Izgubio vozacku
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- BHfanatik
#1 Izgubio vozacku
Sinoc sam negdje izgubio izgubio vozacku i vec sam predao zahtjev za reizdavanje nove. Dobio potvrdu da mogu voziti. Bit ce nova za 15 dana otprilike itd. Mene samo interesuje moze li se vozacka zloupotrijebiti? Jer ne bi zelio da mi osvane koverta na vratima da sam zirant nekome ili nesto slicno. 
- O'zone
- Globalni moderator
#2 Re: Izgubio vozacku
Pa prijaviš Mupu gdje pripadaš da si izgubio vozačku, oni ti izdaju potvrdu, onda odeš u Službeni list i daš izjavu da je izgubljena i to bi trebalo biti to.
- BHfanatik
#3 Re: Izgubio vozacku
O'zone wrote:Pa prijaviš Mupu gdje pripadaš da si izgubio vozačku, oni ti izdaju potvrdu, onda odeš u Službeni list i daš izjavu da je izgubljena i to bi trebalo biti to.
Znam to druze uradio vec. Nego mene interesuje onaj ko pronade vozacku da li moze da zloupotrijebi istu na bilo koji nacin?
- O'zone
- Globalni moderator
#4 Re: Izgubio vozacku
Koliko znam da nakon prijave u Službenom listu taj dokument postaje ne važeći tako da i svaki posao koji je obavljen a u kome je korišten taj dokument je ne važeći. To je teorija e sad u praksi...Bosna je ovoBHfanatik wrote:O'zone wrote:Pa prijaviš Mupu gdje pripadaš da si izgubio vozačku, oni ti izdaju potvrdu, onda odeš u Službeni list i daš izjavu da je izgubljena i to bi trebalo biti to.
Znam to druze uradio vec. Nego mene interesuje onaj ko pronade vozacku da li moze da zloupotrijebi istu na bilo koji nacin?
- BHfanatik
#5 Re: Izgubio vozacku
O'zone wrote:Koliko znam da nakon prijave u Službenom listu taj dokument postaje ne važeći tako da i svaki posao koji je obavljen a u kome je korišten taj dokument je ne važeći. To je teorija e sad u praksi...Bosna je ovoBHfanatik wrote:O'zone wrote:Pa prijaviš Mupu gdje pripadaš da si izgubio vozačku, oni ti izdaju potvrdu, onda odeš u Službeni list i daš izjavu da je izgubljena i to bi trebalo biti to.
Pa ne bi trebalo biti problema onda. Jer vec sam prijavio cipsu, a i u mupu predao zahtjev.