Zelenas wrote:Ja se izvinjavam Horn1, ali ovdje nisu stradali samo Bošnjaci, niti se spomenik zove Memorijal Bošnjacima ubijenim tokom opsade.
Nema dvojbe da Bošnjaci jesu najviše stradali, ali imaj malo poštovanja prema ljudima iz ostalih nacionalnih skupina koju su stradali.
A ta prica o generaliziranju naroda... Ha onda svi imaju neke svoje odlike i onda se svi trebamo cuvati jedni drugih.
Sto Rambo rece - Bosanci su glupi, Slovenci su skrti a mi iz mijesanih brakova smo najgori.
De nam jos malo prebrojavaj krvna zrnca u XXI vijeku.

@Zelenaš izvinjavam se ako sam povrijedio tvoje osjećaje ali moja namjera nije da generaliziram sve pripadnike nekog naroda, vjeruj mi ja lično ne mrzim ni jedan narod naime smatram da svi mi potičemo od zajedničkih predaka pa smo i veoma slični genetski i porijeklom.
Međutim kao Bošnjak smatram da smo nepravedno veoma mnogo puta napadnuti kao cjela populacija bar desetak puta u zadnjih dvjesta godina i zbog tog se trebamo dobro čuvati da nam se neponovi opet repriza, nisam ja rekao da trebamo preventivno baciti hidrogensku bombu na Beograd ali se trebamo osvijestiti i biti svjesni da nam prijeti opasnost od zavedenih i izmanipuliranih.
Svi znamo da su uglavnom glavni krivaci za sve nesreće stariješine srpske pravoslavne crkve koji ubjeđuju srpski narod da kopaju kosti lazareve i da ih nosaju po srbskim zemljama jer će se kao onda ostvariti neko proročanstvo o velikoj srbiji naravno pri tom nekažu da se srbi moraju pretvoriti u ubice koljače i silovatelje. Kad sve krene pobrinu se da nema odustajanja a ako treba neki čedo zna ubiti i nekoliko svojih pred drugima za primjer onima koji neće da puškom i kamom ostvaruju proročanstva. Trebaš znati da moja poruka nije upućena samo Bošnjacima već i drugima koji bi vremenom došli na red pa tako i ti koji si iz mješanog braka. Primjer nacističke njemačke.
Svi dobri ljudi a ponajviše Bošnjaci se trebaju dobro informisati o prošlim stradanjima jer su bili prvi na udaru za klanje, ostalima je sreća što je bilo dosta Bošnjaka koje su pljačkali klali ubijali i protjeravali pa drugi uglavnom nisu došli na red.
Bošnjaka i njihovih potomaka kažu ima oko desetak miliona u svijetu kao posljedica progona i torture i to trebamo imati na umu ako hoćemo da opstanemo na svojoj djedovini. Na ogromnim prostorima gdje su Bošnjaci bili u većini pre prve jugoslavije sad nema nikakvih obilježja da su postojali i groblja su im sravnjena da se nezna da su bili tu ikad ali zaboravili su svoje spomenike postaviti da bi odradili posao kako treba do kraja pa zbog nezavršenog posla ispada da su neki teritoriji bili izuzetno rijetko i nesrazmjerno naseljeni u određenoj prošlosti.
Treba se informisati i vidjeti koliko su napisali lažne istorije prekrivajući i iskrivljujući podatke iz raznih razloga a to je pogubno po Bošnjake jer onda neznaju šta ih može snaći pa se ne zaštite i onda ih goloruke kolju ubijaju siliju i iživljavaju se na njima a to moraš priznati da nebi trebao nitko doživljavati i zbog tog treebaju biti informisani.
Čim srbi počnu nosati kosti i pravoslavni popovi se počnu mješati u politiku to treba biti znak da se treba dobro pripremiti i kupiti što veće krupnije moćnije i razornije oružje i na taj način odvratiti lude glave od ratova, pa da nebude nikakvog ubijanja.