Znam da trebam prijaviti nestanak kod policije i banke ali me zanima koliko traje procedura dobijanja novih dokumenata, moram li mjenjati saobracajnu i tablice ( tek prije 10 dana stavio nove ) i koliko ce me sve to kostati ? Hvala
Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
- campa_xxx
#1 Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Dokumente sam izgubio u subotu 29.08.2009. na lokalitetu Hrasno - Trg Heroja i posto vjerujem da ih necu pronaci, interesuje me procedura koja slijedi....izgubio sam licnu, vozacku, saobracajnu, bankovne kartice ( na racunima nema para
)
Znam da trebam prijaviti nestanak kod policije i banke ali me zanima koliko traje procedura dobijanja novih dokumenata, moram li mjenjati saobracajnu i tablice ( tek prije 10 dana stavio nove ) i koliko ce me sve to kostati ? Hvala
- respo
#2 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
znam samo da ces morati pisati neke izjave i u vezi saobracajne i licne
koliko ce te to kostati stvarno ne znam ali vjerujem da ce biti isto kao kad si vadio ako ne i skuplje
licna ok izgubio je i tu neces imati nekih problema
a vec za saobracajnu ne znam posto mogu posumnjati da nesto zelis izmajmunisati znas kako to kod nas ide
a mozda bi bilo dobro da isprintas broj i da po trgu i hrasnu nalijepis pronalazacu nagrada ili tako nesto mozda je neko ipak nasao i usput posten
koliko ce te to kostati stvarno ne znam ali vjerujem da ce biti isto kao kad si vadio ako ne i skuplje
licna ok izgubio je i tu neces imati nekih problema
a vec za saobracajnu ne znam posto mogu posumnjati da nesto zelis izmajmunisati znas kako to kod nas ide
a mozda bi bilo dobro da isprintas broj i da po trgu i hrasnu nalijepis pronalazacu nagrada ili tako nesto mozda je neko ipak nasao i usput posten
- burek_in_space
#3 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
@campa, obavezno postavi plakate(
) sa informacijama o izgubljenim dokumentima, ima koristi od toga itekako.
Vjerovao ili ne, komshiji su mi vraceni dokumenti na isti nachin prije nekih mjesec dana.
Vjerovao ili ne, komshiji su mi vraceni dokumenti na isti nachin prije nekih mjesec dana.
- campa_xxx
#4 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Probat cu i to, hvala u svakom slucaju ....
- campa_xxx
#5 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
A sta bi bilo kad bih nasao dokumente na taj nacin a ja vec u policiji prijavio da su nestali ?
- respo
#6 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
mislim da ne bi bio problem da odes u policiju i kazes nadjeni dokumenti
ili ako hoces da imas rezervne kao suvenir za citav zivot
ili ako hoces da imas rezervne kao suvenir za citav zivot
- sodom
#7 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Odes do mupa i prijavis gubitak dokumenata!
oni ti daju potvrdu, nesto na taj fazon.
Sa tom potvrdom ides u cips gdje prilazes dodatne dokumente, prijava o boravku, rodni list itd...
licna 10KM, vozacka 40KM. to je to
cekas 10tak dana
oni ti daju potvrdu, nesto na taj fazon.
Sa tom potvrdom ides u cips gdje prilazes dodatne dokumente, prijava o boravku, rodni list itd...
licna 10KM, vozacka 40KM. to je to
cekas 10tak dana
-
melb26sa
#8 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
A zar se ne mora prijaviti i u Sluzbeni list pa nakon toga vaditi dokumente? Ja mislim da sam tako pisala neku izjavu da sam izgubila licnu (ona stara zuta), izvadim tu prijavu pa onda vadila novu licnu. Kasnije i staru nadjem 
- campa_xxx
#9 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Jutros bio u policiji i prijavio nestanak i kazu da ce cekati jos malo da vide hoce li se neko pojaviti sa dokumentima i da dodjem za par dana da predam zahtjev za potvrdu na koju cu opet cekati nekoliko dana....ufff
Medju tim dokumentima je bila i zelena PIKA kartica koju sam blokirao, kazu da je nakon nestanka niko nije koristio ...
Ovo za sluzbeni list mi niko nije spomenuo, vjerovatno nakon sto dobijem potvrdu iz policije ce mi reci sta dalje...
Zna li neko hocu li morati mjenjati tablice na autu jer medju izgubljenim dokumentima je i saobracajna ?
Medju tim dokumentima je bila i zelena PIKA kartica koju sam blokirao, kazu da je nakon nestanka niko nije koristio ...
Ovo za sluzbeni list mi niko nije spomenuo, vjerovatno nakon sto dobijem potvrdu iz policije ce mi reci sta dalje...
Zna li neko hocu li morati mjenjati tablice na autu jer medju izgubljenim dokumentima je i saobracajna ?
- respo
#10 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
mislim da neces nisam siguran
jer ce ti samo izdati novi papir tj saobracajnu
jer ce ti samo izdati novi papir tj saobracajnu
- putujucidzindas
#11 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
neces morati nove table uzimati, samo ces dobiti duplikat saobracajnu, a koliko se sjecam to se najduze ceka.
u sluzbenom listu ces morati objaviti da su apsolutno svi dokumenti nevazeci, ukljucujuci i kartice i sve iz banke sto imas.. kad odes u mup, poslije tog ides u sluzbeni list, pa opet u mup, pa onda u cips i takooo nekih mjesec dana da sve te stvari ponovo skupis
isto sam proslo ljeto izvela
u sluzbenom listu ces morati objaviti da su apsolutno svi dokumenti nevazeci, ukljucujuci i kartice i sve iz banke sto imas.. kad odes u mup, poslije tog ides u sluzbeni list, pa opet u mup, pa onda u cips i takooo nekih mjesec dana da sve te stvari ponovo skupis
- campa_xxx
#12 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
COVJECE DA POLUDIS ...putujucidzindas wrote:neces morati nove table uzimati, samo ces dobiti duplikat saobracajnu, a koliko se sjecam to se najduze ceka.
u sluzbenom listu ces morati objaviti da su apsolutno svi dokumenti nevazeci, ukljucujuci i kartice i sve iz banke sto imas.. kad odes u mup, poslije tog ides u sluzbeni list, pa opet u mup, pa onda u cips i takooo nekih mjesec dana da sve te stvari ponovo skupisisto sam proslo ljeto izvela
-
riko-ga
#13 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Ovdje ti je najvaznije da se naoruzas STRPLJENJEM.Jer je to kod nas procedura boze sacuvaj.Nemoj se sekirati zavrsices za 10,15 ili 30 dana svejedno neka je covjek zdravo 
- campa_xxx
#14 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Ipak ovdje ima dobrih ljudi, javio se danas covjek koji je nasao dokumente. Sutra idem po njih

- campa_xxx
#15 Re: Izgubljeni dokumenti - koja je procedura...
Od svih dokumenata koji su nestali pronadjena je samo saobracajna dozvola
ali eto bar to da ne moram ponovo vaditi... inace, ovaj momak kaze da je saobracajnu pronasao njegov otac negdje u Hrasnom kod kontejnera, nije znao tacno gdje a otac mu nije kuci ... eto ako neko jos nesto nadje molim da se javi ...