pa da je fajront sto bi se peglala?? :S a ja sam takav pokusavam da je nasmijem i da joj misli skrenem! a mozda tu i grijesim trebam mozda pustiti malo sama da skonta!Neradnik wrote:A da je slucajno necim ne peglas pa ona dolazi u takvu situaciju posto kazes pomirili se?Mozda cura ocekuje tvoje razumjevanje u ovakvoj situaciji a ti ga nemas.BaDa wrote:Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S
Ili mozda ovo nema veze jer joj je samo od sebe doslo da zeli fajront?
izgubljena djevojka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- BaDa
#51 Re: izgubljena djevojka
- Neradnik
#52 Re: izgubljena djevojka
Vidi mozemo nagađat do sutra al samo ona zna sta se vrti u njenoj glavi.Moj ti je savjet ne budi napadan pa nek skonta sama sta hoce.Jest da se dugo zabavljate i da bi se trebali sto se kaze zrelije ponasat(tacnije ona) al sta ces.Imas ljudi sto cekaju bilo kakav povod da bi rijesili stvari koje inace ne mogu.Ne zelim reci da je ona takva posto je ne poznajem al problem ne nastaje sam od sebe,iz cistog mira.BaDa wrote: pa da je fajront sto bi se peglala?? :S a ja sam takav pokusavam da je nasmijem i da joj misli skrenem! a mozda tu i grijesim trebam mozda pustiti malo sama da skonta!
- BaDa
#53 Re: izgubljena djevojka
ma da moram biti strpljiv pa cemo vidjet sta ce biti!Neradnik wrote:Vidi mozemo nagađat do sutra al samo ona zna sta se vrti u njenoj glavi.Moj ti je savjet ne budi napadan pa nek skonta sama sta hoce.Jest da se dugo zabavljate i da bi se trebali sto se kaze zrelije ponasat(tacnije ona) al sta ces.Imas ljudi sto cekaju bilo kakav povod da bi rijesili stvari koje inace ne mogu.Ne zelim reci da je ona takva posto je ne poznajem al problem ne nastaje sam od sebe,iz cistog mira.BaDa wrote: pa da je fajront sto bi se peglala?? :S a ja sam takav pokusavam da je nasmijem i da joj misli skrenem! a mozda tu i grijesim trebam mozda pustiti malo sama da skonta!
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#54 Re: izgubljena djevojka
pa sve je to jos jako svjezeBaDa wrote:prije 15-ak dana ili malo vise!plain vanilla wrote:
a prje koliko vremena je ona izgubila rodjaka?
veci je problem sto se ti vec brines da ona nema nekoga ili da ces se ti ohladiti kao da je proslo pola godine
strpljen-spasen, samo polako
- dječak sa šibicama
#55 Re: izgubljena djevojka
Prijatelju, citas li ti svoje postove? i koliko si zapravo sebican.BaDa wrote:ma samo da se vrati na staro da se pomirimo! jer necu da dozvolim da veza pukne zbog toga jer znam da je nesta prolazno! samo da se ne desi da meni dosadi to cekanje i ponasanje njeno i da ja onda hladim!
Bez uvrede molim, ali...
- Zatamnjena stakla
#56 Re: izgubljena djevojka
Neka samo ti tako po svome 
-
sour cherry
#57 Re: izgubljena djevojka
Ma samo ti ohladi.Neće ona biti na gubitku.
- BaDa
#58 Re: izgubljena djevojka
a znam jbg i ja sam zbunjen!dječak sa šibicama wrote:Prijatelju, citas li ti svoje postove? i koliko si zapravo sebican.BaDa wrote:ma samo da se vrati na staro da se pomirimo! jer necu da dozvolim da veza pukne zbog toga jer znam da je nesta prolazno! samo da se ne desi da meni dosadi to cekanje i ponasanje njeno i da ja onda hladim!
Bez uvrede molim, ali...
- dječak sa šibicama
#59 Re: izgubljena djevojka
Pa nemas zbog cega biti zbunjen, nema veze koja ne prolazi kroz raznorazne faze.
Ako joj je poginuo rodjak prije 15 dana, i do tada je kako kazes sve bilo ok, nemas razloga sumnjati u postojanje drugog muskarca. Jednostavno se povukla u sebe, nismo svi isti, neki ljudi se povlace u sebe, neki traze drustvo, da se nesto desava, bilo sta, sto ce im skrenuti paznju... neko ode pa se nacuga... ljudska psiha je cudo.
A gledaj to i sa prakticne strane, ako je ona tip zene koja ce naci drugog, i koristiti smrt bliskog rodjaka da bi te udaljila od sebe, da bi bila sa drugim tipom... prijatelju, takva ti i ne treba u zivotu. Kazem ako, valjda nije to to.
Ti previse navaljujes, pusti je malo, daj joj prostora, i daj joj do znanja da si uz nju. Da njoj treba neko, logicno da bi utjeha trazila kod tebe, ocito zeli biti sama.
Ako je volis, sve je jasno, paznja, postovanje i strpljenje. I ako ispadnes levat, vrlovazno, jedna se otegla druga se protegla ili kako se vec kaze... uvijek ostavi mjesta u srcu za eventualno razocarenje. Mozda si mlad, pa ces nauciti sa godinama... iskustvo je najbitnije.
Kako si opisao stvari, nemas razloga za brigu, uglavnom. Ima puno tezis situacija, u tom kontekstu, imam ajmo rec` djevojku koja zivi na drugom kontinentu, vidimo se jednom u ko zna koliko, ljetos pa ko zna kad opet, mozda za novu godinu. Ali naucis vjerovati, dodje nekad u zivotu taj klik u glavi, kad znas kome mozes vjerovati a kome ne. Valjda to ima veze i sa famoznim srodnim dusama. I ako nista ne bude od nas, bar nam je lijepo onih par sedmica kad smo skupa... i prakticno se ne nazire zajednicki zivot, a ona se vec vidi kao mrs. djevojcica sa sibicama.
A tebi problem sto ona zeli malo samoce. Strpi se, proci ce. Ako se ohladis, onda to i nije ljubav, pa i nije neki problem.
Ako joj je poginuo rodjak prije 15 dana, i do tada je kako kazes sve bilo ok, nemas razloga sumnjati u postojanje drugog muskarca. Jednostavno se povukla u sebe, nismo svi isti, neki ljudi se povlace u sebe, neki traze drustvo, da se nesto desava, bilo sta, sto ce im skrenuti paznju... neko ode pa se nacuga... ljudska psiha je cudo.
A gledaj to i sa prakticne strane, ako je ona tip zene koja ce naci drugog, i koristiti smrt bliskog rodjaka da bi te udaljila od sebe, da bi bila sa drugim tipom... prijatelju, takva ti i ne treba u zivotu. Kazem ako, valjda nije to to.
Ti previse navaljujes, pusti je malo, daj joj prostora, i daj joj do znanja da si uz nju. Da njoj treba neko, logicno da bi utjeha trazila kod tebe, ocito zeli biti sama.
Ako je volis, sve je jasno, paznja, postovanje i strpljenje. I ako ispadnes levat, vrlovazno, jedna se otegla druga se protegla ili kako se vec kaze... uvijek ostavi mjesta u srcu za eventualno razocarenje. Mozda si mlad, pa ces nauciti sa godinama... iskustvo je najbitnije.
Kako si opisao stvari, nemas razloga za brigu, uglavnom. Ima puno tezis situacija, u tom kontekstu, imam ajmo rec` djevojku koja zivi na drugom kontinentu, vidimo se jednom u ko zna koliko, ljetos pa ko zna kad opet, mozda za novu godinu. Ali naucis vjerovati, dodje nekad u zivotu taj klik u glavi, kad znas kome mozes vjerovati a kome ne. Valjda to ima veze i sa famoznim srodnim dusama. I ako nista ne bude od nas, bar nam je lijepo onih par sedmica kad smo skupa... i prakticno se ne nazire zajednicki zivot, a ona se vec vidi kao mrs. djevojcica sa sibicama.
A tebi problem sto ona zeli malo samoce. Strpi se, proci ce. Ako se ohladis, onda to i nije ljubav, pa i nije neki problem.
- BaDa
#60 Re: izgubljena djevojka
novi dan i napisala mi kako joj je zao kako se ja trudim oko nje pokusava da se smije ali ne ide nazor! da bih voljela biti sama negdje! smeta joj sto joj pruzam ljubav a ona ne moze da je uzvrati! eh sad cu i ja da usutim i da vidim kako ce se odvijati stvari!
- lavorpunvode
#61 Re: izgubljena djevojka
e sad vec zasluzujes da te fkt ostavi. pored sve nevolje koja je snasla, treba oko tebe da titra ko oko razmazenog djeteta 
- BaDa
#62 Re: izgubljena djevojka
E jbg sad nista ja ne mogu tu srce i ljubav je čudo!!lavorpunvode wrote:e sad vec zasluzujes da te fkt ostavi. pored sve nevolje koja je snasla, treba oko tebe da titra ko oko razmazenog djeteta
- DaysleepeR
#63 Re: izgubljena djevojka
ta situacija nema veze sa amidžićem i njegovom smrti
prirodna reakcija bi bila da traži utočište i nježnost, pažnju, lijepu riječ i sve što ide sa tim a ne distancu
prirodna reakcija bi bila da traži utočište i nježnost, pažnju, lijepu riječ i sve što ide sa tim a ne distancu
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#64 Re: izgubljena djevojka
Aj agri.DaysleepeR wrote:ta situacija nema veze sa amidžićem i njegovom smrti
Bit će da ipak prodaje priču o depresiji iz nekih njenih razloga koje samo ona zna.
- Sirri
#65 Re: izgubljena djevojka
Srce i ljubav? Ja bih prije rekla da si ti sebičan. Nemoj se naći uvrijeđen, ali ponašaš se kao dijete koje se inati nekome jer neke stvari nisu po njegovom i ne dopadaju mu se. Tvoja djevojka prolazi kroz teške trenutke koji su rezultirali smrću drage osobe. Žalost za tom osobom, a i strah od prolaznosti donose psihičku i emocionalnu bol. Njena bezvoljnost i usamljenost su sasvim normalne reakcije. Smrt njenog rođaka je bila iznenadna i jednostavno joj je potrebno više vemena da prihvati stvarnost i da se vrati u normalan tok. Ne reagujemo svi isto. Ako ti je stalo do nje, budi strpljiv i daj joj prostora. Tuga se ne može tek tako eliminirati, pusti je nek proživi te emocije. Isto tako, ne zaboravi da joj daš do znanja da si joj podrška u svemu tome. I sama sam bila u sličnoj situaciji, i znam kroz šta djevojka prolazi. Bit će sve okay, jer na kraju vrijeme učini svoje. Samo sabura.BaDa wrote:E jbg sad nista ja ne mogu tu srce i ljubav je čudo!!lavorpunvode wrote:e sad vec zasluzujes da te fkt ostavi. pored sve nevolje koja je snasla, treba oko tebe da titra ko oko razmazenog djeteta
I da, ne vjerujem da postoji drugi. Naravno, ja to ne mogu znati, ali ko bi još koristio smrt bliske osobe da bi se riješio nekoga?
- graue_maus
#66 Re: izgubljena djevojka
je li ti nekog bliznjeg izgubio ,kao npr oca, mater, brata, sestru .........
mene nije pogodila smrt mog oca ili brata toliko koliko prije par godina jedne prijateljice ........
zasto zato sto smo nakon dzenaze od oca i brata krenuli u izbjeglistvo , ponekad mi je palo na pamet sta bi oni rekli za neku odluku u tom momentu ,ali nisam imala vremena sa nekim sitnim detaljima se muciti i dugo razmisljati.........zivot me tjerao dalje i nakon vremena kad sam se sredila i stekla neki svoj novi zivot .........nekako se smirila sa tom prijateljicom sam se druzila , pomagale smo se i dosta smo propatile zajedno a i proslavile ......desilo se iznenada nije bila bolesna da bi najavila slijed , udes i nema je vise ..... e tad me niko nije mogao skontati rekli su uvijek nije ti sestra da je zalis .......ali sam skontala da su neke stvari iz proslosti dosle na povrsinu sto sam mislila da sam zaboravila ......
hocu reci nemozes nikada da odvagas koliko je neko nekom blizaka ili vazan u zivotu .......danasnji svijet konta da je sve u trci i zurbi , i organizam funkcionira kao robot .......mi nemamo salter da se mozemo prebaciti u veselo stanje .......nasa dusa trazi svoja prava ......
mene nije pogodila smrt mog oca ili brata toliko koliko prije par godina jedne prijateljice ........
zasto zato sto smo nakon dzenaze od oca i brata krenuli u izbjeglistvo , ponekad mi je palo na pamet sta bi oni rekli za neku odluku u tom momentu ,ali nisam imala vremena sa nekim sitnim detaljima se muciti i dugo razmisljati.........zivot me tjerao dalje i nakon vremena kad sam se sredila i stekla neki svoj novi zivot .........nekako se smirila sa tom prijateljicom sam se druzila , pomagale smo se i dosta smo propatile zajedno a i proslavile ......desilo se iznenada nije bila bolesna da bi najavila slijed , udes i nema je vise ..... e tad me niko nije mogao skontati rekli su uvijek nije ti sestra da je zalis .......ali sam skontala da su neke stvari iz proslosti dosle na povrsinu sto sam mislila da sam zaboravila ......
hocu reci nemozes nikada da odvagas koliko je neko nekom blizaka ili vazan u zivotu .......danasnji svijet konta da je sve u trci i zurbi , i organizam funkcionira kao robot .......mi nemamo salter da se mozemo prebaciti u veselo stanje .......nasa dusa trazi svoja prava ......
- BaDa
#67 Re: izgubljena djevojka
hvala vama na sugestijama i pomoci! Ja se moram sabrati ove ruzne misli izbaciti iz glave koje me tjeraju na to da mislim da me mozda ne voli vise, da ima drugog i sl.... Sebican nisam nego je i meni tesko sto ne znam na cemu sam sto imam 10000 pitanja a 0 odgovora! Trudim se da budem sabran da ce vrijeme uciniti svoje jbg 4 godine ne mogu tek tako izbaciti iz glave!
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#68 Re: izgubljena djevojka
Nismo svi isti.DaysleepeR wrote:ta situacija nema veze sa amidžićem i njegovom smrti
-
Notime
#69 Re: izgubljena djevojka
Pratila sve
Mislim da ne želi više s tobom, i da lagano čeka da ti to završiš s njom( da nije kriva
) , nema to veze sada više ni sa tim gubitkom,shvatila je da nisi ono što želi.
To je moje mišljenje, ali na osnovu iskustva, jer sam i ja takva bila.
Mislim da ne želi više s tobom, i da lagano čeka da ti to završiš s njom( da nije kriva
- BaDa
#70 Re: izgubljena djevojka
pa ako je tako zbog cega onda ne kaze tako nego pati sebe i mene! odnosno bilo je to prosle sedmice rekla da zeli da se ne vidimo i ne cujemo nakon 2 dana je nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli! :SNotime wrote:Pratila sve![]()
Mislim da ne želi više s tobom, i da lagano čeka da ti to završiš s njom( da nije kriva) , nema to veze sada više ni sa tim gubitkom,shvatila je da nisi ono što želi.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#71 Re: izgubljena djevojka
nisi se trebao javiti to je najbolji "uzvraćaj"
najbolje što možeš učiniti je da je prestaneš "zvati i gnjaviti"
vrijeme će pokazati svoje
najbolje što možeš učiniti je da je prestaneš "zvati i gnjaviti"
vrijeme će pokazati svoje
- respo
#72 Re: izgubljena djevojka
Reci joj da se prijavi na forum
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#73 Re: izgubljena djevojka
Da nisi sa mojom bivšom?BaDa wrote:pa ako je tako zbog cega onda ne kaze tako nego pati sebe i mene! odnosno bilo je to prosle sedmice rekla da zeli da se ne vidimo i ne cujemo nakon 2 dana je nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli! :SNotime wrote:Pratila sve![]()
Mislim da ne želi više s tobom, i da lagano čeka da ti to završiš s njom( da nije kriva) , nema to veze sada više ni sa tim gubitkom,shvatila je da nisi ono što želi.
Vjeruj da je bolje da ti to odmah završiš.
- BaDa
#74 Re: izgubljena djevojka
hahahhaha nasmijao si me posteno!! svaka cast!leet wrote:Da nisi sa mojom bivšom?BaDa wrote:pa ako je tako zbog cega onda ne kaze tako nego pati sebe i mene! odnosno bilo je to prosle sedmice rekla da zeli da se ne vidimo i ne cujemo nakon 2 dana je nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli! :SNotime wrote:Pratila sve![]()
Vjeruj da je bolje da ti to odmah završiš.
- drag_gost
#75 Re: izgubljena djevojka
Budi samo prisutan i nista vise ne radi, to ti je moj savjet. Samo budi tu, sutra kada to sve prodje cijenice se da si ti bio tu kada je bilo najteze, a ako je ona prava djevojka za tebe, voljece te samo vise zbog toga. Ne mozes nekoga voljeti tako da ocekujes da te voli onako kako ti zelis da te voli. Svako voli na drugi nacin, a 4 godine veze nije malo. Budi samo tu i daj joj do znanja da ako joj nesto treba da si tu. Budi prigusivac za sve te njene emocije. Ne navaljuj, a pogotovo ne ocekuj da titra oko tebe zbog tvojih neosnovanih sumnji. Stavi se u njenu situaciju. Sretno i nadam se da ce to biti ok.