Izjava Emira Kusturice o Jasmili Zbanic i filmu "Grbavi

Post Reply
hak

#1 Izjava Emira Kusturice o Jasmili Zbanic i filmu "Grbavi

Post by hak »

BEOGRAD - Proslavljeni bosanskohercegovački filmski režiser, koji se tijekom rata u njegovoj zemlji opredijelio za "tamnu stranu", najnovijim medijskim ispadom je još jednom pokazao kolika je ustvari sirovina i primitivac.

Nakon što je Kusta sletio u Beograd zbog tamošnjeg filmskog festivala, "Festa", medijska svita se odmah okupila da im "profesor", kako mu tepaju, kaže svoje mišljenje o istupu bh redateljice Jasmile Žbanić, prenosi Index.

Ona je prilikom dodjele Zlatnog medvjeda na berlinskom filmskom festivalu, za svoj film "Grbavica", pozvala Europu i Haaški sud da što prije uhvate srpske ratne zločince Karadžića i Mladića i podsjetila na desetke tisuća žena koje su tijekom rata u BiH silovali srpski vojnici.

"Savršeno me boli k...c za Jaslinu, ili kako se već zove ta redateljka. Njena priča je njena priča i tu se, što se mene tiče, završava moja priča u vezi s tim!" - odbrusio je Kusturica na pitanje o izjavi pobjednice Berlinalea.

Nacionalistički orijentiran dio javnosti u Srbiji, Žbanićkin je govor odmah proglasio skandaloznim, premda nije rekla ništa što nije istina i ne treba niti napominjati kako su stav Emira Kusturice, koji je tamo itekako obljubljen, jedva dočekali.

"Grbavicu", film koji prikazuje sudbinu sarajevske Muslimanke koja je rodila dijete začeto nakon što su je silovali Mladićevi vojnici, Kusturica nije niti pogledao, pa je javnost ostala uskraćena za još jedan njegov genijalni komentar.

25.2.2006.
Pincom.info

Kako da komentarisemo ovu ljubomoru "naseg" genija na tudji uspjeh?
misha

Post by misha »

pa zar je potrebno raspravljati o takvom covjeku?
ta njegova izjava pokazuje kakav je on zapravo 'umjetnik'...
Veliki je broj filmova sa tematikom koja svakom moze zasmetati, s kojom se ne moras slagati, koju mozes smatrati neistinom, ali bez obzira na to, da bi o necemu sudio moras pogledati i priznati umjetnicku vrijednost filma pa makar sve laz bila...
Kusturica neka zivi u svojim zabludama, on zna dobro i bolno je svjestan da se zaj... u zivotu pravo...nepromisljenim i glupim izjavama i sad i prije izgubio je citavu jednu zemlju, jedan grad...a zasto?
skonto je on da je jedini tu lose proso...nama on ne treba, svojih imamo, bolijh od njega sto puta...a sad se cupa , ma ljakse ...
da pamtis

Post by da pamtis »

:-) opet :-) :roll:
Sensei

Post by Sensei »

da pamtis wrote::-) opet :-) :roll:
Ma jok opet, pogledaj naslov, ovdje se radi o novom filmu Jasmile Žbanić pod nazivom Grbavi.
Image
Bosanac_21

Post by Bosanac_21 »

O takvom smradu suvisno je ista reci :?
Vingo

Post by Vingo »

Sensei wrote:
da pamtis wrote::-) opet :-) :roll:
Ma jok opet, pogledaj naslov, ovdje se radi o novom filmu Jasmile Žbanić pod nazivom Grbavi.
Image
:lol: :lol: :lol:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

SAVA CENTAR

Cena za sve projekcije je 150din,
izuzev za film "Grbavica" koja košta 250din

PONEDELJAK 6. mart
12.00 TAMO GDE JE ISTINA
14.30 LAKU NOC I SRECNO
17.00 KAD PROSLOST ZAKUCA
20.00 GRBAVICA (250 din)

Bas me interesuje kako ce proci u Beogradu
Vingo

Post by Vingo »

Ja vjerujem da ce proci dobro, nadajuci se da ce na projekciju doci oni koji zele razumjeti...koji vide svijet izvan svoje avlije.
Osim toga dobar je trik s cijenom.
Post Reply