Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Islamovic

#51 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote: nema potrebe za tim Visosti, ne vidim da ostavljam utisak nekoga ko s visine gleda na ostale, al dobro, to je tvoje mišljenje
a odgovorom nisam zadovoljan, pročitaj pitanje pa konkretno odgovori, ako si upućen u te stvari, da te citiram ...
A bazen ce se izmedju Robota i Centra Vladimir Nazor :) Zadovoljan?
ako iz ovog vidim rok, onda je u redu, ali čini mi se da nije tako

ovo me podsjeća na "plata more bit bidne", samo mi odgovori ili samo nam odgovori kada će se izgraditi još jedan bazen, ništa više od toga, zar je tako teško dati konkretan odgovor

a dvorana je lijepa, nemam zamjerki, pa i ja volim da se taj prostor uredi, e sad što ti sve ovo shvataš kao atak na tvoju ličnost i opštinu NS, ja ne vidim da sam igdje u tekstu rekao "ne valja", "sranje", "gdje su pare" itd. 8)[/quote]
vozač wrote::?: :(

jel to maca popapala tipkovnicu ?
Da ne duplam postove.

Post 1 - Ma poceo si s tim "kada si toliko pametan..." radi toga je ono s Visostima ;) Ne volim takvu vrstu diskusije.
Ja ti ne mogu dati tacan odgovor kada ce poceti, kada ce se zavrsiti, ali ono sto znam jeste da ce se graditi i to je jako dobro. Kada nesto vise saznam, napisat cu ;) Moze tako?

Post 2 - Mac - mac :D Imao posla, nisam mogao tipkati :-D
Islamovic

#52 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Prpa.ba wrote:
Islamovic wrote:Samo se malo aktiviraj, idi u svoju MZ, prati kada su sastanci, predlazi, trazi. Ima koristi :-D
Heh, MZ je malo zeznuta stvarcica. Ne mozes doci na red da kazes nesto konkretno od silnih deduka i nanuka koji krenu u suplje govorancije, pa covjeku na kraju i dosadi. :D

Imao sam par zestokih primjedbi, pa molim diskutante da oproste na "kradji" teme, ali sta cu kad mi je na dusi masa nekih sitnih stvarcica. :D

1. Za Komsica i odredjene clanove OV iz raznih stranaka nikad necu glasati jer znam da su gurali projekat izgradnje ovog Robota. Necu ni spominjati neregularnosti kod njegove izgradnje, stanovnistvu je predstavljan kao javna garaza sa malim trznim centrom, a ono usred izvodjenja promijeni se projekat pa je odjednom trzni centar sa garazom cija je cijena onako- "zara". :D Izgradnja objekta je losa i po sigurnosni aspekt jer smo dobili i ulicne "prodavace" (vecinom Rome) koji prave belaj maloj raji, a ponekad znaju napasti i starije stanovnike naselja. Smece necu ni spominjati. Parkinzi koji su nekad bili dostatni sad su krcati 90% vremena zbog posjetitelja Robota kojima se ne placa parking (Merkator je to savrseno rijesio), a onda se lole parkiraju nasred pasaza, zakrce saobracaj dok utovare stvari iz kolica, koja onda ostavljaju svuda po naselju (neka Robotova kolica sam vidjao i po Tranzitu :-) )

2. "Prostor" izmedju lokalne dzamije i one jedanaestokatnice je neosvjetljen tako da je covjeka strah proci onuda cim padne mrak. Naslusao sam se prica o presretanju tamosnjeg stanovnistva bas na toj neosvjetljenoj lokaciji. Na moj prijedlog da se izgradi setnica koja ce povezivati vec postojecu setnicu sa igralistem iza dzamije i biti osvjetljena nije bilo nikakvog odgovora, cak ni od lokalaca koji se sami bune. :-)

3. Svaka cast onome ko je odobrio gradjevinsku dozvolu graditeljima onog neceg sto se tesko moze nazvati zgradom na lokaciji gdje se nekad nalazila ona rusevna kuca kod dzamije. Odron od arhitekture, lokacije, namjene...

4. Opet sve cestitke onome ko je dozvolio ljudima koji zive u onim poslovnim objektima namijenjenim malom biznisu uz ulicu A. Sacirbegovic da nadogradjuju svoje stanove na krovovima objekta. Od izlaza na krov ljudi napravise stanove sa 100+ kvadrata, vjerujem bespravno. Svake godine prosire se za jos jednu "kockicu" povrsine jos kojih 20 m2 :D

5. Dom kulture kod Taxi doma zjapi prazan osim kad su izbori. Buduci da se iznad uselila socijalna sluzba, vjerujem da Dom kulture ne radi s razlogom, tj. da ce se ministarstvo vjerovatno prosiriti i na donji sprat. Do tada, mozemo uzivati u pijanskim ispadima momaka i djevojaka na napustenom i neosvjetljenom platou ispred Doma kulture. Nekad je to bilo osvjetljeno..

6. Velika zelena povrsina u kvadrantu Robot-neboderi-poslovni objekt-osmokatnica sluzi vecinom kao odlagaliste otpada. :D

7. Bespravno izgradjene garaze na potezu izmedju one narandzaste zgrade sa 7 lamela i zeljeznickog naselja necu ni spominjati, s njima sam se obracunavao jos u komunizmu, bezuspjesno naravno. :D

Jedina stvar koju podrzavam jesu oni novi trotoari koji sprjecavaju parkiranje i drzaci hajfisa, mada nisu svuda napravljeni. Dobra stvarka, odmah je vidljiv efekt da je manje smeca unaokolo. To u Dzamijskoj takodjer djeluje lijepo, nadam se da ce osvjetljenje biti dobro rijeseno :thumbup:
Hahahahahahahahahaha :-D Samo im idi, dosadjuj, vjeruj mi upati dosadjivati :D
vozač

#53 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Islamovic wrote:
vozač wrote: nema potrebe za tim Visosti, ne vidim da ostavljam utisak nekoga ko s visine gleda na ostale, al dobro, to je tvoje mišljenje
a odgovorom nisam zadovoljan, pročitaj pitanje pa konkretno odgovori, ako si upućen u te stvari, da te citiram ...
A bazen ce se izmedju Robota i Centra Vladimir Nazor :) Zadovoljan?
ako iz ovog vidim rok, onda je u redu, ali čini mi se da nije tako

ovo me podsjeća na "plata more bit bidne", samo mi odgovori ili samo nam odgovori kada će se izgraditi još jedan bazen, ništa više od toga, zar je tako teško dati konkretan odgovor

a dvorana je lijepa, nemam zamjerki, pa i ja volim da se taj prostor uredi, e sad što ti sve ovo shvataš kao atak na tvoju ličnost i opštinu NS, ja ne vidim da sam igdje u tekstu rekao "ne valja", "sranje", "gdje su pare" itd. 8)
vozač wrote::?: :(

jel to maca popapala tipkovnicu ?
Da ne duplam postove.

Post 1 - Ma poceo si s tim "kada si toliko pametan..." radi toga je ono s Visostima ;) Ne volim takvu vrstu diskusije.
Ja ti ne mogu dati tacan odgovor kada ce poceti, kada ce se zavrsiti, ali ono sto znam jeste da ce se graditi i to je jako dobro. Kada nesto vise saznam, napisat cu ;) Moze tako?

Post 2 - Mac - mac :D Imao posla, nisam mogao tipkati :-D[/quote]

najviše što volim kod ljudi su konkretni odgovori, sad mi je sve jasno ... :lol:
oplakah jarane, "ne znaš kad će početi, ne znaš kad će završiti, al znaš da će se graditi i to je jako dobro" :lol:

ovo me podsjeća na onaj film, mislim da se zove "idemo dalje", bata stojković, u filmu direktor škole priča djeci vic i kaže " e sad deco, ja ne znam kako ide vic, kako je završio, al znam da je srbin na kraju ispao najpametniji, smejte se deco, smejte se, ha, ha, ha, deco, smejte se ha, ha, ha

legendaran si :bih: :thumbup:
što bi rekli "i ovo je bosna i hercegovina" :lol: :lol: :lol:
Islamovic

#54 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote: najviše što volim kod ljudi su konkretni odgovori, sad mi je sve jasno ... :lol:
oplakah jarane, "ne znaš kad će početi, ne znaš kad će završiti, al znaš da će se graditi i to je jako dobro" :lol:

ovo me podsjeća na onaj film, mislim da se zove "idemo dalje", bata stojković, u filmu direktor škole priča djeci vic i kaže " e sad deco, ja ne znam kako ide vic, kako je završio, al znam da je srbin na kraju ispao najpametniji, smejte se deco, smejte se, ha, ha, ha, deco, smejte se ha, ha, ha

Hvala sto brines za moje zdravlje, srce si :D

Ja ti odgovaram za dvoranu, kazem ti koliko znam za bazen, a ti tako :sad:

Odoh u Robot tzv. zemlja porjekla PRC da kupim strik da se objesim :D
vozač

#55 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Islamovic wrote:
vozač wrote: najviše što volim kod ljudi su konkretni odgovori, sad mi je sve jasno ... :lol:

mojne ba, uljepšao si mi dan, a i ofirno je, kakav robot, isparićeš se s posla ranije :D
ja ti nisam kriv, budi pošten pa priznaj da si se sam provalio 8)

"ne znaš kad će početi, ne znaš kad će završiti, al znaš da će se graditi i to je jako dobro" :lol:

pa ovo ni najveći demagog na kugli zemaljskoj ne bi bolje sastavio
bez ljutnje, al odavno se nisam više ismijao, uživaj i dalje,

šta te libo, dok je levata dobro je, vazda bilo :bih:
Islamovic

#56 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:
Islamovic wrote:

mojne ba, uljepšao si mi dan, a i ofirno je, kakav robot, isparićeš se s posla ranije :D
ja ti nisam kriv, budi pošten pa priznaj da si se sam provalio 8)

"ne znaš kad će početi, ne znaš kad će završiti, al znaš da će se graditi i to je jako dobro" :lol:

pa ovo ni najveći demagog na kugli zemaljskoj ne bi bolje sastavio
bez ljutnje, al odavno se nisam više ismijao, uživaj i dalje,

šta te libo, dok je levata dobro je, vazda bilo :bih:
No frx sto bi napisali, sve je ovo cyber svijet :-D

Za bazen je pravi politicki odgovor :D

Sta mi predlazes za strik? Merkator ili Konzum? :D
vozač

#57 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

u robot, tamo je sva roba tipa "prije upotrebe baciti",
tako da si miran, svakako će pući

ispunićeš i "predizborno obećanje", a u suštini ništa, sve po starom 8)
haj vozdra, ne mogu više
Islamovic

#58 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

vozač wrote:u robot, tamo je sva roba tipa "prije upotrebe baciti",
tako da si miran, svakako će pući

ispunićeš i "predizborno obećanje", a u suštini ništa, sve po starom 8)
haj vozdra, ne mogu više
Imas stomacnih problema? Od smjeha :D

P.S. Jesam napisao da je politicki odgovor, al' nisam politicki angazovan, orijentisan itd :)
sarajevsko_pivo

#59 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by sarajevsko_pivo »

U Jablanici se gradi dvorana od 9 milion km, ali ima i podzemnu garazu i poslovne prostore.

Image

Image

Image
sarajevsko_pivo

#60 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by sarajevsko_pivo »

Za 7 miolona KM, mogli bi naparaviti mnogo bolju dvoranu na Grbavici.

Ovu sto misle praviti lici na fabricku halu.
high_volume

#61 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by high_volume »

Control panel wrote:Zar ta dvorana nije trebala kostati milion KM. bar je tako koldzo govorio kada je imao kampanju za nacelnika protiv onog strijelca. ili je to bilo jos jedno dobro oprobano izborno obecanje SDA.
i ja znam de se ne moze dvoran napraviti za milion KM ali sto laze onda a sada kosta 7. koliko se neko uracunao u tu cifru.
Nije nikad bilo riječ o jednom milionu, ali ni o 7 miliona :oops:
U budžetu za 2009 godinu, u 2008 godini kada je SDA i Koldžo osvajao vlast mnogim obmanama kao što namjeravaju ponovo 30 dana pred ove izbore, finansijska projekcija izgradnje ove dvorane imala je iznos od 3,7 mil KM.
Odakle sada 7 miliona, a za dvoranu nisu ni temelji zakopani :shock:

Kao što je i SDA-bazen na Otoci u prvobitnoj projekciji imao vrijednost od 5,5 mil KM a u konačnici 16 mil KM (opet sa istom SDA-Unigradnjom, i za čiji ogroman trošak nikad niko nije "položio račune" ili opravdao dvogodišnje prekoračenje rokova, tako će se desiti i sa izgradnjom dvorane - danas će započeti izgradnja, ali će svečano otvaranje biti podešeno za slijedeće izbore...Opet SDA i opet će neki novi Koldžo da maše budžetskim parama i uzima vlast. Pa dokle više :x

Oko izgradnje ove dvorane bilo je mnogo "prašine" u opštinskom vijeću Novo Sarajevo te 2009. godine. Međutim, SDA i Koldžo su lobirali kod najbrojnije opozicione SDP, kupili neke iz NS i postigli prolazak... :(

Ne postoji ekonomska opravdanost - društvena isplativost realizacije ovog projekta, a ne postoji ni elaborat o samodrživosti sportske dvorane. Očekivano je prekoračenje troškova finansiranja zbog prekoračenja vremena gradnje, čime će gradnja dvorane postati neodrživ teret na budžetu opštine N.S. što će sniziti i druge rashode :(

Umjesto ovakvog "budžetskog" načina izgradnje ove dvorane, ali i bazena za "djecu osnovnih škola" u Hrasnu u kojim najviše profitira SDA, isplativije bi bilo finansiranje na principu BOT aranžmana (izgradi-koristi-vrati...) - javnim privatnim partnerstvom ili koncesijom... Dakle - ponuditi izgradnju i korištenje dvorane privatnom investitoru, dozvoliti mu komercijalno korištenje na dugogodišnji period u kojem će isplatiti svoju investiciju, i na kraju - prenijeti pravo korištenja dvorane na opštinu Novo Sarajevo, čime bismo skoro besplatno dobili dvoranu.

Samo što ovaj način nikako ne odgovara korupcionaškoj SDA vlasti i kriminalcima poput Koldže i ostalih.
Ambrozija

#62 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Ambrozija »

Apsolutno mi se ne svidja izgled dvorane pogotovo nakon sto sam vidjela buduci izgled Mostarske, koja je barem 3 puta bolja od ove nase...
von borojevic

#63 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by von borojevic »

Ambrozija wrote:Apsolutno mi se ne svidja izgled dvorane pogotovo nakon sto sam vidjela buduci izgled Mostarske, koja je barem 3 puta bolja od ove nase...
Tebi ako se ne svidja nemoj je ni koristiti... ili još bolje nemoj ni prolaziti pored nje. Budi malo zahvalna!
Ambrozija

#64 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Ambrozija »

Samo sam rekla svoje misljenje, apsolutno ne vdim razloga za ovakvu reakciju... Izgled dvorane, vanjski, mi se ne dopada, stvar ukusa, sto ne znaci da mi unutarnji nece odgovarati...A komentar: "Nemoj ni prolaziti pored nje" svakako je suvisan...Ukoliko obratis paznju vecina ljudi je nezadovoljna izgledom pa nisam vidjela da se njima obracas na takav nacin :)
Islamovic

#65 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Uz početak izgradnje dvorane na Grbavici: Nosit će ime Gorana Čengića
Piše: Elvedin Hromo

I to je jedna koincidencija. Da baš na dan kada potpisujemo ugovor o izgradnji dvorane, zločinac Batko, koji je Gorana ubio, bude izručen BiH, kaže načelnik Novog Sarajeva

Prije više od godinu načelnik Novog Sarajeva Nedžad Koldžo predlagao je Općinskom vijeću da usvoji inicijativu kojom bi sportska dvorana na Grbavici nosila ime Gorana Čengića, sportiste ubijenog tokom agresije na našu zemlju i to u trenucima kada je pokušavao zaštititi komšiju, te čovjeka koji je život posvetio sportu.

Pojedini vijećnici su tada smatrali da dvorani, čija gradnja u tom trenutku nije bila ni na pomolu, ne treba davati naziv. No, prošli četvrtak je potpisan ugovor o početku radova i zaposlenike Unigradnje za dvije-tri sedmice vidjet ćemo između pomoćnog i glavnog Željinog stadiona, na uglu ulica Hercegovačke i Zvorničke, tako da ćemo vrlo brzo vidjeti obrise ovog prijeko potrebnog objekta.

- Mislim da neće biti nikakvih prepreka da se dvorana nazove po Goranu Čengiću. To bi bilo nešto najnormalnije, Goran je dijete Grbavice i najmanje što možemo uraditi, jeste dvoranu koja će promovirati sport nazvati po čovjeku koji je bio istinski sportista, kaže Koldžo za Oslobođenje.

Gorana je, podsjećamo, 1992. ubio zločinac Veselin Vlahović Batko, koji je u također prošli četvrtak izručen Bosni i Hercegovini, gdje ga čeka zaslužena kazna.
dobar_ti?

#66 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by dobar_ti? »

Ja sam cuo da ce u sklopu ove nove dvorane biti McDonalds???

:sax:
Boom71

#67 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Boom71 »

Ova vjest je nesto sto bi trebalo da obraduje svakog.
E sad,sto iza svih ovakvih projekata postoje neke kriminalno-politicke igranke....
Better Man

#68 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Better Man »

dobar_ti? wrote:Ja sam cuo da ce u sklopu ove nove dvorane biti McDonalds???

:sax:

Sportska dvorana koja simbolizira bavljenje sportom i jedan McDonalds koji simbolizira nezdravu ishranu, neidu zajedno.
Skyfox

#69 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Skyfox »

nikkao da skontam gdje je misle ugurati?
vozač

#70 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Skyfox wrote:nikkao da skontam gdje je misle ugurati?
ma dobro, uguraće je u mislima gdje god im se ćejfne

kako su ambiciozno krenuli u ostvarenje zamišljenog, mislim da i nemamo razloga za brigu tog tipa,
svakako je neće izgraditi ni za 5 godina

po ovom što su zamislili, na jug će navijači želje po svoj prilici ulaziti "na kant", ako uopšte uspiju doći do kapija
a opet, kad skontaš da od toga svakako ništa neće biti, možda je i dobro, barem će narednih nekoliko godina biti veliki parking ispred stadiona 8)
high_volume

#71 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by high_volume »

johntra wrote:niko ne govori o sredstvima, ali je bilo sramota da opština Novo Sarajevo jedina nema svoju sportsku dovranu...doduše, nema ni Stari Grad, ali oni vjerovatno nemaju slobodnih lokacija za istu...

Doduše... U Starom Gradu je nekad postojao sportski centar "Kovači", okupljalište sporta omladine s Vratnika, Kovača... čak i sa lijeve strane Miljacke.

Dok ga "nove patriotske" vlasti Sarajeva nisu porušile, da bi na tom mjestu započeli s gradnjom amfiteatra, kako bi mogli gledati ilahije i kaside u pjevanju i razne "Hadžihafizbegoviće" u recitiranju...

Danas je to samo gomila betona i sakupljalište napuštenih pasa lutalica... Ne smeta, teritorij je zapišan!

A da su "nove vlasti" (iz koje je delegiran i Koldžo) izdvojile samo djelić para koje će potrošiti na izgradnju amfiteatra, i da su platili adaptaciju sportskog centra, pokrivanje laganim plastičnim krovom, instalirali opremu za ledenu pistu za klizanje zimi, itd itd, bilo bi puno korisnije.

Ali, jebo omladinu, bitnija je religija i kvazibošnjaštvo nego sport :oops:
vozač

#72 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

upravo tako, šupci samo otimaju od omladine, sjećam se da smo i mi sa logavine nekad znali "potegnuti" na kovače da odigramo lopte, uz fis, vjerovatno najatraktivniji teren za mali fudbal u gradu

a što se sale u NS tiče, nisu još ni ogradu od parkinga skinuli, vjerovatno će to sranje onako poluraskovano stajati do proljeća, dovoljno je da se objavilo kako su radovi startali

ma goni ih u neku stvar...
mahalas505

#73 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by mahalas505 »

vozač wrote:upravo tako, šupci samo otimaju od omladine, sjećam se da smo i mi sa logavine nekad znali "potegnuti" na kovače da odigramo lopte, uz fis, vjerovatno najatraktivniji teren za mali fudbal u gradu

a što se sale u NS tiče, nisu još ni ogradu od parkinga skinuli, vjerovatno će to sranje onako poluraskovano stajati do proljeća, dovoljno je da se objavilo kako su radovi startali

ma goni ih u neku stvar...
Mislim da je to i jedini kakav takav teren na kojem se moglo poigrati "malo veceg" fudbala na tom dijelu grada(tu su dolazila raja s Vratnika, Sedrenika,Vrbanjuse,Lugavine, Medresa, cak i s Bistrika).
high_volume

#74 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by high_volume »

high_volume wrote:...U Starom Gradu je nekad postojao sportski centar "Kovači", okupljalište sporta omladine s Vratnika, Kovača...Dok ga "nove patriotske" vlasti Sarajeva nisu porušile, da bi na tom mjestu započeli s gradnjom amfiteatra, kako bi mogli gledati ilahije i kaside u pjevanju i razne "Hadžihafizbegoviće" u recitiranju...

Nikad niko nije objelodanio građevinsku dozvolu za taj novi amfiteatar, nikad niko nije spomenuo urbanističku saglasnost.

Nigdje nisam vidio izmjene i dopune regulacionog plana za taj dio Kovača... :(

Ima li kakve mogućnosti da se ispita zakonitost izgradnje amfiteatra Kovači?
Control panel

#75 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

NAROD ZNA :D
Post Reply