izgubljena djevojka
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- BaDa
#1 izgubljena djevojka
Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S 
-
Satch
#2 Re: izgubljena djevojka
Daj joj prostora, ali obavezno naglasi "da si tu za nju, sta god joj treba, da je volis" itd itd... Pusti je malo, ne forsiraj, ali obavezno, kao sto rekoh, daj do znanja da ti je stalo.
- casper_
#3 Re: izgubljena djevojka
ma zvace te kad jos se bude seksalo. ne brini ti za to. zato te i zvala.BaDa wrote:Pozz ljudi evo imam problem s djevojkom vec par dana malo vise! Nedavno je joj pogiuno amidzic u saobracajnoj nesreci i od tad je ona skroz ajmo reci mrtva! 4 godine smo u vezi i prije 4 dana mi je rekla da ne zeli vise da bude u vezi zeli da bude sama da joj treba koji dan da skonta sta hoce i sl...odmah sam ja pomislio da ima drugi al nakon 2 dana me nazvala i rekla kako ne moze bez mene i da me voli i opet smo se pomirili! sinoc opet ista situacija rekla mi kako ne zeli nikako da vidi kako zeli da ode negdje sama da nema snaga da je slaba i sl... jel moguce da je tolika depresija u njoj zbog gubitka amidzica da vise ne zeli nista :S citao sam koji su prvi simptomi za depresiju bas se podudara s njom i njenim ponasanjem! Sta je najbolje ciniti u ovakvim situacijama?! :S
- BaDa
#4 Re: izgubljena djevojka
@satch eh toga me strah da je pustim i odmah im je u glavi da ce neko moje mjesto zauzeti da je tjesi umjesto mene!
@janisamodavde ma nece govorio sam joj al ne zeli za to da cuje! samo govori kako joj treba vremena da se sabere! ma da me ne voli rekla bih mi valjda! sto bi me zavlacila bzvz i peglala!
@janisamodavde ma nece govorio sam joj al ne zeli za to da cuje! samo govori kako joj treba vremena da se sabere! ma da me ne voli rekla bih mi valjda! sto bi me zavlacila bzvz i peglala!
-
Satch
#5 Re: izgubljena djevojka
Pa ne mislim da je skroz pustis i das prostora, ali umanji komunikaciju, a djela nek' kazu za tebe. Iznenadi je glupim poklonom, pjesmom, hepekom .... (ti je znas, ti znas sta voli)...
Manje je smaraj pricom, vise nekako, budi za nju tu... ne znam kako bas da ti to opisem.
A (ono sto ne zelis cuti) ako ce brzo i lako doci do lika koji ce je tjesiti, onda i nije bas da joj je stalo toliko koliko ti mislis... (bez uvrede, ne znam je, ne znam te, ne znam situaciju)...
Sretno, uglavnom !
Manje je smaraj pricom, vise nekako, budi za nju tu... ne znam kako bas da ti to opisem.
A (ono sto ne zelis cuti) ako ce brzo i lako doci do lika koji ce je tjesiti, onda i nije bas da joj je stalo toliko koliko ti mislis... (bez uvrede, ne znam je, ne znam te, ne znam situaciju)...
Sretno, uglavnom !
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#6 Re: izgubljena djevojka
Jeste, moguce je.
Poslusaj ono sto sto ti je satch rekao.
- BaDa
#7 Re: izgubljena djevojka
tako cu uraditi i ako znam da ce biti tesko al jbt ga moram!! hvala vam satch za savjet!ladyblue18 wrote:Jeste, moguce je.
-
theTruePath
#8 Re: izgubljena djevojka
Zasto nebi bilo moguce? Pa amidzic joj je
- BaDa
#9 Re: izgubljena djevojka
ok je to znam i ja bi mozda bio takav al velika joj je familija i na njoj je ostavilo bas najvise traga!! pricao sam joj s mamom i ona kaze samo suti i zatvara se u sobu na poslu joj takodje sefica rekla sta joj se desava!theTruePath wrote:Zasto nebi bilo moguce? Pa amidzic joj je
- Ramzess Veliki
#10 Re: izgubljena djevojka
Samo joj daj prostora i ne zamaraj je sa puno pitanja i obavezno ne insistiraj na odgovorima. Kad bude spremna biće sve opet uredu. 
-
Satch
#11 Re: izgubljena djevojka
Nema na chemu, i ne persiraj me molim teBaDa wrote:tako cu uraditi i ako znam da ce biti tesko al jbt ga moram!! hvala vam satch za savjet!ladyblue18 wrote:Jeste, moguce je.
Sretno!
-
zippoo87
#12 Re: izgubljena djevojka
ja samo mogu reci da je depresija jedno od najgorih stanja a u to sam se uvjerio skoro
depresija je pedalj od ludila,naravno duza depresija,ne ono da 2-3 dana nisi dobar,to inace i nije depresija
znaci izmedju dugorocne depresije i ludila je nekasitnica,samo da nesto "pukne" i gotovo...ovako se desilo u ovom "mom" slucaju
a nisi napisao da li je ona bila bliska sa tim amidzicem,to joj dobar prijatelj bio ?
inace ne kontam to kod nas,a cesto vidim...neko umre u siroj porodici a neko drami kao da mu je umro neko najblizi (otac,mama)...meni to nema smisla
p.s. ako se takvo stanje nastavi,i ja predlazem psihijatra,predlozi to roditeljima njenim,one ce lakse sa njom mozda
kod nas je narod malo zatucan pa misli da psihijatrima idu samo "budale",ma sta to znacilo
depresija je pedalj od ludila,naravno duza depresija,ne ono da 2-3 dana nisi dobar,to inace i nije depresija
znaci izmedju dugorocne depresije i ludila je nekasitnica,samo da nesto "pukne" i gotovo...ovako se desilo u ovom "mom" slucaju
a nisi napisao da li je ona bila bliska sa tim amidzicem,to joj dobar prijatelj bio ?
inace ne kontam to kod nas,a cesto vidim...neko umre u siroj porodici a neko drami kao da mu je umro neko najblizi (otac,mama)...meni to nema smisla
p.s. ako se takvo stanje nastavi,i ja predlazem psihijatra,predlozi to roditeljima njenim,one ce lakse sa njom mozda
kod nas je narod malo zatucan pa misli da psihijatrima idu samo "budale",ma sta to znacilo
- BaDa
#13 Re: izgubljena djevojka
evo sad sam bio s njom i smijala se po malo i veselija nego sto je bila! nadam se da ce sve biti ok i da je samo to u pitanju da nije drugi neki u pitanju!
- Ramzess Veliki
#14 Re: izgubljena djevojka
Ma nije, kakav drugi. Šta se sjeb... sa takvim pitanjima ...BaDa wrote:evo sad sam bio s njom i smijala se po malo i veselija nego sto je bila! nadam se da ce sve biti ok i da je samo to u pitanju da nije drugi neki u pitanju!
-
Great Cornholio
#15 Re: izgubljena djevojka
Ti odmah pomislio da nije neki drugi u pitanju, e pa ne valja ti to, ne valja biti toliko nesiguran u samog sebeBaDa wrote:evo sad sam bio s njom i smijala se po malo i veselija nego sto je bila! nadam se da ce sve biti ok i da je samo to u pitanju da nije drugi neki u pitanju!
@satch ti je dao pravi savjet, djevojka ti je sada u stanju emotivnog rastrojstva, treba joj vremena da se "sabere" a to će učiniti mnogo brže ako joj se da sloboda da slobodno iživi emocije koje su kod nje trenutno vrlo jake.
Tuga je reakcija na odvajanje od nekoga/nečega, ili gubitak nekoga/nečega za što smo bili jako vezani, a to da tvoja djevojka jako žali za izgubljenim amidžićem nam govori da je ona bila jako vezana za njega, da joj je bio jako drag, pa zbog toga su i njene emotivne reakcije tako jake.
Ima tu kod nje i straha od vlastite smrti, koji se aktivirao nakon što joj je umrla jako draga i bliska osoba, i zato joj ti trebaš biti podrška, ti trebaš biti miran, hrabar i staložen, jer sad je ona u stanju u kojem joj treba i sloboda a i neko sigurno "utočište" u koje se može uvijek skloniti kad strah postane toliko jak da se sa njim ne može izboriti sama, pa zato joj ti uvijek budi u blizini da joj pružiš to utočište, jer ipak si ti "muško", a muškarci bi trebali biti hrabriji od žena.
- BaDa
#16 Re: izgubljena djevojka
bas mi je maloprije govorila kako je strah da ne izgubi oca i majku kaze sve mislim da ce se nesta lose desiti njima!! ne mogu stalno krajnje biti jer ona radi ja radim i to je ono najgore a ja imam zelju da budem stalno kraj nje da joj budem podrska!Great Cornholio wrote:Ti odmah pomislio da nije neki drugi u pitanju, e pa ne valja ti to, ne valja biti toliko nesiguran u samog sebeBaDa wrote:evo sad sam bio s njom i smijala se po malo i veselija nego sto je bila! nadam se da ce sve biti ok i da je samo to u pitanju da nije drugi neki u pitanju!![]()
@satch ti je dao pravi savjet, djevojka ti je sada u stanju emotivnog rastrojstva, treba joj vremena da se "sabere" a to će učiniti mnogo brže ako joj se da sloboda da slobodno iživi emocije koje su kod nje trenutno vrlo jake.
Tuga je reakcija na odvajanje od nekoga/nečega, ili gubitak nekoga/nečega za što smo bili jako vezani, a to da tvoja djevojka jako žali za izgubljenim amidžićem nam govori da je ona bila jako vezana za njega, da joj je bio jako drag, pa zbog toga su i njene emotivne reakcije tako jake.
Ima tu kod nje i straha od vlastite smrti, koji se aktivirao nakon što joj je umrla jako draga i bliska osoba, i zato joj ti trebaš biti podrška, ti trebaš biti miran, hrabar i staložen, jer sad je ona u stanju u kojem joj treba i sloboda a i neko sigurno "utočište" u koje se može uvijek skloniti kad strah postane toliko jak da se sa njim ne može izboriti sama, pa zato joj ti uvijek budi u blizini da joj pružiš to utočište, jer ipak si ti "muško", a muškarci bi trebali biti hrabriji od žena.
- BaDa
#17 Re: izgubljena djevojka
a jbg i ja pokusavam sam sebi da kazem da nije to to al sada kad god kaze nesta ili uradi meni postane sumnjivo!!Ramzess Veliki wrote:Ma nije, kakav drugi. Šta se sjeb... sa takvim pitanjima ...BaDa wrote:evo sad sam bio s njom i smijala se po malo i veselija nego sto je bila! nadam se da ce sve biti ok i da je samo to u pitanju da nije drugi neki u pitanju!
-
Rolo
#18 Re: izgubljena djevojka
Great Cornholio wrote:jer ipak si ti "muško", a muškarci bi trebali biti hrabriji od žena.BaDa wrote:
Ova izjava je toliko nevjerovatna da čak ne može bit ni smiješna.
- Tomos
#19 Re: izgubljena djevojka
Čim ona tako lako pobudali sad za amiđičem šta ćeš očekivati onda u životu kroz život, mani se labilne osobe,ima i drugih djevojaka i žena nije jedina, i sad ćeš ti oko nje oblijetat ko orao da skontaš kad je popustilo.
-
Great Cornholio
#20 Re: izgubljena djevojka
Eto vidiš, zna i Psihologija neštoBaDa wrote: bas mi je maloprije govorila kako je strah da ne izgubi oca i majku kaze sve mislim da ce se nesta lose desiti njima!! ne mogu stalno krajnje biti jer ona radi ja radim i to je ono najgore a ja imam zelju da budem stalno kraj nje da joj budem podrska!
Normalno je da se brineš za svoju djevojku, tebe je sad strah da ti ne izgubiš nju, ali neće se to desiti, jer ima ona osim tebe i druge osobe koje se brinu za nju, roditelje, radne kolege, prijateljice... tako da kad ti ne možeš biti fizički uz nju biće neka druga osoba kojoj je stalo do nje.
I kao što ti Ramzes reče, nema drugog !jer da ima ne bi tebe zvala da joj ubalžiš strah od smrti i gubitka bliskih osoba.
-
Great Cornholio
#21 Re: izgubljena djevojka
Danas je dan mentalnog zdravlja, a ovaj tvoj komentar je u najmanju ruku zabrinjavajući.Tomos wrote:Čim ona tako lako pobudali sad za amiđičem šta ćeš očekivati onda u životu kroz život, mani se labilne osobe,ima i drugih djevojaka i žena nije jedina, i sad ćeš ti oko nje oblijetat ko orao da skontaš kad je popustilo.
-
Great Cornholio
#22 Re: izgubljena djevojka
Zašto? Ako znamo da je endokrini sistem muškarca stabilniji, nema povremenih normalnih hormonalnih nestabilnosti ( a kao što znamo hormoni su odgovorni za emocionalne reakcije), onda je logično da muškarci imaju predispoziciju da budu emocionalno stabilniji od žena.Rolo wrote:Great Cornholio wrote:jer ipak si ti "muško", a muškarci bi trebali biti hrabriji od žena.BaDa wrote:
Ova izjava je toliko nevjerovatna da čak ne može bit ni smiješna.
-
Rolo
#23 Re: izgubljena djevojka
Haj bogati Cornholio, nećemo ljudima uništavat temu.
O fiziologiji i materijaliziranju psihe vrlo rado ali na drugom mjestu.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#24 Re: izgubljena djevojka
GC mozel zivota ti bez nauke na ovoj temi.
Naravno, ne valja da to preraste u opsesiju.
Ovo je nazalost normalno. Kada izgubis nekoga bliskog ovo ti postane nesto sto ti uvijek visi nad glavom jer shvatis da ljudi zaista nestaju i to te prati cijelog zivota. Strah i trauma nece nikada nestati.BaDa wrote:
bas mi je maloprije govorila kako je strah da ne izgubi oca i majku kaze sve mislim da ce se nesta lose desiti njima!! ne
Naravno, ne valja da to preraste u opsesiju.
-
Great Cornholio
#25 Re: izgubljena djevojka
Ma namam ja tu ništa reći, dokazano je da postoji veza između emocija ( psihičkog fenomena) i hormona ( hemijskih supstanci koje luče žlijezde sa unutrašnjim izlučivanjem direktno u krv i bez kojih mi ne bi mogli ništa osjetiti).Rolo wrote:Haj bogati Cornholio, nećemo ljudima uništavat temu.
Na osnovu te činjenice su stvoreni lijekovi koji koče ili potiču lučenje pojedinih hemijskih supstanci ( hormona), i na taj način se ublažavaju simptomi nekog psihičkog poremećaja ( anksioznostu, depresije, manije itd.)