Izlozba pasa u Sarajevu
Moderator: anex
-
glape
#1 Izlozba pasa u Sarajevu
Molio bih sve forumase i ljubitelje pasa, da mi odgovore samo ako imaju pouzdane informacije. Da li iko sa sigurnoscu zna kada ce se odrzati CAC u Sarajevu? Kruze razne price da je savez kaznjen, tj. suspendovan na 6 mjeseci od FCI, pa se kao nista ne zna u vezi izlozbi. Ja licno sumnjam u svu tu pricu, jer sam sa svojim psom, prosle sedmice bio na CAC izlozbama u Banja Luci i Prijedoru. Ako je savez suspendovan, kako su se onda odrzale ove dvije navedene izlozbe i to za brzi sampionat BiH? Tim prije sto su bile prisutne i sudije iz drugih zemalja clanica FCi. A o izlagacima da i ne govorim, bilo ih je iz Madjarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Ceske . . . Sve ovo je veoma cudno.
-
kerot
#2 Re: Izlozba pasa u Sarajevu
Otprilike si u pravu za ovu suspenziju, izlozbi nece biti vjerovatno ove godine nikako u Federaciji, u RS idu redovno i na njihovom siteu imas raspored. Puno srece i uspjeha na izlozbama!!!glape wrote:Molio bih sve forumase i ljubitelje pasa, da mi odgovore samo ako imaju pouzdane informacije. Da li iko sa sigurnoscu zna kada ce se odrzati CAC u Sarajevu? Kruze razne price da je savez kaznjen, tj. suspendovan na 6 mjeseci od FCI, pa se kao nista ne zna u vezi izlozbi. Ja licno sumnjam u svu tu pricu, jer sam sa svojim psom, prosle sedmice bio na CAC izlozbama u Banja Luci i Prijedoru. Ako je savez suspendovan, kako su se onda odrzale ove dvije navedene izlozbe i to za brzi sampionat BiH? Tim prije sto su bile prisutne i sudije iz drugih zemalja clanica FCi. A o izlagacima da i ne govorim, bilo ih je iz Madjarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Ceske . . . Sve ovo je veoma cudno.
- homo_sapiens
#3 Re: Izlozba pasa u Sarajevu
kerot wrote:Otprilike si u pravu za ovu suspenziju, izlozbi nece biti vjerovatno ove godine nikako u Federaciji, u RS idu redovno i na njihovom siteu imas raspored. Puno srece i uspjeha na izlozbama!!!glape wrote:Molio bih sve forumase i ljubitelje pasa, da mi odgovore samo ako imaju pouzdane informacije. Da li iko sa sigurnoscu zna kada ce se odrzati CAC u Sarajevu? Kruze razne price da je savez kaznjen, tj. suspendovan na 6 mjeseci od FCI, pa se kao nista ne zna u vezi izlozbi. Ja licno sumnjam u svu tu pricu, jer sam sa svojim psom, prosle sedmice bio na CAC izlozbama u Banja Luci i Prijedoru. Ako je savez suspendovan, kako su se onda odrzale ove dvije navedene izlozbe i to za brzi sampionat BiH? Tim prije sto su bile prisutne i sudije iz drugih zemalja clanica FCi. A o izlagacima da i ne govorim, bilo ih je iz Madjarske, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Ceske . . . Sve ovo je veoma cudno.
Nije suspenzija samo za Federaciju, vec za cijelu BiH. Bilo je vise opomena zbog nastojanja formiranja paralelnog saveza, tacnije, unije, koju je inicirao aktuelni sekretar Rafet . . . prije toga sacinivsi lazan finansijski izvjestaj, koji je podmetnuo FCI. A sve bez odgovornosti i kazne. E, sad kazna ! Dok se ne dogovorimo. Do daljnjeg sudije nemaju mandat, nema zvanicnog ocjenjivanja, nema zvanicnih izlozbi . . . Do septembra.
Poznata BiH prica prenijela se i na pse !