Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Locked

Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

1. Naravno da jesam!
88
52%
2. Ne, jos nije vrijeme.
18
11%
3. Ne dolazi u obzir, ni sada ni nikada!
63
37%

Total votes: 169

Hafis

#326 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Hochstapler234 wrote:
Gledam onog budalu raspudica Ninu na HRT-u veli on; ako se izgradi taka veliki projekat Bosnjaci ce se tu naseliti. :D

Koji kreteni majko mila. Pa eto sada neka gledaju te Turske ratne brodove kako odrzavaju vojne vjezbe. :D
Nije baš kreten. Brodovi dođu, budu par dana i odu, i tko zna kad opet. I život ide dalje kao i do tada.

I ne kaže se projekAt, to je također jedna ogromna rupa u standardizaciji bosanskog jezika, jer primjetno je da se i nekakvi, hajdemo reći ''znanstvenici'' ali drugi uvaženi ''delegati'' na isti način mrtvi-hladni pogrešno izražavaju (znači, ne sekiraj se :) ).
E sad, ako se čak i oni nepravilno izjašnjavaju, onda postoji malo veći problem koji zahtijeva i malo veći angažman stručnjaka, koji na žalost izgleda nema na pretek.

Ako je ''projekAt'' onda je i 'distrikAt'', ''delikAt'', konvikAt, relikAt....

Nema na čemu, i drugi put :)
Fljamurtari

#327 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

Djuro11 wrote:
Ja predlažem da se ti vratiš u BiH, prvi kupiš kuću u Neumu i da nam budeš vođa
Same old,same old

Da li vi u Bosni smatrate da je vazno prciti se u smogu Sarajeva .Ili uzimati vise zemlje tako da ti sin ili unuk ne bude sprcen u Sarajevskom rezervatu.

:D
animals

#328 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

krvava wrote:Jeste li vi svjesni da je ramazan sad u ljeto i da džamija dolje treba zbog sezone?! Kako će turisti i kupači na teraviju :zoka:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Pol_Pot

#329 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

Hafis wrote:
Hochstapler234 wrote:
Gledam onog budalu raspudica Ninu na HRT-u veli on; ako se izgradi taka veliki projekat Bosnjaci ce se tu naseliti. :D

Koji kreteni majko mila. Pa eto sada neka gledaju te Turske ratne brodove kako odrzavaju vojne vjezbe. :D
Nije baš kreten. Brodovi dođu, budu par dana i odu, i tko zna kad opet. I život ide dalje kao i do tada.

I ne kaže se projekAt, to je također jedna ogromna rupa u standardizaciji bosanskog jezika, jer primjetno je da se i nekakvi, hajdemo reći ''znanstvenici'' ali drugi uvaženi ''delegati'' na isti način mrtvi-hladni pogrešno izražavaju (znači, ne sekiraj se :) ).
E sad, ako se čak i oni nepravilno izjašnjavaju, onda postoji malo veći problem koji zahtijeva i malo veći angažman stručnjaka, koji na žalost izgleda nema na pretek.

Sve znaš, al te ovo H još uvijek jebe :D Moraćeš i to savladati, nikad ne znaš kad te neki musliman može zaposliti ;)
RahatHurmašica

#330 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by RahatHurmašica »

Hafis wrote:[qu

pa nije baš tako. šta ćemo sa milionima crknutih školjki, propuštena dobit, pokvarena turistička sezona, glad, onečišćeno more, majorizacija, povrijeđena sujeta....

i taman se to preboli i eto opet brodova.....

:D
Last edited by RahatHurmašica on 24/06/2014 15:37, edited 1 time in total.
vatrogasac

#331 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by vatrogasac »

krvava wrote:Jeste li vi svjesni da je ramazan sad u ljeto i da džamija dolje treba zbog sezone?! Kako će turisti i kupači na teraviju :zoka:
Ma vidiš da su aktivnosti oko gradnji džamija preuzeli ateisti i nemuslimani. :mrgreen:

Tako i oko ove u Neumu. Čekamo šta će riješiti pa da znamo hoćemo li ili nećemo je praviti. :wink:
BHCluster

#332 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by BHCluster »

Hafis wrote:
Hochstapler234 wrote:

I kako ono pise doktore hrvatski jezik sa velikim slovom? :lol: :lol: :lol: :lol:
Pol_Pot

#333 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

Djuro11 wrote:
Ja predlažem da se ti vratiš u BiH, prvi kupiš kuću u Neumu i da nam budeš vođa
Ma,kakvi.Eto vam blagodati tvog razmisljanja i glasanja za uvijek iste.Same old,same old

A i da kupim kucu u Neumu.Ne bi nista bilo vazno jer ono sto je vazno je slijedece

Da li vi u Bosni smatrate da je vazno prciti se u smogu Sarajeva .Ili uzimati vise zemlje tako da ti sin ili unuk ne bude sprcen u Sarajevskom rezervatu.Eto to je pitanje koje mozes da postavis Bosnjacima Visegrada ili Istocne Hercegovine.A Neum ce ti s takvim razmisljanjem biti dio Hrvatske za 20 godina

Umjesto kupovine kuce.Ti treba da kazes.,Ovo je moja drzava i ja cu preseliti iz Sarajeva.S tim da ti nikad to neces uradiit

Svak sere.No prica o seronji i svemu.Pokazujes svoju kulturu

Ja vam kazem kako se sela demografski uzimaju.Ako ti ocito a vidi se da ne znas ili si mozda jos jedan padobranac s foruma herceg bosne

Zasto mene vrijedjas?Ha ja
Za početak se ti vrati u Bosnu pa da se zajedno borimo i selimo iz Sarajeva. A ti širit guzove po Evropi, a mene slat u Neum, neće moći druže Đuro. Ja sam Đuro ovde rat preživio, dosta borbe od mene. Vrijeme je da vi nadobudni dijasporci malo preuzmete.

Isto tako, ne bi bilo loše da se potrudiš pa naučiš jezik, pisanje. Ovako te ne možemo nikako ozbiljno shvatiti.
Hafis

#334 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Djuro11 wrote:
Upravo sam javio kumu Kuzmanu, koji je inače Tito i partija po pitanju sela Gradac poviše Neuma, da za živu glavu ne započinju bilo kakav razgovor sa sumnjivim osobama koje bi se tu slučajno počele vrtiti, a inače malo otežu kad govore i sporije shvaćaju.
Imas 2 stvari

Sarajevski Pasaluk,zatrpaj se u Sarajevu pricaj o Bosni koja je od Save do Mora, ali nemoj slucajno ici prema Neumu

Ili jednostavno uzmi Neum

Kuzman je nevazan lik.Steta sto ne mozes da pricas s Hrvatima Banja Luke jer ih nema vise dole.No niko ne prica o tome sto je Sargovac naseljen od strane Srba Kljuca i Bos Krupe

Kuzmanu obavezno to reci.Bit ce ljepsi smek uzeti mu to

Kofer pun para prica svoje.Pricao je po mnogim selima gdje danas vidis dzamiju.Jedno manje je nevazno

Sem trolanja i podjebavanja.Imas li ti Hafize kao covjek koji je napamet casni Kuran zapamtio,.Neki plan za dzamiju o Neumu

Sta ti mislis.Gdje se treba ici prvo
ja bih se ipak držao USK kad vas je tako pošlo. Zemlja je mnogo jeftinija a ostali su još koliko znam Gornji Konjogrizi i Donja Pišalina nezauzeti. Tako da bih ja tu usmjerio pravac djelovanja.
A čini mi se da i niste još dorasli u tom biznisu škutorima - nemate još međusobnih susreta i nepoznat protivnik.
A gostujući teren je ipak gostujući.
Po toj tvojoj logici eto tebe k'o da gledam ove godine na Gospojinu u Međugorje s džamijom na puhanje, k'o štih proba. Tko zna, možda bi se i oni Vasilji i Ostojići tamo sasrali kad bi im ti pokazao gutu, to jest gengele.

A opet, ako samo pričaš bezze, to jest nemaš gute, brzo će sezona trganja grožđa i može se, mogu ti reći fina para zaraditi tamo, taman da se skupi za ljetovanja kod kuma Kuzmana u Neumu :)

Eto, vidiš bolan da smo mi Hrvati i vi Bošnjaci ''osuđeni'' jedni na druge.
Last edited by Hafis on 24/06/2014 15:38, edited 1 time in total.
animals

#335 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by animals »

Ako u BIH ima 1000 dzamija, to je na svaki 2 tisuce Bosnjaka po jedna dzamija..malo , treba jos 1000 izgraditi, tamo gdje sad nema Bosnjaka, jer pametnom politikom, rodit ce se u buduci 50 god jos dva miliona Bosnjaka..koji ce svaki da ima svoju vlastitu dzamiju..stas da se guzvas sa ostalima vjernicima..ali , vjerovatno nece imati sta da jedu..
ins

#336 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by ins »

Vidim da je ove godine predizborna rano krenula, obicno se "ideja" o izgradnji dzamije u Neumu javljala krajem avgusta ili pocetkom septembra, na vrhuncu predizborne ublehe :skoljka:

Hoce li zlatna mladez iz SDA i HDZ ove godine imati kakvih novih ideja, ili nas ocekuje standardni repertoar? Ono, red stolnog grada, red dzamije u Neumu, itd, itd...

:run:
BHCluster

#337 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by BHCluster »

homega

#338 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by homega »

Djuro11 wrote:Najvaznije je uzeti Gradac to je fino selo povise Neuma.
Pa pobogu Djuro, znaš li ti gdje je Gradac selo u odnosu na Neum. Pa jado jadni, ti na karti našao Gradac, i došao ovdje biti pametan :-) :(
Hafis

#339 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

ins wrote:Vidim da je ove godine predizborna rano krenula, obicno se "ideja" o izgradnji dzamije u Neumu javljala krajem avgusta ili pocetkom septembra, na vrhuncu predizborne ublehe :skoljka:

Hoce li zlatna mladez iz SDA i HDZ ove godine imati kakvih novih ideja, ili nas ocekuje standardni repertoar? Ono, red stolnog grada, red dzamije u Neumu, itd, itd...

Ove godine je plan malo izmjenjen u odnosu na prethodne.
Znači ništa luka, ništa Energoinvest i one stare finte.
Sada slijedi prodor s leđa, iz pravca Gradca i onda s pjesmom pravac nizbrdo do obale.
Ima i jedan mali problemčić, doduše lako rješiv: treba angažirati nekoliko stotina mladih i inventivnih ljudi koji će odriješiti kesu i pokupovati to zemljište. Ostalo će ići k'o po loju.
Itakoto

#340 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Itakoto »

Ne daj moj Hafise da je grade. Ne daj! :D
Pol_Pot

#341 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

ins wrote:Vidim da je ove godine predizborna rano krenula, obicno se "ideja" o izgradnji dzamije u Neumu javljala krajem avgusta ili pocetkom septembra, na vrhuncu predizborne ublehe :skoljka:

Ovo je uvod u predizbornu i krenulo se žestoko. Pali zastave, gradi džamije, a eno ima i tema SDS na izborima u Federaciji.
Šta nas čeka u septembru, niko ne zna. Nek nam je svima Bog na pomoći.
Hafis

#342 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Hafis »

Itakoto wrote:Ne daj moj Hafise da je grade. Ne daj! :D
Odsrastao sam 10 metara od džamijskog zida..... ako mi vjeruješ.
Ali nikako ne shvaćam ovu novu vrstu vjernika.
Ne vjerujem da se vjera promijenila, bit će da je do ljudi, ali i udaljenosti od rodne grude
Fljamurtari

#343 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

krosnja wrote: želiš reći da se atmosfera zakuhava pred izbore na sljedeći način, Hrvati provociraju pale državne zastave a Bošnjaci provociraju eventualnom gradnjom neke džamije :-)

A kao vama je svejedno kad oni spomenu izgradnju križa na Zlatištu?
shadowblade

#344 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

krosnja wrote:
Fljamurtari wrote:
krosnja wrote: želiš reći da se atmosfera zakuhava pred izbore na sljedeći način, Hrvati provociraju pale državne zastave a Bošnjaci provociraju eventualnom gradnjom neke džamije :-)

A kao vama je svejedno kad oni spomenu izgradnju križa na Zlatištu?
nije svejedno i ne može biti nikako svejedno ! ne radi se o križu, nego o tome gdje se i sa kojom namjerom postavlja ! bi li bilo Hrvatima svejedno da se sada napravi pravoslavni krst na Ovčari ? ili iznad Knina, recimo dođe neko srpsko udruženje i kažu, želimo iznad Knina postaviti krst sa imenima pogionulih branilaca Kninske krajine. šta bi se desilo ? pa Hrvati ne dozvoljavaju natpise na ćirilici u Vukovaru !
"Iznad", odnosno okolo Knina pošto je to krševit i brdovit teren su postavljeni križevi, ali katolički. I to je vidio svatko tko je bio u Kninu. Pravoslavni križevi nisu postavljeni jer su srbi popušili rat. Nažalost, bosanski četnici nisu vojno popušili niti je vojna čizma stala na Zlatište i porazila ih. Zbog toga oni "mogu" to tražiti. Isto vrijedi i za ovo manijakalno građenje đamija tamo gdje Muslimana i Đamija nikad nije ni bilo, a ustvari se radi o običnom zapišavanju teritorije i nekoj vrsti demografskog ekspanzionizma koje podržavaju određeni ekstremi iz bošnjačkih redova.
Last edited by shadowblade on 24/06/2014 16:16, edited 1 time in total.
Itakoto

#345 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Itakoto »

Pa ja. Jaci tlaci. Ko jxbe prava nacionalnih manjina, je li tako!? A ja mislio 'rvatska usla u Europu. :oops:
Fljamurtari

#346 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

krosnja wrote: nije svejedno i ne može biti nikako svejedno ! ne radi se o križu, nego o tome gdje se i sa kojom namjerom postavlja ! bi li bilo Hrvatima svejedno da se sada napravi pravoslavni krst na Ovčari ? ili iznad Knina, recimo dođe neko srpsko udruženje i kažu, želimo iznad Knina postaviti krst sa imenima pogionulih branilaca Kninske krajine. šta bi se desilo ? pa Hrvati ne dozvoljavaju natpise na ćirilici u Vukovaru !

Sorry, ali kad cujem price o "planskom naseljavanju", "kupovini od Škutora" - ja ne vidim puno razlike u odnosu na Zlatište...
Itakoto

#347 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Itakoto »

Fljamurtari wrote:
krosnja wrote: nije svejedno i ne može biti nikako svejedno ! ne radi se o križu, nego o tome gdje se i sa kojom namjerom postavlja ! bi li bilo Hrvatima svejedno da se sada napravi pravoslavni krst na Ovčari ? ili iznad Knina, recimo dođe neko srpsko udruženje i kažu, želimo iznad Knina postaviti krst sa imenima pogionulih branilaca Kninske krajine. šta bi se desilo ? pa Hrvati ne dozvoljavaju natpise na ćirilici u Vukovaru !

Sorry, ali kad cujem price o "planskom naseljavanju", "kupovini od Škutora" - ja ne vidim puno razlike u odnosu na Zlatište...
Naravno da ne vidis razliku. Niko to od tebe ni ne ocekuje. :D
A Neum ce inshallah imati dzamiju upravo zbog ovakvih poput tebe koji misle da su uhvatili onog gore za damu pa mogu odredjivati cije bogomolje ce se graditi gdje i kada.
shadowblade

#348 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by shadowblade »

Fljamurtari wrote:

Za mene je to plansko naseljavanje u smislu da postoji snažna politička volja da se to sprovodi, jednako mekom zločinu.
Koja je konačna razlika u tome da Srbi spale Kozarac, pa ga onda ponovno izgrade i nasele Srbima i nakite pravoslavnim crkvama i u tome da se hipotetski u Neumu naseli na tisuće ili Bošnjaka ili arapa ili turaka što će neminovno potaknuti tamošnje stanovništvo na marginalizaciju i iseljavanje? Rezultat je isti. Prijašnjeg, domicilnog stanovništva više nema.
Školski primjer su Albanci i Kosovo i kako su oni to provodili.
Fljamurtari

#349 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Fljamurtari »

Itakoto wrote:
Fljamurtari wrote:

Naravno da ne vidis razliku. Niko to od tebe ni ne ocekuje. :D
A Neum ce inshallah imati dzamiju upravo zbog ovakvih poput tebe koji misle da su uhvatili onog gore za damu pa mogu odredjivati cije bogomolje ce se graditi gdje i kada.

Ja ne odredjujem nikome, samo kazem da to ima prizvuk zapisavanja teritorija jer muslimana u Neumu ima manje nego HIV pozitivnih.
Pol_Pot

#350 Re: Izgradnja džamije u Neumu, da li ste za ?

Post by Pol_Pot »

krosnja wrote:
Pol_Pot wrote:

Ovo je uvod u predizbornu i krenulo se žestoko. Pali zastave, gradi džamije, a eno ima i tema SDS na izborima u Federaciji.
Šta nas čeka u septembru, niko ne zna. Nek nam je svima Bog na pomoći.

tvoj post najbolje oslikava bošnjački podanički mentalitet, duh i svijest koja nažalost vlada među Bošnjacima.

dakle ti stavljaš u istu ravan paljenje državnih zastava i gradnju džamije :-) :lol:

želiš reći da se atmosfera zakuhava pred izbore na sljedeći način, Hrvati provociraju pale državne zastave a Bošnjaci provociraju eventualnom gradnjom neke džamije :-)
Tvoj post najbolje oslikava glupave Bošnjake koji vole džamiju više nego školu. Ja se takvih Bošnjaka stidim i nemam im ništa za reći. Otkad su takvi Bošnjaci došli na vlast, džamija je puno, ali su iznutra prazne.
Locked