Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
brinetta

#351 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

[quote="amrica"]ne moras, ja sta dam dacu od sebe i za sebe, a ne za javnost :D :D :D :D[/quot
Mislila sam na vijest o teroristickom napadu na dzamiju a ne na donaciju,
KemooSA

#352 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by KemooSA »

Jednog dana sam stajao na Skenderiji i cekajuci prijatelja gledao nekakav djeciji festival.Na razglas je voditelj govorio imena skola koje ucestvuju i tako je spomenuo i jednu skolu sa Pala.Odjednom se sa svih strana pocelo oriti "ubi,ubi,ubi Srbinaaaaaaa,Srbinaaaaaaaa"....U pitanju su bila djeca od 10-12 god.
Da me neko pogresno ne shvati ubijedjen sam kad bi se isti festival odrzavao u Banja Luci vjerovatno bi se desio isti scenario.
Tog dana sam shvatio da je BOSNA I HERCEGOVINA NEIZLIJECIVO BOLESNA DRZAVA!!! Znam da ce biti onih koji se nece slagati i koji ce me popljuvati,al eto volio bih da mi neko objasni ako dijete od deset godina moze govoriti takve stvari svojim vrsnjacima druge vjere sta onda ocekivati u buducnosti !?
Nagledacemo se i naslusati jos ovakvih sranja poput paljenja ove dzamije (slucajnog ili namjernog) i mislim da nam buducnost nece donijeti ama bas nista pozitivno!!
madner

#353 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

Brisbane wrote:Ja sam siguran da se obrnuto desilo da bi Srbi proglasili nezavisnost i sto oni kazu: "digla bi se kuka i motika".
Nema teorije, Srbima je domet zastrasivanje.

Prije 15 godina gadjali su Zagreb avionima, prosle godine su palili gume i bacali kamanje na granici sa Kosovom.

Samo nikako da mi skontamo kolko su pali.
FLOCK

#354 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

Nisam vidio ovu Latinicu da je osudila napad na episkopa SPC u Bos Petrovcu prosle godine??
Last edited by FLOCK on 09/12/2008 01:11, edited 1 time in total.
brinetta

#355 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

BaileyS wrote:@topla voda i @brinneta u pravu ste kad kazete da su sigurnost i pravna drzava osnova za normalan zivot a male su sanse da se to ostvari u manjem entitetu. Mislim da poslije ovakvih stvari mora svima biti jasno da treba ici ka ukidanju entiteta a ne stvaranju jos jednog. Koliko god je lose stanje za Bosnjake u Stocu ili za Hrvate u Kaknju, opet se osjecaju puno sigurnije jer postoje nekakve institucije koje su zajednicke. Povratnicima u manji entitet puno je gore, tamo je sve jednonacionalno, kako na lokalnom tako i na entitetskom nivou.

Ovo o cemu govori @mostarac takodje ima mjesta

Ja sam nedavno pravio paralelu Istocno Sarajevo - Istocni Mostar, ko je kriv sto je npr stadion Slavije u Lukavici Nou Camp u poredjenju sa stadionom Veleza u Vrapcicima? Nasi politicari i mi kao zajednica mislimo da je povratak i OPSTANAK nesto sto ce se samo od sebe rijesiti.

Znam da je malo off topic, na koliko je osudjen onaj sto je pucao zoljom na dzamiju u juznom Mostaru? Bilo je to prosle godine u vrijeme ramazana, cini mi se.

+

nadjose li ikad ko je bacio eksplozivnu napravu na ljude na autobuskom stajalistu na Dobrinji u periodu nakon ubistva pokojnog Denisa? Tada mene napadose da dizem tenzije, kao nasi politicari su narucili bombu da skrenu paznju i smire proteste :-) stvarno, kakve smo mi budale dobro ikako zivimo. Valjda kontamo ako zazmirimo i ignorisemo probleme, oni nam se nece ponavljati. Tako smo uvijek funkcionisali, bilo da se radi o 1918, 39', 41', 45', 91', ili 2008, mi se ne mijenjamo.
Vidis, bila bih sretna da se ti entiteti mogu ukinuti ali da li vise jasno da oni ne zele sa nama?
Da je to prosto nemoguce, nazalost!
madner

#356 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

FLOCK wrote:Nisam vidio ovu Latinicu da je osudila napad episkopa SPC u Bos Petrovcu prosle godine??
Nisam te ni ja vidio da si osudio onog Austrijskog monstruma Fritzla.

Zakljucujem da ga podrzavas. :roll:
madner

#357 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

brinetta wrote: Vidis, bila bih sretna da se ti entiteti mogu ukinuti ali da li vise jasno da oni ne zele sa nama?
Ja zadnji put kad sam pogledo na kartu pisalo je BiH. Entiteti su dio BiH. Ko nece da zivi u BiH trebao bi razmislit o emigraciji.
FLOCK

#358 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

madner wrote:
FLOCK wrote:Nisam vidio ovu Latinicu da je osudila napad episkopa SPC u Bos Petrovcu prosle godine??

Da....ali oko njega se ne bi digla ovolika prasina kao kada izuduraju episkopa u Petrovcu ili zapale dzamiju u Fazlagica kuli-i ti branis svoje a ja svoje :-D
Nemoj te se brukati....i danas vam je Karadzic heroj u RS a Naser Oric u Federaciji
sarlo

#359 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sarlo »

Nije bitno da li se neko/a zove Biljana ili Amra ili delightful. Bitno je da je karakter, licnost, kako kazu covjek. Bitno je da nije ....
Ako neko naciji nad kojom je izvrsen genocid spocitava krivicu, ako neko narodu nad kojim je izvrsen genocid stalno ponavlja da su to oni sami uradili, da su se granatirali, izvrsili samoubistva, da su sami sebi podmetnuli grijalicu da zapale svoj vjerske objekte taj neko je...
"....danas su Muslimani opet ubijali svoju djecu..." ratni dnevnik srne. Sta reci za ovakve ljude. Ne to nisu ljudi.
"....u Fazlagica Kuli se danas desio interesantna saobracajna nesreca, dzip je naletio na nagaznu protivtenkovsku minu, jedna osoba je poginula, druga tesko povrijedjena...." voditeljica Biljana-Amra se smjeska dok ovo izgovara u dnevniku srne 2002-3 godine.
S obzirom da je sruseno i zapaljeno preko 600 dzamija i da se ne pamti da je neka dzamija ovako izgorjela jer su se grijalice zapalili ta mogucnost je nikakva.
Prva pretpostavka je da su dzamiju zapalili cetnici.
Sve drugo je manipulacija.
I to je istina na kraju krajeva.
Last edited by sarlo on 09/12/2008 01:21, edited 1 time in total.
brinetta

#360 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

KemooSA wrote:Jednog dana sam stajao na Skenderiji i cekajuci prijatelja gledao nekakav djeciji festival.Na razglas je voditelj govorio imena skola koje ucestvuju i tako je spomenuo i jednu skolu sa Pala.Odjednom se sa svih strana pocelo oriti "ubi,ubi,ubi Srbinaaaaaaa,Srbinaaaaaaaa"....U pitanju su bila djeca od 10-12 god.
Da me neko pogresno ne shvati ubijedjen sam kad bi se isti festival odrzavao u Banja Luci vjerovatno bi se desio isti scenario.
Tog dana sam shvatio da je BOSNA I HERCEGOVINA NEIZLIJECIVO BOLESNA DRZAVA!!! Znam da ce biti onih koji se nece slagati i koji ce me popljuvati,al eto volio bih da mi neko objasni ako dijete od deset godina moze govoriti takve stvari svojim vrsnjacima druge vjere sta onda ocekivati u buducnosti !?
Nagledacemo se i naslusati jos ovakvih sranja poput paljenja ove dzamije (slucajnog ili namjernog) i mislim da nam buducnost nece donijeti ama bas nista pozitivno!!

Da da, razumijem, mozda su medju tom djecom bili i moji rodjaci koji su rodjeni u Sarajevu, u ratu i koji su prve godine svoga zivota proveli u podrumu zahvaljujuci cetnickoj bandi sa okolnih brda. I koji su prvo culi za Radovana i centike a tek nekad kasnije 96 spoznali da osim makarona postoje i banane, da usisivac ne ujeda da fenom susis kosu itd itd A za to vrijeme su mali banjalucani slusali srpske patriotske pjesme i pozive u boj, i dan danas ih slusaju i velicaju svesrpsku zemlju. I ne odustaju od svog plana. I imaju vjeronauku od vajkada (licno nisam za tu opciju) i uce svoju istoriju i tamo se svaki dan radjaju (na njihovu stetu) mali nacionalisti jer ih tako uce.
Znas, u pravu si, BiH je neizljeciva drzava. I znas sta jos, Muslimani bi rado oprostili ali Srbi nece....................
madner

#361 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

FLOCK wrote:
madner wrote:

Da....ali oko njega se ne bi digla ovolika prasina kao kada izuduraju episkopa u Petrovcu ili zapale dzamiju u Fazlagica kuli-i ti branis svoje a ja svoje :-D
Nemoj te se brukati....i danas vam je Karadzic heroj u RS a Naser Oric u Federaciji
Pricaj za sebe, to sto si ti zatucani fasista ne znaci da sam i ja, ili neko drugi.

Znam da bi ti bilo lakse, jer onda se ne bi osjecao kao ljudski odpad kad vidis da neko brani principe koje ti nisu u stanju ni svatit, ali to je opet do tebe.
brinetta

#362 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

madner wrote:
brinetta wrote: Vidis, bila bih sretna da se ti entiteti mogu ukinuti ali da li vise jasno da oni ne zele sa nama?
Ja zadnji put kad sam pogledo na kartu pisalo je BiH. Entiteti su dio BiH. Ko nece da zivi u BiH trebao bi razmislit o emigraciji.
Pisalo je i na zidu "ona stvar" pa kad je tip opipao uvidio je da je zid. Rado bih zivjela u BiH! Ne daju mi!
amrica

#363 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

A jos uvijek se ne zna kako je nastao požar u džamiji....

Osim brinette, ona zna, 100% sigurna, valjda je neki nadnaravni medij.... :D
FLOCK

#364 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by FLOCK »

sarlo wrote:Nije bitno da li se neko/a zove Biljana ili Amra ili delightful. Bitno je da je karakter, licnost, kako kazu covjek. Bitno je da nije ....
Ako neko naciji nad kojom je izvrsen genocid spocitava krivicu, ako neko narodu nad kojim je izvrsen genocid stalno ponavlja da su to oni sami uradili, da su se granatirali, izvrsili samoubistva, da su sami sebi podmetnuli grijalicu da zapale svoj vjerske objekte taj neko je...
"....danas su Muslimani opet ubijali svoju djecu..." ratni dnevnik srne. Sta reci za ovakve ljude. Ne to nisu ljudi.
"....u Fazlagica Kuli se danas desio interesantna saobracajna nesreca, dzip je naletio na nagaznu protivtenkovsku minu, jedna osoba je poginula, druga tesko povrijedjena...." voditeljica Biljana-Amra se smjeska dok ovo izgovara u dnevniku srne 2002-3 godine.
S obzirom da je sruseno i zapaljeno preko 600 dzamija i da se ne pamti da je neka dzamija ovako izgorjela jer su se grijalice zapalili ta mogucnost je nikakva.
Da,samo nisi pravican iako mislis da jesi.
Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
BaileyS

#365 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by BaileyS »

brinetta wrote:
BaileyS wrote:@topla voda i @brinneta u pravu ste kad kazete da su sigurnost i pravna drzava osnova za normalan zivot a male su sanse da se to ostvari u manjem entitetu. Mislim da poslije ovakvih stvari mora svima biti jasno da treba ici ka ukidanju entiteta a ne stvaranju jos jednog. Koliko god je lose stanje za Bosnjake u Stocu ili za Hrvate u Kaknju, opet se osjecaju puno sigurnije jer postoje nekakve institucije koje su zajednicke. Povratnicima u manji entitet puno je gore, tamo je sve jednonacionalno, kako na lokalnom tako i na entitetskom nivou.

Ja sam nedavno pravio paralelu Istocno Sarajevo - Istocni Mostar, ko je kriv sto je npr stadion Slavije u Lukavici Nou Camp u poredjenju sa stadionom Veleza u Vrapcicima? Nasi politicari i mi kao zajednica mislimo da je povratak i OPSTANAK nesto sto ce se samo od sebe rijesiti.

Znam da je malo off topic, na koliko je osudjen onaj sto je pucao zoljom na dzamiju u juznom Mostaru? Bilo je to prosle godine u vrijeme ramazana, cini mi se.

+

nadjose li ikad ko je bacio eksplozivnu napravu na ljude na autobuskom stajalistu na Dobrinji u periodu nakon ubistva pokojnog Denisa? Tada mene napadose da dizem tenzije, kao nasi politicari su narucili bombu da skrenu paznju i smire proteste :-) stvarno, kakve smo mi budale dobro ikako zivimo. Valjda kontamo ako zazmirimo i ignorisemo probleme, oni nam se nece ponavljati. Tako smo uvijek funkcionisali, bilo da se radi o 1918, 39', 41', 45', 91', ili 2008, mi se ne mijenjamo.
Vidis, bila bih sretna da se ti entiteti mogu ukinuti ali da li vise jasno da oni ne zele sa nama?
Problem je @brinetta da sve cesce mozes cuti politicare koji kao predstavljaju nas a i dobar dio javnosti, prvenstveno one kojima je guzica na sigurnom u Sarajevu, Tuzli ili Zenici, da ni stvaranje treceg entiteta ne bi trebao biti neki problem. Kao najvaznije je da se dogovorimo a to sto je to na stetu nekog Bosnjaka iz Stoca ili Hrvata iz Kaknja, who cares.

Mi trebamo ici na ukidanje entiteta a stvaranje jos jednog ne prihvatati ni za zivu glavu.
madner

#366 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by madner »

brinetta wrote:
madner wrote:
Pisalo je i na zidu "ona stvar" pa kad je tip opipao uvidio je da je zid. Rado bih zivjela u BiH! Ne daju mi!
Defetiziam nije nikad nista promjenio na bolje. RS je dio BiH, BiH je unitarna drzava, sve ovlasti koje ima RS su prenesene od BiH i mogu se i oduzet od strane BiH.
Kad ce to bit ne znam, nadam se uskoro, ali RS nije trajna kategorija.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#367 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

madner wrote:

;-)

A gle kako me proziva, kao da vam ja vedrim i oblacim. :D

Uzgred, dobar je onaj clanak o Bajramu u Nevesinju. Dva bijela medvjeda presla na pravoslavlje, ostali dodju turisticki 1-2 X godisnje ( kroz metar snijega ;-) ), i sve savrseno fercera. Idila.
frakson

#368 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by frakson »

BiH stvarnost

Dominantna religija u BiH je islam, ali uočeno je i snažno prisustvo srpsko-grčko-ruske Pravoslavne Crkve, te Katolicizma, Bogumilstva i paganizma. Te religije su zapravo samo paravan za ono što Bosanci uistinu obožavaju: rakiju, duhan i fudbal. Muslimani (balije) igraju fudbal u dimijama ADDIDAS da im lopta nebi prošla kroz noge. Srbi (četnici) su promašili ceo fudbal, a Hrvati (ustaše) su najčešće isključeni iz igre. Zanimljivost je da među navijačima svih navedenih nacionalnosti nema impotentnih: sucima svi ponešto jebu ...!

Nastavak nedavnih ratova drugim sredstvima vodi se kroz novovjeko sakralno neimarstvo: ne žali se (tudjih!) novaca da se svaki entitet potrudi podići što veći i viši minaret / križ / krst po mogućnosti na nekom dominantnom lokalnom brdu, s kojeg su do jučer pucali topovi, a sad nekima puca pogled, a nekima puca kurac za običnu raju.
brinetta

#369 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

amrica wrote:A jos uvijek se ne zna kako je nastao požar u džamiji....

Osim brinette, ona zna, 100% sigurna, valjda je neki nadnaravni medij.... :D

No comment :run:
amrica

#370 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by amrica »

sarlo wrote:Nije bitno da li se neko/a zove Biljana ili Amra ili delightful. Bitno je da je karakter, licnost, kako kazu covjek. Bitno je da nije ....
Iz kojeg sanatorijuma si ti pobjegao? :shock:
sarlo

#371 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by sarlo »

FLOCK wrote:
Da,samo nisi pravican iako mislis da jesi.
Koliko zlocina nad Srbima stoji u Sud BIH?? :shock:
Ne znam. Kad govorim o kolektivitetima Bosanski Srbi su izvrsili genocid nad Bosanskim Muslimanima.
Borio sam se, jedan dan doduse, protiv onih jedinica Armije R BiH koji su vrsile zlocine. "Gurnuo glavu u torbu" u borbi protiv zlocina. Samo zato jer je to pitanje casti.
brinetta

#372 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by brinetta »

BaileyS wrote:
brinetta wrote:

+

Problem je @brinetta da sve cesce mozes cuti politicare koji kao predstavljaju nas a i dobar dio javnosti, prvenstveno one kojima je guzica na sigurnom u Sarajevu, Tuzli ili Zenici, da ni stvaranje treceg entiteta ne bi trebao biti neki problem. Kao najvaznije je da se dogovorimo a to sto je to na stetu nekog Bosnjaka iz Stoca ili Hrvata iz Kaknja, who cares.

Mi trebamo ici na ukidanje entiteta a stvaranje jos jednog ne prihvatati ni za zivu glavu.
U potpunosti se slazem ali kako? Sta mozemo uraditi ti i ja? Nista! Vecina ih je nazalost za entitete. Muka me hvata od toga ali sta da radim, nemocna sam, mogu se samo ovako prazniti i polemisati.
Ko glasa za te politicare? Vecina! ja i ti smo manjina
KemooSA

#373 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by KemooSA »

brinetta wrote:
KemooSA wrote:Jednog dana sam stajao na Skenderiji i cekajuci prijatelja gledao nekakav djeciji festival.Na razglas je voditelj govorio imena skola koje ucestvuju i tako je spomenuo i jednu skolu sa Pala.Odjednom se sa svih strana pocelo oriti "ubi,ubi,ubi Srbinaaaaaaa,Srbinaaaaaaaa"....U pitanju su bila djeca od 10-12 god.

Da da, razumijem, mozda su medju tom djecom bili i moji rodjaci koji su rodjeni u Sarajevu, u ratu i koji su prve godine svoga zivota proveli u podrumu zahvaljujuci cetnickoj bandi sa okolnih brda. I koji su prvo culi za Radovana i centike a tek nekad kasnije 96 spoznali da osim makarona postoje i banane, da usisivac ne ujeda da fenom susis kosu itd itd A za to vrijeme su mali banjalucani slusali srpske patriotske pjesme i pozive u boj, i dan danas ih slusaju i velicaju svesrpsku zemlju. I ne odustaju od svog plana. I imaju vjeronauku od vajkada (licno nisam za tu opciju) i uce svoju istoriju i tamo se svaki dan radjaju (na njihovu stetu) mali nacionalisti jer ih tako uce.
Znas, u pravu si, BiH je neizljeciva drzava. I znas sta jos, Muslimani bi rado oprostili ali Srbi nece....................
Eto sve si rekla...zacarani krug mrznje i netrpeljivosti se nastavlja!!!
A da bi Bosnjaci oprostili to cisto sumnjam i prosto ne vjerujem.Ljudi su dosta toga izgubili i puno prepatili.Mozes li ti npr. ocekivati od nekog iz Srebrenice da oprosti i prihvati R.S i njihovu policiju kao sastavni dio BiH ?
Zwanziger

#374 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Zwanziger »

Cekajte ljudi, jos nije utvrdjen uzrok pozara. Ne bi valjalo, nakon ovih komentara, da se utvrdi da Srbi nisu umijesani u podmetanje pozara.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#375 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli

Post by Latina »

madner wrote:
Pricaj za sebe, to sto si ti zatucani fasista ne znaci da sam i ja, ili neko drugi.

Znam da bi ti bilo lakse, jer onda se ne bi osjecao kao ljudski odpad kad vidis da neko brani principe koje ti nisu u stanju ni svatit, ali to je opet do tebe.
Nije svatit jalijasu, nego shvatiti. Za ostalo svaka cast. :thumbup:
Locked