Ako je neko vec gubio sta mi je ciniti. Prijava u policiji??? Odjava u sluzbenima??? Plakat
Koliko to sve kosta.
Hajde fakat ko je gubio da mi kaze sta sve moram uciniti.
HVALAAAAAAAA
Obzirom da sam bila u istoj situaciji savjetujem ti da prvo pričekaš nekoliko dana jer je možda neko nađe i javi ti. Moju su našli poslije 15 dana. Lična mi je vraćena, ne ostalo.Dile wrote:prvo prijavljujes policiji u opcini u kojoj je izgubljena licna, oni ce te uputiti dalje...
i budi spreman da ces se plaho nahodati vadeci papire razne i novu licnu vidjeti za jedno 2 mjeseca
Meni su prije 2 godine ukrali novcanik u tramvaju. Tu je bila i bankovna kartica, tramvajska iskaznica, licna karta i jos ponesto i malo novaca. Nahodala sam se, ne ponovilo se....Dile wrote:eh mojoj mami je bila ukradena, i morala u PU te opcine, pa se peglat da joj izdaju papir sa uvidjaja, pa u PU opcine prebivalista, pa se peglat sa papirima u opcini, pa ici odjavljivati u sluzbenom listu, pa opet PU opcine prebivalista, pa tek onda u cips da sve to preda, i onda su joj oni vise od mjesec pravili novu licnu, jer su kao morali sve te papire provjeravati da nije kakva laz...
mislim da nisam nist izostavila
elem trajalo sve vise od 2 mjeseca
Mislim da oni nikoga ne obavjestavaju, ali ipak pitaj u CIPS prvo, ako ne onda u PU.cvjece13 wrote:A ako nađeš nečiju ličnu i nikako ne možeš stupiti u kontakt s tom osobom, gdje bi trebalo odnijeti tu ličnu, jel u CIPS ili....? I da li onda oni obavjeste vlasnika da je nađena?
Ja sam poslije ukradene LK, morao čekati 30 dana da izvadim novu LK. U svemu tome mislim da je najtromija institucija u državi MUP, oni rade kao prije 100 godina, ne pada im na pamet da šta promijene i da ukinu na desetine šaltera. Da mi je vlasti 30 dana skratio bih vađenje LK na 24 sata. ali na žalost ko sam ja.todd_smith wrote:Evo ti
Bolje sacekati vadzenje nove licne.homar wrote:Ja sam poslije ukradene LK, morao čekati 30 dana da izvadim novu LK. U svemu tome mislim da je najtromija institucija u državi MUP, oni rade kao prije 100 godina, ne pada im na pamet da šta promijene i da ukinu na desetine šaltera. Da mi je vlasti 30 dana skratio bih vađenje LK na 24 sata. ali na žalost ko sam ja.todd_smith wrote:Evo ti