Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

_master_

#1 Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by _master_ »

ne mogu da vjerujem...

Prije dva dana procitah u novinama da Tadic drzi otvorenu mogucnost da, ako se Kosovo ocijepi, da ce insistirati da se i rs ocijepit iz BiH...

DUBOKO se nadam da ce ovo ostati samo na rijecima i da se nece sprovesti u djelo...

sta vi mislite?
Tulipan

#2 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by Tulipan »

_master_ wrote:ne mogu da vjerujem...

Prije dva dana procitah u novinama da Tadic drzi otvorenu mogucnost da, ako se Kosovo ocijepi, da ce insistirati da se i rs ocijepit iz BiH...

DUBOKO se nadam da ce ovo ostati samo na rijecima i da se nece sprovesti u djelo...

sta vi mislite?
Nema šanse da se to dogodi! Što se Kosova tiče odlično bi bilo kada bi uspjela Srbija preko decentralizacije pokrajine uspjela isposlovati kakvu podjelu jer Kosovo nikada neće biti multietničko u stvarnosti.
rei

Post by rei »

malo morgen :roll: :D
morse

Post by morse »

mi nista ne mislimo jer je to glupa srpska izjava o kojoj netreba misliti.
kakve veze ima kosovo sa bosnom ili rep srpskom.
kosovo je dio srbije i svoje interne probleme trebaju tako i rijesavati.
rep smrdska je dio drage nam BIH i nece oni nigdje dok ih mi nepustimo.
morse

Post by morse »

primite moju izvinjotinu za ovo smrdska
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

rei wrote:malo morgen :roll: :D
Rusi imaju želju da se Kosova cjepne. Na tekovinama presedana slijede Osetija i još neke zone u susjednim državama sa ruskom populacijom. Uzimajući u obzir eventualni presedan nije slučajno to što je genocidom redizajnirana bh. leopardova koža i nikako da se c/b tufnice obnove.
Rei-na, ne potcjenjuj one tamo daleko, ti bar imaš klikera za glave.
kub lajkan

#7 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by kub lajkan »

Ma niko nikud...

Medjunarodnoj zajednici je na nos izaslo priznavanje ex-yu republika i tesko da ce u bliskoj buducnosti priznati razdruzivanja oko kojih se ne sloze sve strane. A posto je na Balkanu moderno tako, tj. nikad se ne sloze svi, onda ce i rjesenja biti takva da niko ne gubi, ali niko i ne dobiva.

Kosovo ostaje u Srbiji i to je sigurno. Cak mislim da ce ozbiljno pritiskati Crnogorce da ne organizuju referendum.

Evropa ti sad preferira rjesenja tipa "ne talasaj puno", jer su svi siti izbjeglica i nasih ljudi po Zapadu. Bolje da se mi decenijama patimo u Tantalovim mukama trazeci rjesenja kojih nema, nego da se i oni s nama pate...
simster

#8 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by simster »

sta vi mislite?
nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika.

rekao je da je opasno praviti presedane i ako se desi na kosovu zasto ne bi u ostalim zemljama. a ni to nije rekao jer bi rado mjenjao kosovo za rs, vec da se stavi u bolju poziciju pred pregovore, da medjunarodnoj zajednici da do znanja da otcjepljeno kosovo destabilizira region.

srbija ne bi imala koristi od rs, to bi joj bio samo teret.

a pekari mogu imati potpunu samostalnost u okviru medjunarodno priznatih granica srbije, prema tome sta ce im nezavisnost.
MBA

#9 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by MBA »

simster wrote:

sta vi mislite?
nije rekao da ce insistirati to su gluposti. bosansko-hrvatski novinari vole da raspiruju mrznju prema srbima kada god se ukaze prilika.

rekao je da je opasno praviti presedane i ako se desi na kosovu zasto ne bi u ostalim zemljama. a ni to nije rekao jer bi rado mjenjao kosovo za rs, vec da se stavi u bolju poziciju pred pregovore, da medjunarodnoj zajednici da do znanja da otcjepljeno kosovo destabilizira region.

srbija ne bi imala koristi od rs, to bi joj bio samo teret.

a pekari mogu imati potpunu samostalnost u okviru medjunarodno priznatih granica srbije, prema tome sta ce im nezavisnost.

Eto vidis--sad branis svoj zlocinacki narod, a, do malocas si nuzdio po Hrvatima. Osoba si loseg karaktera, ili si u zabludi.
libertyBiH

#10 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by libertyBiH »

sta vi mislite?
Posle Crnogoraca nebi bilo lose da nasa braca u Sandzaku pocnu razmisljati o referendumu.
da pamtis

Post by da pamtis »

Mladić adut BiH u tužbi protiv SCG
BEOGRAD - Ministar za ljudska i manjinska prava SCG Rasim Ljajić izjavio je da je Haški tribunal dostavio zahtjev Nacionalnom savjetu za saradnju, u kojem se od SCG traže tri stvari koje, navodno, nedostaju iz dosjea Ratka Mladića, a SCG je odgovorila da ih nema, javlja Fena.

“Prvo, traži se odluka Vojne pošte u Banjoj Luci, navodno iz marta 2002, kojom se Mladić otpušta iz vojne službe. Drugo, traži se poštanska dostavnica iz juna 2002, koju je, opet navodno, potpisao Mladić, što bi trebalo da sugeriše da su u Vojsci Jugoslavije 2002. znali gdje se krije Mladić pošto je navodno on tu dostavnicu potpisao. Treće, traži se sva dokumentacija u vezi s kontrolom koju je VJ imala nad Mladićem, što podrazumijeva razne naredbe koje su, navodno, davane, uputstva, zadatke, unapređenja”, kazao je Ljajić u emisiji Kažiprst Radija B92.

Ljajić je izjavio i da je Vojska Srbije i Crne Gore, preko Nacionalnog savjeta, Tribunalu odgovorila da to nisu dijelovi Mladićevog dosjea i da oni ne posjeduju dokumentaciju o te tri stvari.

Činjenica da Tribunal u Hagu ne posjeduje tražene dokumente iz arhiva SCG mogla bi štetiti odbrani SCG po tužbi BiH.

Zastupnik Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu Radoslav Stojanović kaže da bi izostanak dostavljanja arhive Tužilaštvu Tribunala mogao štetiti odbrani Srbije i Crne Gore po tužbi Bosne i Hercegovine za genocid i da nije isključeno da zbog toga što krije arhivu država izgubi spor koji on vodi.

Stojanović kaže da bi izvještaj glavne tužiteljice Haškog tribunala Karle (Carle) del Ponte pred Vijećem sigurnosti UN bio pozitivan da je SCG dostavila svu potrebnu dokumentaciju iako nije izručila Ratka Mladića. “Mogu slobodno izjaviti da treba predati sve dokumente. Ti dokumenti ne mogu nas optužiti više od optužbe BiH, ne mogu nas ni mnogo braniti. Može nas braniti samo to što bismo tim dokumentima pokazali istinu”, kaže Stojanović.

“Utjeraće me u laž!”

“Ako nešto nećete da date, to znači da to skrivate, a ako nešto skrivate znači da ste krivi. Logika je jednostavna i zbog toga moramo izbjeći najgoru moguću situaciju, da izađem pred sud i tvrdim nešto, a bosanska strana iznese dokument i demantuje to što sam ja rekao i takoreći me utjera u laž. Ja ću kao čovjek to teško podnijeti, ali će država zbog toga izgubiti spor”, kaže Stojanović.
da ne otvaram novu temu........

mislim da Srbija nikada nece izruciti R&R zive, fakat ako ih izruce zive izgubit ce spor (ili vece su sanse da izgube) tako mislim da ce se R&R "ubiti" (biti ubijeni) pred samo hapsenje......ako ih "koknu" klupko ce se manje odmotati....
Fair Life

#12 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by Fair Life »

libertyBiH wrote:Posle Crnogoraca nebi bilo lose da nasa braca u Sandzaku pocnu razmisljati o referendumu.
Cuuuuuuuj.... braca u Sandzaku??

Pametniji bi bio sa loncem na ramenima... mogao bi ga ponekad zaklopiti.

Image
breskva

Post by breskva »

Pokretac teme bi mogao da postavi link pa da i mi svojim ocima procitamo taj tekst, a ne da prihvatimo stvari zdravo za gotovo... ili kako je pokretac teme to protumacio :-?
da pamtis

Post by da pamtis »

breskva wrote:Pokretac teme bi mogao da postavi link pa da i mi svojim ocima procitamo taj tekst, a ne da prihvatimo stvari zdravo za gotovo... ili kako je pokretac teme to protumacio :-?
pozzz :D breskvice imas link na drugoj temi i cijeli tekst..........
breskva

Post by breskva »

Na kojoj temi?
pozz :D
da pamtis

Post by da pamtis »

breskva wrote:Na kojoj temi?
pozz :D
evo.... samo za tebe,.... http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 4&start=75
evo i izjava SPC....
ДЕДА МРАЗ НЕМА НИКАКВЕ ВЕЗЕ СА ЦРКВОМ ХРИСТОВОМ

Његово Високопреосвештенство Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије служио је поводом празника Светог Николаја Архиепископа Мирликијског Чудотворца, Свету Архијерејску Литургију у цркви посвећеној овом Светитељу на Ријеци Црнојевића.

Сви европски народи и на истоку и на западу поштују Светог оца Николаја. Он је онај који доноси дарове попут мудраца са истока, нарочито дјеци, рекао је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије у литургијској проповиједи на ријечком Ободу. «Тек у наше вријеме и на западу, нарочито у Америци, Светог Николаја замјењују са оним лажљивим деда-мразом кога, ево и код нас почињу да славе. То је непостојеће, лажљиво биће преко кога се европски народи враћају паганству. Деда-мраз нема никакве везе са Црквом Христовом. То није личност која је постојала, мраз дође па прође па га тако нема ни смисла славити», подсјетио је Високопреосвећени Митрополит црногорско-приморски Г. Амфилохије

«Ми треба да прослављамо Светог оца Николаја, да прослављамо Свете оце на празник Очева, Свете мајке на празник Материца, Свету дјецу на празник Дјетињци. Умјесто да прослављамо оне живе личности које су постојале, које постоје, које су Бога прославиле и које је Он прославио, ми обиљежавамо непостојеће биће, неко чудовиште које су измислили Американци ради свог бизниса», рекао је Митрополит Амфилохије.

«Без обзира на то, Свети отац Николај остаје и никада неће изгубити оно мјесто које му припада, као што неће изгубити ни оно право, истинско мјесто Божић Бата кога ми прослављамо припремајући се за Христово Рождество», рекао је Високопреосвећени Митрополит Амфилохије.

Према ријечима Високпреосвећеног Митрополита Амфилохија, ми смо увијек прослављали Божић Бату, свог небескога брата, Христа Господа који је предвјечни Бог и Светог Николаја који је његов живи свједок.
:lol:
Fair Life

Post by Fair Life »

Mislim da Amfilohije drzi Karadzicevu sliku u ikonostasu.
breskva

Post by breskva »

Ovakav zaključak nameće se iz izjave koju je predsjednik Srbije dao pariskom listu "Le Figaro".

Ako su ga agencije ispravno citirale, Tadić je na pitanje šta govori Srbima koji su spremni prihvatiti otcjepljenje Kosova pod uvjetom da se RS pripoji Srbiji, ustvrdio da "ukoliko se Albancima s Kosova prizna pravo na samoopredjeljenje, nema nikakvog razloga da se to pravo ne prizna drugima u regionu".
Gde je ovde interviju..
Trla baba lan, da joj prodje dan.. :D da joj prodje, da joj prodje, da joj prodje dan :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Jes' vidio Fair sve im Alija ne valja a poceli od Alje da prepisuju, sad' ni njima ne valja "dzeda" mraz :D :D jos malo pa ce napraviti talibanistan od seRbiji........
Gde je ovde interviju
cuj D*e je interviju, pa u "Le Figaro-u" :D :D
da pamtis

Post by da pamtis »

Image
breskva

Post by breskva »

Sve Deda mraz, do Deda mraza :D Ili su to bozic bate :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Kao odgovor na izjavu gsop Tadića po nemi je najbolje da se na na Kupresu ili na poligonu na manjaci izvede kakva vijna vjezba sa opremom i tehnikom kojom vojska federacije raspolaze .
Nasi susjedima najvise odgovara i nekako najbolje razumiju jezik sile .
Ova izjava po meni je vise onako za raju u international staffu , ali da ljudi znaju da smo ih shvatili ozbiljno najbolje je kakva vjezbica .
Tulipan

#23 Re: Izjava Predsjednika Srbija Borisa Tadic

Post by Tulipan »

kub lajkan wrote:

Ma niko nikud...

Medjunarodnoj zajednici je na nos izaslo priznavanje ex-yu republika i tesko da ce u bliskoj buducnosti priznati razdruzivanja oko kojih se ne sloze sve strane. A posto je na Balkanu moderno tako, tj. nikad se ne sloze svi, onda ce i rjesenja biti takva da niko ne gubi, ali niko i ne dobiva.

Kosovo ostaje u Srbiji i to je sigurno. Cak mislim da ce ozbiljno pritiskati Crnogorce da ne organizuju referendum.

Evropa ti sad preferira rjesenja tipa "ne talasaj puno", jer su svi siti izbjeglica i nasih ljudi po Zapadu. Bolje da se mi decenijama patimo u Tantalovim mukama trazeci rjesenja kojih nema, nego da se i oni s nama pate...

Da malo bolje pratite zbivanja preko Drine a i u Briselu i Washingtonu vidjećete da su se zayebali intervenišući na Kosovu jer sada nemaju ideju kako izaći iz tog vrzinog kola. U Srbiju se Kosovo neće vraćati to je već sigurno. Šta i da Kosovo ostane eventualno u Srbiji da li to znači da Srbija treba da kuburi sa Palestinom na jugu zemlje jer nije dovoljno moćna da to izdrži.

Što se CG tiče odvojili se ne odvojili ne zanima me kao i mnoge druge u Srbiji.
_master_

Post by _master_ »

e vozdra, evo i linka na kojem sam ovo procitao:

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer ... =10&isasp=

naime, mislim da stanovnici Kosova, ako su imalo mudri,da ne bi trebali traziti nezavisnost.
Zasto?

Zato sto su na zadnjim izborima, kada je Tadic pobijedio,imao je sve ukupno 1,7 miliona glasova. Na KOsovu ima preko 2,5 miliona Albanaca, a posle NATO-udara predpostavlja se da je taj broj jos veci---sto znaci, da bi KosovoAlbanci na sljedecim izborima,ukoliko bi ostali u okviru Srbije, mogli da postave svog kandidata za Predsjednika, i po tim procjenama, ako bi bili sKosovoAlbanci jedinstveni i glasali svi za njega, da bi Predsjednik srbije moga biti Albanac!?! Ja mislim da srbi to jako dobro znaju, i da se toga boja, i zele da ih iskljuce i zato im nude nesto poput nezavisnosti.

A moje licno misljenje je da su Tadic i Kostunica isti. Tadic se prodaje kao srpski demokrata 21. stpöjeca, a imam osjecaj da iste vizije o velikoj srbiji imaju,samo sto Tadic to mnogo ljepse upakuje, ali se nadam da ce uskoro i siroj javnosti da se iskristalisu njegove prave politicke namjere.
gavrilo

Post by gavrilo »

BISCANIN2 wrote:Kao odgovor na izjavu gsop Tadića po nemi je najbolje da se na na Kupresu ili na poligonu na manjaci izvede kakva vijna vjezba sa opremom i tehnikom kojom vojska federacije raspolaze .
Nasi susjedima najvise odgovara i nekako najbolje razumiju jezik sile .

... a silne mi vojske... ne zna se koja je veca sila... vrs ili abih :-)

ovo bi inace bio ono bas pravi odgovor... nesto se brzo zaboravlja sta takve "paradice" mogu da ucine
Post Reply