Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Islamovic

#1 Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Održana press konferencija povodom izgradnje sportske dvorane na Grbavici
26.8.2010.

Novoizgrađena sportska dvorana na Grbavici bit će treća po veličini u Kantonu Sarajevo

Image

Danas, u Općini Novo Sarajevo održana je press konferencija povodom izgradnje sportske dvorane na prostoru između pomoćnog i glavnog stadiona Grbavica, u ulici Zvornička.
Na današnjoj press konferenciji prisustvovali su predstavnici Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo, firme “Unigradnja” d. d. Sarajevo, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo sa svojim saradnicima, predstavnici sportskih udruženja i klubova, među kojima su i ŽKK “Željezničar”, Ju– Jutsu klub „Zmajevi u BiH“ i NK „Pofalićki“, te brojni predstavnici medija.
Cjelokupni projekat izgradnje sportske dvorane na Grbavici predstavljen je u okviru kratke multimedijalne prezentacije, gdje su prisutni mogli pogledati unutašnji i vanjski izgled buduće multifunkcionalne dvorane u Novom Sarajevu.
Nakon toga, direktor firme „Unigradnja“ d. d. Sarajevo Mujo Duraković, v. d. direktorica Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Ljiljana Pelidija i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo svečano su potpisali ugovor o izgradnji sportske dvorane.
Naime, ovo je jedan od kapitalnih projekata, a potom i jedna od najvećih investicija Općine Novo Sarajevo. Izgradnja dvorane odvijat će se u fazama, a prva faza podrazumijeva zemljene i građevinske radove, te pokrivanje dvorane, za koje je Općina Novo Sarajevo izdvojila 4 miliona KM. Dvorana će moći primiti između 1. 500 do 3. 000 gledalaca, a predviđena je za sve sportske aktivnosti.
Predstavnicima medija i svim prisutnima, obratio se i načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo ističući da je, pored dvorane Zetra i Skenderija, ova sportaska dvorana treća po veličini u Sarajevu, a ujedno i najveći projekat koji će se trenutno realizovati na području Kantona Sarajevo.
- Ponosan sam što smo konačno, nakon 3 godine intenzivne aktivnosti na ovom projektu, pristupili i ovoj završnj fazi, a to je svečano potpisivanje ugovora i početak radova na izgradnji sportske dvorane na Grbavici. Posebno se radujem što će novoizgrađena dvorana omogućiti svim sportskim udruženjima i klubovima da se bave jednim kvalitetnim sportom u modernim uslovima, jer samo na području Novog Sarajeva postoji 50 sportskih udruženja i klubova, istakao je načelnik Koldžo.
Investitor projekta je Općina Novo Sarajevo, koja je za prvu fazu radova izdvojila 4 miliona KM, dok će cjelokupan projekat koštati oko 7 miliona KM.

(http://www.novosarajevo.ba)
Control panel

#2 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

Zar ta dvorana nije trebala kostati milion KM. bar je tako koldzo govorio kada je imao kampanju za nacelnika protiv onog strijelca. ili je to bilo jos jedno dobro oprobano izborno obecanje SDA.
i ja znam de se ne moze dvoran napraviti za milion KM ali sto laze onda a sada kosta 7. koliko se neko uracunao u tu cifru.
Control panel

#3 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

dupli
Last edited by Control panel on 27/08/2010 11:09, edited 1 time in total.
johntra

#4 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by johntra »

koliko god da košta, dobra je stavr...džokol je izgleda ozbiljan u svojim namjerama da osvoji još jedan mandat, a sudeći po stvarima koje je dosad uradio, lako će uzeti još jedan mandat...osim ako Željko ne izgubi na predsjedničkim izborima... :D
tako da SDA opet ima jakog kandidata, a džokol ima jaku bazu u svojoj mahali, zbog koje je i uzeo prošle izbore...
vozač

#5 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

znači uzeće nam i ono malo parkinga što smo tu imali, e jbg...
Tranquilizer

#6 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Tranquilizer »

Jako potreban objekat, ne znam šta bi smo bez njega, da imaju mladi delikventi šta razvaljivati umjesto da šta pametno rade :roll: :roll: :roll: :roll:
vozač

#7 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Tranquilizer wrote:Jako potreban objekat, ne znam šta bi smo bez njega, da imaju mladi delikventi šta razvaljivati umjesto da šta pametno rade :roll: :roll: :roll: :roll:
ne znam šta će ko razvaljivati, ali znam da ima skenderija, zetra, ilidža, dobrinja, sve dvorane koje primaju od par do nekoliko hiljada gledalaca, + brojne velike dvorane po gradu u potpunosti opremljene, zaista ne vidim smisla graditi još jednu dvoranu

da je pravi željo, da je u pitanju neki kompleks u željinom vlasništvu, pa i da shvatim,
ovako...van pameti

mislim da je bazen, ali minimum 25 metarski, ovom gradu puno potrebniji, grad od pola miliona stanovnika ima jedan 50 metarski i jedan 25 metarski (hotelski) bazen ... žalosno, jbg koldžo kao bivši aktivni, vrhunski sportista, trebao bi imati više sluha za ove stvari
Control panel

#8 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

evo ja malo guglam i nigdje ne nadjoh da je bio ''vrhunski'' sportista :shock:
johntra

#9 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by johntra »

a što da ne? što bi djeca sa Grbavice ili iz Hrasnog išla da treniraju dvoranske sportove na Mojmilo ili čak na Ilidžu? sigurnije je za djecu zbog blizine, a i roditeljima je lakše dijete odvesti pješke u tu dvoranu, a ne autom u Zetru ili na Ilidžu..
Tranquilizer

#10 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Tranquilizer »

Ma jašta u pravu si, puni smo para, sitnica je 7 miliona KM, da ljudi u gradu od 600 000 stanovnika ne hodaju puno :-)
vozač

#11 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Control panel wrote:evo ja malo guglam i nigdje ne nadjoh da je bio ''vrhunski'' sportista :shock:
bio je prije rata, u streljaštvu, među najboljima u bivšoj državi
johntra

#12 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by johntra »

niko ne govori o sredstvima, ali je bilo sramota da opština Novo Sarajevo jedina nema svoju sportsku dovranu...doduše, nema ni Stari Grad, ali oni vjerovatno nemaju slobodnih lokacija za istu...
vozač

#13 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

johntra wrote:a što da ne? što bi djeca sa Grbavice ili iz Hrasnog išla da treniraju dvoranske sportove na Mojmilo ili čak na Ilidžu? sigurnije je za djecu zbog blizine, a i roditeljima je lakše dijete odvesti pješke u tu dvoranu, a ne autom u Zetru ili na Ilidžu..
pa i nije ti neki argument,
a što bi onda ta ista djeca koju pominješ išla na otoku ili ilidžu da vide bazen, šta ćeš odgovoriti, baš me zanima
ti se prihvatio dvoranskih sportova, ja govorim o kapacitetima kojima grad raspolaže za pojedine sportove

znači, po tebi je logično da u gradu sa najmanje 20-ak što manjih, što pravih dvorana + školske sale, pola od toga zjapi prazno i neiskorišteno, a u isto vrijeme sa dva bazena koja zadovoljavaju minimum standarda za bavljenje ovim sportom (ne za rekreaciju), naprave još jednu dvoranu, zato da bi nekome bilo bliže otići na trening :?
Tranquilizer

#14 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Tranquilizer »

johntra wrote:niko ne govori o sredstvima, ali je bilo sramota da opština Novo Sarajevo jedina nema svoju sportsku dovranu...doduše, nema ni Stari Grad, ali oni vjerovatno nemaju slobodnih lokacija za istu...
Ljudi šta je vama? jel vi stvarno tako olako trošite pare? Šta cemo kada opet poplavi sarajevsko polje, da onda dvoranu stavimo umjesto nasipa ili kada na zapadnom prilazu popuca sav sloj asfalta da dvoranu stavimo ispod? Ne kažem ja da ne treba svaka opština da ima svoj olimpiski bazen ali razmislite malo imal' šta prece za popravit i napravit u gradu? :oops: :oops: :oops:
Control panel

#15 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

nema na guglu nista o njegovoj sportskoj karijeri, da je bio iole prosjecan nesto bih nasao a da je bio medju najboljim u drzavi onda bi bilo more clanaka. ovako je to samo rekla kazala.
dodje mi da nazovem njihov savez i da pitam za doticnog. a ako si to procitao iz neke njegove biografije mozda je i to slagao kao i za dvoranu da ce kostati milion KM.
koliko ce neko od ovih 7 miliona staviti u svoj dzep.
vozač

#16 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Tranquilizer wrote:
johntra wrote:niko ne govori o sredstvima, ali je bilo sramota da opština Novo Sarajevo jedina nema svoju sportsku dovranu...doduše, nema ni Stari Grad, ali oni vjerovatno nemaju slobodnih lokacija za istu...
Ljudi šta je vama? jel vi stvarno tako olako trošite pare? Šta cemo kada opet poplavi sarajevsko polje, da onda dvoranu stavimo umjesto nasipa ili kada na zapadnom prilazu popuca sav sloj asfalta da dvoranu stavimo ispod? Ne kažem ja da ne treba svaka opština da ima svoj olimpiski bazen ali razmislite malo imal' šta prece za popravit i napravit u gradu? :oops: :oops: :oops:
pa normalno da ima drugih stvari koje su potrebnije, ali ako se već radi o sportu i sportskom objektu, moje je mišljenje (samo mišljenje, ništa drugo, možda i griješim) da je dvorana potpuno bespotrebna, bilo gdje u gradu, toliko ih ima da ih ne mogu napuniti

problem je što niko ne želi procijeniti stanje i realno sagledati situaciju u kojoj se nalazimo
johntra

#17 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by johntra »

kakve veze ima lokalna vlast u NS sa poplavama u Sarajevskom polju, to je sve do Kantona i opštine u kojoj se nalazi istoimeno polje...cijena jeste velika, ali podržavam izgradnju dvorane u svakom slučaju...
što se tiče školskih dvorana, pola njih ne zjapi prazno, jer pored školske djece, većina škola iznajmljuje termine raji koja igraju sportske termine...a koliko se sjećam džokolove predizborne kampanje, on je obećao i izgradnju nekog bazena...
vozač

#18 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Control panel wrote:nema na guglu nista o njegovoj sportskoj karijeri, da je bio iole prosjecan nesto bih nasao a da je bio medju najboljim u drzavi onda bi bilo more clanaka. ovako je to samo rekla kazala.
dodje mi da nazovem njihov savez i da pitam za doticnog. a ako si to procitao iz neke njegove biografije mozda je i to slagao kao i za dvoranu da ce kostati milion KM.
koliko ce neko od ovih 7 miliona staviti u svoj dzep.
ma dobro, nije to ni bitno, jebaji ga
poenta je ... da je bio samo takmičar u streljaštvu + tolike godine životnog iskustva i to je dovoljno da ima sluha za potrebe sporta

bacanje para u nove dvorane, to sam mogao i ja smisliti i predložiti, o tome se radi
očekuješ od ljudi da budu barem malo kreativni, da nešto novo naprave, a oni smislili salu, na kraju ćemo reći, haj bolje i to nego još jedna džamija, žalosno, al tako je :(
Islamovic

#19 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Nije mi jasno jedna stvar. Kad se gradi samo kritike, kada se ne gradi kritike. Evo konacno je potpisan i ugovor, cekalo se 2 godine radi tendera koji je jednom proveden pa bilo je tuzbi. Drugi put proveden, sve ok, nije bilo zalbi. Sve je javno i nema se sta kriti. Tacno se zna koliko sta kosta i koji je rok da se gradi. Sada postavljate pitanje koliko ce ko zaraditi, mislim da je to potrosena prica. Pusti te da se gradi, vjerujte mi svidjet ce vam se dvorana :) Bice puno ljepse od onog rugla - parkinga i granapa gdje se narkomani i alkoholicari okupljaju.

Kod nas se sve svodi na kritiku, niko nema nista pozitivno... Sta vam je?
Control panel

#20 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

nesto kontam zar nije malo cudno da sa miliona izgradnja dvorane ode na 7 a mozda i vise kad pocnu oni folovi sa dodatnim radovima.
Deriguz

#21 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Deriguz »

Halo ba... sta nije potrebno
POTREBNO i ZDRA'O!!!

Odlicno, samo da su je malo ljepse dizajnirali :D
Control panel

#22 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Control panel »

Islamovic wrote: Pusti te da se gradi, vjerujte mi svidjet ce vam se dvorana :)
pa sto ne rece da si ti projektovao. :D
Islamovic

#23 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Mozes li molim te naci clanak gdje pise da ce kostati 1 milion?
Islamovic

#24 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by Islamovic »

Control panel wrote:
Islamovic wrote: Pusti te da se gradi, vjerujte mi svidjet ce vam se dvorana :)
pa sto ne rece da si ti projektovao. :D
Nisam ja projektant Tita mi :D
vozač

#25 Re: Izgradnja sportske dvorane na Grbavici

Post by vozač »

Islamovic wrote:Nije mi jasno jedna stvar. Kad se gradi samo kritike, kada se ne gradi kritike. Evo konacno je potpisan i ugovor, cekalo se 2 godine radi tendera koji je jednom proveden pa bilo je tuzbi. Drugi put proveden, sve ok, nije bilo zalbi. Sve je javno i nema se sta kriti. Tacno se zna koliko sta kosta i koji je rok da se gradi. Sada postavljate pitanje koliko ce ko zaraditi, mislim da je to potrosena prica. Pusti te da se gradi, vjerujte mi svidjet ce vam se dvorana :) Bice puno ljepse od onog rugla - parkinga i granapa gdje se narkomani i alkoholicari okupljaju.

Kod nas se sve svodi na kritiku, niko nema nista pozitivno... Sta vam je?
de matere ti ne ne okreći priču na drugu stranu, polemišemo šta bi bilo pametnije da se gradi

btw samo sam čekao nekog dežurnog "dušebrižnika" da se javi sa pričom o alkoholičarima i narkomanima
prvo, gdje si vidio te narkomane, ja ih do sada nisam sreo,

a što se tiče alkoholičara, ne vidjeh ni njih, doduše nekad vidim par konzervi, al još nisam čuo da su atakovali na "lokalno stanovništvo" niti da je iko imao problema sa njima, to je otprilike nešto slično priči o "krvožednim lutalicama koje napadaju u čoporima" ... super prenapuhano, blago rečeno

granapa već godinama nema, slabo si informisan

vidi se da si "kompetentan" za uplitanje u razgovor, glavna referenca ti je što si vjerovatno zaposlen u opštini NS
pusti barem nas koji smo iz tog dijela grada da popričamo,
ne pametuj
Post Reply