naime on je aktuelizirao temu oko dvojnog drzavljanstva hrvata u bosni i hercegovini koji po njegovim rijecima ne mogu imati oba drzavljanstva i odlucivati o politici u Hrvatskoj u kojoj niti zive niti placaju poreze,po mom misljenju ovu temu je tek sad aktelizirao,na zalost,jer je shvatio da ekstremno misljenje bosanskih hrvata tj. njihovo konstantno glasanje za jednu te istu politicku opciju moglo doci i njega glave na predhodnim izborima u slucaju da su nijanse odlucivale. Tome je dosta doprinjela i cinjenica da dosta novca iz hrvatskog budzeta ide u tzv. "dijasporu" u Bosni i Hercegovini a u isto vrijeme ta dijaspora je konstitutivni narod u BiH sto je apsurdno. Da li ce Hrvatska moci da izadje na kraj sa svojim sandjaklijama tj. hercegovcima to nam ostaje da vidimo? Svako ima svog Sandjakliju............
Cijelu izjavu Mesica nisam cuo ovo je reakcija na vijest na nasem dnevniku tako da u slucaju da sam pogrijesio u nekim stvarima molim vas da me ispravite ali mislim da sam usao u sustinu stvari
Nadam se da ce postovi na ovu temu biti ozbiljni......
Nisam ni znao da ovoliko mogu srat o jednoj temi ali covjek se iznenadi sta sve moze....