izgubljena reg tablica

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
addy_sa

#1 izgubljena reg tablica

Post by addy_sa »

pozdrav svima,
danas vidim nema mi prednje registr.tablice..i kontam da nisam gdje udario, nisam, da nije otpala, vratim se cijelim putem - nije..
da nije ko ukrao-vezze nemam.. i odem u policiju i prijavim nestanak i sad čekam tu potvrdu i vozim sa jednom-zadnjom..
molim one koji su imali slična iskustva da mi kažu šta dalje i to da se ne peglam u policiji da ih ispitujem-a znamo kako su ljubazni za pojasniti detalje i procedure :-)
u agenciji gdje sam registrovao auto kažu moraš uraditi nove table i novu saobraćajnu..i to platiti kao da je nova registracija vozila.e ovaj detalj ne znam jesam dobro skont'o ..
uglavnom,ako ko šta zna neka mi napiše poruku please..
ostali, sorry na smetnji (ovo za one koji svaku temu prokomentariši sjoooooooooooooo mu teme..)
citroen

#2 Re: izgubljena reg tablica

Post by citroen »

Ako si iz Sarajeva,ima kod hitne pomoci firma "ferba" prave tablice,20KM komad,al et opet ne znam kako ide sve to sa pčolicijom,dali treba dobiti kakvu potvrdu...uglavnom nazovi ovaj broj i pitaj ljude koji prave tablice sta je sve potrebno 033660962.. :bih: :bih:
NEOPLAN

#3 Re: izgubljena reg tablica

Post by NEOPLAN »

ja sam imao isti slucaj samo s razlikom da sam ja odjavio auto. Prijavio policiji, dobio potvrdu, sa potvrdom i drugom tablicom otisao u mup gdje je reg auto i vratio. Za 7 dana podigao potvrdu o odjavi. E sad ti radis isto, samo sto uz zahtjev za odjavu podnosis zahtjev za izdavanje novih tablica i saobracajne. Ako se dobro sjecam tablice su 40 maraka a saobracajna 15 KM. Kad podignes tablice i saobracajnu onda ides u osiguranje da ti izdaju potvrdu o osiguranju sa novim brojem tablica. To je dzaba ili 10 KM zavisno od osiguravajuce kuce.
addy_sa

#4 Re: izgubljena reg tablica

Post by addy_sa »

hvala svima, puno mi je jasnije i sad znam šta i kako dalje..
uvijek se prijatno iznenadim na ovom forumu koliko uvijek ima fine raje spremne da pomognu pa čak i oko nekih pitanja koja se nekima možda i ne čine važna..
pozz
peace_an

#5 Re: izgubljena reg tablica

Post by peace_an »

addy_sa wrote:pozdrav svima,
danas vidim nema mi prednje registr.tablice..i kontam da nisam gdje udario, nisam, da nije otpala, vratim se cijelim putem - nije..
da nije ko ukrao-vezze nemam.. i odem u policiju i prijavim nestanak i sad čekam tu potvrdu i vozim sa jednom-zadnjom..
molim one koji su imali slična iskustva da mi kažu šta dalje i to da se ne peglam u policiji da ih ispitujem-a znamo kako su ljubazni za pojasniti detalje i procedure :-)
u agenciji gdje sam registrovao auto kažu moraš uraditi nove table i novu saobraćajnu..i to platiti kao da je nova registracija vozila.e ovaj detalj ne znam jesam dobro skont'o ..
uglavnom,ako ko šta zna neka mi napiše poruku please..
ostali, sorry na smetnji (ovo za one koji svaku temu prokomentariši sjoooooooooooooo mu teme..)

Ja sam neki dan mijenjao i normala samo otisao reko da sam izgubio jednu tablu,rekli mi donesi tu jednu koju imas,saobracajnu i napises izjavu da si izgubio i td.uplatis mislim da je bilo 22-23 KM i za 2-3 dana dodjes po nove registracije,sve ukupno ti oduzme oko 10 minuta vremena,naravno ako budu ljubazni na salterima,pozz
Haris.ba

#6 Re: izgubljena reg tablica

Post by Haris.ba »

Ako si se taj dan vozao oko Žice, vidio sam da je neko ostavio zadjenutu za drvo neciju tablicu. Na desnoj strani kada se ide prema gradu.
vjesticanametli

#7 Re: izgubljena reg tablica

Post by vjesticanametli »

otpala mi prednja tablica na relaciji BBI / Dobrinja :D ako ko vidi nek javi 676 T ...
moram znaci prijaviti ..........koliko traje dok dadnu drugu
madner

#8 Re: izgubljena reg tablica

Post by madner »

Zajebancija, moras prijaviti i napisati izjavu da je nisi nekom dala pa predat tu sto ti je ostala. Mene je doslo sve skupa oko 100 KM.
vjesticanametli

#9 Re: izgubljena reg tablica

pa onda bolje otkucat kod cike kod hitne tu jednu tablicu koje nemam i vozi dalje...........ili da sama stampam sebi :D
kEN0

#10 Re: izgubljena reg tablica

Post by kEN0 »

meni prvi put kad su ukrali tablice doslo me oko 60km sve, a sada prije jedno 20 tak dana kad su mi ponovo ukrali doslo me oko 200km sve, jer su nove tablice, nova saobracajna, novi vlasnicki karton uglavnom sve novo..
vjesticanametli

#11 Re: izgubljena reg tablica

:-) :-? ma ciko kod hitne ce da stampa a ako neko skuzi tablicu 676 T itd neka bude ljubazan pa neka javi.......pp ne kosta :D hvalaaaaaaaaaaa
trippy

#12 Re: izgubljena reg tablica

Post by trippy »

pozdrav

zna li iko gdje se mogu kupiti okviri za tablice, oni najobicniji crni, bez ikakvih natpisa, reklama, imena auto-kuca i sl.?

hvala unaprijed
respo

#13 Re: izgubljena reg tablica

Post by respo »

trippy wrote:pozdrav

zna li iko gdje se mogu kupiti okviri za tablice, oni najobicniji crni, bez ikakvih natpisa, reklama, imena auto-kuca i sl.?

hvala unaprijed
uzmes sa natpisom i prefarbas crnim sprejem
ako ima ona slova izrazena skalpel i fikni
trippy

#14 Re: izgubljena reg tablica

Post by trippy »

:roll: :roll:

hvala na trudu ali to nije odgovor na moje pitanje :?
respo

#15 Re: izgubljena reg tablica

Post by respo »

cuj nije odgovor na pitanje jeli mozda pod b i koja je ovo stepenica
ona prva
i jel mogu upotrijebiti joker zovi?
emko1234

#16 Re: izgubljena reg tablica

Post by emko1234 »

joj respo uvijek peglas.. :D :D pravi se pain in the ass :D :D
trippy*ja imam one sjajne okvirove i dobio sam ih u asi..evo opet asa,omiljena firma pola ljudi s foruma :D :D al mislim da imaju i obicne crne okvirove..ja sam svoje dobio s autom a mislim da se inace placaju 60km :D ne bih znao koliko su crni obicni..
respo

#17 Re: izgubljena reg tablica

Post by respo »

emko

o... u skokovima
ko ti je rekao da komentarises moj post kad ti tu nisi ukljucen?
Edin H.

#18 Re: izgubljena reg tablica

Post by Edin H. »

Najlakse je da skines tablice sa nekog drugog auta pod okriljem mraka, prekucas saobracajnu i to je to :oops:

Medjutim nemoj sa Renola 4 posto oni imaju one cetvrtaste tablice ;-)

Onu stoju sto ti je ostala u dzepu spucas u objektima za razbibrigu :-)
emko1234

#19 Re: izgubljena reg tablica

Post by emko1234 »

respo wrote:emko

o... u skokovima
jos malo i postat ces mi simpatican :D :lol: :lol: :run:
respo

#20 Re: izgubljena reg tablica

Post by respo »

emko1234 wrote:
respo wrote:emko

o... u skokovima
jos malo i postat ces mi simpatican :D :lol: :lol: :run:
vec si dokazao kapacitet mentola
Post Reply