Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Moderator: anex
-
Static-X
#1 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
i meni bi koji prijedlog dobro doso 
-
kusur
#2 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
ne postis frajeru?

- Ma.Le.Na
-
blue033
#4 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Meni se ovdje svidjelo:

Samo ne znam ulazi li u tih 100 km

Samo ne znam ulazi li u tih 100 km
-
mistek
#5 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Glavatičevo je vrh.
-
frngla
#6 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
moze ako si bear grylls
-
mumy
#7 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Vako imam ja jedno mjesto ubilo se za kupanje i rostilj,al trebas ici radnim danima kad nema nikoga.
Krenes prema Palama,kod Nestro pumpe skrenes za Sokloac,kad se pocnes spustati niz Romaniju skrenes lijevo za mjesto koje se zove Kaljina...i nastavis tim putem do tog mjesta,kad dodjes u Kaljinu produzis gornjim desnim putem ...vozis jos 10 min i tu si
vodopad,mjesta za kupanje,pticice cvrkucu,hladovina,rijeka cista ko suza...
Okacila bi ti slikicu da znam kako se kaci
Krenes prema Palama,kod Nestro pumpe skrenes za Sokloac,kad se pocnes spustati niz Romaniju skrenes lijevo za mjesto koje se zove Kaljina...i nastavis tim putem do tog mjesta,kad dodjes u Kaljinu produzis gornjim desnim putem ...vozis jos 10 min i tu si
- KalifornijskaGlista
#8 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Dreznica i kanjon Drezanke

- Dasi
#9 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 41&t=73514mumy wrote:Vako imam ja jedno mjesto ubilo se za kupanje i rostilj,al trebas ici radnim danima kad nema nikoga.
Krenes prema Palama,kod Nestro pumpe skrenes za Sokloac,kad se pocnes spustati niz Romaniju skrenes lijevo za mjesto koje se zove Kaljina...i nastavis tim putem do tog mjesta,kad dodjes u Kaljinu produzis gornjim desnim putem ...vozis jos 10 min i tu sivodopad,mjesta za kupanje,pticice cvrkucu,hladovina,rijeka cista ko suza...
- kokuz_sa
#10 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
ovo ce biti interesantna tema
mada najblize za rostiljanje i kupanje sto sam ja vidio je kozija cuprija..samo sto ja tu ne bi nista pokvasio a kamlo se okupao..zato s cudjenjem gledam onu raju koja se gore kupa
sto se tice prijedloga glavaticevo..ekstra lokacija al dobar dio je sada postao ribolovni revir pa ako te uhvate da palis vatru na podruciju revira moglo bi da bude kazni
mada najblize za rostiljanje i kupanje sto sam ja vidio je kozija cuprija..samo sto ja tu ne bi nista pokvasio a kamlo se okupao..zato s cudjenjem gledam onu raju koja se gore kupa
sto se tice prijedloga glavaticevo..ekstra lokacija al dobar dio je sada postao ribolovni revir pa ako te uhvate da palis vatru na podruciju revira moglo bi da bude kazni
-
mumy
#11 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Jesam ,neg skonah da su mi slike na drugom racunaru...ma fino je,vjeruj mi na rijecLud i ponosan wrote:Jesi naucila okaciti sliku?mumy wrote:Vako imam ja jedno mjesto ubilo se za kupanje i rostilj,al trebas ici radnim danima kad nema nikoga.
Krenes prema Palama,kod Nestro pumpe skrenes za Sokloac,kad se pocnes spustati niz Romaniju skrenes lijevo za mjesto koje se zove Kaljina...i nastavis tim putem do tog mjesta,kad dodjes u Kaljinu produzis gornjim desnim putem ...vozis jos 10 min i tu sivodopad,mjesta za kupanje,pticice cvrkucu,hladovina,rijeka cista ko suza...
Okacila bi ti slikicu da znam kako se kaci![]()
Ovo je dosta blizu, moglo bi se obici...![]()
Hvala na info.
-
mistek
#12 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Kupat se može, samo je voda podobro hladnaLud i ponosan wrote:Moze li se kupati, eventualno rostilj? Kakav je prilaz, kako doci?mistek wrote:Glavatičevo je vrh.

Dolazi se putem koji ide za Boračko, samo se produži. Put je sad sasvim solidan, uzak, ali ok.

- kokuz_sa
#13 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
prilaz je super..ako i na nekom mjestu treba ostaviti auti ne treba pjehe vise od 200metara do vode i neke plazeLud i ponosan wrote:@KalifornijskaGlista
MoRe li kakav putokaz, ako nije problem, prilaz, i jos poneka informacija... Djeluje jako lijepo, kad vidim koliko predivnih mjesta ima u okolini Sarajeva, tacno se razbolim
@kokuz_sa
Znas li kakav je prilaz? Mogao bih bez vatre i mesa, nije to sad problem
ovo je konjic

i samo se nastavlja ovo

početak revira - Crni Vir

lokalitet ušća rijeke Ljuta u Neretvu

kraj revira - most i pogled niz Neretvu

- Duhovni Vođa
#14 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
ja se redovno kupao u glavatičevu na neretvi. odlično je! voda je hladna ko led, ali najbolje je na glavu skočit i maši rukama i nogama koliko god imaš snage jedno 10 minuta dok ono modrilo ne izađe sa torza na ekstremitete. kad bude samo na ekstremitetima modro onda možeš laganice plivat
- KalifornijskaGlista
#15 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Prodjes Gojka i Maksumice i krenes prema Mostaru, kad naidjes na ovi most sa slike skreni sa druma, predji most i dalje uzvodno uz Drezanku.Lud i ponosan wrote:@KalifornijskaGlista
MoRe li kakav putokaz, ako nije problem, prilaz, i jos poneka informacija... Djeluje jako lijepo, kad vidim koliko predivnih mjesta ima u okolini Sarajeva, tacno se razbolim
@kokuz_sa
Znas li kakav je prilaz? Mogao bih bez vatre i mesa, nije to sad problem

- HomeSweetHome
-
jadran
#17 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Lud i ponosan wrote:Pliva patka preko Boračkog
Iz Sarajeva nekih 60-70 km do ove lokacije, pa otidjite za vikend i malo uzivajte u prirodi, znam da ima dosta raje koja tamo nikad nije bila.
Hvalaaaaaaaaa za ovi unf. ovo je tako lijepoooooooooo:)))pozz
-
Emi_Nevermind
#18 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Ima Ii jos prijedIoga, bIize, skuhah se.. (Rosti ne treba
) samo hIad. Ni kupanje nije pod moranje..
-
GaRGa
#19 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Mjesto Lisičići na jablanickom jezeru, extra kota 
https://www.google.com/maps/place/Lisi% ... dbce109136
https://www.google.com/maps/place/Lisi% ... dbce109136
-
Emi_Nevermind
#20 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
SUper, aI More´I nesto kud mi je taxi jetiniji od prenocista 
-
GaRGa
#21 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
fataj se onda Bjelasnice/Jahorine/TrebevicaEmi_Nevermind wrote:SUper, aI More´I nesto kud mi je taxi jetiniji od prenocista
- eluna
#22 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
bijambare, moja bajka, javorov do, golo brdo, nišička visoravan kompletna, stojčevac, ima i u hrasnici pod igmanom finih mjesta ......ne treba ići 2-3 sata od sarajeva za prirodu i odmor
mada, ramsko jezero je ono UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
mada, ramsko jezero je ono UFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF
-
bejzik
#23 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
samo da ozivim temu 
- Đulbešećer
#24 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
Baš si je oživio.bejzik wrote:samo da ozivim temu
- kokuz_sa
#25 Re: Izlet van Sarajeva - kupanje/rostilj?
mumy wrote:Vako imam ja jedno mjesto ubilo se za kupanje i rostilj,al trebas ici radnim danima kad nema nikoga.