IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
-
digger
#1 IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
Ovo je godinu dana stara tema izvucena iz naftalina zahvaljujuci "horns&drums."
Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Drzao sam ga dok mu je vet davao injekciju: vet nije jos ni zavrsio kad se siroti Pepper prevalio i zauvijek preselio... nadam se u predjele sa mnogo drveca i hidranata. Nikad mu ih nije bilo dosta.
Pepper je imao samo jedno oko i s istim gledao u mene dok sam ga uvjeravao kako je dobar pas. Nije propatio ni sekunde. Ali ne pitajte "diggera" kako je njemu.
Vozeci se natrag kuci, razmisljao sam o pricama oko sarajevskih domacih mezimaca i njihovim sudbinama u zadnjem ratu. Od "najvaznijeg" clana familije do zivota na ulici--i to ako se snadje. Strasno.
Nije sto je bio moj (tako valjda svi kazu), ali "Pep" je bio dobar pas. Nazalost, nemam slika jer je bio bolestan kada sam kupio digitalku, a i nekako se sve na brzinu dogodilo.
Zbogom Pep.
Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Drzao sam ga dok mu je vet davao injekciju: vet nije jos ni zavrsio kad se siroti Pepper prevalio i zauvijek preselio... nadam se u predjele sa mnogo drveca i hidranata. Nikad mu ih nije bilo dosta.
Pepper je imao samo jedno oko i s istim gledao u mene dok sam ga uvjeravao kako je dobar pas. Nije propatio ni sekunde. Ali ne pitajte "diggera" kako je njemu.
Vozeci se natrag kuci, razmisljao sam o pricama oko sarajevskih domacih mezimaca i njihovim sudbinama u zadnjem ratu. Od "najvaznijeg" clana familije do zivota na ulici--i to ako se snadje. Strasno.
Nije sto je bio moj (tako valjda svi kazu), ali "Pep" je bio dobar pas. Nazalost, nemam slika jer je bio bolestan kada sam kupio digitalku, a i nekako se sve na brzinu dogodilo.
Zbogom Pep.
Last edited by digger on 21/01/2006 21:50, edited 1 time in total.
-
neutralac
Digger, ja sam imao macka punih 14 godina a inteligencija mu je bila jaca od nekih sa ovog foruma. Umro je isti dan kad i Edvard Kardelj.Ja sam cmolio cijeli dan dok mom didu nije prekipjelo i odbrusio " Sto cmizdris toliko k'o da je Kardelj bio neki covjek".( did mi je bio u vojsci koja nije pobijedila 1945
)
-
_MaYa_
#9 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
joj vidis da je moj san bio s necim povezan, ja sam sanjala da umise moja maca...i evo vidis sve je to povezano...digger wrote:Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Zbogom Pep.
zznam kako su glupi ljudi glupi, pa se nekako s njima...suosjecam...a dobro e...
mozes samo re3ci da sei dao sve od sebe za njega, dasi bio dobar gazda, da si imao dobrog psa i moj savjet ti je NABAVI NOVOG PSA...jer bi tohtio i tvoj prosli pas a i tebe ce usreciti, samo sacekaj malo vremena bar formalnih 40 dana da prodje iz postovanja prema svom ljubimcu...
mrzim kad ljudi kazu "ne zelim psa, jer je meni zao kad on ugine" to je tako sebican razlog za ne nabaviti psa...kao ti ces patiti...ali za ccijeli njegov zivot ces ga ciniti sretnim i on tebe...i sad on jadan kriv sto ima kraci zivotni vijek...
eh
-
digger
#13 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
Hvala svima na lijepim rijecima.
Moj prvi ljubimac je bio macor: tipican bosanski, neustrojen, skitnica i kavgadzija. Nagur'o 16 godina. I sto neko spomenu koincidenciju smrti psa sa Kardeljem, tako se nesto i meni dogodilo sa macorom. Ja taj dan "definitivno" prekinuo sa dugogodisnjom ljubavi (to smo kasnije ponovili jos par puta!), sto mi je omogucilo da nekako manje patim: zao mi je bilo za njega ali jos vise mene samog, tako da je zaljenje bilo nesto lakse.
Naravno, po savjetu, cekacu najmanje 40 dana (parastos?) pa cemo onda da se dalje odlucimo.
Neko upita za rasu. Bio je crni Shih-Tzu (Shi-cu). Nikada nisam uspio da ga ugojim vise od 11 funti (5 kg). Opasan pas, nema sta.
Moj prvi ljubimac je bio macor: tipican bosanski, neustrojen, skitnica i kavgadzija. Nagur'o 16 godina. I sto neko spomenu koincidenciju smrti psa sa Kardeljem, tako se nesto i meni dogodilo sa macorom. Ja taj dan "definitivno" prekinuo sa dugogodisnjom ljubavi (to smo kasnije ponovili jos par puta!), sto mi je omogucilo da nekako manje patim: zao mi je bilo za njega ali jos vise mene samog, tako da je zaljenje bilo nesto lakse.
Naravno, po savjetu, cekacu najmanje 40 dana (parastos?) pa cemo onda da se dalje odlucimo.
Neko upita za rasu. Bio je crni Shih-Tzu (Shi-cu). Nikada nisam uspio da ga ugojim vise od 11 funti (5 kg). Opasan pas, nema sta.
- lejlica
#14 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
razumijem te potpuno. i ja imam 2 njemacka ovcara i ljetos je jedan od njih bio praaavo bolestan, mislili smo svi da ce preseliti. plakala sam dan i noc...digger wrote:Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Zbogom Pep.
- Vodenjak
#16 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
digger wrote:Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Zbogom Pep.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#17 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
Diggeru,digger wrote:Danas sam morao da odvedem mog 13.5 godisnjeg psa kod veterinara. Pepper je nazalost fasovao neku vrstu raka za koju nije moglo nista da se ucini imajuci u vidu njegove poodmakle godine.
Zbogom Pep.
znam kako ti je tesko. Meni su u zadnja dva mjeseca dvije tudje mace uginule na rukama ...nije im bilo spasa...a meni se svi obrate kad dodje do kraja...
neko ti reche da nabavis stene, vjeruj da je to najbolji izlaz...ja svaki put kazem "kada ove mace koje imam u kuci uginu, necu vise ni plishanu igracku da imam", pa opet pustim u kucu one macede koje se smucaju oko zgrade....
posjeti neki od animal shelters i usreci neku kucu
-
violentjack
One zive dugo..prije ces ti odapeti nego kornjacaArrival wrote:
imam kornjacu duze od 15 godina i cekam ili da krepe ili da pukne od prezderavanja
-
hananah
Joj Diggeru zao mi je, i ja sam prolazila kroz to. Nekoliko puta, sa macama, psom i jednom pticom
Zao mi je, i razumijem te, to je sve sto ti mogu reci. Pogotovo mogu zamisliti kako se osjecas jer je tebe zadnjeg gledao. Jer mi se upravo to desilo puno puta, gleda me i moli za pomoc a ja ne mogu pomoci
-
alek
#20 Re: IZGUBIH DOBROG I VJERNOG PRIJATELJA
ovo je superdigger wrote:nadam se u predjele sa mnogo drveca i hidranata. Nikad mu ih nije bilo dosta.
digger, svi psi idu u raj
-
vesela
danas je sedam dana kako sam ostala bez mog...ne mogu drugacije reci nego djeteta...mlad rottis...zvao se norton...jos njegove stvari stoje po kuci i dvoristu...ne mogu da se pomirim s tim da ga nema...ne mogu da izadjem iz kuce, jer sve me podsjeca na njega...i boli...boli...
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Eh Diggeru, bas mi se nesto skupilo citajuci post. Ma udju pod kozu, postanu clanovi familije. Ja sam 1995 otisao iz Sarajeva i bio vani. Jednog dana vidim pet kucica i uzmem si jednog. Od tada je Boris bio moj drug u nevolji i veselju, zajedno smo podnosili preseljenja, vesele i tuzne trenutke. Nakon tri godine zabavljanja s jednom curom raskinem i sud joj dodijeli psa
. Ma ne sud nego nisam imao gdje s njim posto sam radio na terenu. Kasnije sam se vratio u Sarajevo i nisam ga mogao povesti. Tako da je ostao kod nje. Bar je ziv, ja se nadam. Nema dana kad ne pomislim na njega.
Bio sam ljetos u tom gradu i odem maxuz na mjesta gdje smo setali, ma znam da ga necu sresti ali otisao sam. Da me nije bilo stid ljudi zaplakao bih.
Zvuci ko sapunica ali fakat je tako
--
A joj tek sad vidim da je tema iz 2005-te
Bio sam ljetos u tom gradu i odem maxuz na mjesta gdje smo setali, ma znam da ga necu sresti ali otisao sam. Da me nije bilo stid ljudi zaplakao bih.
Zvuci ko sapunica ali fakat je tako
--
A joj tek sad vidim da je tema iz 2005-te
-
digger
Hej horny, OK je i ako kasnis skoro godinu dana! Ali stoji da ja jos pomalo zalim za tom "zivinom."horns&drums wrote:A joj tek sad vidim da je tema iz 2005-te
U medjuvremenu, i nakon duznih 6 mjeseci, novi pas je uselio u kucu--zove se "Beau"--u koga sam se zaljubio do usiju, ali stari dobri "Pepper" se jos spominje pa makar kada i kazem da nije bio lijep ili "pametan" kao Beau. (vidi: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=19802 )