Izgubljeno - nadjeno

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
Cholina_Lokica

#701 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Na grbavici samoyed luta danima :roll:
pakica_

#702 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

amater1981 wrote:
Pasiflora wrote:Upravo mi javljeno - da, taj je... Jutros nije vidjen, ali jucer je oko filozofskog bio dobar dio dana.
Mozda se jos vrti uokolo.

Fakat mi ljudi nisu jasni - puste pse da sami setaju po gradu pa se cude kad im nestanu :shock:
Pa to je ona seljaćka fora, neka se malo istrći pa će se on vratiti sam!
imamo i mi takav problem sa jednim likom sto zivi blizu druge gimnazije, pa kad cuje da smo mi tu s nasim cukama, otvori 'ladno vrata svom pit bullu i Bog te veselio.. pit je za sad razigran, drag i simpatican jer je mlad dosta.. ima nekih 9 mjeseci, ali ga oni valjda pripremaju za borbe, sta li, pa ga zakace na gumu i lupaju nogama da se ne pusti i tome slicne stvari.. moze se on sad igrat s ostalima, a vec je u igri krenuo za noge drugim cukama.. svaki put ga neko mora na svoj povodac i kuci ga odvest.. oni u fazonu jao hektore dje si to bio.. mislim, kazem, cuko je ZA SAD ok, al' za koji mjesec jel' treba pokolj napraviti.. da se razumijemo, daleko od toga da imam ista protiv pitova, jedna su mi od najdrazih vrsta, ali kad nisu trenirani za stvari za koje je on
Cholina_Lokica

#703 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

Cholina_Lokica wrote:
pakica_ wrote:lokice, evo poslala sam jaranici sto radi gore poruku, pa se skupa nadajmo da ce ga vidjeti i sakriti na toplo i sigurno dok ne dodju po njega :D
Tnx, stvarno je bitno i hitno da se pas nadje, noga mu je svjeze amputirana, fasovace sta po ovoj hladnoci to je sigurno, jos sto postoji mogucnost da se zaglavi negdje za lampom...

Image
Pronadjen :D Ziv i zdrav :D
teAMICA

#704 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by teAMICA »

:thumbup: :thumbup: :thumbup: Super
pakica_

#705 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by pakica_ »

nije na odmet cuti dobru vijest :D :thumbup: :thumbup:
sad ga dobro drzat na oku hehehe
Cholina_Lokica

#706 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Cholina_Lokica »

soraja27 wrote:
soraja27 wrote:Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887

Ova slika joj najviše sliči.
Image
evo,ja se opet javljam. Ništa za sad.
Jel njoj bas ovakva boja?
Ja sam u b fazi vidjela kujicu ovakvu ali joj boja ide na crvenu, dosta tamnija od ove zute...
Pasiflora

#707 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Pasiflora »

Cholina_Lokica wrote:Pronadjen :D Ziv i zdrav :D
Uhhhhhhhhhhhh, super :thumbup:
soraja27

#708 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Cholina_Lokica wrote:
soraja27 wrote:
soraja27 wrote:Izgubljen pas, žute boje sa crvenom ogrlicom (barem ju je imala). Zove se "Pile" i jako je pitoma i bezazlena. Na ogrlici je imala metalnu kapsulicu sa mojim brojem telefona. Danas su me zvala neka djeca sa Trga heroja i kažu da su je našli tamo ali dok sam došla nikoga više nije bilo. Molim svakoga, ako je uočite da mi javite na tel: 066/714-887

Image
evo,ja se opet javljam. Ništa za sad.
Jel njoj bas ovakva boja?
Ja sam u b fazi vidjela kujicu ovakvu ali joj boja ide na crvenu, dosta tamnija od ove zute...
ne, Pile je čak svjetlija malo nego ovaj cuko sa slike, ostalo je identično, dlake preko očiju, bijelo preko njuškice ,na šapama i vrhu repa, isto ovako čupava, iste oči, malo čudno hoda jer ima poremećaj sa kukovima tj. skakuče ko zec kad trči. Srećom sterilisana je.
teAMICA

#709 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by teAMICA »

Prije pola sata sam iz auta vidjela cau-cau,kako sam luta, na mostu na Socijalnom, ovakav ako na slici samo manji :? :? :shock:
Image
Karen

#710 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Karen »

Jel tko na području Dobrinje, Aerodromskog izgubio velikog psa, mislim da je tornjak. Ima veliku kožnu ogrlicu ali je totalno uprljan. Nisam vidjela spol al ne piški kao muški pa ili je mlad ili ženka.
Željezničar

#711 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Željezničar »

Našao sam perzijsku macu na Stupu, kod mene je kući ako se niko ne javi uskoru zadržaću je :D
jaca-maca

#712 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by jaca-maca »

Željezničar wrote:Našao sam perzijsku macu na Stupu, kod mene je kući ako se niko ne javi uskoru zadržaću je :D
:lol: :thumbup:
Elzana

#713 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Elzana »

Image

Jeste li je našli?? Danas oko 12h sam na Grbavici (u parkiću iza DM-a) vidjela sličnog psa. Prišao mi dok sam mazila drugu lutalicu, dakle umiljat i zaigran, nisam uspjela vidjeti je li m ili ž... Nije imao ogrlicu
ida88

#714 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by ida88 »

taj slican pas je vec odavno tu...nazalost ne vjerujem da je taj :(
Elzana

#715 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Elzana »

Ahaa, nisam znala. Nisam ga ranije primijetila tu, a podsjetio me na izgubljenu Pile. :sad:
soraja27

#716 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Nažalost nije, jednom sam ga i ja vidjela i dobro me je trznuo, zovnem ga "Pile, pa šta radiš tu", a on me blijedo pogleda i po očima mu skontam da nije moj. Mislim da je mužjak. Dosta sliče, boja i čupavost skoro identična.
Hvala u svakom slučaju.
Elzana

#717 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Elzana »

a joj, žao mi je :sad: nadam se da ćeš je naći.
Skyfox

#718 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Skyfox »

dobio sam informaciju preko FB da na lokaciji ispod Hotonja danima luta mladi zlatni labrador. Pitom je i umiljat. Nadam se da nece pasti u pogresne ruke. Tacna lokacija na PM

Image
luna09

#719 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by luna09 »

Iz Nahorevske ulice prije dva dana pobjegli njemački ovčar i američki staford (valjda bježe iz Bosne ko će im ga znati :-D :-) ) vlasnici nude nagradu za informaciju na tel.062/811-969.Detalje ne znam ovo sam čula na RSG. Narode eto prilike da zaradite i sevapa i koju KM ili € obzirom da su bjegunci "stranci" :-D
Tercius

#720 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by Tercius »

Moja mama nasla crnobjelu macku sa crnom ogrlicom na podrucju Grbavice,kod nje je u stanu ako je neko izgubio na pp nek se javi...
soraja27

#721 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by soraja27 »

Tercius wrote:Moja mama nasla crnobjelu macku sa crnom ogrlicom na podrucju Grbavice,kod nje je u stanu ako je neko izgubio na pp nek se javi...
Ako ju je našla u ulici Radnička ili negdje blizu, mislim da je od mog komšije iz susjedne kuće. Vidjam je i ja da se tu mota.
verdi

#722 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by verdi »

Danas oko podne vidjen malamut (ili mix) kako luta Ferhadijom i oko Katedrale. Ima ogrlicu ali ne vidjeh da li ima adresu.
luna09

#723 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by luna09 »

Ne znam koliko ljudi iz Vogošće posjećuje ovo stranicu ali molim vas ukoliko negdje vidite velikog smeđeg cuku jako liči na pit bula javite na pp.Naš Muto izgleda strašan i oni koji ga ne poznaju zaziru od njega a on je stvarno velika maza.Zamislite psa koji ne reaguje kad ispred njega uzimam hranu i dajem je drugim. Ako ga malo mazite on uvjek hoće još.Pred mojom zgradom je bio cijelo ljeto i jesen ali dva dana se ne pojavljuje.Ukoliko ga vidite javite molim vas jer svi smo jako tužni. :? :? :? Neću da vjerujem da mu se desilo neko zlo jer on nikom ništa nažao nije učinio .
Image
Image
zengi

#724 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by zengi »

Ljudi Muto je jedna legenda i izvrstan pas u svakom pogledu pa se i ja pridruzujem molbi de javite ako ga vidite.
luna09

#725 Re: Izgubljeno - nadjeno

Post by luna09 »

MUTO SE VRATIOOOOOO :) :) :) :) IŠAO DASA MALO CURA TRAŽIT , Dobro je prošao nema rana nije mršav samo je bio glaaadaaan.Pojeo je obrok koji sam spremila za njih petoro.
Post Reply