Izgradnja dzamije na Ciglanama

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#26 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

bomba wrote:
mIRCerka wrote:
bomba wrote:Dodjem ja kao pojedinac i pitam : zasto gradite dzamiju ba Ciglanama ??? Oni meni kazu : evo papiri evo sve, gradimo je zato sto imamo dozvolu i zdravo.... I, sta se tu na kraju postiglo ??? Ja ne zelim da budem informisan ! Dovoljna je informacija ono sto sam danas vidio na Ciglanama ! Ja zelim da se tome stane u kraj jer stvarno vise nema smisla !
Ti kao pojedinac postavis upit
Postovana,
obzirom da zivim tu i tu, i nedavno sam primjetio da se vrsi izgradnja dzamije, interesuje me da li ste istrazivali da li je postoji potreba za tim objektom na toj lokaciji obzirom da ima
a. bolja lokacija tu i tu
b. dzamija tu i tu tog i tog kapaciteta
itd itd

I onda napises da ti kao pojedinac smatras da ta lokacija nije primjerena iz tih i tih razloga, i ako treba konsultovaces cijeli komsiluk i pitati ih za misljenje o izgradnji tog objekta tu.

Posaljes email, stavis na Cc razne novinske kuce pa se oni nece udostojiti dati ti neki kratki drski odgovor koji se moze prevest u MRS MOZE NAM SE...

Ti kao pojedinac imas moc, iskoristi svoja prava. Svu halabuku oko uvodjenja vjeronauka u vrtice je pokrenula jedna MAMA. Ne grupa MAMA vec JEDNA JEDINA MAMA.
Zato forum i sluzi ! Hajmo lijepo zajedno ovjde srociti pismo, skupimo adrese drugih medija i posaljemo. Nije problem, ja cu ga poslati. Hajmo ga lijepo srociti a u pismu priloziti i link na ovu temu
Bravo, da imam smajlica koji aplaudira, sad bih ga postirala. Vidis da kao pojedinac mozes zatalasati i naci istomisljenike.
Mozda nesto i promijeniti.
Na jednoj od protestnih tema imas cijelu adremu pisanih i el. medija.
Ja cu vas zamoliti sve da ne spamate temu, na prosloj ima Banovici kandidata, svaki put se pokoljete na ovakvim temama.
fantom slobode

#27 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by fantom slobode »

mamatajo1965 wrote:
fantom slobode wrote:
bomba wrote:Slazem se da ih ima i previse ! Barem dzamija ! Ipak, ne bih se bas slozio da ima dovoljno katolickih, pravoslavnih, zidovskih objekata npr.
Ono sto ja zelim reci je, ako fakat moraju da prave nove dzamije i ako su fakat toliko slijepi da ne vide da dzamija ima itekako dovoljno a opet zele da grade i novu, neka je brate prave negdje na prostoru koji je prikladan za dzamiju. Neka velika livada, brdo i slicno a ne u sred grada u mrtvom centru i u sred trga izmedju zgrada. Ovom logikom kako su krenuli, napravit ce dzamiju i na Trgu Heroja
Ima onaj prazan prostor ispred Palme, nije losa ideja, taman da raja mogu poslije utakmice da navrate, da se pomole da Zeljo bolje igra.Mogu i kakvu onako visereligijsku, za sve konfesije.Mozda bi manje navijaci lupali po gradu, nakon utakmice.
Opet ce nas oni sa nekih drugih foruma prozvati vlahajevo x...
U pravu si, zato sam ja za tu dzamiju onako za sve religije pored stadiona, da bude ona Cuva Bog Zelju svog!!!!!Mozda im i rezultati budu bolji ko zna.A mozda i na pomocnom stadionu, da oni mladi ne moraju da trce, tamo im mogu napraviti crkvu, da se Zeljo osigura kod svih religija.Nekako da podijele, malo tamo, malo ispred Palme.Sve za dobrobit Zelje, mozda ga krene, kada ovako ne ide.
uhljug_s_koseva

#28 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by uhljug_s_koseva »

Mogu mislit kako ce biti ljudima kad im ispod zapjeva :-) Pada mi napamet ona nakaradna dzamija il sta je vec u parku kod papagajke,kojeg su upropastili i onaj mali park kod hemingveja kojeg su takodjer izrovali jer je tu nekad lezala dzamija.Nisu normalni majke mi,uskoro ce gradit po principu,dzamija po stanovniku.
mIRCerka

#29 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

Ja rekoh nemojte spamati...
fantom slobode

#30 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by fantom slobode »

mIRCerka wrote:
Bravo, da imam smajlica koji aplaudira, sad bih ga postirala. Vidis da kao pojedinac mozes zatalasati i naci istomisljenike.
Mozda nesto i promijeniti.
Na jednoj od protestnih tema imas cijelu adremu pisanih i el. medija.
Ja cu vas zamoliti sve da ne spamate temu, na prosloj ima Banovici kandidata, svaki put se pokoljete na ovakvim temama.
U pravu si Mirci, da se opet tema ne bude za buduce rudare, valjda ce se postovati, neka se kolju kod Brajlovica!!!!!!
A za onu kod Papagajke, ja predlazem da sruse papagajku, odvratna je!!!
Vozdra raja :-)

#31 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by Vozdra raja :-) »

bomba wrote:Pa pita li iko nas gradjane ili ljude koji zive na Ciglanama da li se slazu da im se pod prozorom i u sred jednog sarajevskog elitnog mjesta izgradi dzamija ???? Pa ima ljudi i drugih nacionalnosti i vjeroispovjesti u ovom gradu.
A gdje se dzamija treba graditi, ako ne kod domova i pod prozorima? Mozda u nekoj sumi... :-? Eto neka si nam ti rekao da dzamijama nije mjesto medju gradjanima(onda valjda samo medju seljacima) i elitama. A to sto ima jos nacionalnosti u tom gradu nije razlog da se dzamija ne smije graditi. Mi smo multietnicko drustvo, i crkve i dzamije nam ne smiju smetati!!

Nego da ti nisi posao stopama onog holandjanina...? :-? :?: Da se nisi nasukao na njegov film mozda... 8) :?

Cetnici nam nikada nece moci porusiti vise dzamija koliko mi mozemo napraviti novih, ljepsih, i vecih. Ovako je jednom neko kazao.
Vozdra raja :-)

#32 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by Vozdra raja :-) »

uhljug_s_koseva wrote:Mogu mislit kako ce biti ljudima kad im ispod zapjeva
Tako su se bunili u Banjoj Luci protiv obnove zamije Ferhadije. Kazu da ce im smetati svakodnevno zavijanje za munare. :x
mIRCerka

#33 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

Vozdra raja wrote:
bomba wrote:Pa pita li iko nas gradjane ili ljude koji zive na Ciglanama da li se slazu da im se pod prozorom i u sred jednog sarajevskog elitnog mjesta izgradi dzamija ???? Pa ima ljudi i drugih nacionalnosti i vjeroispovjesti u ovom gradu.
A gdje se dzamija treba graditi, ako ne kod domova i pod prozorima? Mozda u nekoj sumi... :-? Eto neka si nam ti rekao da dzamijama nije mjesto medju gradjanima(onda valjda samo medju seljacima) i elitama. A to sto ima jos nacionalnosti u tom gradu nije razlog da se dzamija ne smije graditi. Mi smo multietnicko drustvo, i crkve i dzamije nam ne smiju smetati!!

Nego da ti nisi posao stopama onog holandjanina...? :-? :?: Da se nisi nasukao na njegov film mozda... 8) :?

Cetnici nam nikada nece moci porusiti vise dzamija koliko mi mozemo napraviti novih, ljepsih, i vecih. Ovako je jednom neko kazao.
Cisto informativno, koliko ih ima pod tvojim prozorom? Ili koliko ih vidis s prozora?
mamatajo1965

#34 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mamatajo1965 »

Vozdra raja wrote:

U gradu ih je dovoljno,bilo dosta za predratne vjernike,sto ne bi bilo i za ove dosljake....sto skinuse KPJ dres i pravo u prvi saf....
mIRCerka

#35 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

NE SPAMAJTE, ili pomozite bombi da sroci upit, ili da zakljucam, bice treca danas zakljucana.
mamatajo1965

#36 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mamatajo1965 »

mIRCerka wrote:NE SPAMAJTE, ili pomozite bombi da sroci upit, ili da zakljucam, bice treca danas zakljucana.
Tu smo za bombu.
Tesssa

#37 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by Tesssa »

O ovoj dzamiji se prica vec 3 godine. Mislim da je sad, na zalost gotovo... :zzzz:
fantom slobode

#38 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by fantom slobode »

Moze li se u dopisu spomenuti papagajka onako makaar usput, mozda je sruse.A prije dopisa treba otici do gradjana Ciglana i skupiti potpise, da su protiv.Moze i nesto kod Goge, zbog raje sa autima, svi ce potpisati namah.Nemojte do pijacara, da vas ko ne razbije!!!
I ima li sta od silovanja one moje komsinice, ako to ko organizuje, ja cu pokupiti potpise u svom haustoru.13 od mene, je li dosta???? A mozda i 14, jer nakon seksa, komsinica bi mogla i dva put potpisati :) Samo dajte kakvog kome se ne gadi :)
bosan

#39 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by bosan »

Uh al su se cafiri okupili :D :D :D
mIRCerka

#40 Re: Izgradnja dzamije na Ciglanama

Post by mIRCerka »

Tesssa wrote:O ovoj dzamiji se prica vec 3 godine. Mislim da je sad, na zalost gotovo... :zzzz:
Hvala na info.
BOMBA, imas ovdje neke koji su zainteresirani da ti pomognu, javi im se privatnom porukom, ja temu MORAM zakljucat da ne bi bili ljudi bezze banirani radi ispoljavanja fasizma i vrijedjanja na nacio osnovi, sto se obicno desi na trecoj stranici.
PS Ovo je treca tema DANAS ZAKLJUCANA A VEZANA ZA DZAMIJU NA CIGLANAMA.
Locked