Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Kad kritika Trojke ne bude na prljavom vesu prostrtom od strane SDA botova onda se moze diskutovati.
Ako cemo nakon dvije tri iteracije doci do tajnih ugovora, duznickog ropstva i fakulteta sa Sokoca, cemu trud?
Meni su analogije bas efektivne. Jer, isti je princip, sve su ostalo nijanse.
To sto svaki upit koji ti se ne svidja je tebi sda botovsnje - u strahu su velike oci.
A, trud na forumu je nebitan. Ne odredjuje se na forumu nista. Ono, hoces li ili neces diskutovati. Ako neces, sve ok. Sa o, nemoj suplje o sda botovanjima.
Reci, pogadja me licno ista sto ima rpizvuk kritike na presvetog Stetu. Mozda se skonta da se u kultu.
ajmo evo i fakultet na sokocu
zar nije porazno za sda da neko sa divljom diplomom bolje radi posao nego sto su oni kupili na unsi?
Skupo ili jeftino, to neka struka diskutuje ali dobro je da imamo prve konkretne brojeve na temi. Nije bilo toliko tesko. Jos samo da utvrdimo koliko je kostala rekonstrukcija pruge, pa cemo znati koliko je kostao cijeli paket.
Prpa.ba wrote: ↑21/07/2026 18:48
Skupo ili jeftino, to neka struka diskutuje ali dobro je da imamo prve konkretne brojeve na temi. Nije bilo toliko tesko. Jos samo da utvrdimo koliko je kostala rekonstrukcija pruge, pa cemo znati koliko je kostao cijeli paket.
Imamo mi odavno brojeve na temi jer se već vodila ista priča i već su se linkovi slali, tako da ti ne stoji to
Prpa.ba wrote: ↑21/07/2026 18:48
Cemu trolanje i snebivanje ciframa kad sam znas sve cifre mojne ponovno da te zakucavam i vadim tvoje postove
Jesi fino to uzemljiJo? Kakve metalne sipke bar metar u zemlju zakucao? Da nas ne strese strOja dok se vozimo prema Hrasnici
I obavezno da si podebljao osigurace sa kakvom kval'tetnom lic'nom
to su sve ovi inziLJeri iz stepa,oni su nosioci posla ,mi smo samo spojili dovodne kablove . nema osiguraca,to je sve direktno
Izgradnja bilo čega a pogotovo nove tramvajska pruge je svakako pohvalno. Jedino što i dalje ostaje kao problem je šta će se njom voziti. Jer i sa starom prugom je broj vozila izuzetno mali. To zna svako ko ide (pokušava) ići na posao s tramvajem. Kalkuta je mala maca za sarajevski tramvaj radnim danom ujutro i poslije 3 sata. Kad ima nastave. Čini mi se da je broj kupljenih tramvaja 25, ne znam da li je naručivano novih. Ove harabatije koje ubijaju ljude po stanicama i samozapaljuju se, ne računam. Gras je do 1992 imao 120 tramvaja. Na jednom starom dokumentarcu sam gledao da je radnim danom izlazilo do 7 sati ujutro na prugu od 80-90 tramvaja. A ostali su bili u rezervi. Znam da je taj broj sad misaona imenica, ali definitivno treba puno većih broj ispravnih tramvaja da bi vožnja njima imala smisla.
Posto prpa mjauce i pravi se u vezi toga da ne zna kolika je cijena i gdje se moze naci dva klika na stranici ebrda ti izlista sve pojedinosti , ima koliko je kredita podignuto i koliko ce biti vraceno ebrdu na kraju kredita
benzapen wrote: ↑21/07/2026 21:43
Izgradnja bilo čega a pogotovo nove tramvajska pruge je svakako pohvalno. Jedino što i dalje ostaje kao problem je šta će se njom voziti. Jer i sa starom prugom je broj vozila izuzetno mali. To zna svako ko ide (pokušava) ići na posao s tramvajem. Kalkuta je mala maca za sarajevski tramvaj radnim danom ujutro i poslije 3 sata. Kad ima nastave. Čini mi se da je broj kupljenih tramvaja 25, ne znam da li je naručivano novih. Ove harabatije koje ubijaju ljude po stanicama i samozapaljuju se, ne računam. Gras je do 1992 imao 120 tramvaja. Na jednom starom dokumentarcu sam gledao da je radnim danom izlazilo do 7 sati ujutro na prugu od 80-90 tramvaja. A ostali su bili u rezervi. Znam da je taj broj sad misaona imenica, ali definitivno treba puno većih broj ispravnih tramvaja da bi vožnja njima imala smisla.
pa to treba zahvaliti svima od 96e do obnove pruge zasto imamo tako malo tramvaja
glavno je da su nabavljali mjenjace za tramvaj cija je cijena sigurno bila paprena
Minimum još 30 novih tramvaja se mora pod hitno kupiti inače slijedi kolaps tramvajskog saobraćaja kad se u funkciju pusti pruga do Hrasnice. Sad je malo tramvaja i čekaju se dugo i strašne su gužve. Kad budu išli do Hrasnice bit će još gore, jer se produžava relacija i samim tim čekanje tramvaja.
Minimum još 30 novih tramvaja se mora pod hitno kupiti inače slijedi kolaps tramvajskog saobraćaja kad se u funkciju pusti pruga do Hrasnice. Sad je malo tramvaja i čekaju se dugo i strašne su gužve. Kad budu išli do Hrasnice bit će još gore, jer se produžava relacija i samim tim čekanje tramvaja.
Isto tako i ja razmišljam od kad se počela praviti pruga.
U najkracem-lokalna vlast u ZG predvodjena strankom Mozemo! je pokrenula nevidjen investicijski ciklus u javnu infrastrukturu. Reakcija HDZ-? Ubij ih inspekcijama.
Ne znam jesu li i oni poslali svoju Jugend da se slikaju pokraj radova i pitaju kako ce na ispit
Nedavno sam boravio kratko u Zagrebu i kolaps koji je kod njih u saobracaju je biblijskih razmjera naspram onog u SA. Ne citam njihove forume pa ne znam zali li se iko na to, ali kod nas bi ovdje bilo kolektivno samoubistvo da nam se desi ono sto se desava u ZG.
P.S. obecao sam pa slagao napisati osvrt o Zagrebackoj krizi, kad je HDZ opsturirao izbor gradonacelnika jer su mogli blokirati preko Tudjmana (po tadasnjem ustavu RH gradonacelnike i nacelnike je morao potvrditi predsjednik RH) i da je to trajalo 2 godine dok nisu kupili papke. Svaka slicnost sa SDA je slucajna..... navodno
U najkracem-lokalna vlast u ZG predvodjena strankom Mozemo! je pokrenula nevidjen investicijski ciklus u javnu infrastrukturu. Reakcija HDZ-? Ubij ih inspekcijama.
Ne znam jesu li i oni poslali svoju Jugend da se slikaju pokraj radova i pitaju kako ce na ispit
Nedavno sam boravio kratko u Zagrebu i kolaps koji je kod njih u saobracaju je biblijskih razmjera naspram onog u SA. Ne citam njihove forume pa ne znam zali li se iko na to, ali kod nas bi ovdje bilo kolektivno samoubistvo da nam se desi ono sto se desava u ZG.
P.S. obecao sam pa slagao napisati osvrt o Zagrebackoj krizi, kad je HDZ opsturirao izbor gradonacelnika jer su mogli blokirati preko Tudjmana (po tadasnjem ustavu RH gradonacelnike i nacelnike je morao potvrditi predsjednik RH) i da je to trajalo 2 godine dok nisu kupili papke. Svaka slicnost sa SDA je slucajna..... navodno
Imas na ssc-u na HR podforumu o gradu Zagrebu kao na nasem o Sarajevu, i bukvalno su zatrpani istim problemima kao mi, imas teme od parkiranja, smeca, grafita,guzvi, debila kao vesne kod nas koji ne daju nikakve promjene u gradu, vece razine vlasti koja ti ne da pristup EU fondovima, itd.itd.
El_comadante wrote: ↑22/07/2026 17:54
U jednom intervjuu je Šteta rekao da će doći novi tramvaji, 15ak čini mi se, prije nego što bude pušteno za Hrasnicu. U avgustu mislim da trebaju doći
i ono sto jednom sedmicno pokusam na posao tramvajem bilo je tesko uci od guzve. (skolska sezona)
El_comadante wrote: ↑22/07/2026 17:54
U jednom intervjuu je Šteta rekao da će doći novi tramvaji, 15ak čini mi se, prije nego što bude pušteno za Hrasnicu. U avgustu mislim da trebaju doći
i ono sto jednom sedmicno pokusam na posao tramvajem bilo je tesko uci od guzve. (skolska sezona)
Nisi jedini. Užas jedan. Postalo je nepodnošljivo.
Ili ih nema na mapi ili dođe pun ko šipak i ne može se uči.. evo sad nema škole pa isto.
Ma prezajebano je u jedan-dva mandata zakrpiti sve rupe koje su napravili zeleni termiti u trideset godina svoje (straho)vlade. I ovo što je urađeno, uz sve mane i nedostatke i mjestimične lopovluke, je gotovo nadljudski.
Grasovski mrak je progutao i izrezane na otpad odveo sve amsterdamske tramvaje, 14 satri II, četiri komada satra III, 14 komada bečkih tramvaja, četiri komada Tatra KT8D5...A u pogonu ostavili grob Tatra K2YU iz 1973.
Da mogu i Stadlere bi povalili na stranu i raskomadali...