Nemoj plašiti ljude pa će početi zidati 'predziđe kršćanstva' u Neumu.
Da nije mozda kula Gavrankapetanovica imala ubacen krst na toj kuli do prije par godina.Prosle godine gradjani Pocitelja Bosnjacke nacionalnosti pricali su kako opcinsko vijece namjerava da kanalizaciju usmjeri ka eto Pocitelju a neki cak i da sruse one Bosnjacke kuce.I kako to da u centru Stoca na Vakufskoj imovini.Znaci na imovini Islamske zajednice do 1991 godine.Pravi se danas katedrala.Cinjenica je da neki ljudi razumiju samo zakon sile.Znaci ako mu uzmes sve.On ce te vise cijeniti.Manite se nekih ljudi cija glavna zanimancija je trolanje,ali jedno pitanje za vas?
Zar vi stvarno mislite citajuci komentare ovih novopecenih.Da ce oni tebi kao Bosnjaku dozvoliti pravljenje dzamije.Znas kako je tesku u Prozoru da obnovis dzamiju.Kako u Bivoljem Brdu dolaze cete katolika iz susjednih sela i mlate povratnike.I da ce oni dozvoliti takvu dzamiju u Neumu.Jedino je kod Bosnjaka normalno da u centru Bosanske Krupe gdje imas redom 12 katolika.Imas katolicku crkvu.Da je imas u Kljucu.Dok ovo pisem u Sarajevu se pravi katolicka crkva na potezu Grbavica,Dobrinja,Alipasino.Ima li jos koja crkva.Posebno ona crkva na Alipasinom.Pa i Dobrinji kolika je.Za toliki broj katolika trebala se je praviti neka crkva minijaturna a ne ovo
I pazi sad.Dok oni prave ogromne katedrale po Sarajevu.U Mostaru od 4 dzamije Zapadnog dijela.Sve su srusene.Jos uvijek Lafina dzamija Mostara dozivljava konstantne napade skutora.Ta im je omiljena.Dervis Pasina zbog blizine Bulevara nije im toliko popularna.E,sad mozes misliti kako su ''majorizirani''' radili na tome da bude sto manja ionako ima Lafina dzamija a kakve su sve prepreke administracijske dali
Dok ti pravis ogromne katedrale za katolike i imas znaci.Ponavljam.Imas znaci katolicke crkve tamo gdje broj katolika moze da se izbroji.Koliko je 12 katolika u centru Bosanske Krupe na preko 10 000-stanovnika.Znaci 0,1%
Broj katolickih crkvi se reda bez pardona.I neka se reda.To samo znaci da su Bosnjaci tolerantni.Da im prave katolicke skolske centre po Sarajevu,Tuzli,Travniku,Bugojnu.Sve gradove gdje su Bosnjaci znaci vecina i to debela vecina.Dok u jednom Kresevu.Bosnjak nema pravo na Bosanski jezik.Odzak nema nastave na Bosanskom.Livno i Duvno nemaju nastave na Bosanskom.Jedino Stolac ima,ali to je uglavnom znaci razlog sto su se Bosnjaci bunili godinama.I to godinama dole
Bosnjaci se sistematski ponizavaju.Cak im se i skolovanje na Bosanskom jeziku ukida.I kako ti mislis gradiit suzivot.Dok Bosnjak njima daje katolicke skolske centre i Hrvatski u jednom Bugojnu gdje procent Bosnjaka veci od procenta Hrvata u Kresevu.Sta nas covjek radi
Slusa 55 tema i postova o trolanju ovdje od tih istih ljudi.Fasizam i ono sto rade s nasim selima,s nasim ponosom.Mora itekako da se rijesi.Nema solucije.Kad ne daju,i kad su takvi.Mi ne trebamo da se ljutimo.Lijepo im kazimo
Ovo je nasa zemlja.Pravit cemo dzamije gdje hocemu.O bilo kojem naselju ako zazelimo.I vi i vasa administracija nam necete moci nista.Jer ako mi budemo sutili i ne kazemo
Da,ja mogu da napravim dzamiju u Grudama i Neumu.Jesam li ja gradjanin treceg reda u jednom Odzaku,Kresevu,Livnu.Zasto sam ja jedini koji se ponizava.Dok drugi ponizavaju moj narod
Toliko pitanja.Sad sve je da li Bosnjaci imaju plan,obraz ili je njima svejedno da 20 km od centra Sarajeva u tamo nekom Kresevu.Bosnjak nema pravo na Bosanski jezik
Ako ne zelis dzamiju u Neumu.Onda i ne zelis da jedan Bosnjak ima nastavu na Bosanskom.Onda i sam si sprcen na podrucju.Mini konc logor gdje imas odredjenu slobodu kretanja.Nemoj slucajno da pricas o dzamiju u Neumu
Od 3 bojne ovdje ces dobiti epitete:Vehabija.Bradonja.Nacionalnost,kreten.Neko ko mrzi suzivot dok onaj drugi gleda kako da zadnjeg Bosnjaka zajebe prije nego sto nestane u takozvanoj Herceg Bosni
Pitanje je samo jedno.I to ozbiljno
Da li cemo mi i dalje tolerisati sve to sto sam rekao.Ili cemo reci.Neum je nas grad.Mi cemo praviit dzamiju dole.Ili samo reci
Ma sta me briga za to tamo neko Kresevo?Nek svi presele u Tibru Pacific.Da nam ''seher'' raste