Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
globosa

#726 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by globosa »

:thumbup:
za Mutu i Lunu što nam je javila!
zvrk

#727 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

Kastrirajte Mutu ljudi moji

ne bib io ni prvi ni zadnji kojem su kuje dosle glave :D :thumbup:
pakica_

#728 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

zvrk wrote:Kastrirajte Mutu ljudi moji

oho ti se kad ti zengi vidi post :D sve ce nam na kamaru s cezarom zajedno za ovo zagovaranje kastracije hahaha :D
minjonja

#729 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by minjonja »

:thumbup: :thumbup:
pakica_

#730 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

ova bebaca lunja po kosevskom, pa ukoliko je neko trazi, javnite im da je tamo :D
https://fbcdn-sphotos-a.akamaihd.net/hp ... 6934_n.jpg

a ukoliko niko ne pita za nju, onda da ja vas pitam, ima li mjesta kod nekog od vas da bude samo do petka dok mi prijatelj koji je van BiH ne dodje nazad u Sa, jer bi je on uzeo sebi.. enibadi??
frfi.

#731 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

joooj sto je slatka sto se namjestila :) :) :)
ja bih rado je primila da je do mene, al mislim da bi mi starci pobudalili kad bih jos jednog dovela-pa i na par dana, a tek Oki bi to jako tesko primio-uzasno je ljubomoran :-D sretno u svakom slucaju :)
pakica_

#732 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

frfi. wrote:joooj sto je slatka sto se namjestila :) :) :)
ja bih rado je primila da je do mene, al mislim da bi mi starci pobudalili kad bih jos jednog dovela-pa i na par dana, a tek Oki bi to jako tesko primio-uzasno je ljubomoran :-D sretno u svakom slucaju :)
imam isti problem.. jer mislim da bi mama i mene i bastu i ovu curicu s noge na nogu izbacila :D da mi je barem boks gotov, pa ni po' jada, ali zbog finansija je gradnja obustavljena.. eto ako ko moze, samo do petka, prosirite avaz :D platit cemo joj i hranu, i veterinara, ako treba ja cu je izvodit i u setnju i sve saso mange, samo nam treba krov nad glavom :D
zengi

#733 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zengi »

pakica_ wrote:

oho ti se kad ti zengi vidi post :D sve ce nam na kamaru s cezarom zajedno za ovo zagovaranje kastracije hahaha :D
AHA, cim mene malo nema vi odmah pocezarite i pocnete o sjecenju genitalija.

Ako se nikako nemoze objasniti da sjeca genitaija nije dobra ni za koga, sta se onda moze objasniti. :(

Zvrka jarane, ti si jedna izvrsna osoba i bas te postujem i cjenim tvoj humanitarni rad (evo pogledaj sta sam o tebi napisao onim na Aljaziri) al nemoj molim te to da kvaris sa ovim nebuloznim pricama kako je sjeca genitalija rjesenje za sve.
Moj Muto nije samo dobar pas.... to je ljudina jedna.
Njegovi geni su dragocjeni i treba da ostanu.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#734 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by KatarinaKosaca »

To je sa mužjacima vječiti problem. Žao ga kastrirati, a glavu gubi za kujama
Zato imam ženku.. pa pišu preko fb, udvaraju se, šalju rodovnike :D , a mi biramo, ovog hoćemo, ovog nećemo :lol: :lol:
pakica_

#735 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

KatarinaKosaca wrote:To je sa mužjacima vječiti problem. Žao ga kastrirati, a glavu gubi za kujama
Zato imam ženku.. pa pišu preko fb, udvaraju se, šalju rodovnike :D , a mi biramo, ovog hoćemo, ovog nećemo :lol: :lol:
ma mene samo bilo strah mozel' mu sta bit ako se ne kastrira.. tipa da je opasno po zdravlje ukoliko ima mudanca, a ne pari se, jer se nema s kim parit kad svi hoce papir.. kad sam pitala harisa mozel' mu sta bit, ka'e haris ne moze, tako i moja ideja o kastraciji odeeee :D fajtovi s muzijacima ce nadam se uredno biti izbjegnuti, a za kujama ako pobjegne iz kuce, ja ga u gu'icu poljubim :D (a i boks koji planiram aBd ce biti takav da ce ga jedino moc otvorit oni koji imaju palce :D posto nece bit klasicne zice ispod cega moze prokopat :D sipak mu :D )
jaca-maca

#736 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by jaca-maca »

@zengi

Ma neka se po mahali razmnozava, treba nam cuka, malo ih je! :x
Cholina_Lokica

#737 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

jaca-maca wrote:@zengi

Ma neka se po mahali razmnozava, treba nam cuka, malo ih je! :x
Pogotovo po ovoj zimi i snijegu, bas ono je super otkopavati mrtve stence ispod snijega, jbg nisu se mogli zagrijati
zvrk

#738 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

drug Zengi :)

hvala ti na tim riječima, obostrano se uvažavamo :)

ali ako toliko volis Mutine gene, neka bude jedno leglo, da se tradicija nastavi i idemo dalje.

Izgibose :(

nije jedino rješenje kastracija, ali u ovim okolnostima, nažalost - jeste :(
stotine stenaca, vec su se počeli smrzavati :(

al hajde, dozvoljavam da se tu ne složimo :)
frfi.

#739 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

meni su se 2-3 mala stenca pocela motati po mahali i evo veceras i avliji-usli u bastu i cvile sve vrijeme, sakriju se cim im se neko priblizi... ja ih ne mogu sacuvati... ne mogu ih ni sad slikati jer je mrak i jer se kriju-a i da uslikam i stavim na razne stranice za udomljavanje, realno, od tog nema nista :roll: ...stari su moozda 2 mjeseca, sigurno ne vise, male minijature... ne znam ziva sta cu :(

mrzim ovu situaciju sa zivotinjama :(
globosa

#740 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by globosa »

Za početak im možeš dati nešto meko i toplo za pojesti ...
frfi.

#741 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

uzeo ih je komsija zasad hvala Bogu.... sta ce dalje biti, nemam pojma....

svejedno, i dalje mrzim ovu situaciju. :( :roll:
Cober

#742 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cober »

frfi. wrote:uzeo ih je komsija zasad hvala Bogu.... sta ce dalje biti, nemam pojma....

Ne mrzi, nego im pomozi da ne budu gladni :-)
globosa

#743 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by globosa »

Cober wrote:
frfi. wrote:uzeo ih je komsija zasad hvala Bogu.... sta ce dalje biti, nemam pojma....

Bravo Cober!

Niko od nas ''ne voli'' ove situacije, ali zar nije normalno, da bar mi koji posjećujemo ovaj forum pomognemo životinjama na ulici, pogotovo po ovakvom snijegu kad se živi smrzavaju.

Koliko od vas je danas nahranilo gladnih cuka i maca?
pakica_

#744 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

globosa wrote:
Bravo Cober!

Niko od nas ''ne voli'' ove situacije, ali zar nije normalno, da bar mi koji posjećujemo ovaj forum pomognemo životinjama na ulici, pogotovo po ovakvom snijegu kad se živi smrzavaju.

ja sam jutros (kao i svako jutro) dok sam setala svog gospodina nahranila tri komada :D onda su se fino izigrali s mojim cuckom i nas dvoje kuci na toplo, a oni jadni ostadose na snijegu :( :( :(
zvrk

#745 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

dva standardna psa sa ulice, jedan slijep, jednom zadnja sapa povrijedjena
i dosla mi neka kujica stara manje od godinu, kostur :(

do sada tri, a dan je tek poceo :D
frfi.

#746 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

svaki put, al svaki put, kad god mogu( kad imam sa sobom bilo sta) nahranim zivotinju na koju naidjem, ponekad imam hranu u torbi i nosam je cijeli dan samo da ako naletim na cuku/macku mogu im to dati, jer ako ne dam razmisljam o tome i smaram se sto onako gladno i napaceno izgleda, sto se smrzava i sta ja znam
znalo mi se desiti da dam svoj obrok zivotinjama
tako da molim vas nemojte mi price "samo gledas nahrani", ja nisam ta kojoj bi takve lekcije trebalo drzati.
usvojili smo jednog sa ulice, usvojila bi ih sve da ikako mogu

uopste meni nije problem nahraniti 3 kucica, problem je sto ih ima gdje god se okrenem i sto me dusa moja zaboli na svaku od tih situacija, i sto sam toliko ljuta da vise ne znam sta cu pa palamudim po forumu

al eto pametujte mi da ih nahranim, ja to nikad ne bih skontala sama :roll: :x
zvrk

#747 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

nemoj se ljutiti bona ne bila
samo reci da hranis i to je to :) :thumbup:
frfi.

#748 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by frfi. »

ma iznerviram se ja tako ponekad, budem bas ovakva -> :x
:D
haj da vise ne idemo off topic, tema je izgubljeno nadjeno, ne znam ni sto sam ovdje pisala za te kucice.. mozda sam se nadala da ce se neko javiti i reci haj da udomim bar jednog, a ne da bi se pocelo pricati kako treba(m) hraniti napustene zivotinje itd....

i, @zvrk, ne znam sta da kazem na to slijep, sapa ga boli, mrsava kujica... :( :roll:
Cober

#749 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cober »

globosa wrote:
Cober wrote:

Bravo Cober!

To je najmanje, i najlakše, što svako od nas često može učiniti.. ili može okrenuti glavu i zaboraviti na njegovu glad i bol, razmišljajući o sebi i svojim potrebama..

Kupiti Poli za marku, onako u prolazu gladnom psu, držati vreću krekera u autu i ne biti nam mrsko da stanemo na minutu kad vidimo paćenika pored ceste.. Potrošiti bar trenutak suosjećanja i pomoći. Marke, koliko god ih imali, svakako uglavnom trošimo samo na sebe..

Već to je puno za njih. Ne ustručavajte se bar tu..

Izvinjavam se za off topic, i ovo nikako nije držanje lekcije, nego samo dijelić podrške onima koji imaju empatiju, ali se često ustručavaju makar i to učiniti.

Pozdrav, Cober
zvrk

#750 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zvrk »

ako ima iko macku dojilju - neka joj proba podvaliti macice :)

nmalo ih puterom namazati samo
da ih lizne par puta i onda je to - to

nije jednom uspjelo
Post Reply