
*mima*

Post by *mima* »

Op3r4t0r wrote:Pederluk je BOLEST!!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Sta je to ......pederluk?
Umjetnik a

#25 Re: Izmislimo zakone - nije politika Tita mi

Post by Umjetnik a »

mIRCerka wrote:I dok se mi lomimo oko reforme policije, oko novih zakona na drzavnom nivou, Terminator rastura....

http://www.dnevnik.hr
Schwarzenegger zabranio upotrebu riječi 'mama i tata'
Guverner Kalifornije, Arnold Schwarzenegger, potpisao je 'antidiskriminacijski' zakon kojim se praktički zabranjuje upotreba riječi 'majka, otac, suprug i supruga', tj. sve što bi se moglo protumačiti kao negativno prema homoseksualnosti.

Schwarzenegger je prošli vikend održao obećanje i ponovno stavio veto na zakon kojim se dozvoljavaju 'gay brakovi'. No, potpisao je drugi, koji mnogi već nazivaju 'promicanjem homoseksualizma u školama', a čija je 'sponzorica' bila demokratska zastupnica u Kongresu, Sheila Kuehl, inače prva zastupnica koja se deklarirala kao lezbijka. Naime, u zakonu koji je odobrio Arnie, stoji kako se u državnim školama zabranjuje sve što bi moglo biti protumačeno kao negativno prema drugim alternativnim životnim izborima, posebice što se tiče seksualne orijentacije. "Taj je zakon napisan tako da promovira homoseksualnost. Dakle, smiješno je reći kako je antidiskriminacijski kada je u svakom pogledu diskriminacijski prema svim heteroseksualcima. To je udar na školstvo u Kaliforniji", rekao je Ron Prentice, čelnik Kalifornijskog obiteljskog vijeća. "Te navodno državne ustanove više nisu sigurno okruženje za djecu. Novi zakon će i djecu od pet godina izložiti homoseksualizmu, biseksualizmi i transseksualizmu iako se tome protive roditelji, učitelji, pa čak i školski odbori", dodao je. U Međunarodnoj organizaciji za promociju obitelji pak kažu kako obiteljima u Kaliforniji ne preostaje ništa drugo nego ispisati djecu iz državnih škola, pa ih pozivaju da to i učine. "To će dovesti do toga da se riječi poput 'majka i otac' te 'suprug i supruga' više neće moći korisititi jer prema tom zakonu sugeriraju da je heteroseksualnost normalna stvar. Iako ona to i jest, čak i u Kaliforniji", komentirao je Allan Carlson iz te udruge.Učitelji i učenici koji se protive istospolnim brakovima, koji smatraju da homoseksualnost nije prirodna, koji se ne slažu s operacijama promjene spola ili nešto slično, moći će biti kažnjeni za 'maltretiranje'. Novi zakon čak dopušta da muški učenici koriste ženske svačionice i ormariće i obrnuto, ako se izjasne da su nekog drugog seksualnog opredjeljenja.
E pa ja ne znam bil plakala il bi vristala od smijeha....
također
Post Reply