Izjava Natase Kandic

Stranke, političari... Recite i Vi svoje mišljenje!
Post Reply
NebaA
Posts: 49
Joined: 26/10/2006 10:03
Location: Pancevo

Izjava Natase Kandic

Post by NebaA » 27/11/2006 11:02

"Srpski Specijalni sud za ratne zlocine je najbolji na prostoru ex-Yu"!

Moram da se slozim sa njom i to iz vise razloga:

PRESUDA ZA OVCARU!

Sudsko veće za ratne zločine osudilo je 14 od 16 optuženih za ratne zločine na Ovčari kod Vukovara, na ukupno 219 godina zatvora. Veće je utvrdilo krivicu 14 optuženih pripadnika Teritorijalne odbrane Vukovara za ubistva hrvatskih zarobljenika na poljoprivrednom dobru Ovčara, nakon završetka sukoba oko tog hrvatskog grada 1991. godine. Ovo je prva presuda za ratne zločine pred ovim sudom.

Interesantno je da je polovina optuženih osuđena na najviše kazne za ratne zločine odnosno na 20 godina zatvora. Advokati odbrane najavljuju žalbe, dok tužilaštvo kaže da ovim nije stavljena tačka na zločin u Vukovaru i da taj predmet nije zatvoren.

Porodice ubijenih na Ovčari koje su više od godinu i po dana strpljivo pratile sveko suđenje su kazne pravedne. Rodbina žrztava je komentarisala da je suđenje bilo korektno i da je pravda došla na svoje mesto, ali… "Naših sinova nema. Oni su mrtvi. Nadajmo se da se više ovakva zla neće dogoditi", rekla je majka jedne od žrtava Ovčare.

PRESUDA ZA SJEVERIN!

Vrhovni sud Srbije potvrdio je prvostepenu presudu kojom su četvorica pripadnika paravojne formacije "Osvetnici" proglašeni krivim za ratni zločin u Sjeverinu i osuđeni na kazne od 15 do 20 godina zatvora. Vrhovni sud odbio je žalbe branilaca optuženih na presudu Okružnog suda protiv optuženih Milana Lukića, Olivera Krsmanovića, Dragutina Dragićevića i Đorđa Ševića.

Dragutin Dragićević osuđen je na 20 godina zatvora, a Đorđe Šević na 15 godina. Milan Lukić, koji je u međuvremenu iz Argentine izručen Haškom tribunalu, i Oliver Krsmanović, koji je u bekstvu, osuđeni su u odsustvu na po 20 godina zatvora.

POCELO SUDJENJE ZA MASAKR U SUVOJ RECI!

U Specijalnom sudu u Beogradu počelo je suđenje osmorici optuženih za ubistvo kosovskih Albanaca u Suvoj Reci 26. marta 1999.

Optužnica Tužilaštva za ratne zločine tereti osam bivših i aktivnih policajaca, pripadnika posebnih jedinica policije i Državne bezbednosti, da su ubili 48 albanskih civila, članova familije Beriša, među kojima je ubijeno puno dece i staraca. Taj proces značajan je i zbog toga što otvara slučaj masovnih grobnica otkrivenih u Srbiji, pre svih one u Batajnici.

SUDJENJE ZA UBISTVO BRACE BITICI!

Optuzeni Popovic Sreten i Stojanovic Milos.

SUDJENJE ,,ZVORNICKOJ GRUPI"!

Haski sud je ustupio Specijalnom sudu za ratne zlocine u Srbiji ovaj predmet. Pred Sudskim većem za ratne zločine u Beogradu je počelo suđenje takozvanoj “zvorničkoj grupi” za ubistvo najmanje 22 osobe bošnjačke nacionalnosti i deportaciju više od 1.800 muškaraca, tokom ratnih sukoba 1992.

OSUDA ZLOCINA U PODUJEVU MARTA 1999. GODINE!

Sasa Cvjetan osudjen je na 20 godina zatvora, kao i Dejan Demirovic koji je uhapsen u Kanadi i ceka deportaciju u Srbiju.

OPTUZNICA PROTIV ,,SKORPIONA" POVODOM EGZEKUCIJE SEST BOSNJAKA IZ SREBRENICE!

Petorica "Škorpiona" terete se za ratni zločin ubistva šestorice zarobljenika u mestu Godinjske Bare kod Trnova 16. ili 17. jula 1995. godine, tokom rata u Bosni i Hercegovini.

Na početku suđenja 20. novembra prošle godine, prvooptuženi komandant "Škorpiona" Slobodan Medić (39) odbacio je optužnicu da je naredio streljanje.

Učešće u izvršenju zločinu priznao je drugooptuženi Pero Petrašević (36), dok je to odbacio petooptuženi Branislav Medić (37).

Trećeoptuženi Aleksandar Medić (37) i četvrtooptuženi Aleksandar Vukov (33) negirali su da su pomagali izvršenje zločina.

Posle presuda za masakre na Ovčari i u Podujevu, Štrpcima i Sjeverinu, suđenja "Škorpionima" i odgovornim za krvavi pir u Zvorniku – da se dalje ne nabraja – službeni Beograd ima puno pravo da postavi pitanje odgovornosti za ratne zločine nad Srbima!

Zasto Vlada BiH ne hapsi Atifa Dudakovica nakon poslednjeg snimka na kojima se vide zlocini Hamza koje su bile u nadleznosti 5. korpusa? Zasto za zlocine nad Srbima u Osijeku odgovara, nakon one farse od privodjenja ili neprivodjenja, samo Glavas?


User avatar
Maraschino
Posts: 15366
Joined: 10/11/2006 16:15
Location: ...
Has thanked: 49 times
Been thanked: 19 times

Post by Maraschino » 27/11/2006 11:51

Do Atifa treba pola rs i 1/3 srbije uhapsiti,zatvoriti i osuditi. :x

NebaA
Posts: 49
Joined: 26/10/2006 10:03
Location: Pancevo

Post by NebaA » 27/11/2006 11:59

Marka Samardziju je Sud BiH osudio na 26 godina zatvora zbog zlocina nad Bosnjacima u Biljanima kod Kljuca. Dobro. Uhvatite Dudakovica i osudite ga za zlocine nad Srbima, kako ne bi ispalo da Sud BiH sudi samo nebosnjacima. Izbegnite tu tezu i budite mudriji od onih koji ne zele BiH.

Srbija dobro radi svoj posao i nadam se da ce i zbog Srebrenice glavni krivac sto pre biti uhvacen i otpremljen tamo gde mu je mesto.

Post Reply