posto sam ja mlad vozac-ica

da kazem sta meni najvise smeta kao jos uvijek nedovoljno iskusnom vozacu:
---> PRESTROJAVANJA br.1 - kod preticanja ili prestrojavanja niko ne daje na vrijeme zmigavac ili ga vrlo cesto nikako ne daje, zbog toga cesto zapadam u predinfarktno stanje

to se odnosi i na skretanja u raskrsnici. drugo, vezano za horizontalnu signalizaciju..ljudi ne znaju izgleda cemu sluze one strelice po cesti.
---> nervira me voznja lijevom trakom generalno..iako je dozvoljeno kroz naseljena mjesta, zna se zasto sluzi lijeva traka...tako da kad treba da preteknem vozilo nemam prostora jer se gospoda ''raspilavila'' voznjom 40 u lijevoj... to zna biti problem za sanitete i ostale prioritete
---> TAKSISTI - ludjaci. samo zaustavi ispred tebe bez da daje ikakav znak. prima putnika u auto na pola raskrnice, u kruznom toku ili semaforu..haloo..?!!! o ostalim njihovim biserima moze se pokrenuti zasebna tema.
i jos nesto..dok sam polagala vozacki, smetala mi je neobazrivost ostalih ucesnika u saobracaju na vozila auto-skole i ono famozno ''L''. majka mu stara, on trubi, svira, pretice, ubacuje se pred tebe iako vidi da moras postovati ''skolske principe'', znakove, ogranicenja 40 i 50 na prometnim dijelovima i sl. nesto kontam, hvala Bogu nije mi se nikad ugasilo auto na semaforu ali imam osjecaj da bi nekome za onih par sec ''zelenog'' otisla glava s ramena...
generalno..uzasno smo nekulturan narod sto se vidi i u saobracaju... (znam, znam sad cete poceti pricu o talijanima, francuzima i ostalima kako voze..ali otom-potom) policija bi def. trebala da uvede strozije kontrole i kazne za sve prekrsaje..jer je toliko udesa u posljednje vrijeme da se stvarno mora nesto uciniti...