Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
-
vjeverica.nada
#1 Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Do temelja izgorjela džamija u selu Fazlagića kula nedaleko od Gacka
BiH - Crna kronika | Ponedjeljak, 08 Prosinac 2008
Kako je za mostarski radio STUDIO 88 potvrdio trebinjski imam Husein Efendija Hodžić, sinoć je do temelja izgorjela džamija u selu Fazlagića kula nedaleko od Gacka. Efendija Hodžić nije želio nagađati o podmetanju požara do okončanja istrage.
Više informacija do okončanja istrage nisu mogli dati ni u Policijskoj postaji Gacko.
Selo Fazlagića kula nalazi se na području općine Gacko u Republici Srpskoj. Već na početku rata, svi stanovnici ovog pretežno bošnjačkog sela su protjerani, a selo je potpuno razoreno.
U godinama nakon rata, oko 50 stanovnika uspjelo se vratiti i ostati u Fazlagića kuli unatoč brojnim incidentima i napadima na povratnike...
Kako je za mostarski radio STUDIO 88 potvrdio trebinjski imam Husein Efendija Hodžić, sinoć je do temelja izgorjela džamija u selu Fazlagića kula nedaleko od Gacka. Efendija Hodžić nije želio nagađati o podmetanju požara do okončanja istrage.
Više informacija do okončanja istrage nisu mogli dati ni u Policijskoj postaji Gacko.
Selo Fazlagića kula nalazi se na području općine Gacko u Republici Srpskoj. Već na početku rata, svi stanovnici ovog pretežno bošnjačkog sela su protjerani, a selo je potpuno razoreno.
U godinama nakon rata, oko 50 stanovnika uspjelo se vratiti i ostati u Fazlagića kuli unatoč brojnim incidentima i napadima na povratnike...
- Bosanac sa dna kace
#2 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ne ovo nije terorizam, ne ovo nije napada na povratnike...ovo djelo su pocnile selefije, sace se Miletic oglasit povodom toga...vjeverica.nada wrote:Do temelja izgorjela džamija u selu Fazlagića kula nedaleko od Gacka
- Prozor
#3 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
hajde da vidimo koliko ce ova tema dobiti stranica!
Uhh, i to na Bajram, Husein ef. je za mene najveci heroj ovog naroda u ovo doba..!

Uhh, i to na Bajram, Husein ef. je za mene najveci heroj ovog naroda u ovo doba..!
-
pure_love
#4 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
MA OVO JE VISE PRESLO SVE GRANICE,ONAJ KO MI PRVI SPOMENE SUZIVOT

-
Kinder
#5 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Nije izgorijela do temelja već samo malo krova.Naravno i ovo je za svaku osudu.Sramota
- Bosanac sa dna kace
- Prozor
#7 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
hajde bjezi nemoj da mi tu prosipas svoju fasisticku politiku i to da koristis stradanje ove dzamije kao povod! kako te nije stid!pure_love wrote:MA OVO JE VISE PRESLO SVE GRANICE,ONAJ KO MI PRVI SPOMENE SUZIVOT![]()
![]()
sad si vec 100% udesio temu, hvala ti!
-
pure_love
#8 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Kinder wrote:Nije izgorijela do temelja već samo malo krova.Naravno i ovo je za svaku osudu.Sramota
kako na vjestima kazu skroz?
- Prozor
#9 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
da, na to sam i mislio, htjedoh napisati kakva bi bila reakcija da se ovo desilo recimo pravoslavnoj crkvi u Sarajevu ali posustah...Bosanac sa dna kace wrote:uporediti
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=57449
- Latina
- Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.
#10 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Zato sto imamo iskustvo bajramskih poruka iz ovih krajeva ( koliko ono bijase srusenih i zapaljenih dzamija u toku rata ) ?babilon wrote:Zasto me ovo ne cudi
Ali mrznja uvijek vise unistava onoga koji mrzi nego objekat mrznje.
Dzamiju ce ljudi ponovo sagraditi ( ako treba i od celika ), ali ovakvim likovima fashistickog uma - spasa nema. Mozes misliti kakav je to mentalni sklop koji podmetne vatru na neciju bogomolju. Meni ih je zao.
-
Kinder
#11 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Polako,možda će "reakcija" biti ista.Možda se majmun(i) pohvataju.Prozor wrote:da, na to sam i mislio, htjedoh napisati kakva bi bila reakcija da se ovo desilo recimo pravoslavnoj crkvi u Sarajevu ali posustah...Bosanac sa dna kace wrote:uporediti
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =3&t=57449
-
Kinder
#12 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
http://www.sarajevo-x.com/clanak/081208009pure_love wrote:Kinder wrote:Nije izgorijela do temelja već samo malo krova.Naravno i ovo je za svaku osudu.Sramota
kako na vjestima kazu skroz?
Last edited by Kinder on 08/12/2008 10:55, edited 1 time in total.
-
brinetta
#13 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Prosto da ne vjerujes!
Muslimanima je poruka jasna, Gacko i I. Hercegovinu zaboravite.
A da je kojim slucajem zapaljena crkva na Bozic i do CNN-a bi stiglo, ovako..........
A da je kojim slucajem zapaljena crkva na Bozic i do CNN-a bi stiglo, ovako..........
-
popajic
#14 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Kad u ovoj drzavi dodje do toga da zajedno istim arsinom osudimo svaki oblik ekstremizma,profashizma- bice onda nade za nas.
ja ovako nesto iz dna duse osudjujem,ali osudjujem i svaki ostali ekstremizam ,a onda dobijem epitet islamofob,komunjara i druge raznorazne nebuloze.
TO nas gura u propast !
ja ovako nesto iz dna duse osudjujem,ali osudjujem i svaki ostali ekstremizam ,a onda dobijem epitet islamofob,komunjara i druge raznorazne nebuloze.
TO nas gura u propast !
- Latina
#15 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Pravoslavna Crkva je dio Sarajeva kao i ostale crkve, sinagoge i dzamije. Ko ne postuje svoje, ne postuje ni tudje.Prozor wrote: da, na to sam i mislio, htjedoh napisati kakva bi bila reakcija da se ovo desilo recimo pravoslavnoj crkvi u Sarajevu ali posustah...
Ovu dzamiju su zapalili huligani i to je to. Neka, na obraz ( koji nemaju ) im.
- Prozor
#16 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
ama, popajic, osudjujem i ja sve esktremizme, ali ovdje je rijec o tome da napadi na crkve ili cak uznemiravanje krscanskih objekata dobiva ogroman publicitet i uz to burne diskusije, valjda sto se desilo "kod nas"....gdje se to, normalno, ne smije desavati.... a kada se desi "kod njih", kada se napadne dzamija, a kamoli uznemiri, o tome ne bude ni rasprave ni galame jer jerbo to se non-stop desava...popajic wrote:Kad u ovoj drzavi dodje do toga da zajedno istim arsinom osudimo svaki oblik ekstremizma,profashizma- bice onda nade za nas.
TO nas gura u propast !
ps mrzim vrsiti ovakve uporedbe, ali ne znam kako drukcije da se izrazim
- Prozor
#17 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
da, da, huligani, pojedinci.... a sta je sa time sto spomenuti Husen ef. Hodzic vec godinama se bori za prava muslimana u istocnoj Hercegovini, sto svako malo dozivljava uznemiravanje, verbalno, fizicko, od vlasti, pojedinaca, huligana....?Latinica wrote:Pravoslavna Crkva je dio Sarajeva kao i ostale crkve, sinagoge i dzamije. Ko ne postuje svoje, ne postuje ni tudje.Prozor wrote: da, na to sam i mislio, htjedoh napisati kakva bi bila reakcija da se ovo desilo recimo pravoslavnoj crkvi u Sarajevu ali posustah...
Ovu dzamiju su zapalili huligani i to je to. Neka, na obraz ( koji nemaju ) im.
PS Naravno da su P. Crkva, ostale crkve, sinagoge i dzamije dio Sarajeva, ne znam sta te u mom postu navelo da zakljucis drugacije?
- Latina
#18 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Politicari dobijaju dobre plate da bi rijesili pitanja te vrste. Njih upitaj zbog cega to ne zaustave, a ne mene.Prozor wrote:
da, da, huligani, pojedinci.... a sta je sa time sto spomenuti Husen ef. Hodzic vec godinama se bori za prava muslimana u istocnoj Hercegovini, sto svako malo dozivljava uznemiravanje, verbalno, fizicko, od vlasti, pojedinaca, huligana....?
Pa nista, upitao si kakva bi reakcija bila, pa sam zato napisala.PS Naravno da su P. Crkva, ostale crkve, sinagoge i dzamije dio Sarajeva, ne znam sta te u mom postu navelo da zakljucis drugacije?
- Prozor
#19 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Pa zar nije onda posao politicara da se pobrinu za agresivne vehabije, zasto o tome ovdje raspravljamo?
-
pure_love
#20 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
najvise me nerviraju ovi dupli arsini
do sada bi u bosni bio urnebes da se radilo o crkvi na dan Bozica
- sekiracija
#21 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Ma nece biti rata pa oni palili ne palili. 
- Latina
#22 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
U pravu je @B-s-d-k. Tema o jaranima koji su pokucali na vrata crkve je bila za - jedva zivu glavu izvuci.popajic wrote:Kad u ovoj drzavi dodje do toga da zajedno istim arsinom osudimo svaki oblik ekstremizma,profashizma- bice onda nade za nas.
TO nas gura u propast !
vozdra komunjaro
-
rihakm
#23 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Nikad ne reci nikad!brinetta wrote:Prosto da ne vjerujes!
- HAVANA
#24 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
popajic wrote:Kad u ovoj drzavi dodje do toga da zajedno istim arsinom osudimo svaki oblik ekstremizma,profashizma- bice onda nade za nas.
TO nas gura u propast !
- Latina
#25 Re: Izgorjela džamija u Fazlagića kuli
Koji dupli arsini ? Licno sam rezignirana, jer se ovo desilo previse puta da bih osjecala bilo sta drugo. Tebi niko ne brani da organizujes proteste u vezi s ovim. Ovo jeste velika provokacija i istom se trebaju pozabaviti nasi vrli politicari i Islamska zajednica.pure_love wrote:najvise me nerviraju ovi dupli arsini