izgubljena djevojka

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

bajadera7

#276 Re: izgubljena djevojka

Post by bajadera7 »

leet wrote:
lavorpunvode wrote: pa ona je okrenula. i to na kakav nacin i kakvim lazima se sluzila?
ne govorim samo za njegov slucaj, ali nekad me stvarno ne cudi kako neke ljude partneri ne postuju kad oni ne daju nikakav povod za to... ako sam sebe nipodastavam i ne smatram se vrijednim, zasto bi neko drugi to trebao, kad bi svako od nas valjda trebao biti najpreci upravo SEBI..
Zar ne'a pravo da bude sjeban u život bar neki kratak period?

Ah da, forumaši prebole sve za 24 sata, odmah pobrišu sve iz glave itd. :roll:
:thumbup: :thumbup:
Walther

#277 Re: izgubljena djevojka

Post by Walther »

sheilak wrote:meni je zaista žao što prolaziš kroz sve to, ali moram ovo reći. stvarno, šta je ta djevojka učinila osim što nije bila iskrena prema tebi? zaljubila se u drugog,.
Ugrozavala zdravlje? Crpila emocionalno? Izkoristavala novcano? Jos malo pa ona zrtva sto je pala drugome na ... :lol:
Prestanak emocija nije prestanak i ljudskih odnosa. U sa prestankom emocija se pokazu i prave ljudske osobine covjeka. Osoba koja koristi tudju smrt i bolest da opravda qurvarluk (a to tome ovdje govorimo) je zasluzuje prezir. Razlika izmedju insana i hajvana je sto ovaj prvi kao ima razum i ne samo nagone. Znaci "izvini Pajdo, al pojehebala sam drugu ili drugog, budi mi dobar" i kapak.

Al to je ipak malo previse jer se onda zna ko je sta a to niko nece sebe da prizna pa se izmisljaju ovakve nebuloze. Dok su ljudi mladi pa je ovo sve skupa zajebancija ali u kasnije ovakve igre unistavaju citave obitelji/djecu/...
sheilak

#278 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

Walther wrote:
sheilak wrote:meni je zaista žao što prolaziš kroz sve to, ali moram ovo reći. stvarno, šta je ta djevojka učinila osim što nije bila iskrena prema tebi? zaljubila se u drugog,.
Ugrozavala zdravlje? Crpila emocionalno? Izkoristavala novcano? Jos malo pa ona zrtva sto je pala drugome na ... :lol:
Prestanak emocija nije prestanak i ljudskih odnosa. U sa prestankom emocija se pokazu i prave ljudske osobine covjeka. Osoba koja koristi tudju smrt i bolest da opravda qurvarluk (a to tome ovdje govorimo) je zasluzuje prezir. Razlika izmedju insana i hajvana je sto ovaj prvi kao ima razum i ne samo nagone. Znaci "izvini Pajdo, al pojehebala sam drugu ili drugog, budi mi dobar" i kapak.

Al to je ipak malo previse jer se onda zna ko je sta a to niko nece sebe da prizna pa se izmisljaju ovakve nebuloze. Dok su ljudi mladi pa je ovo sve skupa zajebancija ali u kasnije ovakve igre unistavaju citave obitelji/djecu/...
ma, daaaj. nemoj pretjerivati. čuj, ugrožavala zdravlje, iskorištavala...kako ovo ne mogu, pa ovo je čista emocinalna ucjena. šta je sad trebala, ostati sa nekim, koga više ne voli da mu ne bi povrijedila osjećaje i jer je on toliko toga učinio za nju? :? i čuj qurvarluk. što je qurva ako se zaljubila u drugog? možda je pogriješila što nije bila skroz iskrena s njim, ali nije svako dovoljno hrabar da se suoči sa drugim, da konfrontira i sebe i njega sa odredjenim stvarima. nema svako hrabrosti za iskrenost. a i da je bila, misliš li da bi on drugačije reagirao? ne, bilo bi isto, samo bi reakcija ranije uslijedila.
Walther

#279 Re: izgubljena djevojka

Post by Walther »

sheilak wrote:
Walther wrote:

ma, daaaj. nemoj pretjerivati. čuj, ugrožavala zdravlje, iskorištavala...kako ovo ne mogu, pa ovo je čista emocinalna ucjena. šta je sad trebala, ostati sa nekim, koga više ne voli da mu ne bi povrijedila osjećaje i jer je on toliko toga učinio za nju? :? i čuj qurvarluk. što je qurva ako se zaljubila u drugog? možda je pogriješila što nije bila skroz iskrena s njim, ali nije svako dovoljno hrabar da se suoči sa drugim, da konfrontira i sebe i njega sa odredjenim stvarima. nema svako hrabrosti za iskrenost. a i da je bila, misliš li da bi on drugačije reagirao? ne, bilo bi isto, samo bi reakcija ranije uslijedila.

Jok... On vjerovatno uziva u skupljanju abecede bolesti jer po opisu sumnjam da je gospodjica 4 godine sjedila skrstenih nogu al eto. I uopste ga nije izkoristavala kad je dok je trosila njegovo vrijeme i novac trazila drugog.

Ako ga ne voli (to ja valjda razmisljala 4 godine?!) trebala je reci to prije nego sto ja zajahala drugog pa fino ostaviti njemu mogucnost da sebi trazi srecu. Zato sto prije svega voli SEBE, koristila je njega dok nije nasla... Naravno dok je radila mislila je prije svega na njegova osjecanja, zbog toga i one lazi o depresiji na kraju. :roll: Kad neko sunja a strane dok je u vezi... to se obicno zove qurvarluk.... A mozemo i vjerovati kako se dusa draga sinoc zaljubila u drugog nakon veze od 4 godine.

Sad zamisli istu pricu sa kreditima, 2 djece, itd, itd... Dragi, pa ja sam samo pala drugome na... Sta sam ti zbilja pocinila? Mislim... ja sam u biti brinula za tvoja osjecanja kad sam ti lagala sve ove godine... Mislim, sta sam ti zaista uradila?! :run:
sheilak

#280 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

@walther

ne možeš uvijek misliti na druge. pa šta ako je prije svega mislila na sebe? zar to svi ne radimo, manje ili više? a ljudi se mijenjaju, i da, mogu se promijeniti i preko noci, ako treba. a da ga je financijski iskorištavala, ne vjerujem, no, ako to on misli, znači da joj je davao, poklanjao ne bez primisli. dakle, sebično, misleći na sebe. sve je do percepcije.

ok, ne slažemo se po ovom pitanju. ali, Bože moj...
Walther

#281 Re: izgubljena djevojka

Post by Walther »

sheilak wrote:@walther

ne možeš uvijek misliti na druge. pa šta ako je prije svega mislila na sebe? zar to svi ne radimo, manje ili više? a ljudi se mijenjaju, i da, mogu se promijeniti i preko noci, ako treba. a da ga je financijski iskorištavala, ne vjerujem, no, ako to on misli, znači da joj je davao, poklanjao ne bez primisli. dakle, sebično, misleći na sebe. sve je do percepcije.

ok, ne slažemo se po ovom pitanju. ali, Bože moj...
Pa da, ona je mislila samo na SEBE. I hvala Bogu to ne radimo svi. Zbog takvog propada morala i ode svijet... Niko jos nije postao qurva preko noci. Takvo ponasanje ukljucuje puno nekih drugih stvari za koje covjek mora biti rodjen. Laz, manipulacija, narcisoidnost, itd, itd, itd. Sve je to potrebno u isto vrijeme da nekog izradis i poslije toga bp spavas.

Ako je on davao (novac, zivot, emocije) dok je ona svrljala okolo to nije stvar percepcije, to je prevara.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#282 Re: izgubljena djevojka

Post by Truba »

kad to Walther složi čovjek prosto poželi da se rokne :cry:
sheilak

#283 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

hebote, reakcija samo što se cura odlučila za drugog. :roll: ali, ok sad.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#284 Re: izgubljena djevojka

Post by Velkoski »

sheilak wrote:
Walther wrote:

Pa vidiš da mu je prvo bacala šuplju o depresiji a u isto vrijeme ga 100% varala?
DaysleepeR wrote:ženska solidarnost uvijek fascinira :D
:mrgreen:
sheilak

#285 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

leet wrote:
takodjer i muška, pasivno agresivna, manipulativna. ;-)

edit: moram dodati smajlija, inače zvuči blesavo. :D
Last edited by sheilak on 30/10/2013 12:24, edited 1 time in total.
Walther

#286 Re: izgubljena djevojka

Post by Walther »

sheilak wrote:hebote, reakcija samo što se cura odlučila za drugog. :roll: ali, ok sad.
Govorio sam o principu i ponasanju i ne samo o ovom slucaju koji je bio jasan vec od pocetka (vidi komentar na pocetku teme). Takve male "odlukice" imaju u realnom svijetu jako zajebane posljedice. Svak ima dok je sam birati sta hoce... Sve izvan toga je qurvanje.
gnjev

#287 Re: izgubljena djevojka

Post by gnjev »

Kakav je bio sex ? :mrgreen:
DaysleepeR

#288 Re: izgubljena djevojka

Post by DaysleepeR »

sheilak wrote:
leet wrote:
takodjer i muška, pasivno agresivna, manipulativna. ;-)

edit: moram dodati smajlija, inače zvuči blesavo. :D
taj fokus na žensku ili mušku solidarnost tipa, mi protiv njih inače su oni protiv nas, ti je put u samoću i nesreću

prije svega treba biti solidaran sa onima koji ispadnu LJUDI bez obzira kojeg su spola

ako je cura ispala nečovjek, a jeste, totalno je debilno biti solidaran sa istom
sheilak

#289 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

@daysleeper

pa ti si počeo sa etiketiranjem solidarnosti. :D rekao si ženska, zar ne? i time se za tebe nešto podrazumijeva. nisi rekao recimo solidarnost neljudi.

a i sama riječ nečovjek je malo teška, jer nije ga ubila zaboga. meni je recimo gora emotivna manipulacija od neiskrenosti, ali dosadno mi više o ovome pisati. :D
DaysleepeR

#290 Re: izgubljena djevojka

Post by DaysleepeR »

sheilak wrote:@daysleeper

pa ti si počeo sa etiketiranjem solidarnosti. :D rekao si ženska, zar ne? i time se za tebe nešto podrazumijeva. nisi rekao recimo solidarnost neljudi.

a i sama riječ nečovjek je malo teška, jer nije ga ubila zaboga. meni je recimo gora emotivna manipulacija od neiskrenosti, ali dosadno mi više o ovome pisati. :D
kakva je nego ženska?

objektivno nijednog drugog uporišta nema osim ženskog

ja bih na tvom mjestu pogledao prvi post autora teme gdje ja kao najveći problem vidim "idi mi dođi mi" što je najgore od svega i upravo je primjer emotivne manipulacije (meni teško izgubila sam nekog, mojne me sad, pa onda ja te volim ne mogu bez tebe ali nemojmo biti skupa, pa onda hladnoća i druga osoba)

ako već odlučiš za nešto novo zbog čega se igrati sa čovjekom, plus ta ogavna priča i pozivanje na gubitak člana porodice... to je dno dna i vidim drugi razlog za solidarnost osim čisto ženski
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#291 Re: izgubljena djevojka

Post by ladyblue18 »

sheilak wrote:hebote, reakcija samo što se cura odlučila za drugog. :roll: ali, ok sad.
I da mu je to fino rekla bilo bi puno bolje nego da je od njega pokusala napraviti budalu.

Sve je to fino sheila sto ti pises, ali nekada nije sve bas tako fino upakovano.
sheilak

#292 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

DaysleepeR wrote:kakva je nego ženska?

objektivno nijednog drugog uporišta nema osim ženskog

ja bih na tvom mjestu pogledao prvi post autora teme gdje ja kao najveći problem vidim "idi mi dođi mi" što je najgore od svega i upravo je primjer emotivne manipulacije (meni teško izgubila sam nekog, mojne me sad, pa onda ja te volim ne mogu bez tebe ali nemojmo biti skupa, pa onda hladnoća i druga osoba)

ako već odlučiš za nešto novo zbog čega se igrati sa čovjekom, plus ta ogavna priča i pozivanje na gubitak člana porodice... to je dno dna i vidim drugi razlog za solidarnost osim čisto ženski
moram na ovo odgovoriti :lol:

kakva je nego ženska?

ali ovo apsolutno nije tačno, to da joj dajem podršku jer je žena! impliciraš, pretpostavljaš stvari, valjda ubijedjen da si 100% u pravu. (zašto to ljudi rade?). to što ti, objektivno jel' :D, ne vidiš drugi razlog za solidarnost, osim da je ženska (sa naglaskom na ženska), meni dovoljno govori, a i taj zeleni smajli u tvom komentaru je priča za sebe :wink:
ja je ne podržavam tek zato jer je žena,glupost, nego pokazujem razumijevanje za nju jer se niko nije potrudio pogledati stvari iz njene perspektive, već su je odmah razapeli na stub srama (a djevojka sigurno nije svjesna da se o njoj raspreda na 13 forumskih stranica). da je muško u pitanju, što je takodjer moguće, i da sam ovako reagirala, kakva bi to onda solidarnost bila? opet kažem, ljudi se mijenjaju, možda im to nije jasno, ali u jednom trenutku postane, i onda ne možeš više biti sa tom osobom, bez obzira šta je uradio za tebe i koliko dugo skupa bili. a nisi djubre i nisi nečovjek čak i ako mu lažeš i ako ga izbjegavaš, vjeruj mi, moguće je i to. dajte, postavite se malo na mjesto drugog, možda neke stvari ne budu izgledale tako strašne.

a o manipulaciji, pa kud ce veca, nego da nekoga nastojiš, ako ne zadržati u vezi, a ono barem izazvati osjećaj krivnje, spominjujući te neke obaveze, kojih iskreno nema, i te neke usluge.....financijske ili neke druge prirode.
sheilak

#293 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

ladyblue18 wrote:
I da mu je to fino rekla bilo bi puno bolje nego da je od njega pokusala napraviti budalu.

Sve je to fino sheila sto ti pises, ali nekada nije sve bas tako fino upakovano.
ne vjerujem da je imala namjeru od njega praviti budalu, zaista ne, a zašto mu nije rekla-pa, ne znam, ali ne vjerujem da je zloban.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#294 Re: izgubljena djevojka

Post by ladyblue18 »

Ne radi se ovdje ba o manipulaciji, pa svi smo bar jednom valjda prosli kroz slicnu situaciju i ljudska priroda je takva da ce nekome ko se prema tebi ponio tako svasta nagovoriti i u tom trenu mu zeliti nimalo lijep zivot i nabrajati sta je sve uradio za toga ko to realno nije zasluzio.

Jesam i ja sam prosla kroz to, i nije bila nikakva manilupacija, jednostavno bijes i tuga kada je to jos frisko.
sheilak wrote:
ne vjerujem da je imala namjeru od njega praviti budalu
Kako bih ja volila imati ovako fino misljenje o zenama :D
uberkul

#295 Re: izgubljena djevojka

Post by uberkul »

sheilak wrote:
ne vjerujem da je imala namjeru od njega praviti budalu, zaista ne, a zašto mu nije rekla-pa, ne znam, ali ne vjerujem da je zloban.
ovo se zove apsurd
ne znas je uopste ali pretpostavljas
na osnovu cega -ni sama ne znas
sheilak

#296 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

pa kažem ne vjerujem, ne tvrdim kategorički. ;-)
_mufljuz_

#297 Re: izgubljena djevojka

Post by _mufljuz_ »

juce rek'o jednoj curici na poslu da mi se jako svidja - a nesto sam bolestan - pa ce mi ona donjet tablete neke antibiotike za bolove ovo ono pa mi se neki leptirici oko trbuha vrzmaju od radosti sto se sekira za mene ... prisla mom stolu na poslu - i rekla mi znas svidja mi se jako tvoje ime (ona je strankinja) mozda ga dam djetetu nekad - a meni neki skrš u duši duboko..... pitam je ja - svidjam li ti se ja - kaze jako - jbote ko da je dzeko postig'o hettrik protiv argentine mi bilo drago (usput kontajuci da nisam toliki gabor )... a ona slatka samo takva - nesto kao puno mlada severina izgleda sve isto...

e sad - ne znam sta mi je cinit...

je l ona sad izgubljena za mene :oops: :cry: :roll: :D
DaysleepeR

#298 Re: izgubljena djevojka

Post by DaysleepeR »

bjež ba Šejla, nemaš jasan razlog solidarnosti već ti je trebao povelik pasus da svašta napišeš a ne kažeš ništa

ako nema ništa loše i šupački nekome lagati pod pretpostavkom da znamo samo jednu stranu priče, nema ništa loše ni solidarisati se samo zato jer je ona jadno žensko bila primorana to da uradi iz ko zna kojih (ako uopšte postoje razloga)

ne sudi niko nikom ovdje, samo je apsolutno debilno solidarisati se sa nekim za koga iz dostupnih informacija znamo da se nije ponio ljudski, pod pretpostavkom i apstrakcijom da tu eventualno postoje neki drugi razlozi

niđe veze

svako ima pravo da kaže odo ja neću više, ali bar budi onda iskren

imaš li uopšte pojma koliko je morbidno vaditi se na nečiju smrt za nešto tako trivijalno i egocentrično?
sheilak

#299 Re: izgubljena djevojka

Post by sheilak »

DaysleepeR wrote:bjež ba Šejla, nemaš jasan razlog solidarnosti već ti je trebao povelik pasus da svašta napišeš a ne kažeš ništa
da, to mi je posao inače. :D

ok, dobro, ne mogu se više ponavljati. a ne bi ni ti trebao više.
DaysleepeR

#300 Re: izgubljena djevojka

Post by DaysleepeR »

sheilak wrote:
DaysleepeR wrote:bjež ba Šejla, nemaš jasan razlog solidarnosti već ti je trebao povelik pasus da svašta napišeš a ne kažeš ništa
da, to mi je posao inače. :D

ok, dobro, ne mogu se više ponavljati. a ne bi ni ti trebao više.
ne radiš ga dobro :D
Post Reply