Izgubio novčanik

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Edin H.

#26 Re: Izgubio novčanik

Post by Edin H. »

Meni u Engeskoj jednom ispao novcanik u vozu.

Odem, prijavim, kontaktiraju voz, nadju novcanik, ali voz se vec daleko ispario.

Poslije toga u banku, pomerhabamo se, rekoh dajte mi novac, ali brzo, zurim na saopo.

Imas dokumente, Nemam, sta ce ti?

Ok naravno, potpisi se, provjere potpis, evo izvoli gutu. :oops:

Uvece, na povratku u ured za pronadjene stvari na zeljeznickoj, dajte novcanik i novac, izvolite naravno. Izvadise iz ladice. Ali samo vratise 300 kerma i novcanik. Pa rekoh kamo funte, nekih 80-desetak. E novac smo stavili u sef :D , moacete platiti za koristenje sefa. Kerma u Engleskoj - nula bodova. :D
vješalica

#27 Re: Izgubio novčanik

Post by vješalica »

možda si jednostavno promašio kad si ubacivao novčanik u torbu ili je nisi dobro zatvorio
dešava se
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#28 Re: Izgubio novčanik

Post by Matijevic_Vlado »

Image
Jbg i napunite ih svim i svacim. Istresi je Better man na sred sobe, mozda je ispod kutije od sjenila
Connaisseur Karlin

#29 Re: Izgubio novčanik

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:Meni u Engeskoj jednom ispao novcanik u vozu.

Odem, prijavim, kontaktiraju voz, nadju novcanik, ali voz se vec daleko ispario.

Poslije toga u banku, pomerhabamo se, rekoh dajte mi novac, ali brzo, zurim na saopo.

Uvece, na povratku u ured za pronadjene stvari na zeljeznickoj, dajte novcanik i novac, izvolite naravno. Izvadise iz ladice. Ali samo vratise 300 kerma i novcanik. Pa rekoh kamo funte, nekih 80-desetak. E novac smo stavili u sef :D , moacete platiti za koristenje sefa. Kerma u Engleskoj - nula bodova. :D
marke ne postoje na njhov listi cijenjenih bankovnih valuta :D a kako se dobro nasmijah :lol:
Edin H.

#30 Re: Izgubio novčanik

Post by Edin H. »

Connaisseur Karlin wrote:
Edin H. wrote:Meni u Engeskoj jednom ispao novcanik u vozu.

Uvece, na povratku u ured za pronadjene stvari na zeljeznickoj, dajte novcanik i novac, izvolite naravno. Izvadise iz ladice. Ali samo vratise 300 kerma i novcanik. Pa rekoh kamo funte, nekih 80-desetak. E novac smo stavili u sef :D , moracete platiti za koristenje sefa. Kerma u Engleskoj - nula bodova. :D
marke ne postoje na njhov listi cijenjenih bankovnih valuta :D a kako se dobro nasmijah :lol:
Znas sta mene zanima?
Kako bi ovo isto iskustvo izgledalo kod nas, recimo krenes poslovno brzim za Podlugove i zijanis novac i dokumenta.
Udjes u banku u Podlugovima i kazes, trebaju mi moje pare, izgubio sam novac i dokumente. :-)
muha_sa

#31 Re: Izgubio novčanik

Post by muha_sa »

Edin H. wrote:
Znas sta mene zanima?
Kako bi ovo isto iskustvo izgledalo kod nas, recimo krenes poslovno brzim za Podlugove i zijanis novac i dokumenta.
Udjes u banku u Podlugovima i kazes, trebaju mi moje pare, izgubio sam novac i dokumente. :-)
rekli bi ti da se vratiš u Ilijaš--tamo te cekaju pare
Connaisseur Karlin

#32 Re: Izgubio novčanik

Post by Connaisseur Karlin »

Edin H. wrote:
Connaisseur Karlin wrote:
Znas sta mene zanima?
moje rdjake prijatlejica isgubila u busu mobitel,a na telefonu,osoba iz bus kommpanije,joj je fino objasnila, nemojte se nadati da ce vam neko vratiti mobitel :D prakticno,mogao je ukrasti i vozac ili neko blizu nje,i to su na jedna idnirektan nacin priznali,da je kradja OK biznis :lol:
Kal El

#33 Re: Izgubio novčanik

Post by Kal El »

Mojoj su staroj u tramvaju ukrali novcanik, uvidila je tek kad je stigla kuci, prijavila policiji sve ali mislila je da nece biti nista od toga, nakon mozda mjesec dana policija je pozvala da dodje i predali joj novcanik, lopov je uzeo pare i bacio novcanik u sanduk za postu :-) :lol:
Logovan

#34 Re: Izgubio novčanik

Post by Logovan »

Better Man wrote:Nije bila neka gužva. Žena slikala dijete u kućici i onda je došao lik obućen u djeda mraza da se slika s djetetom. Ne znam da li sam zatvorio tašnu nakon slikanja, ali obzirom da uvijek to radim vjerovatno jesam. Moguće je da me je neko profesionalno odradio kao što pise Black, jer mi novčanik nije bio na dnu tašne, već na vrhu.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Pa eto neko ti je ukrao novčanik, jebi ga. :-) Trenutak nepažnje i desi se.
van Basten

#35 Re: Izgubio novčanik

Post by van Basten »

mog oca su prije par godina odradili zq novcanik negdje u N. Sarajevu.
U idhcih 15ak dana prvo ga zvao frajer s Bistrika da mu je u dvoristu njegova licna nadjena a onda i lik iz Rakovice da mu je nasao vozacku kraj puta.
Cudni su putevi narkomanski
Heller

#36 Re: Izgubio novčanik

Post by Heller »

Meni su mahnuli jedan dan novcanik, nego neki dan nadjem novcanik, kad drot iza mene, e reko super ja prema njemu, on bjezi od mene gotova mu smjena bem ga u stau. Dodjem do PS na Marin Dvoru, pogledam jos jednom da nema nekog broja, kad ima biznis kartica, ja u firmu, tamo predam, oni me zakite :mrgreen:
karanana

#37 Re: Izgubio novčanik

Post by karanana »

Jebo vas vise te torbice. Dobro je iznad receno...sta drzite u njima? Sminku? Uloske? Pistolje? Fino novcanik u prednji dzep, ruke u dzepove i u setnju ferhadijom.
Heller

#38 Re: Izgubio novčanik

Post by Heller »

karanana wrote:Jebo vas vise te torbice. Dobro je iznad receno...sta drzite u njima? Sminku? Uloske? Pistolje? Fino novcanik u prednji dzep, ruke u dzepove i u setnju ferhadijom.
Kupis vijetnamku mos ugurat u nju MP5 a ne stoljpi
Dope_Man

#39 Re: Izgubio novčanik

Post by Dope_Man »

Ako si odradjen jedina sansa da ga nadjes je da slucajno komunalac koji cisti okolne kante sa smecem primjeti prilikom kupljenja. Stari mi je bio komunalac i nerijetko mu se desavalo da nadje tako novcanike, naravno bez love, pa onda preko informacija potrazimo osobu da bar dokumente vratimo. Obicno dzeparosi pokupe nabrzinu pare i bace u prvu kantu ili grm ostalo.

Naravno, i tu je opet lako da ostalo smece pokrije novcanik i da ga niko ne primjeti. S obzirom da je vec proslo par dana, mislim da je nazalost sad novcanik vjerovatno na gradskoj deponiji.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#40 Re: Izgubio novčanik

Post by Truba »

karanana wrote:Jebo vas vise te torbice. Dobro je iznad receno...sta drzite u njima? Sminku? Uloske? Pistolje? Fino novcanik u prednji dzep, ruke u dzepove i u setnju ferhadijom.
jel ti supalj desni dzep :mrgreen: dok setas i gledas trebe :mrgreen:
karanana

#41 Re: Izgubio novčanik

Post by karanana »

Black swan wrote:
Igram dzepnog bilijara
JanuaryJones

#42 Re: Izgubio novčanik

Post by JanuaryJones »

U mom slučaju su uhvatili lika koji mi je ukrao tašnu u restoranu (skontali ga preko nadzorne kamere) ali lik rek'o da je pare potrošio, stvari iz tašne prodao a novčanik bacio u Miljacku. Hladno su ga pustili a ja nisam mogla dobiti ni ime ni adresu.
muha_sa

#43 Re: Izgubio novčanik

Post by muha_sa »

JanuaryJones wrote:U mom slučaju su uhvatili lika koji mi je ukrao tašnu u restoranu (skontali ga preko nadzorne kamere) ali lik rek'o da je pare potrošio, stvari iz tašne prodao a novčanik bacio u Miljacku. Hladno su ga pustili a ja nisam mogla dobiti ni ime ni adresu.
više peglaju pokradenog neg lopova
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#44 Re: Izgubio novčanik

Post by Truba »

karanana wrote:
Black swan wrote:
Igram dzepnog bilijara
jesi pokuso ono da ti neka izvadi lafo kljuceve iz dzepa ne mozes prljave ti ruke :D
Heller

#45 Re: Izgubio novčanik

Post by Heller »

Black swan wrote: jesi pokuso ono da ti neka izvadi lafo kljuceve iz dzepa ne mozes prljave ti ruke :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply