bitanga_sa_otesa wrote: ↑02/01/2023 15:02
dr_Evil wrote: ↑02/01/2023 14:54
Ja mislim da si ti jedna obicna neznalica koja voli da kopira podatke sa interneta, ali nema osnovno razumijevanje istih. Svaki dan se prave custom & tailor made proizvodi koji treba da ispune zelje i potrebe klijenta. Inzinjer je tu da rijesi problem, kao sto i rijesavamo svaki bozji dan.
Poklopi se usima.
naravno ,da jesam ,kako si me samo provalio ,sad cu da se poklopim ,samo dok mi ti objasnis kako mislis preraditi tramvaje koji se namjenski prave za naponski nivo 660v svuda po evropi i ostalim zemljama ,to je standard .sad ce samo za nas napraviti 5 tramvaja koji imaju trafostanicu u sebi i ispravljac sa izmjenicne na istosmjernu struju koji ce zautet pola tramvaja i koji ce kostati 17.765.986 eura po komadu
sve si gore rekao u svom postu koji cu ti opet citirati
dr_Evil wrote: ↑02/01/2023 14:40
Nemam pojma koji je napon u tramvaju i vozu, ali znam da to nije problem niti po cemu
nemoj se javljati ubuduce i pisati gluposti o stvarima o kojim nemas pojma,vec slusaj pametnije sta ti pisu .
ja se ne javljam na temama o mobitelima i o operaciji srca i bubrega jer o tome nemam pojma.
Ja mislim da je sva sreca da ti ne pricas o operaciji srca, jer zadnje sta mi treba je jedan doktor koji ce pacijenta otpisati cim mu se stvori problem koji nije po standardu.
Jeste li vi ljudi normalni tita vam, da vas ovako upitam? BiH je proizvodila vagone prije nego smo se i ja i ti rodili, a ako se ne varam ta fabrika je jos uvijek samo svijetlo upalit u njoj, jel zaista tesko napraviti hebeni vagon i napraviti da izgleda kao moderan tramvaj? Ako smo toliko pali qrcu za usi, i da nismo u stanju napraviti hebeni vagon(mislim da nismo, ali sve je moguce), onda otidji kod proizvodjaca bilo kojeg i reci kakav hoces pa ces ga dobiti, i rekoh vec ko sto ti rekoh u prvom postu, nazovi ga gradski niskopodni
voz ako ce ti dusi biti lakse, a ja cu ga zvati tramvaj ili prigradska zeljeznica. Ja sam u prvom postu prihvatio tvoju tezu da nije isti napon, i odmah sam rekao da je to potpuno nebitno, sto se mene tice skini struju i ubaci cumur, samo nek vozi.
Kopiranjem podataka samo stvaramo problem, koga pobogu briga na koliko volti se nesto pokrece, sve dok postoji masina koja je u stanju prihvatiti i raditi na toj voltazi, a ocito postoji cim svaki dan ide hebeni voz za Sarajevo.
Valjda je citava poenta da se okolna mjesta spoje sa postojecim tramvajom ili gradskim prevozom, ako se moze iskoristiti postojeca infrastruktura, vozi do stanice, svi mrs vani, i idi na drugi tramvaj. Nema razloga da taj tramvaj, pardon VOZ ide dalje gradskom mrezom, zato se i prave cvorista.
Meni nije jasno kakvim se ti znanjem ovdje ponosis, ja u tvom odgovoru vidim samo aroganciju i smisao za napraviti problem, a to po mnogo cemu nije ponasanje iskusnog inzinjera, covjek kojeg je pregazio posao nije arogantan, to je stav uhljeba.
mala investicija za olaksati zivot ljudima