IZJAVA GODINE

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

bestseler

#1 IZJAVA GODINE

Post by bestseler »

Ima jedan "pametnjakovic" u Toplanama ( gosp. Suad Zeljkovic ) koji izjavi i ne trepnu:

" Moramo poskupiti grijanje jer neki ne placaju ....."

Joj majko moja, pa ovo je za GOLI OTOK ili HAG. Cuj neki ne placaju, pa KAZNI one koji placaju. I sto je najgore ovo mu prodje........

Sta vi mislite o ovome ?????
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#2 Re: IZJAVA GODINE

Post by mIRCerka »

bestseler wrote:Ima jedan "pametnjakovic" u Toplanama ( gosp. Suad Zeljkovic ) koji izjavi i ne trepnu:

Joj majko moja, pa ovo je za GOLI OTOK ili HAG. Cuj neki ne placaju, pa KAZNI one koji placaju. I sto je najgore ovo mu prodje........

Tako nam i treba, kao i sa duplim racunima drugu godinu za redom i gubljenjem PRENAPLATE...
ProS

Post by ProS »

pa,da nadoknadi stetu i gubitke nastale zbog neplacanja jednih,sta je nejasno :-)
karanana

#4 Re: IZJAVA GODINE

Post by karanana »

bestseler wrote:Ima jedan "pametnjakovic" u Toplanama ( gosp. Suad Zeljkovic ) koji izjavi i ne trepnu:

Ja mislim da mu ga ni ja vise necu placati pa nek opet poskupe drugim budalama.
testament

Post by testament »

Pa nek mu stranka koja ga je postavila nadoknadi gubitke! Najbolje bi bilo da i mi koji smo plaćali odsad NEplaćamo,pa onda nek vide šta će i kako će
malamaca

Post by malamaca »

svi trebaju prestati placati, pa da vidis onda poskupljenja! :D
obuca

Post by obuca »

da mi je znat ko placa umjesto mene :lol: samo da se zahvalim :D
didgeridoo

Post by didgeridoo »

obuca wrote:da mi je znat ko placa umjesto mene :lol: samo da se zahvalim :D
:lol: :lol: :lol:

ovo me podsjeti na onaj vic:...mujo i haso, citaju da u zivotu prosjecno muskarac spava sa 10 zena, kad ce huso: uuu sto se neko naj... za mene

:D
malamaca

Post by malamaca »

:lol:
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

ako poskupe i ovi što su plaćali neće :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Faruk
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan kokuz drugi mu se ruga

#11 Re: IZJAVA GODINE

Post by Faruk »

to je sasvim u redu
kad su ljudi glupi i kad se ne bune (ali mislim pravo da se bune, a ne da trabunjaju kako babe) onda ih treba ugnjatavati i otimati im
nagradno oduzimanje kao u nadrealistima :D
Doda37

Post by Doda37 »

malamaca wrote:svi trebaju prestati placati, pa da vidis onda poskupljenja! :D

:D :D :D :D :D :D najjace......
be highirly

#13 Re: IZJAVA GODINE

Post by be highirly »

to je taktika znana u nasem narodu 'sibaj konja koji tegli' ;-)
Discball

Post by Discball »

A jeli neko vidio one pamflete što su djelili uz zadnje račune, kao eto počet će obračune po utrošenom, ali samo što će ugrađivati zajedničke mjerače toplote za npr. cijeli haustor.

I to dođe kao fer, a ti plaćaš za komšiju koji je odvrno do daske i otvrio prozore, ili u boljoj situaciji kada komšija ima rezona ali jebiga nema love da zamijeni stare prozore pa kroz njih puše na sve strane, a kod tebe sve fino dihtuje i na kraju mjeseca dođe vam stavka pisana nevidljivom tintom s naznakom, OVO PLAĆATE ZA KOMŠIJE.

Gospoda iz toplana nisu čula za kalorimetre (mali i jednostavni nalik termometru, ugrađeni na sami radijator) koji se koriste uveliko u cijeloj Europi koje su nam puna usta kad god govorimo o prosperitetu, pa je zato i normalno da se daju ovakve imbecilne izjave.

Jednom prilikom sam razgovarao s direktorom toplana, čovjek je pravi idiot.
Kada sam ga pitao zašto nebi mogli početi sa sistemom gore navedenim, čovjek kaže sljedeće.

Pa nemože to tako, znate gospodine ima onaj ispod vas koji grije, pa onaj iznad vas, pa sa strane.... elem u cijeloj Europi može s tim istim kalorimetrima, iako i kod njih ima i onih ispod i iznad, osim ako se arhitektura nije drastično promjenila zadnjih godina, a ja oćoravio e onda bih i nekako uvažio gospodinovo objašnjenje.

Moje je mišljenje da svi, ama baš svi građani Sarajeva trebaju prestati plaćati grijanje toplanama i prekinuti njihov Monopol, sve dok ne uvedu fer sisteme plaćanja. A to je na kraju krajeva sistem takav, da ako me nema npr cijeli mjesec, mogu fino da zavrnem grijanje i na kraju dobijem manji račun.

:-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D
obuca

Post by obuca »

e o tom nacinu grijanja sam govorila i ja. covjek bi se odvojio, presjekao i blindirao cijevi, ali oni kazu jes jes pa ces od komsije kroz zidove krast toplotu. nevjerovatno. i neeeeeeeeeeeeeema po njihovoj prici saMse da se odvojis. oni odlucuju koliko ce odvrnut grijanje u stanovima i kada i koliko ce ga smanjit. jer toplane najbolje znaju da li je, kada i koliko vama hladno. i ovce zadovoljne jer ne moraju jos i o tome mislit
Discball

Post by Discball »

obuca wrote:e o tom nacinu grijanja sam govorila i ja. covjek bi se odvojio, presjekao i blindirao cijevi, ali oni kazu jes jes pa ces od komsije kroz zidove krast toplotu. nevjerovatno. i neeeeeeeeeeeeeema po njihovoj prici saMse da se odvojis. oni odlucuju koliko ce odvrnut grijanje u stanovima i kada i koliko ce ga smanjit. jer toplane najbolje znaju da li je, kada i koliko vama hladno. i ovce zadovoljne jer ne moraju jos i o tome mislit
Ma ne moram se odvojiti uopšte, ali neka mi ne isključuju grijanje u 21h i ponovo ujutro u 6h uključuju, neka brate radi cijeli dan, pa bi ja sebi nabavio programabilne ventile, i npr kad me nema tj na poslu sam grijanje zavrnuto a kad trebam da dođem sat ili dva ranije uključi se automatski i ja plaćam kada i koliko mi je potrebno, ako je vikend cijeli dan, ako me pak nema nikako onda brate zavrni i plati račun onako kako si i potrošio.

Fino kalorimetar na svaki radijator i fino nema niko da te levati jesmo te grijali ili nismo ili je zima bila tanka ili nije. Tako to ide u finom kapitalizmu.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#17 Re: IZJAVA GODINE

Post by mIRCerka »

bestseler wrote:
Nije impuls (telefonija) skup, vec gradjani puno pricaju!

Kirin i jubito su mala maca za ove nase...
buba

#18 re

Post by buba »

Eh kad bi svi fino mogli pogledati taj film ''Bojkotujemo Toplane'', pa kad stigne racun, a mi ga poderemo i bacimo u smece. Pa oni fino kolabiraju, pa im se platne liste i racuni smrznu, pa se onda koprcaju, drece, prijete, vriste..a mi se smjeskamo. :D E ne meres narod kolektivno tuziti!
Pa nakon svega toga..dodju za hastal..pa kazu..e je*iga..nece narod da nam placa..hajmo im te kalorimetre ubaciti kad su toliko zadrli za njima. :D
sebilj

Post by sebilj »

i sve se ovo zavrsi na pricama, nema izgleda niko jaku petlju za bilo kakav konkretan korak ili pak odgovaraju ovakve nebuloze narodu, jednostavno nikad se ne zasite prevarama i lazima i svaki skandal traje jedan dan
poplava

Post by poplava »

Sve je to lijepo u teoriji, ali u praksi...
Postavlja se pitanje ko ce platiti postavljanje kalorimetara u stanove. Cak i kad bi bili postavljeni, postoji pausal koji je oko 40% (ako se dobro sjecam) i dio koji se obracunava po potrosnji. Znaci, opet bi bilo onih koji ne bi placali ni tih 40% cak ni kad bi im radijatori bili zavrnuti kao sto ne placaju sad.
Moje je misljenje da sudovi trebaju kaznjavati one koji ne placaju i naci nacin da se te kazne izvrse. Sve dok ima onih koji nekaznjeno ne placaju racune, placace oni koji placaju i za sebe i za njih. Ima tu vjerovatno i lose organizacije rada u toplanama, ali mi se cini da to sad nije toliko bitno, koliko je ovaj problem sa naplatom dugova.
A kome ne treba grijanje, neka mijenja stan za neki bez centralnog, pa neka se grije na drva, struju, nesto trece ili neka se ne grije nikako. Pozivanjem na neplacanje racuna doci cemo do toga da necemo imati nikakvog grijanja, sto bi bila totalna katastrofa.
buba

Post by buba »

poplava wrote:Sve je to lijepo u teoriji, ali u praksi...
Postavlja se pitanje ko ce platiti postavljanje kalorimetara u stanove. Cak i kad bi bili postavljeni, postoji pausal koji je oko 40% (ako se dobro sjecam) i dio koji se obracunava po potrosnji. Znaci, opet bi bilo onih koji ne bi placali ni tih 40% cak ni kad bi im radijatori bili zavrnuti kao sto ne placaju sad.
Moje je misljenje da sudovi trebaju kaznjavati one koji ne placaju i naci nacin da se te kazne izvrse. Sve dok ima onih koji nekaznjeno ne placaju racune, placace oni koji placaju i za sebe i za njih. Ima tu vjerovatno i lose organizacije rada u toplanama, ali mi se cini da to sad nije toliko bitno, koliko je ovaj problem sa naplatom dugova.
A kome ne treba grijanje, neka mijenja stan za neki bez centralnog, pa neka se grije na drva, struju, nesto trece ili neka se ne grije nikako. Pozivanjem na neplacanje racuna doci cemo do toga da necemo imati nikakvog grijanja, sto bi bila totalna katastrofa.
Oni kojima to grijanje placamo! Ne vjeruj da ne raspolazu sredstvima za to.
Naplacujes uslugu..obezbjedi je..odrzavaj je..servisiraj je!

Nema ali, ili, ako...to je to!
poplava

Post by poplava »

Jel' to od ovih 57 miliona koji nisu naplaceni ili od nekih drugih para?

http://www.oss.ba/dokumenti/press/071206san.pdf
karanana

Post by karanana »

I navodno ce sada otpisati stare dugove i poceti ispocetka. I kao ko ne bude placao, blindirace im cijevi i da bi ih odblindirali moraju platiti sve dugove i jos 1.000 KM za odblindiranje.

Ovaj drugi dio je ok, ali oprost dugova? Haj dobro, ok, ali kad svi pocnu placati, pojeftinite ga.
h2o

Post by h2o »

Oko cijena necu diskutovati, jer je cijena grijanja prije rata i nakon njega bila totalno nerealna. (Mala)
Sve gubitke toplana pokrivao je prije grad sarajevo a sada kanton.
Jedna mala ispravka:
kalorimetar se ne ugradjuje na radijatore ;)
Na radijatore se ugradjuje alokator.
poplava

Post by poplava »

E s tim se ne slazem. Zasto oprost? U krajnjem slucaju vlasnik si stana, neka stave hipoteku na njega, kad tad ce doci do toga da se to naplati. Otpisom dugova ovi sto placaju ispadaju budale...
Post Reply