Izjasnjavanje na popisu

Locked
escobar__

#3801 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by escobar__ »

vatrogasac wrote:
_Sarajka wrote:
Pa o čemu ću ?Dok mi dodjemo u BiH do povoljnog riješenja pitanja nacionalnih manjina proteći će još mnogo vode Miljackom.Evo uzmi RS, manji entitet, konstitutivni narodi Bošnjaci i Hrvati su obespravljeni u punom smislu te riječi.Počevši od imena Republika Srpska, dakle republika Srba, pa nadalje.Nećemo putovati vremeplovom u blizu povijest i njen nastanak.Fokusirajmo se na povratak raseljenih, njihovo zapošljavanje i obnovu mjesta stanovanja.
Počnimo dakle od ključnih pitanja i njihovog riješenja, pa ćemo doći i do pitanja nacionalnih manjina.
Treba osigurati neku podlogu odnosno temelj i usvojiti osnovna načela demokracije, pa tek onda raspravljati o sporednim pitanjima.
I svi ti Bošnjaci i Hrvati ako se popišu kao Bosanci će po sadašnjem Ustavu koji se ne može mijenjati bez Srba iz BL i Hrvata iz Livna, imati još manja prava u RS-u.
Ma nismo mi to dobro skontali, u RS-u će od ukupne populacije bit' 95% Bosanaca i Hercegovaca, a u Hercegovini oko 80%. Samo su Bošnjaci ti koji koče napredak države i, ovo nikako ne smijemo zaboravit, nespremni na suživot. :oops:
_Sarajka

#3802 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

Da mi imamo politički sredjenu drzavu, ovo pitanje o popisu bilo bi nepotrebno.O čemu diskutirati ?
I u potpunosti bi razumjela i podrzavala demokratiju izjašnjavanja.Ovako, mi nemamo riješena elementarna politička pitanja, no bez obzira niko nema sluha za " bitno"
Kako poboljšati i osigurati veći politički utjecaj.Nije to nikakav bolesni nacionalizam, nego elementarna potreba u borbi za opstanak.
miki.ba

#3803 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
vatrogasac

#3804 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by vatrogasac »

escobar__ wrote:
Ma nismo mi to dobro skontali, u RS-u će od ukupne populacije bit' 95% Bosanaca i Hercegovaca, a u Hercegovini oko 80%. Samo su Bošnjaci ti koji koče napredak države i, ovo nikako ne smijemo zaboravit, nespremni na suživot. :oops:
Ako ćemo iskreno...da nije bilo Muslimana/Bošnjaka (znači, jednog naroda) vjerovatno ni rata ne bi bilo u BiH. Lahko bi oni savladali ono malo BH patriota što se pisalo kao Jugosloveni, Srbi, Hrvati ili ostali. Nikako da skontaju ono ključno u priči...SURVIVAL....ali baš bukvalno.
RahatHurmašica

#3805 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by RahatHurmašica »

miki.ba wrote:Halo ba ustav se svakako mora mijenjati, Sejdic-Finci i tako to.
da i?
vatrogasac

#3806 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by vatrogasac »

A zapele neĐe. Đe li to i ko to? :mrgreen:
_Sarajka

#3807 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.

FatalistiČno :D
miki.ba

#3808 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

RahatHurmašica wrote:
da i?
Kod nas je na snazi mirovni sporazum, ustav ce se svakako mjenjati, ostali ce dobiti prava.
Nije sramota biti ostali.
_Sarajka

#3809 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

miki.ba wrote:
RahatHurmašica wrote:
da i?
Kod nas je na snazi mirovni sporazum, ustav ce se svakako mjenjati, ostali ce dobiti prava.
Nije sramota biti ostali.
:lol:

Ovo se zove optimizam !
muniza

#3810 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by muniza »

_Sarajka wrote:
Kad se ukine i RS.Evo ja stasala za udaju a bila mala curica kad su je počeli ukidati.Kod nas promjene idu brzinom puza sa poremećenim osjećajem za pravac.Korak naprijed, tri nazad.

I to ponajviše možemo zahvaliti bošnjačkim političarima koji ni u jednom segmentu nisu sposobni odgovoriti separatistima iz RS-a.
miki.ba

#3811 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
lazni liberal

#3812 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

muniza wrote:
_Sarajka wrote:

I to ponajviše možemo zahvaliti bošnjačkim političarima koji ni u jednom segmentu nisu sposobni odgovoriti separatistima iz RS-a.
Pa kad su na vlasti "multietnicari"
lazni liberal

#3813 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by lazni liberal »

miki.ba wrote:Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
"Svi su krivi znaci niko nije kriv"
RahatHurmašica

#3814 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by RahatHurmašica »

_Sarajka wrote:[

Ovo se zove optimizam !
ja bi to nazvao utopizam.
_Sarajka

#3815 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

miki.ba wrote:Nije optimizam nego realnost, u srcu evrope tretirate ljude kao ....
Mislim na vas B,H i S.
Ta ista dvolična Evropa dozvolila je devedesetih, hallo devedesetih genocid, etničko ćišćenje i protjerivanja ..Sustavna silovanja i zločine.
Amnezija ?
_Sarajka

#3816 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

RahatHurmašica wrote:
_Sarajka wrote:[

Ovo se zove optimizam !
ja bi to nazvao utopizam.
Uppp, guppp, gljup i potoneš :D
miki.ba

#3817 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by miki.ba »

Aaaa što vi volite historiju, bolan, bolan pa ja pricam o buducnosti ove naše države, a vi bi se izgleda najradje vratili 300 godina nazad.
RahatHurmašica

#3818 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by RahatHurmašica »

_Sarajka wrote:
Mislim na vas B,H i S.
Ta ista dvolična Evropa dozvolila je devedesetih, hallo devedesetih genocid, etničko ćišćenje i protjerivanja ..Sustavna silovanja i zločine.
Amnezija ?
ovi što propagiraju bosanstvo su djeca iz mješovitih brakova i potpuno ih razumijem i podržavam. ali bi trebali prestati tupiti Bošnjacima kako se trebaju izjasniti, dosta je više majku mu.
_Sarajka

#3819 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

muniza wrote:
_Sarajka wrote:

I što s tim ?Potonućemo još dublje ?Političari nam nesposobni a Muje i Fate retardi iz viceva ?
respo

#3820 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

RahatHurmašica wrote:
idi to reci dodiku, karadžiću, bobanu..........
kazem uvijek samo sto nemam medijskog prostora to reci sirim masama jer to ne odgovara ni jednim ni drugim ni trecim vlastodrzcima jer onda ne bi imali monopol na vlast
_Sarajka

#3821 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

miki.ba wrote:Aaaa što vi volite historiju, bolan, bolan pa ja pricam o buducnosti ove naše države, a vi bi se izgleda najradje vratili 300 godina nazad.
Ma kakvih 300.Ode ti u turska osvajanja.Vrati se do devedesetih.Savremenog društva lafo.Pusti kmetove i begove.Oni su sad jedino zanimljivi u turskim sapunicama.
respo

#3822 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by respo »

vatrogasac wrote:
A svi "multietničari i anacionalisti i antifašisti" uklopili dupeta u 'konsitutivne fotelje'. Od Predsjedsjedništva pa naniže.
to samo govori o njima
a i to je nus produkt ove konstitutivnosti
debil nek se izjasni bosnjakom u laktasima dodik bi ga docekao sirokih ruku i bio bi najvise rangirani bosnjak u rs-u garantujem
RahatHurmašica

#3823 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by RahatHurmašica »

respo wrote:
RahatHurmašica wrote:
idi to reci dodiku, karadžiću, bobanu..........
kazem uvijek samo sto nemam medijskog prostora to reci sirim masama jer to ne odgovara ni jednim ni drugim ni trecim vlastodrzcima jer onda ne bi imali monopol na vlast
i šta kad kažeš, je li nekoga iz genocidnig entiteta briga?
_Sarajka

#3824 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by _Sarajka »

respo wrote:
vatrogasac wrote:
A svi "multietničari i anacionalisti i antifašisti" uklopili dupeta u 'konsitutivne fotelje'. Od Predsjedsjedništva pa naniže.
to samo govori o njima
debil nek se izjasni bosnjakom u laktasima dodik bi ga docekao sirokih ruku i bio bi najvise rangirani bosnjak u rs-u garantujem
Nije poenta da pravimo nekog bošnjačkog Hrvata Vlajkija.Daj Fokusirajmo se !
vatrogasac

#3825 Re: Izjasnjavanje na popisu

Post by vatrogasac »

respo wrote:
vatrogasac wrote:
to samo govori o njima
Jel u te aršine trpaš i predsjednika Komšića? Osam godina je u toj fotelji što je Hrvat i tamo predstavlja interese Hrvata. Da je Bosanac/ostali, ne bi bio.
Locked