o kojih 24% laprdaš, može li se znatiArthurSpooner wrote:Ono sto je cudno je to da "Bosanci", oni koji tvrde da su za gradjansku drzavu, da su lijek za cijelovitu BiH, samo pricaju o svom "bosanstvu" na 24% teritorije.Domoeb wrote: i onda neko kaze kako zele građansku bosnu, ravnopravnih građana... kako entiteti ne trebaju...
sramota
Izjasnicu se kao Bosanac
-
sultan Suljo
#301 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
-
CungaLunga
#302 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Kad su vlasti Austrougarske radili popis u BiH, nekima je bas stalo do sale, narocito u istocnoj Hercegovini.caulfield holden wrote: Zasto da ne kolega? Bosna je ionako kanta od drzave, nase pravo i ne samo pravo vec mogu reci i obaveza je da je dovedemo do samog apsurda. Kad se vec zajebavamo barem da to radimo sa stilom.
Odgovori na pitanje prezimena su bili veoma mastoviti; Zlikovac, Palikuca, Prdavac, Derikucka, Koljibabic, Brasnoglav, Guzina, Grizlo, Okuka...Ali svabe nisu svatile humor, i upisase kuce i imanja pod tim imenima. I tako odnese vrag salu.
Nije bas popis za zajebanciju, makar mi u Hercegovini imamo losa iskustva sa time
-
sultan Suljo
#303 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
o kakvom dobru govoriš, jesi li ti svjestan svojih glupostiDomoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
kad bude raspodjela "vlasti" po popisu 2013. možeš očekivat veći broj srpskih i hrvatskih parlamentaraca koji sutra opput dodika i čovića mogu napraviti koaliciju i izglasat na primjer treći blentiet, ili refrendum o "nezavisnosti" republike fašističke, ili neku daljnu glupost
-
niko poseban
#304 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Najgore mi je čuti ove "intelektualce" koji kukumaču kako je ovaj popis nekakva zamka ili podvala za Bošnjake i šta ti ja znam.Kakva zamka,kakva podvala? Pa ako vi sami,govorim o svakom Bošnjaku ponaosob,ne zna ko je i šta je,pa nije mu Srbin ili Hrvat kriv.Nije mu Srbin i Hrvat kriv što oni ne znaju ko su i šta su (za one koji ne znaju).Popis se mora izvršiti a to što jedan narod je još uvijek u nekoj fazi oblikovanja,to je valjda problem tog naroda a ne onih ostalih.
- Ma.Le.Na
#305 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
vala da se izjasnim bilo kako drugacije sem Bosanka ..bila bi laz
ne zanima me uopce/uopste
gdje ce me svrstati...ciji cu tor pogurati ili zajebati...
za mene je Bosanka jedina opcija
ne zanima me uopce/uopste
-
Bodkin
#306 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ma.Le.Na wrote:vala da se izjasnim bilo kako drugacije sem Bosanka ..bila bi laz
ne zanima me uopce/uopstegdje ce me svrstati...ciji cu tor pogurati ili zajebati...
- HiperKliker
#307 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Onda se i ti izjasni kao Bosanac i bit ce nas 52% onda je bilo kakva njihova koalicija opet u manjini i nemogu nista uradit.Al vama nisu dragi Bosanci ateisti i odgovaraju vam samo vjernici koji hoce u vas tor,hocete da stari naziv Bosnjani=svi narodi na tlu Bosne preslikate sa Bosnjak=Musliman...Ja nemam nikakve veze sa Turskom, oduvjek sam bio Bosanac i rijeka koja izvire u centru Bosne se nije nikad zvala Bosnja nego Bosna...sultan Suljo wrote:o kakvom dobru govoriš, jesi li ti svjestan svojih glupostiDomoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
kad bude raspodjela "vlasti" po popisu 2013. možeš očekivat veći broj srpskih i hrvatskih parlamentaraca koji sutra opput dodika i čovića mogu napraviti koaliciju i izglasat na primjer treći blentiet, ili refrendum o "nezavisnosti" republike fašističke, ili neku daljnu glupost
- Halcyon
#308 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Vjerovatno k'o Jugosloven, pošto se okreću kako vjetar puše. Ali, Crusader je dobro rek'o kad su ove teme u pitanju - ovo samo treba ignorisat. Jer priča sa "urbanim" i "prosvijetljenim" je k'o pišanje uz vjetar. Možeš ti pričat šta hoćeš, iznosit argumentaciju, objašnjavat, crtat, ali to nema efekta, tako da je bolje sve to skupa stavit na ignore, nek se oni prebrojavaju, dogovaraju hoće li bit samo Bosanci ili i Bosanci i Hercegovci, Kozmopoliti, Džedaji ili šta već.Akadi wrote:Da se ponovo formira Jugoslavija da li bi i dalje bio Bosanac ili bi se izjasnio kao Jugosloven?Domoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
potrebno nam je da izadjemo iz labirinta konsitutivnosti naroda a sad nam je prilika da nas bude vise od hrvata i da dokazemo da je konstitutivnost naorda besmislena i da nam treba građanski ustav. presuda sejdic finci, zajedno sa popisom stanovnistva gdje je broj bosanaca makar jednak broju jednog od konstitutivnih naroda jednostavno vuce pozitivne pravne i politicke posljedice za jacanje drzave bih.
da ne bude zabune, ovo ne govorim zbog ideje da bosnaci treba da imaju veca prava od hrvata, hrvati su u igri samo kao malobrojni da dokazemo da su bilo kakve podjele besmislene i da se napravi jedan novi okvir za reforme gdje ce se postvati gradjanska prava i trasirati put ka pravom politickom drustvu a ne etnokratiji. kad se ove reforme sprovedu slobodno se opet izjasnjavajte kako hocete ali sad nam je potrebno da BOSANACA bude sto vise bez obzira kako se zovu!
Tema na forumu o ovom pitanju je bilo sijaset, ko je skont'o neke stvari, skont'o je. Ko nije, neće ni skontat.
- Paranoid
#309 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Poruka Poskoku, bljesku...i ostalim majoriziranim navijačima da se Bošnjaci izjašnjavaju kao Bosanci...

- HiperKliker
#310 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Hoces da kazes da ekonomija u entitetu srpskoj cvjeta jel? Tamo svi imaju motike u rukama i grade a niko ne izlazi na proteste??bogostrah wrote:balije valja li vama iko,samo kukate HELP BAZNIA HELP ĐENOZAJD,lopate i motike u ruke stoko neradnička pa napravite državu kakve nema,nisam vidio gorih ljudi nego ovde na ovom forumu,samo serete i svi vam krivi sem vas,nevalja bakir,nevalja tihić,nevalja dodik,nevalja radončić,nevalja sda,nevalja sdp,halo psihopate lječite se,pička vam materina seljačka
-
niko poseban
#311 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ja sam Srbin (dobronamjerni) ali činjenica jeste da ako se izjasniš k'o Bosanac onda se možeš izjasniti i k'o Hercegovac,Semberac,Krajinac ili recimo Karpaćanin,Bretonac,Sicilijanac....razumijete me.To je regionalno izjašnjavanje a pitanje je nacionalno/etničko.Etnički je Bošnjak,tako je dogovoreno 1993. i ne znam ja čija je greška što to još nije u potpunosti zaživjelo kod Bošnjaka.Možda ih niko nije pitao,ne znam.
-
locobos
#312 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
hahahahaha, ljubim te jarane, sad sam skuzio porijeklo svog prezimena:DCungaLunga wrote:Kad su vlasti Austrougarske radili popis u BiH, nekima je bas stalo do sale, narocito u istocnoj Hercegovini.caulfield holden wrote: Zasto da ne kolega? Bosna je ionako kanta od drzave, nase pravo i ne samo pravo vec mogu reci i obaveza je da je dovedemo do samog apsurda. Kad se vec zajebavamo barem da to radimo sa stilom.
Odgovori na pitanje prezimena su bili veoma mastoviti; Zlikovac, Palikuca, Prdavac, Derikucka, Koljibabic, Brasnoglav, Guzina, Grizlo, Okuka...Ali svabe nisu svatile humor, i upisase kuce i imanja pod tim imenima. I tako odnese vrag salu.
Nije bas popis za zajebanciju, makar mi u Hercegovini imamo losa iskustva sa time
-
locobos
#313 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
j***s ti sta komsija?bogostrah wrote:balije valja li vama iko,samo kukate HELP BAZNIA HELP ĐENOZAJD,lopate i motike u ruke stoko neradnička pa napravite državu kakve nema,nisam vidio gorih ljudi nego ovde na ovom forumu,samo serete i svi vam krivi sem vas,nevalja bakir,nevalja tihić,nevalja dodik,nevalja radončić,nevalja sda,nevalja sdp,halo psihopate lječite se,pička vam materina seljačka
-
rexmax
#314 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Nemoj da te cudi, ti nazovi "intelektualci" su sami iskopali rapu u koju ce se sahraniti pa nije cudo da na sve moguce nacine pokusavaju naci spas za sobstvenu guzu.niko poseban wrote:Najgore mi je čuti ove "intelektualce" koji kukumaču kako je ovaj popis nekakva zamka ili podvala za Bošnjake i šta ti ja znam.Kakva zamka,kakva podvala? Pa ako vi sami,govorim o svakom Bošnjaku ponaosob,ne zna ko je i šta je,pa nije mu Srbin ili Hrvat kriv.Nije mu Srbin i Hrvat kriv što oni ne znaju ko su i šta su (za one koji ne znaju).Popis se mora izvršiti a to što jedan narod je još uvijek u nekoj fazi oblikovanja,to je valjda problem tog naroda a ne onih ostalih.
Do sada se koristio popis iz 91 po kome su zastupali Bosanske muslimane a ne samo Bosnjake a od ovog potpisa ce zastupati samo one koji se izjasne kao Bosnjaci a koliko ce ih biti lako je zakljuciti na osnovu glasaca koji su do sada za njih glasali.
Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
-
sultan Suljo
#315 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
da li si ti ograničen kao i drugi ili šta ??HiperKliker wrote:Onda se i ti izjasni kao Bosanac i bit ce nas 52% onda je bilo kakva njihova koalicija opet u manjini i nemogu nista uradit.Al vama nisu dragi Bosanci ateisti i odgovaraju vam samo vjernici koji hoce u vas tor,hocete da stari naziv Bosnjani=svi narodi na tlu Bosne preslikate sa Bosnjak=Musliman...Ja nemam nikakve veze sa Turskom, oduvjek sam bio Bosanac i rijeka koja izvire u centru Bosne se nije nikad zvala Bosnja nego Bosna...sultan Suljo wrote:o kakvom dobru govoriš, jesi li ti svjestan svojih glupostiDomoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
Bosanci NISU KONSITUTIVNI NAROD i mogu se vodit samo kao OSTALI a zna se koliko oni imaju uticaja u parlamentu !!
osim toga Bošnjaka ima 52% i kad bi se svi izjasnili kao Bosanci onda bi mogao biti tek taj procenat
-
mrAdil
#316 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Interesantno mi to da se sve hitilo na noge uoci popisa da nam objasni ko smo i sta smo, i kako mi trebamo cuvati BiH - a to mozemo samo pod uslovom da se izjasnimo kao Bosanci. Ma nemojte!
Ko da smo mi hajvani pa ne znam sta hocete. Nisam ja nikada ni rusio ovu zemlju niti cu i na popisu cu biti:
Nacionalnost - BOSNJAK
Jezik - BOSANSKI
Vjera - Islam.
A vi, hajte ba u Banja luku i Grude pa objasnite njima.
Ko da smo mi hajvani pa ne znam sta hocete. Nisam ja nikada ni rusio ovu zemlju niti cu i na popisu cu biti:
Nacionalnost - BOSNJAK
Jezik - BOSANSKI
Vjera - Islam.
A vi, hajte ba u Banja luku i Grude pa objasnite njima.
- HiperKliker
#317 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Halcyon wrote:Vjerovatno k'o Jugosloven, pošto se okreću kako vjetar puše.Akadi wrote:Da se ponovo formira Jugoslavija da li bi i dalje bio Bosanac ili bi se izjasnio kao Jugosloven?Domoeb wrote:cak apelujem na ljude koji se primarno osjecaju kao bosnjaci a ne kao bosanci, da se ipak izjasne kao bosanci radi dobra drzave bosne i hercegovine.
potrebno nam je da izadjemo iz labirinta konsitutivnosti naroda a sad nam je prilika da nas bude vise od hrvata i da dokazemo da je konstitutivnost naorda besmislena i da nam treba građanski ustav. presuda sejdic finci, zajedno sa popisom stanovnistva gdje je broj bosanaca makar jednak broju jednog od konstitutivnih naroda jednostavno vuce pozitivne pravne i politicke posljedice za jacanje drzave bih.
da ne bude zabune, ovo ne govorim zbog ideje da bosnaci treba da imaju veca prava od hrvata, hrvati su u igri samo kao malobrojni da dokazemo da su bilo kakve podjele besmislene i da se napravi jedan novi okvir za reforme gdje ce se postvati gradjanska prava i trasirati put ka pravom politickom drustvu a ne etnokratiji. kad se ove reforme sprovedu slobodno se opet izjasnjavajte kako hocete ali sad nam je potrebno da BOSANACA bude sto vise bez obzira kako se zovu!
Bosna je bila i za vrijeme Jugoslavije i bilo je Bosanaca u njoj niko se nije okreno kako vjetar puse osim onih koji su se na prvom Bosnjackom saboru 1993 uz pomoc islamske zajednice okrenuli od Bosne.
-
ArthurSpooner
#318 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Vidjet cemo na popisurexmax wrote: Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
-
rexmax
#319 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ko kaze da Bosnjaka ima 52% na osnovu kojih podataka to tvrdis?sultan Suljo wrote:da li si ti ograničen kao i drugi ili šta ??
Bosanci NISU KONSITUTIVNI NAROD i mogu se vodit samo kao OSTALI a zna se koliko oni imaju uticaja u parlamentu !!
osim toga Bošnjaka ima 52% i kad bi se svi izjasnili kao Bosanci onda bi mogao biti tek taj procenat
Tek poslije popisa 2013 znat cete koliko vas ima a ja vam mogu samo poruciti mrka kapa za vasu skupinu.
- madFlava
#320 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Zasto bi se neko izjasnio kao Bosanac? Ko i sta je to Bosanac? Gdje to postoji Bosanac?
Hrvati i Srbi koji vole BiH i smatraju je svojom drzavom(sto ne postoji ni u najludim snovima) su , Bosanci ?
Ne bi Bosnjo bio Bosnjo da ne ispadne glup
Apelujem posto sam vec procitao na klixu za njake Džedaje, da se svi Bosnjaci i Bosanci , izjasne ko Dzedaji(vjerujem da ima i Hrvata i Srba koji se osjecaju tako) tako da ce nas poslije popisa biti oko 70 ili preko 70% u ovoj drzavi
Ujedinjeni ko Jugoslavija woohooo
Hrvati i Srbi koji vole BiH i smatraju je svojom drzavom(sto ne postoji ni u najludim snovima) su , Bosanci ?
Ne bi Bosnjo bio Bosnjo da ne ispadne glup
Apelujem posto sam vec procitao na klixu za njake Džedaje, da se svi Bosnjaci i Bosanci , izjasne ko Dzedaji(vjerujem da ima i Hrvata i Srba koji se osjecaju tako) tako da ce nas poslije popisa biti oko 70 ili preko 70% u ovoj drzavi
Ujedinjeni ko Jugoslavija woohooo
-
rexmax
#321 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.ArthurSpooner wrote:Vidjet cemo na popisurexmax wrote: Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
- HiperKliker
#322 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Pa to sam i reko Vi Bosnjaci izjasnite se ko i mi koji ne idemo u Dzamiju i imamo onda taj procenat. A nama prepusti da mi izmjenimo to Sto Bosanci kao nisu Konsitutivni jer ih je neko bez pitanja proglasio Bosnjacima.da li si ti ograničen kao i drugi ili šta ??
-
ArthurSpooner
#323 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Kojih muslimana? Koji "vas"?rexmax wrote:Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.ArthurSpooner wrote:Vidjet cemo na popisurexmax wrote: Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
-
mrAdil
#324 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Ja mislim da nema ni 2% Bosnjaka, pa zato ova fortutma da se ne raspu na popisu.rexmax wrote:Trenutno je oko 2 miliona muslimana a za vas je glasalo oko 20%, sto znaci da Bosnjaka nema vise.ArthurSpooner wrote:Vidjet cemo na popisurexmax wrote: Velika vecina muslimana iz popisa 91 ne prihvata novi naziv Bosnjak.
" Pametnom je i isaret dovoljan".
-
ArthurSpooner
#325 Re: Izjasnicu se kao Bosanac
Tacno te bude strah kad vidis kakvi sve ljudi stoje iza ovog termina "Bosanac".