Izgubio novčanik

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Better Man

#1 Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Danas sam na potezu lutrija poslije Vatre i optike baroš izgubio novčanik. Zadnji put ga koristio u lutriji gdje sam provjerio bingo listiće i nakon toga ga smjestio u tašnu. Nakon toga sam krenuo dalje prema gradu, prošao sam kroz onaj zabavni market kod ekonomije i nakon Baroša za tašnu da provjerim da li mije sestra odgovorila na poruku vidim nema mi novčanika. Unutra su mi bili svi dokumenti izuzev saobraćajne. Dakle, Vozačka, lična, dvije kartice od banke, Konzumova pika i Benettonova kartica. Novca nije bilo puno. Vratim se istim putem kojim sam došao da provjerim i odem do lutrije da vidim da nisam tamo greškom zaboravio i ništa. Odmah sam zvao banku i blokirao kartice i prijavio u MUP. Pitali su me u MUP-u da mi ga nije ko ukrao ii tašne, ali ja to nisam mogao potvrditi, jer zaista neznam šta se desilo na toj dionici na kojoj sam ga izgubio. Novčanik je crni marke Replay. Znam da od pronalaženja nema ništa i da mi slijedi vađenje novih dokumenata, ali eto ako ga je ko slućajno vidio ili nađe bio bi mu puno zahvalan. Nije mi do novčanika koliko do dokumenta, jer znam da će biti peglativno dok ponovo izvadim ličnu i vozačku. Lakše ću i brže završiti u banci nego ovo.
radiša

#2 Re: Izgubio novčanik

Post by radiša »

Zao mi je,ali me zanima gdje si drzo tasnu pa da nisi vidio da ti je ispo ili mozda neko uzo i kakva je to uopste tasna?
Posto moze zvucat kao kritika,nije,samo me zanima.
Better Man

#3 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Držao je, odnosno nosio preko ramena. Veća je tašna sa više pretinaca. Ima glavni veliki i još dva manja. Dva su na feder, a jedan na dugme. Novčanik je bio u velikom pretincu. Ovo mi se nikad do sad nije desilo.
radiša

#4 Re: Izgubio novčanik

Post by radiša »

Znaci sam nije imao teorije da ispadne neko ga je morao izvuci?Jesi siguran da te neko nije odradio u lutriji dok si bio?Jeli stajao neko pored tebe?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#5 Re: Izgubio novčanik

Post by Truba »

vjerojatno ga nisi ni metnuo i to je neki kockar pokupio

imam i ja torbetinu u kojoj je tablet, kutija za rucak, jedna knjiga, jedan strip,cakija,molitveni pribor,dva cekera,kisobran,prazne kese,olovke,blokici,zemlja iz svete zemlje :D ,kljucevi od svega,
ali su mobitel i novcanik u dzepovima UZ TIJELO :sax:

sreca u nesreci vidim kako imate zdrave obiteljske odnose :thumbup:
radiša

#6 Re: Izgubio novčanik

Post by radiša »

Mislim da su lutrije pokrivene kamerama i moglo bi se vidjet jel tu odrađen zato sam ga ovo i pitao,sumnjam ako je dobra i provjerena torba da ga je neko vani odradio.
Better Man

#7 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Nije niko stajao pored mene. Držao ga u ruci, jer sam provjeravao bingo listiće i imao na jednom 5,90 KM i radnica mi dala novac, stavio ga u novčanik i smjestio u torbu i van. Jedino gdje sam otvarao nakon toga je na ovom marketu kod Ekonomije da slikam interesantnu kućicu sa jelkom itd. Ona je blize onom velikom caffeu gdje bio Adidas. Vratio sam se tu da provjerim i pitao fotografa i lika obućenog u djeda mraza koji se tu slika se s djecom i nisu vidjeli, a bio sam i u lutriji da provjerim i nista. Uvijek pazim kad smještam novčanik u torbu i nikad do danas mi se ovakvo nešto nije desilo. Ako ga je neko izvukao onda je to vani bilo. Ali ne mogu da tvrdim da li mi je ispao ili ga je neko izvukao, jer nemam pojma.

Poslano sa mog SM-G920F koristeći Tapatalk
Streptokok

#8 Re: Izgubio novčanik

Post by Streptokok »

Ocigledno da sam nije mogao ispasti. Postoji mogucnost da ga neko nadje nakon sto ga lopovi isprazne i odbace. Male su sanse ali ipak sretno.
supercali

#9 Re: Izgubio novčanik

Post by supercali »

Najvjerovatnije da kad si vadio aparat ili mobitel da ti je ispao
Djed i fotograf moguce da nisu vidjeli ili mozda da su oni uzeli

Nezahvalno je sada pisati ne znajuci situaciju

A dokumente mozda nadjes u uredu lost&found u regent street u londonu ako slucajno loppv uzme pare i odbaci novcanik
Better Man

#10 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Sve sam ubjeđeniji da mi ga je neko prodesionalno uzeo iz tašne, jer kad sam htio da provjerim da li je stigla poruka na mob tašba mi je bila otvorena.

supercali

#11 Re: Izgubio novčanik

Post by supercali »

Zaboravio je zatvoriti kad si slikao?
bosan

#12 Re: Izgubio novčanik

Post by bosan »

Nazalost ne mogu ti pomoci ali eto mogu nekakav savjet dati jer imam nekakva negativna iskustva. Moja zena je dva puta bila zrtva pljacke i to oba puta na isti nacin i na istom mjestu . U tramvaju i najvjerovatnije u oba slucaja su zene bile pljackasice jer su dvije zene bile ispred nje i odvacale paznju tj pravile guzvu a iedna iza je ziletom sa strane rasjekla tasnu i izvukla novcanik .Ako ste u gradskom prevozu ili nekoj guzvi obavezno tasnu drzite ispred sebe i drzite ruku na tasni . Nadam se da ces bar dokumente dobiti nazad.
Edin H.

#13 Re: Izgubio novčanik

Post by Edin H. »

Sreca je da se kod nas brzo zamijene dokumenti, eto u mom slucaju nije trajalo ni punih sest sedmica. :oops:
black

#14 Re: Izgubio novčanik

Post by black »

ma nisi ga izgubio vec si odradjen i to najvjerovatnije kad si obliazio market, na takvim mjestima i ordiniraju dzeparosi, gore na tom potezu znam da ordinira jedna trojka (izmedju ostalih) cura mrsava farbano plava, kukast nos i dva momka, jedan je sitan skroz...
ja sam prije nekih 2 mjeseca izgubio na vilsu, bilo toplo i znam da sam skido jaknu u hodu, vjerovatno mi je tada ispo ali sva sreca da jos ima dobrih i postenih ljudi, covjek ga naso, zvao me i vratio, kaze kad sam vidio pare unutra znao sam da je ispo a ne ukraden i bacen
radiša

#15 Re: Izgubio novčanik

Post by radiša »

Meni je malo nemoguce u hodu da ti neko otvori tasnu zavuce ruku u pravi pretinac gdje novcanik i izvadi ga a pritom da ga ne provalis.Da je negdje stajao pa hajde ali opet bi vidio da je neko pored njega,jedino te u javnom prevozu tako mogu dok stojis odradit a da ne skontas
supercali

#16 Re: Izgubio novčanik

Post by supercali »

Upravo to malo je vjerovatno da ga neko odradi dok hoda
A kod slikanja jelke nije pomenuo neku guzvu i sl da bi neko to odradio u tom trenutku
bumerangss

#17 Re: Izgubio novčanik

Post by bumerangss »

Better Man wrote:Držao je, odnosno nosio preko ramena. Veća je tašna sa više pretinaca. Ima glavni veliki i još dva manja. Dva su na feder, a jedan na dugme. Novčanik je bio u velikom pretincu. Ovo mi se nikad do sad nije desilo.

za sve postoji prvi put i tad najviše boli :D
Better Man

#18 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Nije bila neka gužva. Žena slikala dijete u kućici i onda je došao lik obućen u djeda mraza da se slika s djetetom. Ne znam da li sam zatvorio tašnu nakon slikanja, ali obzirom da uvijek to radim vjerovatno jesam. Moguće je da me je neko profesionalno odradio kao što pise Black, jer mi novčanik nije bio na dnu tašne, već na vrhu.

Better Man

#19 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

Ma ako sam izgubio to ce neko nači i predati u piliciju, ali ako sam odrađen onda nema ništa od toga. Ma eto im sve. Samo da mi je vozačku i ličnu, jer je to pegla dok ponovo izvadiš. U banci ću lako završiti.

supercali

#20 Re: Izgubio novčanik

Post by supercali »

Pa i ako si odradjen lopov ce baciti novcanik jer ne moze nosta sa tvojom vozackom licnom itd
radiša

#21 Re: Izgubio novčanik

Post by radiša »

Trebo si vidjet ko se krije ispod maske deda mraza,da nije kakav sarajevski dzeparoš :lol:
Better Man

#22 Re: RE: Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

supercali wrote:Pa i ako si odradjen lopov ce baciti novcanik jer ne moze nosta sa tvojom vozackom licnom itd
To bi bilo idealno. Eto mu ono malo para što je bilo, samo da ja dođem do ostatka dokumenata. Sutra ću morati polako vidjeti šta trebam da ponovo izvadim dokumente ako ih niko ne nađe i preda policiji. Prvo ću u banku da tamo završim kako bih mogao koristiti svoj novac, a onda dalje.

muha_sa

#23 Re: RE: Re: Izgubio novčanik

Post by muha_sa »

Better Man wrote:
supercali wrote:Pa i ako si odradjen lopov ce baciti novcanik jer ne moze nosta sa tvojom vozackom licnom itd
To bi bilo idealno. Eto mu ono malo para što je bilo, samo da ja dođem do ostatka dokumenata. Sutra ću morati polako vidjeti šta trebam da ponovo izvadim dokumente ako ih niko ne nađe i preda policiji. Prvo ću u banku da tamo završim kako bih mogao koristiti svoj novac, a onda dalje.

šanse da dodješ do svojih dokumenata su 0,1% :( al eto--ipak postoji taj minimum minimuma šanse

odradjen si od profesionalca--a profesionalac te može odradit i u hodu--dovoljno da mu se jaran koji hoda ispred tebe zaustavi te par sekundi i vozdra---tašna je otvorena prije neg je kompanjon stao ispred tebe.

ovo je moguci scenario--ne kažem da si ti u hodu odradjen neg se može i u hodu odradit.

moj ti je savjet da odmah kreneš savadjenjem dokumenata
supercali

#24 Re: Izgubio novčanik

Post by supercali »

Naravno da bi bilo idealno al ko zna
Prvo ni sam ne znas jesi ga izgubio jesu li te izbunarili ili nesto trece

Sad nevezano za ovo cudi me da u gradu nrma nikakva agencija kancelarija ili sl gdje se moze ostaviti nadjeno
Znam da ima policija al ne bi bilo lose u centru neku malu kancelariju kao mjenjacnicu a uz to mozda i aplikaciju za mobitele pa da mozes provjeriti
Better Man

#25 Re: Izgubio novčanik

Post by Better Man »

To cu i uraditi.

Post Reply