IZJAVA GODINE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 24/01/2017 08:43, edited 1 time in total.
poplava

Post by poplava »

O kojem narodu govoris - o ovom koji placa ili o ovom koji ne placa?
Ovaj koji ne placa se nece pobuniti jer im je dobro, griju se, ne placaju i nema sankcija. Ovi koji placaju ocigledno nisu skloni pobunama, nego ocekuju od drzave da rijesi problem, kako bi i trebalo biti normalno. Ili mozda mislis da se trebamo grijati dzaba, recimo na racun Rusije?
Jednom kad budemo placali racune, mozemo traziti da smanje cijenu na racun njihovih propusta u radu, ako ih ima.
in33sa

Post by in33sa »

A zasto bi se bunili i dizali revoluciju??? nisu li izbori pravo mjesto gdje narod moze promijeniti nesto na bolje???

Naravno, narod izadje, glasa za Hareta i bulumentu nesposobnih likova (sposobnih samo za pljacku gradjana) i onda u nedeljnu setnjicu u park sa djecom, i obavezno kez od uha do uha dok pred kamerom kantonalne tv govori "obavio sam svoju duznost i mislim da ce nam biti bolje".

I onda po Avaz u lokalni granap.

Narod nije zasluzio bolje, jebo narod. Doslo je vrijeme da se trazi veza za odlazak napolje.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

in33sa wrote:A zasto bi se bunili i dizali revoluciju??? nisu li izbori pravo mjesto gdje narod moze promijeniti nesto na bolje???
Vise nisu. Vidis i u Cro, Sanader pricao o mostu za peljesac pricao pricao, pobijedio pa nidje mosta. Isto kao kod nas.
Samo...Kad bi se narod sad digao, kad bi protresli stolice, kad bi se rijesi vashki u vlasti...MOZDA bi krenulo ka boljem. Ako nista drugo, zbog lijepog straha bi slijedeca garnitura na vlasti bila tu ZBOG i U SLUZBI naroda.

Sanjaj mirci sanjaj...
h2o

Post by h2o »

Protiv oprosta dugova.
Znaci mi koji placamo smo budale.
obuca

Post by obuca »

i tako dalje. kad kazem nekom nemoj vise placat gledaju u mene i kazu jaooooooooooo pa ne moze toooooooooooooo. :D ko god da za mene placa hvala mu :lol:
poplava

Post by poplava »

obuca wrote:i tako dalje. kad kazem nekom nemoj vise placat gledaju u mene i kazu jaooooooooooo pa ne moze toooooooooooooo. :D ko god da za mene placa hvala mu :lol:
Sto ne prestanes placati i struju tako?
obuca

Post by obuca »

poplava wrote:
obuca wrote:i tako dalje. kad kazem nekom nemoj vise placat gledaju u mene i kazu jaooooooooooo pa ne moze toooooooooooooo. :D ko god da za mene placa hvala mu :lol:
zato sto ne placam i za komsiju. ako komsija ne plati njemu je cviknu i vozdra. :D
poplava

Post by poplava »

obuca wrote:
poplava wrote:
zato sto ne placam i za komsiju. ako komsija ne plati njemu je cviknu i vozdra. :D
Znas sta bi bilo kad niko ne bi placao grijanje? Onda bi vam cviknuli na ulazu u zgradu i vozdra...
obuca

Post by obuca »

pa nek cviknu :roll: sta cekaju :D bar nas nece pravit budalama
poplava

Post by poplava »

Pa to je bar jednostavno, ako ste svi u zgradi za, skinite se sa centralnog i radite sta hocete...
obuca

Post by obuca »

ne mozemo od ovih sto placaju. oni nisu za :lol: :lol: :lol:
buba

#38 re

Post by buba »

Sto bi mi uopste razmisljali o tudjim dugovima?! Iako se ovako obijaju o glavu onima koji placaju, a onima koji ne placaju..nemam pojma..znam da im Toplane uredno salju opomene pred tuzbe itd..a, da oni i dalje ''uredno'' ne placaju isto. Zivo mi se je*e kako ce rijesiti taj problem.
Ono o cemu govorim je (ne)rijesivi monopol Toplana nad korisnicima grijanja.
Cijene monopol..vrijeme grijanja monopol..jacina grijanja monopol..kolicina grijanja monopol.
Raskid ugovora sa Toplanama - nemoguć. Da im pocupas njihove instalacije i stavis svoje - nemoguće.
Ucjena i monopol je kad nemas slobodu izbora, ni mogućnost promjene.
A oni nijedan ama bas nijedan prijedlog ne prihvataju, jer im nije u interesu.
Dakako, to pojedinac ne moze rijesiti, a kolektivni bojkot je daleko koliko i demokratija u ovoj zemlji.

bezze..sve...
poplava

Post by poplava »

Imas mogucnost promjene - prodas stan sa centralnim, kupis stan bez centralnog, kupis kucu, odes na selo gdje nema komunalnih preduzeca, itd. Veci izbor nego npr. da promijenis nesto u slucaju struje ili vode.
A kolektivni bojkot je bio prije par godina u Banjaluci pa se zavrsio sa ledenim stanovima...
buba

Post by buba »

poplava wrote:Imas mogucnost promjene - prodas stan sa centralnim, kupis stan bez centralnog, kupis kucu, odes na selo gdje nema komunalnih preduzeca, itd. Veci izbor nego npr. da promijenis nesto u slucaju struje ili vode.
A kolektivni bojkot je bio prije par godina u Banjaluci pa se zavrsio sa ledenim stanovima...
whaddafak :roll:
obuca

Post by obuca »

buba wrote:
poplava wrote:Imas mogucnost promjene - prodas stan sa centralnim, kupis stan bez centralnog, kupis kucu, odes na selo gdje nema komunalnih preduzeca, itd. Veci izbor nego npr. da promijenis nesto u slucaju struje ili vode.
whaddafak :roll:
wadehaddedudedaaaaaaaa :lol:
malamaca

Post by malamaca »

Iako nemam (hvala Bogu) veze sa Toplanama, citam vasa iskustva i, znajuci iskustva mojih prijatelja, kontam koja je to pljacka... Pausal?! Kakav pausal, ugraditi svima mjerače (kako god da se zovu) pa da svako placa koliko je i potrosio. I nije to samo slucaj sa grijanjem, nego i sa vodom. To mi jos teze pada. Ja sam milion posto sigurna da placam komsijsku vodu. Mene nema nikad kuci - radim od jutra do mraka, pola zgrade je prazno, niko tu ne zivi pa i ne trosi vodu, ali je zato bezbeli uredno placa. Ali zato dva stana u zgradi sve po jedno prijavljeni kod VIK-a, a ujutro kad pocnu izlaziti iz stana k'o teletabisi, ne mozes ih razlikovati i nikad ne znas koliko ih ima! Po cijeli dan su kuci, u pola noci po sat vremena curi voda u stanu do mene (sta cu kad su tanki zidovi, sve se cuje), uredno provuce slauf kroz prozor iz ves kuhinje i pere auto pred zgradom, pere cilime u haustoru, voda lije na sve strane i onda plati isto vode koliko i ja. Meni u ljetnim mjesecima dodje veci racun za vodu nego za struju! Ne podnosim nepravdu i gotovo. I da se razumijemo, nije meni toliko do para koliko mi je zao vode; kad vidim da voda curi iz slaufa jer je komsiji mrsko da je zatvori dok pravi pus-pauzu u sred pranja cilima, odmah me spuca flesbek kako teglim kanistere i trcim da me Pam ne bi zakuc'o. Pa, kako imas srca pustiti tu blagodat da tako bezveze tece jbt?!
Rjesenje da se svi bunimo, pa makar i neplacanjem ako je to jedini nacin, dok se ne ugrade mjeraci za svaki stan. I to na racun onoga ko pruza uslugu - do sada su me toliko opljackali da mi dodju golfa a ne mjerac!
atko

Post by atko »

malamaca wrote:I da se razumijemo, nije meni toliko do para koliko mi je zao vode; kad vidim da voda curi iz slaufa jer je komsiji mrsko da je zatvori dok pravi pus-pauzu u sred pranja cilima, odmah me spuca flesbek kako teglim kanistere i trcim da me Pam ne bi zakuc'o. Pa, kako imas srca pustiti tu blagodat da tako bezveze tece jbt?!
Svaka ti cast za sve napisano a narocito za ovoj pasus.
poplava

Post by poplava »

Mora biti pausal jer toplota iz stana koji se grije prelazi u stan koji se ne grije, pa se onda taj stan grije indirektno. Znaci, u slucaju da neko grije stan, a ovi oko njega (lijevo, desno, dole i gore) ne griju, kad bi imali ugradjene mjerace potrosnje, ovaj sto grije bi placao za sebe i za njih, jer toplota prolazi kroz zidove. U slucaju da nema pausala, oni ne bi placali nista, a ovaj sto grije bi platio za sve. I sta onda?
Sto se vode tice, mozes pogledati spisak stanara u ulazu koji su prijavljeni vodovodu - treba ti sifra potrosaca, pa fino na njihovu web stranu i provjeri pa prijavi ako sta ne valja. To je do vas u zgradi...
obuca

Post by obuca »

pa znala sam. ti si uposlenik toplana. meni servirase istu takvu glupost da cu uzet komsijinu toplotu. pa jeste li vi normalni. i to sto kazes na selo i prodaj stan........zasto bih? ja cu platit ono sto moram a vama nema smisla placati jer pravite narod budalom. i kako u orkestru svi ponavljate jedno te isto :x

koliko to toplote prede iz jednog stana u drugi. sigurno ne dovoljno da se onaj kojem ne radi radijator dovoljno ugrije ali ajde opet imate tu svoju pricu
uzeces komsiji toplotu :lol: :lol:
poplava

Post by poplava »

Nemam nikakve veze sa Toplanama, niti imam ikoga da radi tamo. A za to prenosenje toplote pitaj bilo koga ko se bar malo razumije u tu tematiku, recimo nekog gradjevinca. A dok nam sudovi ne rade kako treba, bice nam ovako.
malamaca

Post by malamaca »

Ma ne znam ja bas koliko se neko moze ugrijati od onoga sto mu predje iz mog stana. A pored toga, valjda se i on na nesto grije i ako nema centralno (osim ako stan nije prazan i u njemu niko ne zivi), a onda mi logika govori da i njegova toplota prelazi u moj stan pa smo egal.
A sto se tice vode, sve sam ja to ispitala, ali mi u VIK-u kazu da mi treba potpis stanara da u tom stanu zivi 15 a ne 1 kako je prijavljeno i... ne sjecam se ni ja vise sta jos... uglavnom nisam nista mogla uciniti po tom pitanju pa sam odustala. Ali zato se redovno svadjam sa komisijama koji harce vodu nemilice. I opet mislim da je jedini lijek vodomjer za svaki stan -jer peraci cilima i auta ce i dalje prati cilime i auta dok god mu ja placam vodu.
saim_adka

Post by saim_adka »

.
Last edited by saim_adka on 24/01/2017 08:43, edited 1 time in total.
obuca

Post by obuca »

saim_adka wrote:evo ja sam gradjevinac i reci cu ti da vecu nebulozu u zivotu nisam cuo.
a sta cemo onda sa hladnim zrakom s vana?
nemoj mu govorit :lol: on je to cuo :D to je tako. :lol: :lol:
buba

#50 re

Post by buba »

poplava wrote:Nemam nikakve veze sa Toplanama, niti imam ikoga da radi tamo. A za to prenosenje toplote pitaj bilo koga ko se bar malo razumije u tu tematiku, recimo nekog gradjevinca. A dok nam sudovi ne rade kako treba, bice nam ovako.
komsija mi ima centralno..a ja lozim na drva..placam drva i pausal sto me komsija grije :D :D

a za tu socijalisticku nebulozu od ''pausala'' i ''pretplata'', povrh kojih se onda nabije PDV..nabijem im ga.. Narod jest' tor ovaca, al' nismo bash svi bekani..nego nema modusa da se anarhiji i monopolu stane u kraj. Ali bice..bice..akbd.. :-D
Post Reply