Ma nismo mi to dobro skontali, u RS-u će od ukupne populacije bit' 95% Bosanaca i Hercegovaca, a u Hercegovini oko 80%. Samo su Bošnjaci ti koji koče napredak države i, ovo nikako ne smijemo zaboravit, nespremni na suživot.vatrogasac wrote:I svi ti Bošnjaci i Hrvati ako se popišu kao Bosanci će po sadašnjem Ustavu koji se ne može mijenjati bez Srba iz BL i Hrvata iz Livna, imati još manja prava u RS-u._Sarajka wrote:
Pa o čemu ću ?Dok mi dodjemo u BiH do povoljnog riješenja pitanja nacionalnih manjina proteći će još mnogo vode Miljackom.Evo uzmi RS, manji entitet, konstitutivni narodi Bošnjaci i Hrvati su obespravljeni u punom smislu te riječi.Počevši od imena Republika Srpska, dakle republika Srba, pa nadalje.Nećemo putovati vremeplovom u blizu povijest i njen nastanak.Fokusirajmo se na povratak raseljenih, njihovo zapošljavanje i obnovu mjesta stanovanja.
Počnimo dakle od ključnih pitanja i njihovog riješenja, pa ćemo doći i do pitanja nacionalnih manjina.
Treba osigurati neku podlogu odnosno temelj i usvojiti osnovna načela demokracije, pa tek onda raspravljati o sporednim pitanjima.
Izjasnjavanje na popisu
- escobar__
#3801 Re: Izjasnjavanje na popisu
-
_Sarajka
#3802 Re: Izjasnjavanje na popisu
Da mi imamo politički sredjenu drzavu, ovo pitanje o popisu bilo bi nepotrebno.O čemu diskutirati ?
I u potpunosti bi razumjela i podrzavala demokratiju izjašnjavanja.Ovako, mi nemamo riješena elementarna politička pitanja, no bez obzira niko nema sluha za " bitno"
Kako poboljšati i osigurati veći politički utjecaj.Nije to nikakav bolesni nacionalizam, nego elementarna potreba u borbi za opstanak.
I u potpunosti bi razumjela i podrzavala demokratiju izjašnjavanja.Ovako, mi nemamo riješena elementarna politička pitanja, no bez obzira niko nema sluha za " bitno"
Kako poboljšati i osigurati veći politički utjecaj.Nije to nikakav bolesni nacionalizam, nego elementarna potreba u borbi za opstanak.
-
miki.ba
#3803 Re: Izjasnjavanje na popisu
Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
- vatrogasac
#3804 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ako ćemo iskreno...da nije bilo Muslimana/Bošnjaka (znači, jednog naroda) vjerovatno ni rata ne bi bilo u BiH. Lahko bi oni savladali ono malo BH patriota što se pisalo kao Jugosloveni, Srbi, Hrvati ili ostali. Nikako da skontaju ono ključno u priči...SURVIVAL....ali baš bukvalno.escobar__ wrote:
Ma nismo mi to dobro skontali, u RS-u će od ukupne populacije bit' 95% Bosanaca i Hercegovaca, a u Hercegovini oko 80%. Samo su Bošnjaci ti koji koče napredak države i, ovo nikako ne smijemo zaboravit, nespremni na suživot.
-
RahatHurmašica
#3805 Re: Izjasnjavanje na popisu
da i?miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
- vatrogasac
#3806 Re: Izjasnjavanje na popisu
A zapele neĐe. Đe li to i ko to?miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
-
_Sarajka
#3807 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
FatalistiČno
-
miki.ba
#3808 Re: Izjasnjavanje na popisu
Kod nas je na snazi mirovni sporazum, ustav ce se svakako mjenjati, ostali ce dobiti prava.RahatHurmašica wrote:da i?miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
Nije sramota biti ostali.
-
_Sarajka
#3809 Re: Izjasnjavanje na popisu
miki.ba wrote:Kod nas je na snazi mirovni sporazum, ustav ce se svakako mjenjati, ostali ce dobiti prava.RahatHurmašica wrote:da i?miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
Nije sramota biti ostali.
Ovo se zove optimizam !
-
muniza
#3810 Re: Izjasnjavanje na popisu
I to ponajviše možemo zahvaliti bošnjačkim političarima koji ni u jednom segmentu nisu sposobni odgovoriti separatistima iz RS-a._Sarajka wrote:Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
FatalistiČno
-
miki.ba
#3811 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
Mislim na vas B,H i S.
- lazni liberal
#3812 Re: Izjasnjavanje na popisu
Pa kad su na vlasti "multietnicari"muniza wrote:I to ponajviše možemo zahvaliti bošnjačkim političarima koji ni u jednom segmentu nisu sposobni odgovoriti separatistima iz RS-a._Sarajka wrote:Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
FatalistiČno
- lazni liberal
#3813 Re: Izjasnjavanje na popisu
"Svi su krivi znaci niko nije kriv"miki.ba wrote:Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
-
RahatHurmašica
#3814 Re: Izjasnjavanje na popisu
ja bi to nazvao utopizam._Sarajka wrote:[
![]()
Ovo se zove optimizam !
-
_Sarajka
#3815 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ta ista dvolična Evropa dozvolila je devedesetih, hallo devedesetih genocid, etničko ćišćenje i protjerivanja ..Sustavna silovanja i zločine.miki.ba wrote:Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
Amnezija ?
-
_Sarajka
#3816 Re: Izjasnjavanje na popisu
Uppp, guppp, gljup i potonešRahatHurmašica wrote:ja bi to nazvao utopizam._Sarajka wrote:[
![]()
Ovo se zove optimizam !
-
miki.ba
#3817 Re: Izjasnjavanje na popisu
Aaaa što vi volite historiju, bolan, bolan pa ja pricam o buducnosti ove naše države, a vi bi se izgleda najradje vratili 300 godina nazad.
-
RahatHurmašica
#3818 Re: Izjasnjavanje na popisu
ovi što propagiraju bosanstvo su djeca iz mješovitih brakova i potpuno ih razumijem i podržavam. ali bi trebali prestati tupiti Bošnjacima kako se trebaju izjasniti, dosta je više majku mu._Sarajka wrote:Ta ista dvolična Evropa dozvolila je devedesetih, hallo devedesetih genocid, etničko ćišćenje i protjerivanja ..Sustavna silovanja i zločine.miki.ba wrote:Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
Amnezija ?
-
_Sarajka
#3819 Re: Izjasnjavanje na popisu
I što s tim ?Potonućemo još dublje ?Političari nam nesposobni a Muje i Fate retardi iz viceva ?muniza wrote:I to ponajviše možemo zahvaliti bošnjačkim političarima koji ni u jednom segmentu nisu sposobni odgovoriti separatistima iz RS-a._Sarajka wrote:Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
FatalistiČno
- respo
#3820 Re: Izjasnjavanje na popisu
kazem uvijek samo sto nemam medijskog prostora to reci sirim masama jer to ne odgovara ni jednim ni drugim ni trecim vlastodrzcima jer onda ne bi imali monopol na vlastRahatHurmašica wrote:
idi to reci dodiku, karadžiću, bobanu..........
-
_Sarajka
#3821 Re: Izjasnjavanje na popisu
Ma kakvih 300.Ode ti u turska osvajanja.Vrati se do devedesetih.Savremenog društva lafo.Pusti kmetove i begove.Oni su sad jedino zanimljivi u turskim sapunicama.miki.ba wrote:Aaaa što vi volite historiju, bolan, bolan pa ja pricam o buducnosti ove naše države, a vi bi se izgleda najradje vratili 300 godina nazad.
- respo
#3822 Re: Izjasnjavanje na popisu
to samo govori o njimavatrogasac wrote:
A svi "multietničari i anacionalisti i antifašisti" uklopili dupeta u 'konsitutivne fotelje'. Od Predsjedsjedništva pa naniže.
a i to je nus produkt ove konstitutivnosti
debil nek se izjasni bosnjakom u laktasima dodik bi ga docekao sirokih ruku i bio bi najvise rangirani bosnjak u rs-u garantujem
-
RahatHurmašica
#3823 Re: Izjasnjavanje na popisu
i šta kad kažeš, je li nekoga iz genocidnig entiteta briga?respo wrote:kazem uvijek samo sto nemam medijskog prostora to reci sirim masama jer to ne odgovara ni jednim ni drugim ni trecim vlastodrzcima jer onda ne bi imali monopol na vlastRahatHurmašica wrote:
idi to reci dodiku, karadžiću, bobanu..........
-
_Sarajka
#3824 Re: Izjasnjavanje na popisu
Nije poenta da pravimo nekog bošnjačkog Hrvata Vlajkija.Daj Fokusirajmo se !respo wrote:to samo govori o njimavatrogasac wrote:
A svi "multietničari i anacionalisti i antifašisti" uklopili dupeta u 'konsitutivne fotelje'. Od Predsjedsjedništva pa naniže.
debil nek se izjasni bosnjakom u laktasima dodik bi ga docekao sirokih ruku i bio bi najvise rangirani bosnjak u rs-u garantujem
- vatrogasac
#3825 Re: Izjasnjavanje na popisu
Jel u te aršine trpaš i predsjednika Komšića? Osam godina je u toj fotelji što je Hrvat i tamo predstavlja interese Hrvata. Da je Bosanac/ostali, ne bi bio.respo wrote:to samo govori o njimavatrogasac wrote: