Izgubljena licna karta.(((

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfa159

#1 Izgubljena licna karta.(((

Post by Alfa159 »

E pozdrav. Izgubljena licna sta sada??
Ako je neko vec gubio sta mi je ciniti. Prijava u policiji??? Odjava u sluzbenima??? Plakat :sad: kod vjecne???
Koliko to sve kosta.
Hajde fakat ko je gubio da mi kaze sta sve moram uciniti.
HVALAAAAAAAA
Alfa159

#2 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Alfa159 »

Dajte ljudi nije valjda da nema niko ko nije gubio licnu???
burekodsira

#3 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by burekodsira »

moraces podnijeti prijavu u policiji u opstini u kojoj si izgubio?! tako da pazi sta ces reci gdje si izgubio da te ne vozaju. kad to prodje sluzbeno objavljivanje odes po potvrdu i s njom u cips po novu, izvrsis uplatu i eto...
Cholina_Lokica

#4 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Cholina_Lokica »

prvo prijavljujes policiji u opcini u kojoj je izgubljena licna, oni ce te uputiti dalje...

i budi spreman da ces se plaho nahodati vadeci papire razne i novu licnu vidjeti za jedno 2 mjeseca
burekodsira

#5 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by burekodsira »

to za vozanje je iz iskustva... bas me interesuje sta bi uradili da sam reko da sam licnu negdje u inostranstvu izgubio... sta bi onda uradili :D mamicu im birokratsku
Alfa159

#6 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Alfa159 »

Daj nemojte me zazat cuj dva mjeseca i svo to hodanje.
Dobro prijava policiji potvrda i pravac cips po drugu:))))))))))))))))
Danke ljudi, ali kako mi je mrsko.
sarajevo63

#7 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by sarajevo63 »

Dile wrote:prvo prijavljujes policiji u opcini u kojoj je izgubljena licna, oni ce te uputiti dalje...

i budi spreman da ces se plaho nahodati vadeci papire razne i novu licnu vidjeti za jedno 2 mjeseca
Obzirom da sam bila u istoj situaciji savjetujem ti da prvo pričekaš nekoliko dana jer je možda neko nađe i javi ti. Moju su našli poslije 15 dana. Lična mi je vraćena, ne ostalo. :)
Karabaja

#8 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Karabaja »

Ja mislim da ćeš značajno skratiti postupak ako prijaviš da si izgubio ličnu kartu u opštini u kojoj imaš prebivalište, a prijavićeš to u MUP-u svoje opštine.
Cholina_Lokica

#9 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Cholina_Lokica »

eh mojoj mami je bila ukradena, i morala u PU te opcine, pa se peglat da joj izdaju papir sa uvidjaja, pa u PU opcine prebivalista, pa se peglat sa papirima u opcini, pa ici odjavljivati u sluzbenom listu, pa opet PU opcine prebivalista, pa tek onda u cips da sve to preda, i onda su joj oni vise od mjesec pravili novu licnu, jer su kao morali sve te papire provjeravati da nije kakva laz...
mislim da nisam nist izostavila

elem trajalo sve vise od 2 mjeseca
zlatiborka

#10 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by zlatiborka »

Dile wrote:eh mojoj mami je bila ukradena, i morala u PU te opcine, pa se peglat da joj izdaju papir sa uvidjaja, pa u PU opcine prebivalista, pa se peglat sa papirima u opcini, pa ici odjavljivati u sluzbenom listu, pa opet PU opcine prebivalista, pa tek onda u cips da sve to preda, i onda su joj oni vise od mjesec pravili novu licnu, jer su kao morali sve te papire provjeravati da nije kakva laz...
mislim da nisam nist izostavila

elem trajalo sve vise od 2 mjeseca
Meni su prije 2 godine ukrali novcanik u tramvaju. Tu je bila i bankovna kartica, tramvajska iskaznica, licna karta i jos ponesto i malo novaca. Nahodala sam se, ne ponovilo se....

Jedva sam je dobila nakon vise od 2 mjeseca, ali za to vrijeme moze posluziti onaj papir koji daju u CIPS-u kad predas papire za LK kao zamjena.

Sretno i ne zivciraj se puno jer ne vrijedi....
cvjece13

#11 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by cvjece13 »

A ako nađeš nečiju ličnu i nikako ne možeš stupiti u kontakt s tom osobom, gdje bi trebalo odnijeti tu ličnu, jel u CIPS ili....? I da li onda oni obavjeste vlasnika da je nađena?
E&E

#12 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by E&E »

LIČNA KARTA
PUTNA ISPRAVA
VOZAČKA DOZVOLA
SAOBRAĆAJNA DOZVOLA
ORUŽANI LIST

Kada izgubite neki od gore navedenih dokumenata , dužni ste tu činjenicu odmah prijaviti policiji u mjestu gubitka , a nakon toga u mjestu prebivališta zatražiti izdavanje duplikata.
Policija izdaje potvrdu o činjenici gubitka , nestanka ili krađe dokumenta , nakon čega građanin o svom trošku , objavljuje dokumenat nevažećim u Službenim novinama.
Sljedeći korak , nakon proglašavanja dokumenta nevažećim , je podnošenje zahtjeva za izdavanje novog dokumenta.
U slučaju naknadnog pronalaska dokumenta , dužni ste odmah dokumente vratiti nadležnoj policijskoj službi koja vam je izdala duplikat.

Eto jednom za sva vremena :D
miki27A

#13 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by miki27A »

cvjece13 wrote:A ako nađeš nečiju ličnu i nikako ne možeš stupiti u kontakt s tom osobom, gdje bi trebalo odnijeti tu ličnu, jel u CIPS ili....? I da li onda oni obavjeste vlasnika da je nađena?
Mislim da oni nikoga ne obavjestavaju, ali ipak pitaj u CIPS prvo, ako ne onda u PU.
BambinaSaa

#14 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by BambinaSaa »

Izgubljena lična karta na Dobrinji 5, kod novih zgrada blizu Pošte. Ako neko nađe, molim neka javi :-D
Morski leptir

#15 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Morski leptir »

Nova licna karta mi je izrađena i treba da je podignem u MUP , medjutim staru koja je istekla sam izgubio! Može li se podići nova samo sa onim papirom ? Znam da se mora stara predati kad dižeš novu! Molim neko pametan da mi da savjet!
manekenka u penziji

#16 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by manekenka u penziji »

Prvo nazovi MUP i prijavi nestanak.
Ustvari, mislim da ćeš morati popuniti obrazac u mupu kojem pise da si izgubio ličnu kartu kako bi se ista poništila.
S tim obrascem bi, ja mislim, mogao podići novu ličnu.
touch brain

#17 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by touch brain »

kada sam ja izgubio islo je ovako:

prvo sam otisao u mup da prijavim nestanak licne karte..na osnovu toga mup mi izdaje potvrdu koja se ceka otprilike 7 dana..sa tom potvrdom se otisao u narodne novine na marin drvoru da odjavim izgubljenu licnu...nisam siguran ali mislim da su mi i u narodnim novinama dali neku potvrdu sa kojom sam otisao u cips gdje sam predo zahtjev za izdavanje nove

izgubiti dokumente je smrt i danas je cuvam ko zjenicu oka
manekenka u penziji

#18 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by manekenka u penziji »

Ali on je već u procesu da dobije novu tako da mislim da neće morati ići u službeni list, već ce mu potvrda iz mupa o gubitku poslužiti kao stara lična pri podizanju nove.
Ma najbolje ih je nazvati, jer oni sve mogu i preko telefona objasniti pa da zna sta mu je dalje činiti.
todd_smith

#19 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by todd_smith »

Evo ti

Image
jan werner

#20 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by jan werner »

U ovoj šemi ima izmjena nekih detalja, u principu je dobra i korisna. Umjesto rodnog lista (tačka 4) može i kopija pasoša (kod predaje dokumenata u CIPS predočiti pasoš). Kod predaje zahtjeva za poništenje (tačka 6) obezbjediti i 8 KM taksi administrativnih.
homar

#21 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by homar »

todd_smith wrote:Evo ti

Image
Ja sam poslije ukradene LK, morao čekati 30 dana da izvadim novu LK. U svemu tome mislim da je najtromija institucija u državi MUP, oni rade kao prije 100 godina, ne pada im na pamet da šta promijene i da ukinu na desetine šaltera. Da mi je vlasti 30 dana skratio bih vađenje LK na 24 sata. ali na žalost ko sam ja.
Drinski

#22 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Drinski »

A sto ce im ponovno rodni list i uvjerenje o drzavljanstvu? to bi isto bilo kao kada bi student koji izgubi index, morao ponovno polagati sve ispite.
Sanjarko

#23 Re: Izgubljena licna karta.(((

Post by Sanjarko »

homar wrote:
todd_smith wrote:Evo ti

Image
Ja sam poslije ukradene LK, morao čekati 30 dana da izvadim novu LK. U svemu tome mislim da je najtromija institucija u državi MUP, oni rade kao prije 100 godina, ne pada im na pamet da šta promijene i da ukinu na desetine šaltera. Da mi je vlasti 30 dana skratio bih vađenje LK na 24 sata. ali na žalost ko sam ja.
Bolje sacekati vadzenje nove licne.
:mrgreen:
Post Reply