Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Qler

#1 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Qler »

ima tema, ali svejedno, nista ne grijesis
homar

#2 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by homar »

Ko pita običan svijet, mi smo samo hamali za novopečene begove, neka je Koldži srce na mjestu.
Naredna godina je predizborna, slijedi zasađivanje po koje breze u naseljima uz poznatu ikonografiju koldžo, direktor parka i bezbeli kamere.
Tražili ste gledajte!
tec

#3 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by tec »

Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
- Nažalost tu nije bio nikakav parkić nego zapušteno zemljište.
- Već 27 godina tu je bila predviđeno da se gradi zgrada koja nastavlja niz (očajnih) zgrada koji počinje od bivše zgrade feroelektra.
- Nažalost ne postoji komunalni sluh u Sarajevo da se promjeni cementifikacija svakog slobodnog centimetra.
- Kako god može loše ispasti ova zgrada opet će biti bolja i sa više prostora od bilo koje tibrine zgrade.
neki

#4 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by neki »

tec wrote:Pomisao ti je dobra samo što griješiš u činjenicama.
- Već 27 godina tu je bila predviđeno da se gradi zgrada koja nastavlja niz (očajnih) zgrada koji počinje od bivše zgrade feroelektra.
- Nažalost ne postoji komunalni sluh u Sarajevo da se promjeni cementifikacija svakog slobodnog centimetra.
- Kako god može loše ispasti ova zgrada opet će biti bolja i sa više prostora od bilo koje tibrine zgrade.
to o nizu 'ocajnih' zgrada je subjektivan dojam, jer je prva koja je izgradjena u nizu, tzv kifla, dobila poznatu borbinu nagradu za arhitekturu i definitivno se izdvaja od ostatka komi arhitekture tog doba. Druga je stvar sto nije izdrzala kapitalizam i prosirenje poslovnih prostora u prizemlju, nakaradne reklame po cijeloj fasadi i sl..
Ova sto se trenutno gradi, kao sto si i rekao, u planovima je predvidjena vec nekih 30ak godina, tj zajedno sa zgradom ciji se stanari sad bune. Mada je konacni gabarit prilicno uvecan u odnosu na ono sto je previdjeno regulacionim planom.
Ipak, zgrada nece pokriti cijelu povrsinu sadasnje jame, dobar dio ce biti podzemna garaza sa nekim oblikom trga na nivou terena
[Emma]

#5 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by [Emma] »

Ne laži molim te kakvo očajno zemljište? Djeca se tu igrala svaki dan, pravi park sa toboganima i klupama bio, i pored ogroman parking koji je uvijek 70% bio popunjen...hajd djeci su ko i ostavili parka, ali me samo zanima gdje će ljudi iz uskoro 2 zgradetine parkirati auta, budući da su im gospoda ostavila mjesta za parkiranje 10-20 auta.

Da ne govorim o tome kako nit narod u postojećoj zgradi a ni oni u ulici sa starim kućama s druge strane neće imati i sunca ni mjeseca.
murathans

#6 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by murathans »

[Emma] wrote:
Ne laži molim te kakvo očajno zemljište? Djeca se tu igrala svaki dan, pravi park sa toboganima i klupama bio, i pored ogroman parking koji je uvijek 70% bio popunjen...hajd djeci su ko i ostavili parka, ali me samo zanima gdje će ljudi iz uskoro 2 zgradetine parkirati auta, budući da su im gospoda ostavila mjesta za parkiranje 10-20 auta.

Da ne govorim o tome kako nit narod u postojećoj zgradi a ni oni u ulici sa starim kućama s druge strane neće imati i sunca ni mjeseca.
Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića i za to će dotičnom morati plaćati fin, povelik iznos. Zašto bi besplatno parkirali na javnom parkingu, kada mogu plaćati na privatnom...
akcid

#7 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by akcid »

murathans wrote:Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića....
Može li više informacija, nakon ove rečenice iznad?
murathans

#8 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by murathans »

akcid wrote:
murathans wrote:Parkirat će u podzemnu garažu ispod nove zgradurine investitora i ministra Zlatka Petrovića....
Može li više informacija, nakon ove rečenice iznad?
Evo Zlatko Petrović je na stranici svoje firme sve fino objasnio

http://www.ansdrive.ba/bs/page.php?id=105

Stambeno-poslovna zgrada Malta

Kompanija ANS Drive uskoro počinje sa investicijom u izgradnju stambeno-poslovne zgrade u Sarajevskom naselju Dolac Malta.

Zgrada će imati stambeni, poslovni i garažni dio.

Stambeni dio zgrade će imati oko 170 stanova.

Ukupna površina poslovnog dijela objekta će iznositi oko 1200 m2, a na 3 etaže podzemne garaže će biti oko 220 parking mjesta.
Detaljnije informacije o stanovima, poslovnim prostorima, garažnim mjestima i načinima kupovine će uskoro biti objavljene na našem web site-u.
Nema pakirat džabe ni kod stare babe, a ne kod Zlatka Petrovića
Innovation

#9 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Innovation »

Gdje li nadje da je vlasnik Zlatko Petrovic, a ne Alija Gadzo.
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#10 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by sabina1 »

Genije wrote:Na Malti se vidim gradi nova zgrada, kod Klasa.
Možda sam paranoičan, al kontam da je opet neko uzeo dobru lovu na štetu građana, a da će investitor (ko li je hebem li ga?) dobro hajrovat na štetu starih stanara.
Razlozi:
- uništiše onaj jadni parkić i igralište gdje su se jadna haustorčad jedino mogla malo poigrat na miru
- uništiše i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagradiše onu staru zgradu sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.

Možda griješim, pa nek me isprave hupućeniji.
Hoćeš li lošiju vijest od ove :sad: ?
Na uskom malom parkingu između ulica "Malta" i "Ferde Hauptmana" (između dvije "kifle") će se graditi JOŠ jedna zgrada.
Tako da će :
uništiti i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagraditi parking sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Volim moj grad i moju opštinu :sad:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#11 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Truba »

čudo se ništa ne gradi iza vile park
vidim neki investitori grade poliklinike a i nekoliko ogromnih kuća je napravljeno
eeeeeee

#12 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by eeeeeee »

tvsabina wrote:
Možda sam paranoičan, al kontam da je opet neko uzeo dobru lovu na štetu građana, a da će investitor (ko li je hebem li ga?) dobro hajrovat na štetu starih stanara.
Razlozi:
- uništiše onaj jadni parkić i igralište gdje su se jadna haustorčad jedino mogla malo poigrat na miru
- uništiše i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagradiše onu staru zgradu sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.

Na uskom malom parkingu između ulica "Malta" i "Ferde Hauptmana" (između dvije "kifle") će se graditi JOŠ jedna zgrada.
Tako da će :
uništiti i solidni parking na kojem su dosad parkirali obližnji stanari i fakat ne kontam gdje će sad parkirati
- zagraditi parking sasvim tako da će ljudi imati fin pogled u zid susjedne zgrade, ala Tibra.
Odakle ti ove informacije???
Mislim da je ono ipak premalo da se uvali zgrada u stilu Dzo Kola klizeci, ako govorimo o istom parkingu koordinate 43.852458,18.377321
Truba

#13 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Truba »

Black swan wrote:čudo se ništa ne gradi iza vile park
vidim neki investitori grade poliklinike a i nekoliko ogromnih kuća je napravljeno
da se citiram sad sam tamo hodao i istraživao

ipak se gradi manji stambeloposlovni kompleks :D
al baš mali
radi se i jedna poliklinika tik iza vile park
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#14 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by sabina1 »

eeeeeee wrote:
tvsabina wrote:
Razlozi:

Tako da će :
Odakle ti ove informacije???
Mislim da je ono ipak premalo da se uvali zgrada u stilu Dzo Kola klizeci, ako govorimo o istom parkingu koordinate 43.852458,18.377321
Ne znam koja je koordinata ali informacija je stara gotovo godinu dana,
Mislim da se u MZ-u mogu dobiti informacije :?
johntra

#15 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by johntra »

šta se gađate tim koordinatama, ko da je rat...
eeeeeee

#16 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by eeeeeee »

:D :D

ma lakse mi kordinate poslati nego da ubacujem sliku...

@tvsabina samo paste u google maps 43.852458,18.377321 da li je to taj parking???
neki

#17 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by neki »

eeeeeee wrote::D :D

ma lakse mi kordinate poslati nego da ubacujem sliku...

@tvsabina samo paste u google maps 43.852458,18.377321 da li je to taj parking???
Ni ja ne znam o čemu priča.. Na tom mjestu u regulacionom planu nije ucrtana nikakva zgrada
crno_sa_zlatnim

#18 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by crno_sa_zlatnim »

Da li se u konačnici zna cijena kvadrata Petroviceve odnosno ove druge zgrade, nepoznatog vlasnika?
Maltar

#19 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Maltar »

Evo još jedne zgrade na dolac malti u Paramlinskoj
piše investitor INFINITY GROUP d.o.o. Sarajevo
nadzor INVEST KS d.o.o. sarajevo
http://infinitygroup.ba/hr/19-sample-da ... /24-joomla
Qler

#20 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Qler »

Citava 4 parking mjesta ima....

i ne skontah gdje je ovo?? Gdje imaju ove dvije ceste sa ovolikim zelenilom u paromlinskoj??
Truba

#21 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Truba »

meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
gurabija78

#22 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by gurabija78 »

Black swan wrote:meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
zato što gazda za zemljište traži malo previše para a nije sa Koldžom još uvijek na minder sjeo da dogovore njegov dio...
johntra

#23 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by johntra »

Qler wrote:Citava 4 parking mjesta ima....

i ne skontah gdje je ovo?? Gdje imaju ove dvije ceste sa ovolikim zelenilom u paromlinskoj??
mislim da je ovo tamo više prema Marka Marulića, tamo negdje kod romskih koliba prema Uniprometovom neboderu...inače, pored Uniprometovog, u planu je i izgradnja dva nebodera još....
StupskaBitanga

#24 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by StupskaBitanga »

da hoće makar još jednu traku provući kod Uniprometove zgrade
Truba

#25 Re: Izgradnja nove zgrade na Dolac Malti

Post by Truba »

gurabija78 wrote:
Black swan wrote:meni nije jasno što se kod merkatora ne radi ništa na onoj ograđenoj livadi te zašto se ne izmjesti pijaca i prema energoinvestu može pravo malo naselje da bukne
zato što gazda za zemljište traži malo previše para a nije sa Koldžom još uvijek na minder sjeo da dogovore njegov dio...
brat bratu prije 13 godina bila je reklama za prodaju stanova u novinama
ako se ne varam
otada prođe 13 bajrama :D i ništa
Post Reply