Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
1919

#1 Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by 1919 »

Kao što naslov kaže,reci te mi gdje je najbolje otići napraviti jednodnevni izlet (Tuzlanski kanton)?

Pozdrav.
Ivo Lola

#2 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ivo Lola »

bistarac, zlaca, konjuh (muska voda) ...
ako si za avanturizam onda vjeruj da ti je majevica prepuna sjajnih lokaliteta javi se ako si zainteresovan
Heller

#3 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Heller »

Ivo Lola wrote:bistarac, zlaca, konjuh (muska voda) ...
ako si za avanturizam onda vjeruj da ti je majevica prepuna sjajnih lokaliteta javi se ako si zainteresovan
Ne znam sto me ovo sa majevicom podsjeca na Nadrealiste, al ako odes gore pazi koliko ja znam ima jos mjesta neociscenih od mina, mada vrlo malo
elmirčo

#4 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by elmirčo »

živinice, rajsko jezero ;)

nećeš se pokajati :bih:
Ivo Lola

#5 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ivo Lola »

majevica na relaciji previle-humci ili dokanj-sibosnica je potpuno sigurna
ovaj gore dio preko ban brda manje vise, nisam 100 % ubjedjen pa nebi da tvrdim bilo sta , mada mislim da i gore ima finih mjesta
NigdjeVeze

#6 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by NigdjeVeze »

.
Last edited by NigdjeVeze on 31/08/2012 23:53, edited 1 time in total.
Ringhio

#7 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ringhio »

NigdjeVeze wrote:na Zlaci je super, imaju stolovi i klupe, rostilji, mada ni Bistarac nije los
Ja bih preporucio da se prodju stolovi kod brane, pa da se ostavi auto kod hotela Zlaca, i onda da se pjeske krene gore prema Vardi. Ima mozda sat vremena hodanja kroz prekrasnu prirodu, pogotovo kad se predje onaj mali mostic preko potocica onog planinskog, i nastavi se gore prema planinskoj kucici. A gore, preljepo, pogotovo zimi.

Sadrvan, veliki, za 30 osoba, rostilj, peka, razanj, sta hoces, pa imas dole one stolove koji su natkriveni, pa imas i kucicu da mozes odospavati ako se zapijes. Pored planinske kucice ima supa u kojoj su drva i luc za vatru, a sama kucica ima prizemlje i 1 sprat, na ovom 1 spratu jedna je ogromna soba, ispunjena krevetima s obje strane, mali kao prolaz ima u sredini i tu komotno 30 ljudi moze spavati, dok dole na prizemlju ima mala kao kuhinja sa 3 kreveta, jedan obicni i 1 na sprat, i onda vamo kao dnevna soba sa 3 kreveta na sprat.

Ja sam podavno tu bio sa svojom rajom, nocenje placali 7 maraka, uz to bio i cuvar nekakav s nama koji nam je lozio vatru i kuhao caj.

Prelijepo.
amphora

#8 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by amphora »

Ringhio wrote:
Ja bih preporucio da se prodju stolovi kod brane, pa da se ostavi auto kod hotela Zlaca, i onda da se pjeske krene gore prema Vardi. Ima mozda sat vremena hodanja kroz prekrasnu prirodu, pogotovo kad se predje onaj mali mostic preko potocica onog planinskog, i nastavi se gore prema planinskoj kucici. A gore, preljepo, pogotovo zimi.
vatru i kuhao caj.
Jeste prelijepo prošetati gore, naročito na ovim vrućinama, hlad je i nemaš uopšte osjećaj da je "vani" 38 dok ne dođeš do planinarskog. Jedino me nervira što se voze automobili iako mislim da ima zabrana.
Ringhio

#9 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ringhio »

amphora wrote:
Ringhio wrote:
vatru i kuhao caj.
Jeste prelijepo prošetati gore, naročito na ovim vrućinama, hlad je i nemaš uopšte osjećaj da je "vani" 38 dok ne dođeš do planinarskog. Jedino me nervira što se voze automobili iako mislim da ima zabrana.

Ja nisam tamo bio godinama....bas godinama....

Ono sto znam da zabrana nije postojala, niti postoji, ljudi autima idu do onog malog potocica, i mosta, jer dalje ne mogu. Tu je prije bilo kao neko prosirenje i tu se dosta tih lafo planinara parkiralo. E sad ono sto znam je da se vec godinu ili vise od godinu ganja da se taj dio Konjuha i okoline zastiti od sumokradica, lovokradica, zagadjenja, i ostalih ogavnosti. Valja to sve tu treba da postane kao neka zasticena zona, mada, tesko s danasnjim politicarima.

No ono sto je dobro je da su gore i Varda i Zeleboj i Konjuh. Za planinare idealno, za one koji vole prirodu isto super, jer sume nisu minirane i tu nije bilo ratnih dejstava, tako da se moze rahatno hodati tim dijelom.

Prelijep ambijent, samo se pazite divljih svinja i vukova...nije bas da je najezda, ali ih ima, kao i medvjeda.
Sarah24

#10 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Sarah24 »

Image

Put za P.D "Varda" Banovići ... isplati se ... :)
Ringhio

#11 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ringhio »

Sarah24 wrote:Image

Put za P.D "Varda" Banovići ... isplati se ... :)
Znaci bila si :) ja jedva cekam da odem ponovo, gore sam sa rajom znao i po 10 dana da budem.

Nego...sta ima jos interesantno u Tuzlanskom kantonu za posjetiti. Tako, planinska kucica, bungalov, nesto slicno...
Sarah24

#12 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Sarah24 »

Jesam, bila sam, super je i zimi uopšte nije teško, mi smo išli onim malim puteljcima do vrha kroz snijeg, ma ima i to svojih čari.... ali u jesen je definitivno, meni barem, najljepše hodati po ovim izletištima... ;)

Ima i Javorje, ko voli pješačenje... ;)
Ringhio

#13 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ringhio »

Popeti se na Vardu je maciji kasalj :) zanimljivo je kad se nastavi sa Varde dalje, u polukrug :)

Pogotovo je zanimljivo penjati se zimi, pa se spustiti dole za 10 minuta, na ledjima ili guzici :)
Sarah24

#14 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Sarah24 »

Hahahaha!

To mi nije palo na pamet.... jedva čekam zimu, da se probam spustiti... :D :D
Ringhio

#15 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Ringhio »

Samo pazi, imaju one grane, i dosta ostrog kamenja, neka doooobro napada, ja sam cijelu jaknu izderao :)

I uvjek nogama dole, ako krenes a nemognes se zaustaviti, pokupit che te dole kod onog potocica, bas pored one poljske hale :)
Sarah24

#16 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by Sarah24 »

Hahahahahah!! Hvala ti na savjetima.... :D
ljuspica

#17 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by ljuspica »

elmirčo wrote:živinice, rajsko jezero ;)

Kako da dođem do ovoga i ima li mina u blizini?
Za vikend sam prosla putem Banovicii Zivinice i prijato sam se iznenadila ljepotom krajolika pa me zanima da li u tom rejonu ima kakvih izletista ili vrhova(planina) koji nisu minirani i da li ima pl.domova? Osim Konjuha naravno....jer tamo sam bila...
elmirčo

#18 Re: Izlet/Piknik mjesta na reonu Tuzle i okoline?

Post by elmirčo »

ljuspica wrote:
elmirčo wrote:živinice, rajsko jezero ;)

Kako da dođem do ovoga i ima li mina u blizini?
Za vikend sam prosla putem Banovicii Zivinice i prijato sam se iznenadila ljepotom krajolika pa me zanima da li u tom rejonu ima kakvih izletista ili vrhova(planina) koji nisu minirani i da li ima pl.domova? Osim Konjuha naravno....jer tamo sam bila...

:-) kakve mine pu pu daleko bilo, vjestacko jezero, na ostacima povrsinskog kopa, a hvala bogu nije bilo ratnih dejstava an ovom podrucju.
Image

Image

:bih:
Post Reply