Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#801 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Ben je pronadjen prije 15ak minuta :mrgreen:
Pasiflora

#802 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Ben je pronadjen prije 15ak minuta :mrgreen:
Uspjeli su ga naci na Igmanu?????? Svaka cast! :thumbup:
Cholina_Lokica

#803 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:
Cholina_Lokica wrote:Ben je pronadjen prije 15ak minuta :mrgreen:
Uspjeli su ga naci na Igmanu?????? Svaka cast! :thumbup:
Kreteni su gore otvorili saht, pa je upao u saht dubine oko 2m, zato nije mogao biti pronadjen odmah... Sreca nije povrijedjen
Pasiflora

#804 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Joj, jadnicak, mogu misliti kako se isprepadao najprije od pada pa od samoce, hladnoce i bez vode...
Hajde barem je pronadjen...
Cholina_Lokica

#805 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Pasiflora wrote:Joj, jadnicak, mogu misliti kako se isprepadao najprije od pada pa od samoce, hladnoce i bez vode...
Hajde barem je pronadjen...
Ma on je dobro... Sve se super zavrsilo. Ne zanm zasto neko ne ucini nesto sa sahtovima, da je to juce dijete bilo umjesto psa, tesko da bi prezivilo... Fuj, Hebo ovu drzavu
kis.napraforgo

#806 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kis.napraforgo »

lenaterzić wrote:Danas sam dobila informaciju da se moj vučjak šeta oko Slovačke ambasade, po Splitskoj ulici na Grbavici a viđen je i u Trebevićkoj ulici. Zaista, više ljudi je potvrdilo tu informaciju a na trag me navela jedna dobra djevojka koja je sliku mog psa poslala svojim prijateljicama (ima još dobrih duša u ovom gradu i ja im se od srca zahvaljujem).Satima sam obilazila Grbavicu i nisam ga pronašla. Ako ovo čita neko s tog područja, molim vas javite mi ukoliko vidite lijepog vučjaka, svijetle kratke dlake sa kaišem oko vrata i prilično dugih nogu. Moj broj je 061/893-784. Bila sam i na Ilidži, obišla sam Pofaliće i provjerila svaki ćošak gdje su ljudi vidjeli sličnog psa. Duša me boli za njim i znam da to može shvatiti samo neko ko svim srcem voli životinje. Nagradit ću onoga ko mi nađe mog psa. On se odaziva na ime Dex, molim vas, ukoliko ga spazite, ostanite u njegovoj blizini dok ne stignem. Platit ću vam i čekanje i sve, samo da ga napokon pronađem.
prosiri malo potragu do starog grada. sinoc sam na tramvajskoj iza katedrale vidjela vucjaka s ogrlicom kako lezi ispred trafike i pitala sam onu zenu sto radi tu jel njen pas, kaze da nije i da nema pojma ciji je. mozes otici do te trafike pa pitati da li cesto dolazi. ja nazalost ne mogu sa sigurnoscu potvrditi da je to bas taj pas sa tvojih slika, samo me stvarno trznulo to sto ima ogrlicu i sav se jadan tresao od zime :( htjela sam ga i uslikati ali je vec bio pao mrak, a nije mi neka kamera na telefonu. puno srece ti zelim!
kis.napraforgo

#807 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kis.napraforgo »

kis.napraforgo wrote:Ovog psa sam u utorak oko 6 navecer vidjela na tramvajskoj stanici kod Sebilja. Nije imao nikakvu ogrlicu ali 100% sam sigurna da nije lutalica jer je veoma čist a nije ni mršav i ne plaši se ljudi, pravo je miran. Djelovao je baš izgubljeno i tužno. Ja sam mu dala konzervu i malo ga pomazila. Kad je tramvaj ušao gledao je kako ljudi izlaze kao da traži nekoga a zatim je i sam ušao u tramvaj:) ko veliki :) naravno svi unutra su se uspaničili i još su gledali u mene misleći da je moj pas pa sam ga pokušala izvesti na stanici kod Katedrale ali on se već bio udomaćio na prvom sjedištu kod neke tete i nije htio ni da me pogleda:) tako da je nastavio vožnju i ko zna gdje je sad. Da li je ikome poznat pas? Ne znam koliko su slike jasne, ali dlaka mu je iza skroz žuta/oker a ispod vrata je bijel sve do stomaka, i ima ovu bijelu maskicu oko njuške. Ovo ako je neko pustio stvarno nije čovjek, malo je reći da je pas prelijep.
Image
Image
Ova dusa ipak nema vlasnika. Sinoc je uletio u jedan kafic na bascarsiji i popeo se na fotelju i tako lijepo spaaavao i mazio se s rajom:) Jos neki ljudi su mi potvrdili da je ulicar. Pokusavala sam da ubijedim raju da ga vode kuci ali svi imaju il macu il cuku pa ne mogu. Ja bih ga prva usvojila da vec nisam usvojila jednog cucka prije 5 mjeseci. Ovom psu i vise od hrane i vode treba dom i neko da ga voli i pazi. Hajde da mu nadjemo novi dom, mora da postoji neko ko zeli bas ovakvog psa bas sada :D
justahiker

#808 Re: Izgubljen Labrador na podrucju Igmana!

Post by justahiker »

justahiker wrote:Raja, juce je na poducju Velikog polja na Igmanu izgubljen muzjak Labradora, koji se odaziva na ime BEN. Ako iko ima ikakvu informaciju da je negdje vidjen labrador, molim vas da me kontaktira.
Hvala svima!

Image
Labrador uspjesno pronadjen u sahtu na Velikom polju, vrlo blizu mjesta kuda ljudi setaju i djeca se igraju. Rupa je bila prekrivena snijegom, tako da je jadnicka, doslovno progutala zemlja. Nakon noci provedene u rupi, iz koje nije mogao sam izaci, sretno se vratio kuci.
Napomena, svima onima koji djecu vode na Veliko polje, da je isto ovako moglo i neko dijete propasti, sa vrlo vjerovatno puno tezim posljedicama nego Ben (razbijena njuskica).
Hvala ZOI-u 84 sto vode racuna .... :)
lenaterzić

#809 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Puno ti hvala za ovu informaciju, otići ću do Katedrale i raspitat ću se da li ga je neko vidio. Najgore je što se on ne zadržava na jednom mjestu i dok ja stignem, on je otišao dalje. Teško mi je bilo kad sam pročitala da se tresao od zime, bio to moj pas ili ne, užasno je znati da toliko nemoćnih stvorenja pati. Ponovit ću moj broj 061/893-784 i ako ga neko primjeti, molim vas, javite mi.
kis.napraforgo

#811 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by kis.napraforgo »

lenaterzić wrote:Puno ti hvala za ovu informaciju, otići ću do Katedrale i raspitat ću se da li ga je neko vidio. Najgore je što se on ne zadržava na jednom mjestu i dok ja stignem, on je otišao dalje. Teško mi je bilo kad sam pročitala da se tresao od zime, bio to moj pas ili ne, užasno je znati da toliko nemoćnih stvorenja pati. Ponovit ću moj broj 061/893-784 i ako ga neko primjeti, molim vas, javite mi.
evo zapisat cu tvoj broj pa ako ga vise igdje vidim zovem te odmah i necu se udaljavat od psa dok ne stignes
lenaterzić

#812 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Hvala ti od srca!!! A ja ti obećavam nagradu bude li to moj Dex.
Melanholik

#813 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Melanholik »

kis.napraforgo wrote:
kis.napraforgo wrote:Ovog psa sam u utorak oko 6 navecer vidjela na tramvajskoj stanici kod Sebilja. Nije imao nikakvu ogrlicu ali 100% sam sigurna da nije lutalica jer je veoma čist a nije ni mršav i ne plaši se ljudi, pravo je miran. Djelovao je baš izgubljeno i tužno. Ja sam mu dala konzervu i malo ga pomazila. Kad je tramvaj ušao gledao je kako ljudi izlaze kao da traži nekoga a zatim je i sam ušao u tramvaj:) ko veliki :) naravno svi unutra su se uspaničili i još su gledali u mene misleći da je moj pas pa sam ga pokušala izvesti na stanici kod Katedrale ali on se već bio udomaćio na prvom sjedištu kod neke tete i nije htio ni da me pogleda:) tako da je nastavio vožnju i ko zna gdje je sad. Da li je ikome poznat pas? Ne znam koliko su slike jasne, ali dlaka mu je iza skroz žuta/oker a ispod vrata je bijel sve do stomaka, i ima ovu bijelu maskicu oko njuške. Ovo ako je neko pustio stvarno nije čovjek, malo je reći da je pas prelijep.
Image
Image
Ova dusa ipak nema vlasnika. Sinoc je uletio u jedan kafic na bascarsiji i popeo se na fotelju i tako lijepo spaaavao i mazio se s rajom:) Jos neki ljudi su mi potvrdili da je ulicar. Pokusavala sam da ubijedim raju da ga vode kuci ali svi imaju il macu il cuku pa ne mogu. Ja bih ga prva usvojila da vec nisam usvojila jednog cucka prije 5 mjeseci. Ovom psu i vise od hrane i vode treba dom i neko da ga voli i pazi. Hajde da mu nadjemo novi dom, mora da postoji neko ko zeli bas ovakvog psa bas sada :D

i ja sam ga maloprije vidjela u butiku. :D
bukvalno je uletio u Telly Weijl i prošetao se. jedva su ga izveli vani i morali su stražariti pored vrata da ponovo ne uđe. i stvarno jeste pravo lijep i poslušan. :)
lenaterzić

#814 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Jedna djevojka mi je javila da je njen otac vidio vučjaka koji odgovara opisu mog psa. Navodno se kreće po Ferhadiji, oko vječne vatre itd... Molim sve one koji ovo čitaju da obrate pažnju i da mi jave ukoliko spaze vučjaka kratke dlake, dugih nogu, sa kaišem oko vrata. Ranije sam postavila i njegovu sliku. Molim vas, javite se na broj 061/893-784. Nagradu će dobiti onaj ko mi javi da ga je pronašao. I molim vas, ostanite u njegovoj blizini samo dok mi ne dođemo po njega.
uvijek_ista

#815 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by uvijek_ista »

lenaterzić wrote:Jedna djevojka mi je javila da je njen otac vidio vučjaka koji odgovara opisu mog psa. Navodno se kreće po Ferhadiji, oko vječne vatre itd... Molim sve one koji ovo čitaju da obrate pažnju i da mi jave ukoliko spaze vučjaka kratke dlake, dugih nogu, sa kaišem oko vrata. Ranije sam postavila i njegovu sliku. Molim vas, javite se na broj 061/893-784. Nagradu će dobiti onaj ko mi javi da ga je pronašao. I molim vas, ostanite u njegovoj blizini samo dok mi ne dođemo po njega.
Ne zapisah tvoj broj, sad jesam,pa tek sad ti mogu javiti da sam vidjela jednog vučijaka oko 16,00 sati kod Parka (prekoputa Predsjedništva), prelazio je ulicu prema parku i čitav saobraćaj zaustavio. Vidjela sam ga iz daljine, tako da nisam uspjela vidjeti ima li ogrlicu, samo sam gledala da sigurno pređe ulicu u čemu su mu pomogli mnogi građani. Sretno!
AF81

#816 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by AF81 »

Na FB stranici od Av mau je stavljena slika vucijaka sa ogrlicom kako hoda pored Vjecne vatre..ne znam da li je to danas uslikano
lenaterzić

#817 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Slika psa na f.b. Av mau nije slika moga psa. Prvi put sam maloprije vidjela sliku psa kojem je onaj monstrum bacio petardu u njušku, duge uši, svijetla kratka dlaka, identičan je mom Dexu. Piše da je uspavan jer su povrede bile ogromne. Šokirana sam, isti je moj Dex.
minjonja

#818 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

Image
ovo je ta slika o kojoj AF81 prica. lenaterzic, jel ovo tvoj cuko?
lenaterzić

#819 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Nije ovo moj cuko, na moju ogromnu žalost.
alica.k

#820 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by alica.k »

lenaterzić wrote:Slika psa na f.b. Av mau nije slika moga psa. Prvi put sam maloprije vidjela sliku psa kojem je onaj monstrum bacio petardu u njušku, duge uši, svijetla kratka dlaka, identičan je mom Dexu. Piše da je uspavan jer su povrede bile ogromne. Šokirana sam, isti je moj Dex.
da li je dex chipovan?
lenaterzić

#821 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Moj Dex nije bio čipovan. Ne bi vrijedilo ni da jeste. Upravo smo saznali da je on bio cuko kojem je monstrum sa Ilidže stavio petardu u njušku. Sad smo kontaktirali Aldina iz Udruženja av mau, on ga je uspavao zbog povreda. U šoku sam, ne shvatam šta se ovo dešava. Onom ko je to uradio, DABOGDA GA DRAGI BOG STAVIO NA ISTE ONE MUKE NA KOJE JE ON STAVIO NAŠEGA DEXA
lenaterzić

#822 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Hvala svima koji su pokušavali da mi pomognu, trudili se, davali mi nadu da ću ga možda pronaći. Nada je nestala kada sam vidjela slike i prepoznala svog psa. Ne može se stotinu dobrih ljudskih srca mjeriti sa jednim ogavnim srcem, manijak kakvog majka nikada nije trebala roditi.
Cholina_Lokica

#823 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

lenaterzić wrote:Moj Dex nije bio čipovan. Ne bi vrijedilo ni da jeste. Upravo smo saznali da je on bio cuko kojem je monstrum sa Ilidže stavio petardu u njušku. Sad smo kontaktirali Aldina iz Udruženja av mau, on ga je uspavao zbog povreda. U šoku sam, ne shvatam šta se ovo dešava. Onom ko je to uradio, DABOGDA GA DRAGI BOG STAVIO NA ISTE ONE MUKE NA KOJE JE ON STAVIO NAŠEGA DEXA
Ne znam koliko se moze biti sigurno da je to isti pas...
alica.k

#824 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by alica.k »

da li si 100% sigurna da je to tvoj pas?
lenaterzić

#825 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by lenaterzić »

Kako ne bismo znali jadnička koji je s nama bio skoro 6 godina, imamo mnoštvo njegovih slika. A na jednom sajtu smo vidjeli nekoliko slika povrijeđenog psa, nemamo razloga da sumnjamo, to je on.
Post Reply