Izjave zaboravljenih i poznatih Sarajlija !
-
Dedda
#1 Izjave zaboravljenih i poznatih Sarajlija !
Evo da zapocnem jednu vedriju temu na forumu.
Hajdemo ljudi, navali, ko umije njemu dvije.
Elem, gledam neke dokumentarce sa pocetka rata u Sarajevu i vidim Hanku Paldum sa Nedimom Lončarevićem i čuh onu poznatu:
"Nedime Dragi ... šta nam ovo rade"
Ovo je jedna od najboljih rečenica ikada izrečena u Sarajevu od strane poznatih ličnosti. Em je tužna, em je nekako samo rečenica uplašena, em je smiješna do bola.
Hajdemo ljudi, navali, ko umije njemu dvije.
Elem, gledam neke dokumentarce sa pocetka rata u Sarajevu i vidim Hanku Paldum sa Nedimom Lončarevićem i čuh onu poznatu:
"Nedime Dragi ... šta nam ovo rade"
Ovo je jedna od najboljih rečenica ikada izrečena u Sarajevu od strane poznatih ličnosti. Em je tužna, em je nekako samo rečenica uplašena, em je smiješna do bola.
- ahmed&nedzad
A to je inače izjavila u trenutku kad joj nisu dali da uđe u avion kojim je namjeravala pobjeći iz Sarajeva, na početku rata.
-
pinkzelena
ahmed&nedzad wrote:A to je inače izjavila u trenutku kad joj nisu dali da uđe u avion kojim je namjeravala pobjeći iz Sarajeva, na početku rata.
Nije li to bilo ispred njene kuce kod Pivare,kad je krenulo rokati..a ona izletila u onoj plavo crvenoj trenerci,tako nesto...
koja je bila na jednoj izlozbi posvecenoj "ratnoj kostimografiji".
U tom momentu kad je izletila,tad je i rekla ono:
"Nedime dragi,sta nam ovo rade"
U sekundi izokrenete..jedino ako je u trenerci isla na aerodrom..
- suncokret13
u Beograd.ahmed&nedzad wrote:A to je inače izjavila u trenutku kad joj nisu dali da uđe u avion kojim je namjeravala pobjeći iz Sarajeva, na početku rata.
a inace je velika jaranica Nede Ukraden !
a ima i stan u Beogradu - nasa Hanka Paldum.
- Pooll
Ja koliko znam, zadnji avion za beograd je otisao dan ranije... a trenerke se sjecam i da je bilo kod pivare...pinkzelena wrote:ahmed&nedzad wrote:A to je inače izjavila u trenutku kad joj nisu dali da uđe u avion kojim je namjeravala pobjeći iz Sarajeva, na početku rata.
Nije li to bilo ispred njene kuce kod Pivare,kad je krenulo rokati..a ona izletila u onoj plavo crvenoj trenerci,tako nesto...
koja je bila na jednoj izlozbi posvecenoj "ratnoj kostimografiji".
U tom momentu kad je izletila,tad je i rekla ono:
"Nedime dragi,sta nam ovo rade"
U sekundi izokrenete..jedino ako je u trenerci isla na aerodrom..
- kekec
Malo si preletio.ahmed&nedzad wrote:A to je inače izjavila u trenutku kad joj nisu dali da uđe u avion kojim je namjeravala pobjeći iz Sarajeva, na početku rata.
Nije tacno da joj nisu dali uci u avion, nego je tacno da je snimljena u masi raje koja se gurala da se ukrca u jedan od mozda zadnjih aviona za BG ili gdje su vec letjeli.
A njena izjava je data u dvoristu (njene) kuce, kada u avliju ulazi ekipa sa TV, a ona, onako jednostavno obucena, upita, to sto je navedeno.
Sjecam se obe scena, kao da je juce bilo.
A to sto je ona sa nekim prijateljica ili ima negdje stan, stvarno nije privlacno za diskusiju, jer bi se oteglooooooo.
-
basta sljezove boje
Goran Bregovic, rodjeni Sarajlija: "Sarajevo je selendra", Interview za Dane, 2005
-
basta sljezove boje
Abdulah Sidran, na festivalu u Veneciji nakon prikazivanja Dolly Bell porucujuci led od konobara: "Prego, un piccolo Grenland"
-
basta sljezove boje
- Amazonka27
-
basta sljezove boje
legenda bh. sportskog novinarstva Mirko Kamenjasevic: "Gol, kurac gol - stativa"
covjek je nakon ovog dobio zabranu prenosa utakmica od nekoliko mjeseci
covjek je nakon ovog dobio zabranu prenosa utakmica od nekoliko mjeseci
-
kub lajkan
basta sljezove boje wrote:Deen: ''Predvodio bih revoluciju!''
http://www.gay.hr/portal/opsirno-print.php?id=4192
U tom intervju ima i ovo:
Zašto misliš da se baš tebi lijepi ta etiketa da si gej?
Ne znam. Možda sam "najistureniji"...
Last edited by kub lajkan on 23/08/2007 23:14, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
mIRCerka:
Slijedeci ko krene po mjestu rodjenja ce morati donijeti meni licno certifikat da je rodjen u Opcini Centar ili Stari Grad inace ce biti trajno baniran na ovome forumu.
Tema po drugi put ociscena.
Slijedeci ko krene po mjestu rodjenja ce morati donijeti meni licno certifikat da je rodjen u Opcini Centar ili Stari Grad inace ce biti trajno baniran na ovome forumu.
Tema po drugi put ociscena.
-
basta sljezove boje
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
ti fakat hoces trajni ban (vec si dva puta banirana).basta sljezove boje wrote:draga, Sarajlije se radjaju u bolnici, a bolnica je u opcini Centar, od 1935. naovamo
Ako kazem DOSTA PRICE O CAJNICU, onda je dosta price o cajnicu.
- Amazonka27
-
Yamahalac
kao ikub lajkan wrote:basta sljezove boje wrote:Deen: ''Predvodio bih revoluciju!''
http://www.gay.hr/portal/opsirno-print.php?id=4192![]()
U tom intervju ima i ovo:
Zašto misliš da se baš tebi lijepi ta etiketa da si gej?
Ne znam. Možda sam "najistureniji"...
"Nikad nisam bio žrtva nasilja. Ni u školi. Uvijek sam bio omiljen kod svih jer sam onako otkačen, volim da se zezam na svoj (i tuđi račun), volim da se družim i nikad nisam imao takvih iskustava, ali sam protivnik svake vrste nasilja. To je zadnji vid primitivizma, pogotovo u 21. stoljeću. To je zadnji vid rješavanja nekih problema."
a 4tvorica rodjaka ga cuvala dan i noc po skoli
-
basta sljezove boje
Nele Karajlic: Posto su fudbaleri vazili za glupe i neobrazovane osobe (valjda radi cestih treninga nisu imali vremena da procitaju neko stivo), ja sam se odlucio za gitaru. Sada se vidi ko je glup a ko ne.
-
basta sljezove boje
na ovo mi se nekako nadovezuje Semir Tuce - "Ja da nisam fudbaler, ja bih bio maneken" izgovoreno mostarski i naglasavajuci prvi slogbasta sljezove boje wrote:Nele Karajlic: Posto su fudbaleri vazili za glupe i neobrazovane osobe (valjda radi cestih treninga nisu imali vremena da procitaju neko stivo), ja sam se odlucio za gitaru. Sada se vidi ko je glup a ko ne.