Hvala
Izgubljena saobracajna
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Becky7
#1 Izgubljena saobracajna
Pozdrav, da li je neko imao u skorije vrijeme da je izgubio saobracajnu koja je procedura izdavanja nove ide mi registracija naredni mjesec a promjenila sam opstinu stanovanja.. zvala samo oba MUPa razlicite odgovre sam dobila pa da li ima neko da je u skorije vrijeme imao slican slucaj? Koliko kosta ?
Hvala
Hvala
- studiorum_tuzlaensis
#2 Re: Izgubljena saobracajna
Kakve veze ima lokalna opstinska PU sa izdavanjem dokumenata?
Adresa je MUP KS - Zmaja od Bosne ako si u Sarajevu, tamo upite salji.
-
Becky7
#3 Re: Izgubljena saobracajna
Rekli su mi da moram u MUPu od Opstine to zavrsiti dok drugi suprotno zato mi sad nije jasno na telefon sam zvala jer ne mogu izlaziti s posla dok ne znam konkretnostudiorum_tuzlaensis wrote: ↑08/03/2023 14:31 Kakve veze ima lokalna opstinska PU sa izdavanjem dokumenata?
-
NediM17
#4 Re: Izgubljena saobracajna
Imas na stranici MUP-a KS sve objasnjeno pod "izgubljeni dokumenti".
Al' nece samo.
Al' nece samo.
-
Becky7
-
hotaa
#6 Re: Izgubljena saobracajna
Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu, prislepat cu se na ovu jer je ista stvar u pitanju, samo su malo okolnosti drugacije.
Saobracajna izgubljena, auto je na zeni, nije na meni, a najgore od svega je sto u saobracajnoj stoji njeno djevojcako prezime. Registrovano prije nego sto smo se vjencali. Jos jedna komplikacije je sto mi je zena iz drugog kantona, pa je samim tim i auto registrovano u drugom kantonu, a nakon vjencanja je naravno promjenila sve papire u KS ( prezime, cips, vozacka, licna karta itd. ). Znam da se treba otici do mup-a, sluzbenog lista itd., al je ovdje situacija malo drugacija, drugo prezime ( na djevojackom saobracajna ), auto registrovano u drugom kantonu. Koja je procedura ako je neko upoznat sa istom ili slicnom situacijom i treba li sta od dokumentacije vaditi prije nego odemo u mup da prijavimo ( njen cips ili vjencani list ). Unaprijed hvala
Saobracajna izgubljena, auto je na zeni, nije na meni, a najgore od svega je sto u saobracajnoj stoji njeno djevojcako prezime. Registrovano prije nego sto smo se vjencali. Jos jedna komplikacije je sto mi je zena iz drugog kantona, pa je samim tim i auto registrovano u drugom kantonu, a nakon vjencanja je naravno promjenila sve papire u KS ( prezime, cips, vozacka, licna karta itd. ). Znam da se treba otici do mup-a, sluzbenog lista itd., al je ovdje situacija malo drugacija, drugo prezime ( na djevojackom saobracajna ), auto registrovano u drugom kantonu. Koja je procedura ako je neko upoznat sa istom ili slicnom situacijom i treba li sta od dokumentacije vaditi prije nego odemo u mup da prijavimo ( njen cips ili vjencani list ). Unaprijed hvala
- Laplace
#7 Re: Izgubljena saobracajna
Kao prvo, promjenom kantona morala je (valjda, bar tako je bilo u mom slučaju) promijeniti i saobraćajnu sa novom adresom (i novim tablicama). Mislim da ne bi trebalo biti problema ako je u rodnom listu napisana napomena o promjeni prezimena i vjenčanju. Možda ćete trebati izvaditi vjenčani list, nagađam. Raspitaj se u CIPS-u i u nadelžnoj PU.hotaa wrote: ↑01/06/2023 09:13 Pozdrav svima, da ne otvaram novu temu, prislepat cu se na ovu jer je ista stvar u pitanju, samo su malo okolnosti drugacije.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8 Re: Izgubljena saobracajna
glava me zaboljela od aljkavosti i kurcobolje
otkrio sam jedan pogrešan broj u prometnoj i odmah trčao u osiguravajuću kuću da to završe
riješeno za manje od 24 sata a mogo sam se naplaćat kazni i kazni
imo sam još 3 mjeseca fore ali odmah se stvari rješavaju
otkrio sam jedan pogrešan broj u prometnoj i odmah trčao u osiguravajuću kuću da to završe
riješeno za manje od 24 sata a mogo sam se naplaćat kazni i kazni
imo sam još 3 mjeseca fore ali odmah se stvari rješavaju