Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
- Qler
#1 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
ima tema, ali svejedno, nista ne grijesis
-
homar
#2 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Ko pita običan svijet, mi smo samo hamali za novopečene begove, neka je Koldži srce na mjestu.
Naredna godina je predizborna, slijedi zasađivanje po koje breze u naseljima uz poznatu ikonografiju koldžo, direktor parka i bezbeli kamere.
Tražili ste gledajte!
Naredna godina je predizborna, slijedi zasađivanje po koje breze u naseljima uz poznatu ikonografiju koldžo, direktor parka i bezbeli kamere.
Tražili ste gledajte!
-
tec
#3 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
- Nažalost tu nije bio nikakav parkić nego zapušteno zemljište.
- Već 27 godina tu je bila predviđeno da se gradi zgrada koja nastavlja niz (očajnih) zgrada koji počinje od bivše zgrade feroelektra.
- Nažalost ne postoji komunalni sluh u Sarajevo da se promjeni cementifikacija svakog slobodnog centimetra.
- Kako god može loše ispasti ova zgrada opet će biti bolja i sa više prostora od bilo koje tibrine zgrade.
- Već 27 godina tu je bila predviđeno da se gradi zgrada koja nastavlja niz (očajnih) zgrada koji počinje od bivše zgrade feroelektra.
- Nažalost ne postoji komunalni sluh u Sarajevo da se promjeni cementifikacija svakog slobodnog centimetra.
- Kako god može loše ispasti ova zgrada opet će biti bolja i sa više prostora od bilo koje tibrine zgrade.
-
neki
#4 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
to o nizu 'ocajnih' zgrada je subjektivan dojam, jer je prva koja je izgradjena u nizu, tzv kifla, dobila poznatu borbinu nagradu za arhitekturu i definitivno se izdvaja od ostatka komi arhitekture tog doba. Druga je stvar sto nije izdrzala kapitalizam i prosirenje poslovnih prostora u prizemlju, nakaradne reklame po cijeloj fasadi i sl..tec wrote:Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
Ova sto se trenutno gradi, kao sto si i rekao, u planovima je predvidjena vec nekih 30ak godina, tj zajedno sa zgradom ciji se stanari sad bune. Mada je konacni gabarit prilicno uvecan u odnosu na ono sto je previdjeno regulacionim planom.
Ipak, zgrada nece pokriti cijelu povrsinu sadasnje jame, dobar dio ce biti podzemna garaza sa nekim oblikom trga na nivou terena
-
[Emma]
#5 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Ne laži molim te kakvo očajno zemljište? Djeca se tu igrala svaki dan, pravi park sa toboganima i klupama bio, i pored ogroman parking koji je uvijek 70% bio popunjen...hajd djeci su ko i ostavili parka, ali me samo zanima gdje će ljudi iz uskoro 2 zgradetine parkirati auta, budući da su im gospoda ostavila mjesta za parkiranje 10-20 auta.tec wrote:Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
Da ne govorim o tome kako nit narod u postojećoj zgradi a ni oni u ulici sa starim kućama s druge strane neće imati i sunca ni mjeseca.
-
murathans
#6 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića i za to će dotičnom morati plaćati fin, povelik iznos. Zašto bi besplatno parkirali na javnom parkingu, kada mogu plaćati na privatnom...[Emma] wrote:Ne laži molim te kakvo očajno zemljište? Djeca se tu igrala svaki dan, pravi park sa toboganima i klupama bio, i pored ogroman parking koji je uvijek 70% bio popunjen...hajd djeci su ko i ostavili parka, ali me samo zanima gdje će ljudi iz uskoro 2 zgradetine parkirati auta, budući da su im gospoda ostavila mjesta za parkiranje 10-20 auta.tec wrote:Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
Da ne govorim o tome kako nit narod u postojećoj zgradi a ni oni u ulici sa starim kućama s druge strane neće imati i sunca ni mjeseca.
- akcid
#7 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Može li više informacija, nakon ove rečenice iznad?murathans wrote:Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića....
-
murathans
#8 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Evo Zlatko Petrović je na stranici svoje firme sve fino objasnioakcid wrote:Može li više informacija, nakon ove rečenice iznad?murathans wrote:Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića....
http://www.ansdrive.ba/bs/page.php?id=105
Nema pakirat džabe ni kod stare babe, a ne kod Zlatka PetrovićaStambeno-poslovna zgrada Malta
Kompanija ANS Drive uskoro počinje sa investicijom u izgradnju stambeno-poslovne zgrade u Sarajevskom naselju Dolac Malta.
Zgrada će imati stambeni, poslovni i garažni dio.
Stambeni dio zgrade će imati oko 170 stanova.
Ukupna površina poslovnog dijela objekta će iznositi oko 1200 m2, a na 3 etaže podzemne garaže će biti oko 220 parking mjesta.
Detaljnije informacije o stanovima, poslovnim prostorima, garažnim mjestima i načinima kupovine će uskoro biti objavljene na našem web site-u.
-
Innovation
#9 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Gdje li nadje da je vlasnik Zlatko Petrovic, a ne Alija Gadzo.
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#10 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Hoćeš li lošiju vijest od oveGenije wrote:Na Malti se vidim gradi nova zgrada, kod Klasa.
Možda sam paranoičan, al kontam da je opet neko uzeo dobru lovu na štetu građana, a da će investitor (ko li je hebem li ga?) dobro hajrovat na štetu starih stanara.
Razlozi:
- uništiše onaj jadni parkić i igralište gdje su se jadna haustorčad jedino mogla malo poigrat na miru
- uništiše i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagradiše onu staru zgradu sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Možda griješim, pa nek me isprave hupućeniji.
Na uskom malom parkingu između ulica "Malta" i "Ferde Hauptmana" (između dvije "kifle") će se graditi JOŠ jedna zgrada.
Tako da će :
uništiti i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagraditi parking sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Volim moj grad i moju opštinu
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#11 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
čudo se ništa ne gradi iza vile park
vidim neki investitori grade poliklinike a i nekoliko ogromnih kuća je napravljeno
vidim neki investitori grade poliklinike a i nekoliko ogromnih kuća je napravljeno
-
eeeeeee
#12 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Odakle ti ove informacije???tvsabina wrote:Hoćeš li lošiju vijest od oveGenije wrote:Na Malti se vidim gradi nova zgrada, kod Klasa.
Možda sam paranoičan, al kontam da je opet neko uzeo dobru lovu na štetu građana, a da će investitor (ko li je hebem li ga?) dobro hajrovat na štetu starih stanara.
Razlozi:
- uništiše onaj jadni parkić i igralište gdje su se jadna haustorčad jedino mogla malo poigrat na miru
- uništiše i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagradiše onu staru zgradu sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Možda griješim, pa nek me isprave hupućeniji.?
Na uskom malom parkingu između ulica "Malta" i "Ferde Hauptmana" (između dvije "kifle") će se graditi JOŠ jedna zgrada.
Tako da će :
uništiti i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagraditi parking sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Mislim da je ono ipak premalo da se uvali zgrada u stilu Dzo Kola klizeci, ako govorimo o istom parkingu koordinate 43.852458,18.377321
- Truba
#13 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
da se citiram sad sam tamo hodao i istraživaoBlack swan wrote:čudo se ništa ne gradi iza vile park
ipak se gradi manji stambeloposlovni kompleks
al baš mali
radi se i jedna poliklinika tik iza vile park
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#14 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Ne znam koja je koordinata ali informacija je stara gotovo godinu dana,eeeeeee wrote:Odakle ti ove informacije???tvsabina wrote:Hoćeš li lošiju vijest od oveGenije wrote:Na Malti se vidim gradi nova zgrada, kod Klasa.
Razlozi:
Možda griješim, pa nek me isprave hupućeniji.?
Tako da će :
Mislim da je ono ipak premalo da se uvali zgrada u stilu Dzo Kola klizeci, ako govorimo o istom parkingu koordinate 43.852458,18.377321
Mislim da se u MZ-u mogu dobiti informacije
- johntra
#15 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
šta se gađate tim koordinatama, ko da je rat...
-
eeeeeee
#16 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
ma lakse mi kordinate poslati nego da ubacujem sliku...
@tvsabina samo paste u google maps 43.852458,18.377321 da li je to taj parking???
-
neki
#17 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Ni ja ne znam o čemu priča.. Na tom mjestu u regulacionom planu nije ucrtana nikakva zgradaeeeeeee wrote:![]()
![]()
ma lakse mi kordinate poslati nego da ubacujem sliku...
@tvsabina samo paste u google maps 43.852458,18.377321 da li je to taj parking???
- crno_sa_zlatnim
#18 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Da li se u konačnici zna cijena kvadrata Petroviceve odnosno ove druge zgrade, nepoznatog vlasnika?
-
Maltar
#19 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Evo još jedne zgrade na dolac malti u Paramlinskoj
piše investitor INFINITY GROUP d.o.o. Sarajevo
nadzor INVEST KS d.o.o. sarajevo
http://infinitygroup.ba/hr/19-sample-da ... /24-joomla
piše investitor INFINITY GROUP d.o.o. Sarajevo
nadzor INVEST KS d.o.o. sarajevo
http://infinitygroup.ba/hr/19-sample-da ... /24-joomla
- Qler
#20 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
Citava 4 parking mjesta ima....
i ne skontah gdje je ovo?? Gdje imaju ove dvije ceste sa ovolikim zelenilom u paromlinskoj??
i ne skontah gdje je ovo?? Gdje imaju ove dvije ceste sa ovolikim zelenilom u paromlinskoj??
- Truba
#21 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
-
gurabija78
#22 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
zato što gazda za zemljište traži malo previše para a nije sa Koldžom još uvijek na minder sjeo da dogovore njegov dio...Black swan wrote:meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
- johntra
#23 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
mislim da je ovo tamo više prema Marka Marulića, tamo negdje kod romskih koliba prema Uniprometovom neboderu...inače, pored Uniprometovog, u planu je i izgradnja dva nebodera još....Qler wrote:Citava 4 parking mjesta ima....
-
StupskaBitanga
#24 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
da hoće makar još jednu traku provući kod Uniprometove zgrade
- Truba
#25 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti
brat bratu prije 13 godina bila je reklama za prodaju stanova u novinamagurabija78 wrote:zato što gazda za zemljište traži malo previše para a nije sa Koldžom još uvijek na minder sjeo da dogovore njegov dio...Black swan wrote:meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
ako se ne varam
otada prođe 13 bajrama