Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Izgorila nam je fiat marea, 98g, 1,9, dizel. Prednji kraj je gotovo uništen i od nekog popravka ili neceg slicnog nema ništa. Šta nam je najbolje uraditi, željezo, auto-otpad, iskoristiti papire i ako neko je neko imao slicnu situaciju šta misli koliko bi se love moglo izvuci
Jbg šteta. Papire možeš pokušati prodati, a ostalo ako imaš živaca rastavi na proste faktore pa ono što valja fino prodaš, a ostatak na otpad. Mislim da tako možeš izvući najviše.
prije neka dva mjeseca sam imao totalku sa istim autom.mi smo prosli nekako neozlijeđeni ( prijelom nosa i rebro ne brojim), ali auto kao da je neko zguzvao ko limenku. na otpadu sam dobio 300 maraka .
ne znam kako ti ovaj post moze pomoc, ali eto
Admir_1984 wrote:Izgorila nam je fiat marea, 98g, 1,9, dizel. Prednji kraj je gotovo uništen i od nekog popravka ili neceg slicnog nema ništa. Šta nam je najbolje uraditi, željezo, auto-otpad, iskoristiti papire i ako neko je neko imao slicnu situaciju šta misli koliko bi se love moglo izvuci
Nazalost u ovim situacijama otpad je najbolje rjesenje. Skidanje dijelova i prodaja jeste opcija je patnja (pogotovo sa paljevine) ako nisi od tog posla, jer osim sto traje da se izvuce koji dinar viska takodjer trazi vremena, alat i prostor, kako za olupinu tako za dijelove.
Ma ako ima kuću i volju može natenane skinuti zadnja vrata, gepek vrata, zadnju šajbu, štope, gume, amortizaciju, sjedišta ako su čitava, volan sa jastukom(ako nije to gorilo). Opet nisu neke pare, ali daleko više nego na otpadu.
Koliko ja mogu da vidim na slici prednja sabja je ciknula, stakla crna iznutra, vatrogasac i vatrogasno crijevo pored sto znaci da je sve unutra, ako nije naceto direktno vatrom, onda osteceno temperaturom, garezi i vodom i da od unutrasnjosti tanko sta ima.
E onda na žalost otpad, jer ovde popravke nema. Ili da ga pokušaš prodati nekome kome treba takav za bar malo više novca nego na otpadu. Mada i ispravnim su cijene bagatelne pa ne očekuj puno.
goran16v wrote:Koliko ja mogu da vidim na slici prednja sabja je ciknula, stakla crna iznutra, vatrogasac i vatrogasno crijevo pored sto znaci da je sve unutra, ako nije naceto direktno vatrom, onda osteceno temperaturom, garezi i vodom i da od unutrasnjosti tanko sta ima.
Sjedišta su koliko toliko ok, šajba i tabla uništene
da je vaše auto koliko bi otprilike love tražili otpadu za njega (cuo sam da su samo papiri 200km, al bojim se da ce teško kome trebati to za ovako auto, a kamoli dati baš te pare za papire)
Admir_1984 wrote:
Sjedišta su koliko toliko ok, šajba i tabla uništene
da je vaše auto koliko bi otprilike love tražili otpadu za njega (cuo sam da su samo papiri 200km, al bojim se da ce teško kome trebati to za ovako auto, a kamoli dati baš te pare za papire)
Nazalost cim je zahvatilo tablu i sajbu komplet unutrasnost je upila toliko garezi i dima da je gotovo neiskoristiva (cak i sa se dosta toga nije izvitoperilo od temp, a jeste), a narocito ako je unutrasnjost gasena smrkom.
Last edited by goran16v on 03/07/2013 23:37, edited 1 time in total.
pa probaj staviti na pik, napiši kako je šta jepa vidi hoće li biti interesenata, šta ponude
probaj auto otpad
i otpad tj otkup starog željeza (cijena trenutno i nije baš neka)
vazi wrote:Zao mi je sto ti se to desilo jer to je sigurno hem prilicno shokantno a bogami i skupo i sigurno nije lako gledati auto kako nestaje u dimu.
ipak , izvin'te, cemu mogu posluziti ti papiri? ne kontam kako prodati papire od auta koje ide na otpad i cemu bi ti papiri mogli posluziti?
npr neko doveze fiata iz neke evropske zemlje, starije od 7 godina i ne može ga registrovat. onda uzme ove papire i registruje, tj fiktivno se vodi da je "naše" auto još u životu. a onaj što to radi dobije jefitno auto, jer su mnogo jeftinija auta koja se ovde ne mogu registrovat, tj ocariniti
vazi wrote:Zao mi je sto ti se to desilo jer to je sigurno hem prilicno shokantno a bogami i skupo i sigurno nije lako gledati auto kako nestaje u dimu.
ipak , izvin'te, cemu mogu posluziti ti papiri? ne kontam kako prodati papire od auta koje ide na otpad i cemu bi ti papiri mogli posluziti?
npr neko doveze fiata iz neke evropske zemlje, starije od 7 godina i ne može ga registrovat. onda uzme ove papire i registruje, tj fiktivno se vodi da je "naše" auto još u životu. a onaj što to radi dobije jefitno auto, jer su mnogo jeftinija auta koja se ovde ne mogu registrovat, tj ocariniti
a-ha, ok , sad kontam, hvala na pojasnjenju i u svakom slucaju sretno.
Zar to nije krivicno djelo? Ne pravim se pametan, samo pitam.
Krivicno djelo je kada prodjes na tehnickom sa autom iz osamdesetih. KD je i kada na tehnickom imas auto bez tablica i samo mijenjas tablice.
KD je i kada popravis automobil u radionici i ne dobijes fiskalni racun.
KD je kada politicari ne rade svoj posao pa se moras hebavati sa papirima za automobil star dvadestak godina.
I ne pravi se pametan.
golfiista wrote:Krivicno djelo je kada prodjes na tehnickom sa autom iz osamdesetih. KD je i kada na tehnickom imas auto bez tablica i samo mijenjas tablice.
KD je kada politicari ne rade svoj posao pa se moras hebavati sa papirima za automobil star dvadestak godina.
I ne pravi se pametan.
Fino ti kazem da se ne pravim pametan. Kako mogu papiri od jednog auta odgovarati drugom autu,a da sve bude cisto?
golfiista wrote:Krivicno djelo je kada prodjes na tehnickom sa autom iz osamdesetih. KD je i kada na tehnickom imas auto bez tablica i samo mijenjas tablice.
I ne pravi se pametan.
Fino ti kazem da se ne pravim pametan. Kako mogu papiri od jednog auta odgovarati drugom autu,a da sve bude cisto?