Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
-
Ambrozija
#76 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
I zvanicno pocelo!
-
Islamovic
#77 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Radovi na izgradnji sportske dvorane na Grbavici odvijaju se planiranom dinamikom. Radnici Unigradnje završili su zemljane radove na iskopima, a počeli su i betonski radovi. Urađene su tri četvrtine temeljne ploče, dok se trenutno se radi podzemna etaža. Prva faza radova od 120 dana trebala bi biti završena krajem januara iduće godine.
Za prvu fazu radova na izgradnji sportske dvorane Općina Novo Sarajevo izdvojila je 4 miliona maraka.

Za prvu fazu radova na izgradnji sportske dvorane Općina Novo Sarajevo izdvojila je 4 miliona maraka.

- johntra
#78 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
šteta što i nacrt nije ubačena podzemna garaža, ako jeste, nek me neko ispravi...bilo bi dobro ovdje imati takvu garažu, pogotovo kada su utakmice u toku, nemaš gdje auto ostaviti po okolnim parkinzima...
-
Islamovic
#79 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Ovo sto sada rade je podzemna garaza. Barem su mi tako reklijohntra wrote:šteta što i nacrt nije ubačena podzemna garaža, ako jeste, nek me neko ispravi...bilo bi dobro ovdje imati takvu garažu, pogotovo kada su utakmice u toku, nemaš gdje auto ostaviti po okolnim parkinzima...
- johntra
#80 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
pa to sam i ja kontao, ovo mi tako i najlogičnije i izgleda... 
- poznanik
#81 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Da, ali kreditom iz IPA fonda, ne iz budžetskih sredstava opštine N.SarajevoIslamovic wrote:...Za prvu fazu radova na izgradnji sportske dvorane Općina Novo Sarajevo izdvojila je 4 miliona maraka.
I biće završena za dvije godine, upravo u vrijeme predizborne kampanje, u kojoj će sadašnji načelnik Koldžo licitirati svojim "uspjehom" i tražiti slijedeći mandat
- kurty
#82 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Prije dobrih 12 godina se ovako u Brezi pocelo...
Uradjeno mozda 50% posla...
Da je nama Koldzo 4 godine da bar dvoranu napravi

Uradjeno mozda 50% posla...
Da je nama Koldzo 4 godine da bar dvoranu napravi
- johntra
#83 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
iako čitav život glasam za SDP, smatram da je ovo dobar potez i da neće završiti samo na predizbornim floskulama...tako da Joe Cole ima moju podršku... 
-
Islamovic
#84 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Pocelo postavljenje metalne konstrukcije 

- BackSpace
#85 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
cini se da su radovi malo usporili
vrucina ili novac, pitanje je sad

vrucina ili novac, pitanje je sad

- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#86 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Ovi vanjski radovi u najvecoj mjeri su uradjeni.
E sad',pitanje je kakvo je stanje unutra....
E sad',pitanje je kakvo je stanje unutra....
- BackSpace
#87 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
kako mi se vini na ovim slikama unutra jos nisu ni poceli 
-
zonbirile
#88 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
sretne i bogate zemlje se odluče za ovakve 3 dvorane,ali montažne.Poučeni iskustvom i postojeće grcaju u dugovima,ali papku je najteže mjenjati navike.
-
žuta
#89 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
sigurno se tu puno love opralo al neka barem će nešto poslije ostat i narodu
-
zonbirile
#90 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
-----------------------------------------------------žuta wrote:sigurno se tu puno love opralo al neka barem će nešto poslije ostat i narodu
ma nema potrebe za tim grandioznim objektima.Na Otoci su skrhali pare u jedan bazen i sada grca u gubitcima.Ono jeste sve bilo šminka,ali to fascinira papka,interes je masovno bavljenje sportom.Vani su dvorane montažne,lagane,jeftine,jeftine i za održavanje.
- BiH-x
#91 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
?zonbirile wrote: sada grca u gubitcima.
Izvor,molim
-
žuta
#92 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
ma moglo je i jeftinije nego neko je morao šta zaradit da bi se šta napravilo al mislim da je to dobro ako ništa manje djece na ulici
-
zonbirile
#93 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
--------------------BiH-x wrote:?zonbirile wrote: sada grca u gubitcima.
Izvor,molim
potrudi se sama.Zetra,Skenderija,Mojmilo,Otoka,hronični gubitaši.Mastodonti prošlih boljih ekonomskih vremena i po koji pokušaj novokomponovane "sportske" elite
- BiH-x
#94 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Rekao si specificno da bazen na Otoci grca u gubitcima, pa te ja pitam kakvi su ti izvori? Valjda ih imas? 
-
zonbirile
#95 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
----------------------------------------------------BiH-x wrote:Rekao si specificno da bazen na Otoci grca u gubitcima, pa te ja pitam kakvi su ti izvori? Valjda ih imas?
imaš PC pa prosurfaj,ne znam odakle hrabrost uletiti u diskusiju i onda tražiti od oponenta podatke.Sumnjaš-opovrgni
- poznanik
#96 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Hoće li i ova dvorana, kao i bazen na Otoci, biti na vječitoj budžetskoj kantonalnoj sisi, ili će uspjeti u samofinansiranju i isplati uloženih 6 mil.KM u njenu izgradnju?
-
zonbirile
#97 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
pa niko normalan u svijetu ne pravi takve spomenike,ako je za sport ide montažno i 3-4 možeš napraviti za te pare.Bazen u Otoci je reprezentativan,ali kome ? Mnogo veći bi efekat bio za iste novce još jedan u S.Gradu naprimjer.Čuo sam da je zimi dan Zetre 4000KM.
- campa_xxx
#98 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
zonbirile wrote:----------------------------------------------------BiH-x wrote:Rekao si specificno da bazen na Otoci grca u gubitcima, pa te ja pitam kakvi su ti izvori? Valjda ih imas?
imaš PC pa prosurfaj,ne znam odakle hrabrost uletiti u diskusiju i onda tražiti od oponenta podatke.Sumnjaš-opovrgni
Bazen na Otoci je u plusu 2 miliona! Sumnjas-opovrgni
-
Sitijevac2011
#99 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
Najsvjetliji (ili bolje da kazem jedini pozitivan) primjer si uzeo kao "referentan" za lose poslovanje...zonbirile wrote:žuta wrote:Na Otoci su skrhali pare u jedan bazen i sada grca u gubitcima.

A kad smo kod objekta, lijepo je vidjeti da se taj dio malo ozivljava...
-
zonbirile
#100 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici
---------------------------------campa_xxx wrote:zonbirile wrote:----------------------------------------------------BiH-x wrote:Rekao si specificno da bazen na Otoci grca u gubitcima, pa te ja pitam kakvi su ti izvori? Valjda ih imas?
Bazen na Otoci je u plusu 2 miliona! Sumnjas-opovrgni
ostalo ti u uhu 2 miliona,to je direktor Mujo Gec pretio zatvaranjem ako grad ne izdvoji 2mil za prošlu godinu.Ove godine je održan u junu satanak Behmena i svik opštinskih načelnika da iznađu modele trajnog finansiranja,drugim riječima da ga ne zatvore.