Izjasnicu se kao Bosanac

Locked
ArthurSpooner

#251 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by ArthurSpooner »

breuer wrote: nece me bosnjastvo il srpstvo hranit...
A bosanstvo hoce?
Akadi

#252 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

breuer wrote:
Akadi wrote:
breuer wrote:ne znam, na vama Bosnjacima je da napokon to dokazete kroz relevantne naucne pokazatelje...a ne kakvim plemickim stablima kojih bi se osrednja bojanka postidila :-)
Pa reci nam ti... kakvo je tvoje mišljenje po ovom pitanju?
ne znam, niti me zanima...meni je sasvim dovoljno da se mogu poistovjetiti pripadnoscu drzavi u kojoj zivim i radim.

nece me bosnjastvo il srpstvo hranit...
Ako te ne zanima zbog čega raspravljaš o porijeklu Bošnjaka na ovoj temi?
breuer

#253 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by breuer »

ArthurSpooner wrote:
breuer wrote: nece me bosnjastvo il srpstvo hranit...
A bosanstvo hoce?
e mene ce bosanstvo, a vas 'troje' svezite ruke, pa u kolo po svojim starim obicajima...

svakako i ne postojite jedni bez drugih :wink:
Last edited by breuer on 03/11/2012 15:42, edited 1 time in total.
breuer

#254 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by breuer »

Akadi wrote:Ako te ne zanima zbog čega raspravljaš o porijeklu Bošnjaka na ovoj temi?
zato sto mi brane nazivati se Bosancem i ismijavaju moje opredjeljenje, zato sto ne prihvatama slusati historijske tvorevine (na sve tri strane) i zato sto mi je prvi predsjednik rahmetli uveo slobodu govora pa mi se moze :D
crusader

#255 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by crusader »

Svaki iole normalan i dobronamjeran bosnjak bi trebo izbjegavati ovu temu. Zar se trebamo raspravljati sa ovom sacicom jada sto se izjasnjava bosancima :lol: ako predju 10.000 na popisu bice to uspjeh ovog foruma, mogli bi i party napraviti. Nasim replikama samo popularisemo ove besmislene teme.
Akadi

#256 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

breuer wrote:
Akadi wrote:Ako te ne zanima zbog čega raspravljaš o porijeklu Bošnjaka na ovoj temi?
zato sto mi brane nazivati se Bosancem i ismijavaju moje opredjeljenje, zato sto ne prihvatama slusati historijske tvorevine (na sve tri strane) i zato sto mi je prvi predsjednik rahmetli uveo slobodu govora pa mi se moze :D
Negiranje Bošnjaka nije sloboda govora već govor mržnje.
Nebitan32

#257 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Nebitan32 »

Domoeb wrote:Ko se ne izjasni kao bosanac ne zeli dobro bosni i hercegovini.
izjasnimo se kao bosanci, nas 60% bez obzira na vjersko porijeklo pa ce konstitutivnost i entiteti postati besmisleni. izjasnimo se kao 3 .

Ko se ne izjasni kao Jugosloven ne zeli dobro Jugoslaviji.....Izjacni mo se kao Jugosloveni

To je ono sto si zelio napisati pod jednim od ne znam koliko nadimaka koje si kreirao. Bosanci su samo bivsi Jugosloveni (Jugosloveni su samo srbi u nastajanju a Vuk Jeremic je najbolji primjerak) kojih je bilo +-5% 1991 i danas ih nece biti vise. Vjerujem i manje posto je vecina izasla vani ili se preselila u Beograd.

Bit ce ih nesto po tim komunistckim naseljima sa visespratnicama gdje su se gomilali JNA oficiri, KP kadar i slicni.
Uglavnom malo u Sarajevu, Tuzli Mostaru i to je to.

Bosanci kao i Jugosloveni rade za srpsku stvar. Sve pod parolom mira. Onako kao Brena u cetnickoj uniformi 1992 u Brckom. Jugoslovenka i po.

Uglavnom Bosnjaka ima oko 55% i ubjeden sam da ce i na poopisu ciniti preko 50%.
caulfield holden

#258 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by caulfield holden »

Nebitan32 wrote:
Domoeb wrote:Ko se ne izjasni kao bosanac ne zeli dobro bosni i hercegovini.
izjasnimo se kao bosanci, nas 60% bez obzira na vjersko porijeklo pa ce konstitutivnost i entiteti postati besmisleni. izjasnimo se kao 3 .

Ko se ne izjasni kao Jugosloven ne zeli dobro Jugoslaviji.....Izjacni mo se kao Jugosloveni

To je ono sto si zelio napisati pod jednim od ne znam koliko nadimaka koje si kreirao. Bosanci su samo bivsi Jugosloveni (Jugosloveni su samo srbi u nastajanju a Vuk Jeremic je najbolji primjerak) kojih je bilo +-5% 1991 i danas ih nece biti vise. Vjerujem i manje posto je vecina izasla vani ili se preselila u Beograd.

Bit ce ih nesto po tim komunistckim naseljima sa visespratnicama gdje su se gomilali JNA oficiri, KP kadar i slicni.
Uglavnom malo u Sarajevu, Tuzli Mostaru i to je to.

Bosanci kao i Jugosloveni rade za srpsku stvar. Sve pod parolom mira. Onako kao Brena u cetnickoj uniformi 1992 u Brckom. Jugoslovenka i po.

Uglavnom Bosnjaka ima oko 55% i ubjeden sam da ce i na poopisu ciniti preko 50%.
Koliko ima vas pacenika? Treba posebnu kategoriju za vas napraviti. Patnici
breuer

#259 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by breuer »

Akadi wrote:
breuer wrote:
Negiranje Bošnjaka nije sloboda govora već govor mržnje.
ja ne negiram postojanje Bosnjaka, vec utemeljenost njihova postojanja u historijskim spisima...

a postujem i tvoje opredjeljenje i nadam se da cemo zajednickim snagama graditi stabilniju i jacu domovinu nam Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
miki.ba

#260 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by miki.ba »

Kakvi ste vi likovi vama draže da je Srba i Hrvata više nego da ima malo i Bosanaca.
Što?
Domoeb

#261 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Domoeb »

sultan Suljo wrote:
Domoeb wrote:
braca modlavci i skutori su najcistiji primjerak nase rase! :-)

Moldavci i Rumuni su na neki način "preživjeli" starosjedioci Balkana koji su sačuvali jezik i taj jezik je neka verzija starobalkanskog
mi ovamo smo SLAVENIZIRANI, kako kaže Dežulović divljaci sa sjevera slaveni, srbi i hrvati nametnuli su vlast, ime i JEZIK (ujedno odgovor onom što veže etnicitet sa jezikom, što veze s mozgom nema)
škutori vode porijeklo od plemena Arijejaca, salvenizacijom i hravtizacijom postali su danas NACIONALNo hrvati, po genetici VEZE s njima nemaju, jer hrvati imaju dominantnu slavensku R1a haplogrupu
genetika je RAZBILA mitomanije kao kulu od karata

DOŠLJE, divljaci sa sjevera, slaveni, srbi i hravti imaju slavensku R1a

Image
koliko ti imas godina? ko kaze da je jedna grupa "divljacka" a da druga nije? gdje je u naucnoj interpretaciji jedna genetska grupa apriori civilizirana a druga divljacka?

to sto ti pricas je dakle demagogija, glupost. mislis da si pametan ako si negdje nasao dijagrame sa hapologrupama a pojma nemas ni sta to znaci ni koliko je relevantno istrazivanje, ni na kojem uzorku je radjeno, ni da je to potvrdjeno iz vise izvora, a o interpretaciji kako su negi geni divlji smijesno je i pricati...
Nebitan32

#262 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Nebitan32 »

crusader wrote:Svaki iole normalan i dobronamjeran bosnjak bi trebo izbjegavati ovu temu. Zar se trebamo raspravljati sa ovom sacicom jada sto se izjasnjava bosancima :lol: ako predju 10.000 na popisu bice to uspjeh ovog foruma, mogli bi i party napraviti. Nasim replikama samo popularisemo ove besmislene teme.
Kao sto sam napisao i prethodno. Bosanci su jucerasnji Jugosloveni. Pred srpsku agresiju ih je bilo oko 5%. Danas ce ih biti jos manje. Ostalo ih je jos samo malo po Sarajevu i Tuzli.

Da sutra Bosna ude u uniju sa Madarskom oni bi se zvali bosnomadari. Da sutra Bosna ude u uniju sa Poljskom oni bi se zvali bosnopoljaci. Sutra kad Bosna ude u EU oni ce se zvati europljani. Sutra da Bosnu okupira Italija oni bi se zvali Italijani.

Bezvrijedna tema glasne manjine.
Akadi

#263 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Akadi »

breuer wrote:ja ne negiram postojanje Bosnjaka, vec utemeljenost njihova postojanja u historijskim spisima...
Izjašnjavaš se kao Bosanac a dovodiš u sumnju historijsku utemeljenost države sa kojom se identifikuješ?
The 51st State

#264 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by The 51st State »

ja ne negiram postojanje Bosnjaka, vec utemeljenost njihova postojanja u historijskim spisima...

a postujem i tvoje opredjeljenje i nadam se da cemo zajednickim snagama graditi stabilniju i jacu domovinu nam Bosnu i Hercegovinu :thumbup:
haj ne provaljuj, bas je termin bosnjak utemeljeniji historijski od bosanca. sad sto vi to usko vezete za muslimanski bekgraund je vas problem. bosanci, reducirani jugosloveni.
colt

#265 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by colt »

miki.ba wrote:
colt wrote:Ovi što se hoće izjasniti kao Bosanci će poslije popisa vidjeti šta su uradili. Kad Bošnja bude manje na popisu, pa im Srbin u po parlamenta (prema popisu iz 2013 godine imaju više ruku u parlamentu) izglasa u njegovoj mahali šta hoće, a Bosanac ne može ništa (jer da milion ljudi kažu da su Bosanci, broj ruku parlamentu im je-jedan a članova predsjedništva- nijedan). Sutra će vam Srbi izglasati Srpsko Sarajevo, Tuzlu, Zenicu . . . stavit će vam kokardu gdje hoce, izglasat će ukidanje onoga što vam je svetinja, kreirat će vam historiju kakvu hoće, a vi će te morati prihvatiti tu demokratsku odluku. Onda vam džabe protesti . ..
Sledeći popis je za 10 godina koje neće ni biti, jer će Srbi na osnovu broja glasova sa popisa 2013, opstruirati i imat će stalno većinu a onda dragi moji Bosanci, Bosna ode u p.m.
Ne smijem ni pomisliti šta nam u parlamentu poslije popisa mogu uraditi i kakvu odluku nadglasati . . E moji Bosanci . .
Stvarno mi nisi jasan, pa kako bi ti da se izjasne Bosanci?
Dobro ti je rečeno. Sta imaš od toga ako se izjasniš kao Bosanac. Nemaš ništa, isto kao i onaj ko se bude izjasnio kao Bošnjak osim što ćeš imati posljedice jer će te četnik političkim putem poslije popisa rasturiti ko zvečku. Da ti objasnim ko dijetu.Koliko % bude Bošnjaka prema popisu, toliko će u parlamentu sjediti % Bošnjaka. Da bude milion Bosanaca, broj ljudi u parlamentu im je- jedan. Tema parlamenta je ukidanje Zakona, Bosne, pripajanje Srbiji. Broj Srba u parlamentu je 60 % (u skladu sa popisom), Bošnjaka 20 %, Bosanaca (se više izjasnilo)- jedan čovjek. Da li će biti sprovedeno ono što je tema parlamenta. Naravno da hoće jer je demokratkim putem odlučeno.
ArthurSpooner

#266 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by ArthurSpooner »

miki.ba wrote:Kakvi ste vi likovi vama draže da je Srba i Hrvata više nego da ima malo i Bosanaca.
Što?
"Bosanci" su oni koji omogucavaju Srbima da budu vecina u ovoj drzavi.
breuer wrote:ja ne negiram postojanje Bosnjaka, vec utemeljenost njihova postojanja u historijskim spisima...
Zar mislis da se Bosanci razlikuju od Bosnjaka po porijeklu?
Domoeb

#267 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Domoeb »

eto, opsta kampanja protiv bosanaca i bosanstva kako srbi ne bi postali vecina!

i onda neko kaze kako zele građansku bosnu, ravnopravnih građana... kako entiteti ne trebaju...

sramota
Tkd

#268 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by Tkd »

breuer wrote:
Tkd wrote:Bošnjak, bosanski jezik.

Čuj Bosanac ili Hercegovac :-)

Koristite nešto što se zove mozak. Očigledno nekima odgovara i dalje ta razjedinjenost Bošnjaka u BiH, svojoj vlastitoj državi.
zar ne bi onda bilo normalno Bosnjak - bosnjacki jezik?

Miješaš pojmove. Usput, pobunili bi se onda Hercegovci, dajte im hercegovski jezik :lol:

Znači, idemo svi mi Bosanac i Hercegovac. Imati ćemo državu BiH u kojoj živi preko 50% "ostalih" :thumbup:
caulfield holden

#269 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

I naravno neizostavni diskutanti s kurcevim haplogrupama :D
caulfield holden

#270 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Tkd wrote:
breuer wrote:

Koristite nešto što se zove mozak. Očigledno nekima odgovara i dalje ta razjedinjenost Bošnjaka u BiH, svojoj vlastitoj državi.

Miješaš pojmove. Usput, pobunili bi se onda Hercegovci, dajte im hercegovski jezik :lol:

Znači, idemo svi mi Bosanac i Hercegovac. Imati ćemo državu BiH u kojoj živi preko 50% "ostalih" :thumbup:
Zasto da ne kolega? Bosna je ionako kanta od drzave, nase pravo i ne samo pravo vec mogu reci i obaveza je da je dovedemo do samog apsurda. Kad se vec zajebavamo barem da to radimo sa stilom.
:D
ArthurSpooner

#271 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by ArthurSpooner »

Domoeb wrote: i onda neko kaze kako zele građansku bosnu, ravnopravnih građana... kako entiteti ne trebaju...

sramota
Ono sto je cudno je to da "Bosanci", oni koji tvrde da su za gradjansku drzavu, da su lijek za cijelovitu BiH, samo pricaju o svom "bosanstvu" na 24% teritorije.

Pitanje za "Bosance": zasto ne otvorite ovakve teme na forumima na kojima su katolicki i pravoslavni stanovnici ove zemlje u vecini? Kazete da su Bosnjaci fildzanisti, da ih samo interesuje 24% BiH, pa zasto vi onda ne idete kod katolika i pravoslavaca da ih pitate sta misle o vasem "bosanstvu"?

Nije valjda da vas samo zanima misljenje ljudi u "bosnjackim" gradovima?
breuer

#272 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by breuer »

Tkd wrote:
breuer wrote:

haj nista onda. ostaje mi da se ponosim bosnjackim porijeklom i cinjenicom da sam ilir ustvari, sto hoce rec starosjedilac ovih prostora :D

8-)

p.s. bas se zanimam kako bi se mesa s. izjasnio da je ziv i dan danas :D
caulfield holden

#273 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

ArthurSpooner wrote:
Domoeb wrote: i onda neko kaze kako zele građansku bosnu, ravnopravnih građana... kako entiteti ne trebaju...

sramota
Ono sto je cudno je to da "Bosanci", oni koji tvrde da su za gradjansku drzavu, da su lijek za cijelovitu BiH, samo pricaju o svom "bosanstvu" na 24% teritorije.

Pitanje za "Bosance": zasto ne otvorite ovakve teme na forumima na kojima su katolicki i pravoslavni stanovnici ove zemlje u vecini? Kazete da su Bosnjaci fildzanisti, da ih samo interesuje 24% BiH, pa zasto vi onda ne idete kod katolika i pravoslavaca da ih pitate sta misle o vasem "bosanstvu"?

A zasto Bosnjaci uvijek lopticu prebacuju na drugu stranu stola, kod Hrvata ili Srba. Kako ocekujes da se drugi mijenjaju dok ti ostajes isti?
madner

#274 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by madner »

ArthurSpooner wrote:

sramota

Cek, ako je nas vise od vas, ko je ovdje gost? :D
The 51st State

#275 Re: Izjasnicu se kao Bosanac

Post by The 51st State »

caulfield holden wrote:
ArthurSpooner wrote:

sramota

A zasto Bosnjaci uvijek lopticu prebacuju na drugu stranu stola, kod Hrvata ili Srba. Kako ocekujes da se drugi mijenjaju dok ti ostajes isti?
od ove price mi se povraca, svi isti i ta sranja, kakvi moralni patuljci...
Locked