Izjava Bakira Izetbegovica

Post Reply
Vodenjak

#101 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:Alija je bio jedan od tih vodja
Jel misliš da je on kriv za agresiju ?
Mislis li ti da je rat zapoceo aprila 1992?
Ili je to mozda bilo malo prije?
A tada, "malo prije", Izetbegovic je ocijukao i debelo se kurvao sa buducim dzelatima svoga naroda i drzave za koje je dobio mandat da vodi.
Kako je vodio i narod i drzavu vidimo danas!
Ako tebi nije dosta preko 100 000 mrtvih, preko milion raseljenih i de facto i de jure podijeljena drzava, zavadjen narod i mafijaski kleronacionalisticki lobi na vlasti prakticno od prvog dana Alijinog vladanja, onda stvarno ne znam sta ti jos treba pa da shvatis da je citavu ekipu vodio potpuno pogresan covjek!

Davno sam rekao, u shugavom fudbalu leti glava selektoru ako reprezentaciji loshe ide, bez obzira na snagu protivnika, a vi ovdje, nakon svega gore pobrojanog, i dalje hocete od naseg "selektora" heroja da napravite!
Samo naprijed!
:zzzz: :roll:
DiplomataSaSela

#102 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by DiplomataSaSela »

Vodenjak wrote:
A tada, "malo prije", Izetbegovic je ocijukao i debelo se kurvao sa buducim dzelatima svoga naroda i drzave za koje je dobio mandat da vodi.
Ako tebi nije dosta preko 100 000 mrtvih, preko milion raseljenih i de facto i de jure podijeljena drzava, zavadjen narod i mafijaski kleronacionalisticki lobi na vlasti prakticno od prvog dana Alijinog vladanja, onda stvarno ne znam sta ti jos treba pa da shvatis da je citavu ekipu vodio potpuno pogresan covjek!

Davno sam rekao, u shugavom fudbalu leti glava selektoru ako reprezentaciji loshe ide, bez obzira na snagu protivnika, a vi ovdje, nakon svega gore pobrojanog, i dalje hocete od naseg "selektora" heroja da napravite!
Samo naprijed!
Mozda je poceo 1918...
BTW uvijek sam govorio da je steta sto ovaj vodeni nije bio umjesto Alije...razvalili bi srbiju,hrvatsku,jna,hv,hvo,arkanovce seseljevce abdicevce,mz,miterana,engleze ruse,ovene,akasije,butrose...najvise za desetak dana...
...al eto ako su i "prodali i izdali kako nam ti tvrdis" nisu ni to kako treba uradili...ostadosmo opet...
http://www.youtube.com/watch?v=fSQRWBmF ... re=related
popajic

#103 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

ma,vala imas pravo @diplomata sa sela,
ovaj @vodenjak navalio sa istinama i logikom - ko to danas igra ikakvu ulogu!
Neka nama naseg Bakira.Prst u uho i zapjevajmo: ovo nam je nasa borba dala da imamo Bakira za ...nek nastavi covjek tamo gdje mu je babo stao.Neka nas ujedini u borbi za vlastitu avliju,neka nam otvori oci i objasni ko smo,sta smo i da jedino s njim i Srebrenica i mi mozemo u bolje sutra.
Izdresirano tvrdim da bez njihove politike ne bi ni nas bilo.
Jedino ne kontam kud i kada se djede ono Republika iz imena nase drzave,a preseli se u ime dragog nam entiteta.
Karadoz

#104 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Karadoz »

Bakire koliko si bio "tezak" '88 a koliko danas? Reci iskreno mozes ti znam ja vjernik si ...Pa me onda pozivaj na jedinstvo.
Vodenjak

#105 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

DiplomataSaSela wrote:
Vodenjak wrote:

Samo naprijed!
Mozda je poceo 1918...
BTW uvijek sam govorio da je steta sto ovaj vodeni nije bio umjesto Alije...razvalili bi srbiju,hrvatsku,jna,hv,hvo,arkanovce seseljevce abdicevce,mz,miterana,engleze ruse,ovene,akasije,butrose...najvise za desetak dana...
...al eto ako su i "prodali i izdali kako nam ti tvrdis" nisu ni to kako treba uradili...ostadosmo opet...
http://www.youtube.com/watch?v=fSQRWBmF ... re=related
Za razliku od Izetbegovica @Vodenjak je bio svjestan da nije sposoban ni dvije nacrtane tuke cuvati a kamo li drzavu i narod voditi pa se nije ni kandidovao za tako nesto.
Isto tako, ne zna @Vodenjak ni knjige pisati niti filmove praviti ali jako dobro zna koja je knjiga dobra i koji film vrijedi pogledati!
A sad, ako imas cime i kako, odgovori @Vodenjaku na ono sto je napisao.
Dosta je vise kvalifikovanja licnosti @Vodenjaka o kojoj ti zapravo pojma nemas! Ako imas kakav argument, izvoli, iznesi ga, a ako nemas, poklopi se i shuti!
Ili barem zabavi raju do kraja pa reci reci da je @Vodenjak, uz sve ostalo i ruzan i grbav i celav i cosav i prljavih noktiju. Time ces jos vise, argumentovano dakako, :zzzz: osporiti ono sto on iznese na racun Dobricine i uzdici "prvog nam predsjednika" do samih nebeskih visina jer eto, opstadosmo... :roll:

Kad se bolje skontam, dodje mi zao i tog Izetbegovica kad vidim kako ga i CIME sve branite ti i ostale "diplomate"... :oops:
Polynesian

#106 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Polynesian »

Vodenjak wrote:
Dok sam, bez da me iko dira i da ikome to za oko zapinje, u miru slusao i Azru, i Leb i Sol, i Corbu i Dugmice, znalo se "ko kofer nosi a ko cvjetic u kosi", kao sto je jos jedan kaur medju pjesnicima tako lijepo rekao!

A sada mi polupismeni, do brutalnosti nekulturni fićfirići, u ime neke cistote nacije, vjere i drzave, pokusavaju nametnuti SVOJU muziku i SVOJU kulturu a ja bih ko trebao da to slijepo slusam i uz njihove skute se savijam!? :shock:

Pa covjece, okreni se oko sebe! Pogledaj malo oko cega se obicni, mali ljudi, pripadnici tih nasih nesretnih nacija svadjaju izmedju sebe!
Svadjaju se da dokazu jedan drugom ciji je lider sinoc u vijestima bio u pravu! Ti isti mali ljudi nemaju izmedju sebe zapravo nikakvih problema!
Da ih njihove "fantasticne vodje" puste na miru, siguran budi da bi se izmedju sebe bolje uvazavali i vise slagali nego sto to rade sa pripadnicima svojih sopstvenih nacija!
A znas li zasto je to tako?
E pa zato sto je Bosna i Hercegovina oduvijek bila zemlja u kojoj su mali, obicni ljudi bili puni postovanja prema onome drugom!
Uvazavali su ti mali ljudi razlicitost i iskazivali respekt prema drugom i drugacijem!
A znas li ZASTO su to radili?
Radili su to zbog svog ISKONSKOG osjecaja za postenje, pravednost, i uvazavanje razlicitosti!
Svaki put, ALI BAS SVAKI PUT kad se nasao neko ko je tom istom malom covjeku poceo pametovati o tome KAKO to treba da radi, doslo je do belaja!
Jer mi jesmo posteni ljudi, jesmo nesebicni i moralni ali smo u isto vrijeme jako, JAKO naivni, politicki nepismeni i vrlo podlozni!

Jeee, naivnost je uzrok svemu :-)

Naivni ljudi postadoše odjednom nepošteni, sebični, nemoralni, nepravedni i šta već.
Nije to tako jednostavno.

Vođa manjeg entiteta, degradira državu BiH na svakom koraku. Šta je rješenje ? Šutiti i praviti se naivan ? ili ma proće njega to, trebamo šutiti, biće on bolji ? Bježiš od problema, od suštine, realiteta, ne možeš probleme u BiH, svesti na jedno te isto. One koji degradiraju državu, i one, koji su nesposobni, korumpirani, i sl. sigurno vode ka nazadovanju društva međutim to su različite poteškoće i problemi za državu i društvo, koje su suštinski i sadržajno diametralno različiti po svojoj prirodi.

Šta ćeš slušati, spada pod tvoj lični izbor, i niko ti ništa u tom pravcu ne nameće. Zato nemoj ni ti drugima, osporavati, njihovu muziku i kulturna stajališta ( kultura ti je jako varijabilan pojam, kao i muzika ) . Inače, već kad smo kod mjuzikice, to što slušaš je prošlost, treba se okrenuti ka budućnosti, forsirati mlađe bendove, zaštiti ih od piratluka, kao i sve druge umjetničke pravce.
Vodenjak

#107 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

Polynesian wrote:
Vodenjak wrote:
Dok sam, bez da me iko dira i da ikome to za oko zapinje, u miru slusao i Azru, i Leb i Sol, i Corbu i Dugmice, znalo se "ko kofer nosi a ko cvjetic u kosi", kao sto je jos jedan kaur medju pjesnicima tako lijepo rekao!

A sada mi polupismeni, do brutalnosti nekulturni fićfirići, u ime neke cistote nacije, vjere i drzave, pokusavaju nametnuti SVOJU muziku i SVOJU kulturu a ja bih ko trebao da to slijepo slusam i uz njihove skute se savijam!? :shock:

Pa covjece, okreni se oko sebe! Pogledaj malo oko cega se obicni, mali ljudi, pripadnici tih nasih nesretnih nacija svadjaju izmedju sebe!
Svadjaju se da dokazu jedan drugom ciji je lider sinoc u vijestima bio u pravu! Ti isti mali ljudi nemaju izmedju sebe zapravo nikakvih problema!
Da ih njihove "fantasticne vodje" puste na miru, siguran budi da bi se izmedju sebe bolje uvazavali i vise slagali nego sto to rade sa pripadnicima svojih sopstvenih nacija!
A znas li zasto je to tako?
E pa zato sto je Bosna i Hercegovina oduvijek bila zemlja u kojoj su mali, obicni ljudi bili puni postovanja prema onome drugom!
Uvazavali su ti mali ljudi razlicitost i iskazivali respekt prema drugom i drugacijem!
A znas li ZASTO su to radili?
Radili su to zbog svog ISKONSKOG osjecaja za postenje, pravednost, i uvazavanje razlicitosti!
Svaki put, ALI BAS SVAKI PUT kad se nasao neko ko je tom istom malom covjeku poceo pametovati o tome KAKO to treba da radi, doslo je do belaja!
Jer mi jesmo posteni ljudi, jesmo nesebicni i moralni ali smo u isto vrijeme jako, JAKO naivni, politicki nepismeni i vrlo podlozni!

Jeee, naivnost je uzrok svemu :-)

Naivni ljudi postadoše odjednom nepošteni, sebični, nemoralni, nepravedni i šta već.
Nije to tako jednostavno.

Vođa manjeg entiteta, degradira državu BiH na svakom koraku. Šta je rješenje ? Šutiti i praviti se naivan ? ili ma proće njega to, trebamo šutiti, biće on bolji ? Bježiš od problema, od suštine, realiteta, ne možeš probleme u BiH, svesti na jedno te isto. One koji degradiraju državu, i one, koji su nesposobni, korumpirani, i sl. sigurno vode ka nazadovanju društva međutim to su različite poteškoće i problemi za državu i društvo, koje su suštinski i sadržajno diametralno različiti po svojoj prirodi.

Šta ćeš slušati, spada pod tvoj lični izbor, i niko ti ništa u tom pravcu ne nameće. Zato nemoj ni ti drugima, osporavati, njihovu muziku i kulturna stajališta ( kultura ti je jako varijabilan pojam, kao i muzika ) . Inače, već kad smo kod mjuzikice, to što slušaš je prošlost, treba se okrenuti ka budućnosti, forsirati mlađe bendove, zaštiti ih od piratluka, kao i sve druge umjetničke pravce.
I ovo bi ko trebao biti tvoj odgovor na moj post? :-) :-)
Polynesian

#108 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Polynesian »

Vodenjak wrote: I ovo bi ko trebao biti tvoj odgovor na moj post? :-) :-)
Naravno !

Mnogi ne čitaju tuđe postove, samo pričaju " SVOJU priču ", pa kasnije kad toj priči dođe kraj,
misli im se zamute :-) :-)
saibaba

#109 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

Vodenjak wrote:

Samo naprijed!
nemam nikakvog interesa da branim aliju, lagumdžiju, tita ni bilo koga, Jesi li ti bio ratu ? Taj čovjek jeste Heroj i da nije bilo njega i sličnih njemu zrtava bi bilo sigurno i više...Tebi se mota po glavi neka bivša Jugoslavija neki Tito iz prošlog vremena, ponašaš se kao da će se vratiti partija a ti ćes biti nagrađen penzijom zbog nepopustljivih stavova..
mora da ti je otac bio političar ili funkcioner u bivšem režimu ili si ti neki činovnik SDP-a, ili oboje..
Ti prijatelju pojma nemas,
Vodenjak

#110 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:
Vodenjak wrote:

Samo naprijed!
nemam nikakvog interesa da branim aliju, lagumdžiju, tita ni bilo koga, Jesi li ti bio ratu ? Taj čovjek jeste Heroj i da nije bilo njega i sličnih njemu zrtava bi bilo sigurno i više...Tebi se mota po glavi neka bivša Jugoslavija neki Tito iz prošlog vremena, ponašaš se kao da će se vratiti partija a ti ćes biti nagrađen penzijom zbog nepopustljivih stavova..
mora da ti je otac bio političar ili funkcioner u bivšem režimu ili si ti neki činovnik SDP-a, ili oboje..

Ti prijatelju pojma nemas,
Osim sto i ti ko i @diplomata znate tako puno o meni, mozete li sad koju napisati i o heroju i potpoditi malo tu vasu tvrdnju kako nas covjek odbrani? :roll:
saibaba

#111 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

Ne moraš biti neki veliki filozof da bi odgonetnuo koju stranu zastupaš. ja sam naveo samo neke od mogučih razloga zbog čega to radiš..
Obrati pažnju na svoje postove ti uopšte ne razmišljaš o argumentima, pljuješ Aliju hvališ Tita pljuješ BiH hvališ jugoslaviju nije to sve tako crno bijelo, jebo ba SDP isi je kao i ostali, razmišljaj malo čovječe !
Vodenjak

#112 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:Ne moraš biti neki veliki filozof da bi odgonetnuo koju stranu zastupaš. ja sam naveo samo neke od mogučih razloga zbog čega to radiš..
Obrati pažnju na svoje postove ti uopšte ne razmišljaš o argumentima, pljuješ Aliju hvališ Tita pljuješ BiH hvališ jugoslaviju nije to sve tako crno bijelo, jebo ba SDP isi je kao i ostali, razmišljaj malo čovječe !
:-) :-) :-)

A za ono da pljujem BiH...
Hmmm...
Ako to radim time sto sam se okomio na Aliju, pa dobro...
Tacno...
Pljujem po BiH koju nam je ostavio u amanet..
Ti je to volis?
saibaba

#113 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

Vodenjak wrote:
saibaba wrote:Ne moraš biti neki veliki filozof da bi odgonetnuo koju stranu zastupaš. ja sam naveo samo neke od mogučih razloga zbog čega to radiš..
:-) :-) :-)

A za ono da pljujem BiH...
Hmmm...
Ako to radim time sto sam se okomio na Aliju, pa dobro...
Tacno...
Pljujem po BiH koju nam je ostavio u amanet..
Ti je to volis?
Tu državu nije on ostavio on je bio njen predsjednik izabran na izborima ( ne doživotni ), drzava nije jedan čovjek.
Situacija u BiH nije dobra, vlast je korumpirana, ali to nema nikakve veze sa Titom i Partijom shvataš li ti to uopste ?
Dosta nam je idolopoklonstva treba reorganizirati državu i pohapsiti korumpirane političare
scooter21ba

#114 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by scooter21ba »

saibaba wrote: treba reorganizirati državu i pohapsiti korumpirane političare
medju kojima je i bakir izetbegovic
saibaba

#115 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by saibaba »

scooter21ba wrote:
Naravno,
Shoba

#116 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Shoba »

Sta ce Bakir? Ne moze on nista, kao ni bilo koji drugi Bosnjacki politicar. Sjedi, cuti i klimaj glavom kako ti stranac kaze. I on je kao i babo poslusan, ne pravi belaje.
Mnogo vise cijenim Dodika koji otvoreno kaze sta misli. I Bakir bi fino trebo reci da je podjela BiH najbolja stvar, "ujedinio" sve Bosnjake pod jednim krovom i eto ga....
scooter21ba

#117 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by scooter21ba »

Shoba wrote:Sta ce Bakir? Ne moze on nista, kao ni bilo koji drugi Bosnjacki politicar. Sjedi, cuti i klimaj glavom kako ti stranac kaze. I on je kao i babo poslusan, ne pravi belaje.
Mnogo vise cijenim Dodika koji otvoreno kaze sta misli. I Bakir bi fino trebo reci da je podjela BiH najbolja stvar, "ujedinio" sve Bosnjake pod jednim krovom i eto ga....
to je i problem nasih politicara sve ne moze on nista
debili sjede slusaju i klimaju glavom umjesto da debili jednom kazu ne moze vise tao pa bi te i onaj amer vise postovao a ovako ma mozemo mi s njima kako hocemo i zadnja smo rupa zbog toga
sve se moze kad se hoce
i sta kad podijeli ? da zivimo u getima kao da smo u 12-om vijeku
i onda da nas jos vise pljackaju
popajic

#118 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

Svi vi koji ostale zdusno ubjedjujete da je Bakir covo na svom mjestu nekako previdjeste nenormalnu recenicu u njegovoj izjavi,a to je :"Nesloga Bosnjaka je dovela do pada Srebrenice". Moze li ovo normalan covjek reci?
I on bi da nekog ujedinjuje...nasao se pastir nad pastirima!
Jadni mi i zalosni kad i ovakvi likovi imaju pobornike.A vidim da imaju I to samo zato sto se prezivaju Izetbegovic.
Eeee,Tito dragi (ups !!!)
popajic

#119 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by popajic »

Svi vi koji ostale zdusno ubjedjujete da je Bakir covo na svom mjestu nekako previdjeste nenormalnu recenicu u njegovoj izjavi,a to je :"Nesloga Bosnjaka je dovela do pada Srebrenice". Moze li ovo normalan covjek reci?
Jadni mi i zalosni kad i ovakvi likovi imaju pobornike.A vidim da imaju I to samo zato sto se prezivaju Izetbegovic.
nihoniho

#120 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by nihoniho »

njegovi SDA-ovci su krivi za kriminalno feudalno udruzivanje i pljackanje prvenstveno svog naroda.
jos tome treba dodati i svjesno usporavanje stvaranja napredne demokratske svijesti svog naroda sto je i gore od onog prvog
exliberal

#121 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by exliberal »

popajic wrote:Svi vi koji ostale zdusno ubjedjujete da je Bakir covo na svom mjestu nekako previdjeste nenormalnu recenicu u njegovoj izjavi,a to je :"Nesloga Bosnjaka je dovela do pada Srebrenice". Moze li ovo normalan covjek reci?

moj popajicu ja pitah forumase ima li ko ikakve ideje sta je pisac htjeo da kaze .....nek pojasni ko se to nije slagao sa kim i u vezi cega je raskol izbio....ma jok ...nije to vazno.....a ovamo sve se brinu za srebrenicu...kad dodje do potezanja imena ..... :run:
iz dna duše

#122 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by iz dna duše »

Znate šta, meni neće Izetbegović govoriti o zbijanju redova, dok on i slični njemu drže kapital FBiH, kroje zakone prema sebi i potrebi svojih biznisa...i onda on kao brine o meni...neka hvala..
A što se tiče Srebrenice, on nema pravo da uzme u usta Srebrenicu, istao tako ni Doboj i još neke gradove...
A Srebreničanima je najgore što se može desiti da onima koji su se vratili i žive tamo, daju za načelnika čovjeka sirovinu, koji još uz to živi u Vogošći ili gdje već... kako on bogati onda da shvati povratnike i njihovu djecu, dok istovremeno njegova porodica živi blizu Sarajeva i on u Srebrenici bude "babo na službenom putu"
Ima SDA puno takvih političara, koji se "zastupaju" Bošnjake povratnike...ili ne žive u tom agradu ili žive, ali su ikebane i poltroni koji samo sebe gledaju...

Dragi Srebreničani, nedajte tom ološu da se konstantno okorišatavaju Vašom nevoljom.
Birajte nekoga ko živi u Srebrenici i ko će se botriti za vas, nebitno iz koje stranke...birajte čovjeka sa karakterom...
I šta hoće uopšte taj Bakir....siti smo valjda tih priča oko zbijanja redova. oko jega i njemu sličnih nećemo sigurno se zbijati...
Žao mi je Srebrenice, uvijek nanovo, kada vidim kako se koriste u dnevnopolitičke svrhe...od SDA posebno!
Polynesian

#123 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Polynesian »

SDA je kriva što postoji :-)

SDA je za sve kriva, dosad :D

SDA će biti kriva, za sve sledeće :roll:

Dodig, pravi od genociditeta, " bolji dio " BiH, sve će Mile greške SDA, po uzoro na Karađića, da riješi u Srebrenici .
Dodig, i njegov privatni genociditet, nemaju odgovornosti za Srebrenicu, za sve je kriv taj Bakir i. Mile debilćić, samo postrojava četnike nadomak Srebrenice, ali to je ništa, za Bakira I. koji govori Bošnjacima, da ne povjeruješ " Budite jedinstvene, ne sukobljavajte se.... " ipak on je za naše maloumnike najveći krimos, lopovina, islamos, prevarant i šta još... :sad:

Jadno i bijedno....
Vodenjak

#124 Re: Izjava Bakira Izetbegovica

Post by Vodenjak »

saibaba wrote:
scooter21ba wrote:
Naravno,

"Naravno"???

I TO se usudjujes odgovoriti covjeku nakon onih salvi bljuvotina i upucenih meni? :shock:

Jesi li ti uopste procitao sta sam ja na ovoj temi pisao o izjavi Bakira Izetbegovica?
I reci mi, GDJE sam pomenuo Tita i Jugoslaviju na ovoj temi??
Bavis se podmetanjem kao i oni koje branis od mojih kritika! I oni su tako lagali i lagali, podmetali, varali ljude, prijetili im Bogom, trpajuci ih u torove da bi im dzelati lakshe dohakali!

I na kraju, upinji se koliko hoces, upravo nam je Alija ostavio ovakvu BiH u amanet?
Djeda Mraz nije jer ga je Alija prije smrti zabranio, :D Bog isto tako nije, jer, ne bi On to! :wink:
Znaci, neko je morao!

p.s. Dragi moj prijatelju, drugi se put ogranici na jednu temu i odgovaraj na postove koji se na toj temi napisu a ne izvlaci zakljucke onako kako to tebi pashe!
I nemoj braniti Bosnu i Hercegovinu od mene jer zaista ne trebas to raditi. Ona mi je vazda bila na prvom mjestu ako se vec o tim temama prica ali naidjem na probleme s tobom i slicnima kad pokazem da su mi nacionalni torovi strani, ljigavi, neprirodni... Da su samo orudje u rukama mafioza, kriminalaca, neizivljenih idiota, isfrustrirane nedonoscadi...
A lideri svih tih torova su upravo to sto nabrojah. I to bez izuzetka! :oops:
Post Reply