Izlozbe pasa 2011

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

pakica_

#101 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:
luna09 wrote:kao da sam negdje pročitala da ima neka izložba pasa sutra na Zetri :shock: :shock: nigdje ništa o tome ili sam ja prolupala malo ;-) ;-)
Na Skenderiji. Sarajevo winter show. Trebala biti na Zetri ranijeg datuma, pa je promijenjeno.
maloprije kuci dodjoh s te izlozbe.. pozdravljam ideju da se takvi skupovi organizuju, ali ako ce u buduce biti onakva tj. nikakva organizacija, radije ne bih vise posjecivala tu manifestaciju.. prostor PREMALEN za toliki odaziv ljudi (i pasa sto se takmice, a i ne takmice).. psi u skucenom prostoru, izmoreni, jadni, nervozni, sudaraju se jedan s drugim, reze, aju, glasni ljudi, muzika, dim cigarete, agresivni psi bez brnjica (to je opet do ljudi s kojima su ti psi dosli, nije do organizatora, pa cak neki ljudi nisu kupili, da izvinete, govna svojih pasa i tako...) ne znam..
ja vjerujem da je visa sila utjecala na to da prostor bude tako mali, i mozda psi ne bi bili toliko nervozni da je bilo vise mjesta za izlezavanje, setanje i igranje, ali raja je masovno gledala da utekne vani sa svojim pesom.. ne znam samo kakva je situacija bila kad su rotovi dosli na red za ring, jer su dvojica iz kaveza toliko lajala i trzala, da sam ja mislila da ce razvalit kavez, iskobeljat se iz istog i zaklat sve prisutne.. prosto me bilo strah i proci pored njih.. :run:
nisam ranije isla na izlozbe, tako da ne znam kako je inace, ali sam cula od raje koja je dolazila da je ovo jedna od losijih.. izvinjavam se ljudima koji su omogucili ovako nesto sto popljuvah njihov trud, i najlakse je kritikovat sve zivo, ali jednostavno- mi no lajki.. mozda ce neko sad popljuvat moj post, ali to je samo moje, dakle JEDNO misljenje o vidjenom danas.. kome se svidjalo, postujem i njegovo misljenje..
naja22

#102 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by naja22 »

Jel dozvoljeno i pitbullovima na ovakve izlozbe ? (bez papira)
Cholina_Lokica

#103 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

naja22 wrote:Jel dozvoljeno i pitbullovima na ovakve izlozbe ? (bez papira)
Samo ako ima papire moze. To je jedino ogranicenje
naja22

#104 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by naja22 »

Cholina_Lokica wrote:
Imao bi papire kad bi bili legalna rasa u BiH, cini mi se da je Austrija jedna od rijetkih zemalja gdje su legalni ?? Nazalost..
Cholina_Lokica

#105 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

naja22 wrote:
Cholina_Lokica wrote:
Imao bi papire kad bi bili legalna rasa u BiH, cini mi se da je Austrija jedna od rijetkih zemalja gdje su legalni ?? Nazalost..
Pit bull je kategorija u koju se uvrstava nekoliko rasa, americki pit bull terijer, americki stafordski terijer i stafordski bull terijer, tako da kategorizacija pit bull nije rasa. Znaci to je od prilike kao retriveri kategorija pa onda imas goldene, labradore itd. U BiH nema ni jedna rasa koja je zabranjena, tako da ti to niej problem, samo moras da znas koja je pasmina da bi mogao dobiti papire, tj. npr. B rodovnik, tako da to pit bull ti ne pije puno vode u svemu tome.
Samo se kod nas vecina ljude uopce ne razumije pa proglasava pit bull rasom pa onda imamo pitanja kao ovo tvoje
naja22

#106 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by naja22 »

Pit bull je kategorija u koju se uvrstava nekoliko rasa, americki pit bull terijer, americki stafordski terijer i stafordski bull terijer, tako da kategorizacija pit bull nije rasa. Znaci to je od prilike kao retriveri kategorija pa onda imas goldene, labradore itd. U BiH nema ni jedna rasa koja je zabranjena, tako da ti to niej problem, samo moras da znas koja je pasmina da bi mogao dobiti papire, tj. npr. B rodovnik, tako da to pit bull ti ne pije puno vode u svemu tome.
Samo se kod nas vecina ljude uopce ne razumije pa proglasava pit bull rasom pa onda imamo pitanja kao ovo tvoje[/quote]

Znam ja za te podjele, ali nisam htjeo zamarati vas jer sam pretpostavljao da mozda ne znate, nazalost s kim god da pricam niko to ne razumije, ja imam pitbull terriera crnog i vjeruj mi nema boljeg psa, danas se htjeo da igra sa lutalicom (zensko) a ona htjela da ga ujede on se samo izmaknuo :lol: :D
Cholina_Lokica

#107 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Njihova narav je divna, u to ne ulazim, prekrasni psi :)
Samo se raspitaj kako ide ta opcija oko B rodovnika da moze na izlozbu izaci. Najbolje ti je nazvati kinoloski savez i pitati kako to ide, da ti ja sad ne pricam na pamet jer ne znam tacno kako to ide
naja22

#108 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by naja22 »

Cholina_Lokica wrote:Njihova narav je divna, u to ne ulazim, prekrasni psi :)
Samo se raspitaj kako ide ta opcija oko B rodovnika da moze na izlozbu izaci. Najbolje ti je nazvati kinoloski savez i pitati kako to ide, da ti ja sad ne pricam na pamet jer ne znam tacno kako to ide
Ok hvala najljepsa :)
Cholina_Lokica

#109 Re: Izlozbe pasa 2011

Post by Cholina_Lokica »

Nema na cemu :)
Post Reply