slusajte, opstedokazana je stvar, i sad se polako razotkriva da je globalno zatopljenje ublčeha, kako je prije bilo otopljen i manje leda a nije bilo ni volko ljudi ni industrije ni iceg, ljudi su zivili u raju, otopljenje leda je prirodan proces koji covjecanstvu moze samo krosistiti, bice vise kisa, plodnije zemlje, pustinje ce postati endemske pojave, ukratko zivot na planeti ce procvjetatsizifinho wrote:Takve stvari koje su zapravo globalni problemi se rješavaju na "vladinom" nivou, sistemskim pristupom države itd. Upravu ste.
Ali ta rješenja će opet obuhvatiti jednim dijelom sve nas kao pojedince u smislu obrazovanja, širenja svijesti i donošenja zakona sa zabranama.
Nemoj se grijati na drvo.
Nemoj vozit golfa 2.
Nemoj koristiti klima aparate koji koriste freon
Nemoj Sječi DRVA
To su 4 stvari kojih sam se evo instant mogao sjetiti, a da su izuzetno prisutne u našem društvu, ljudi im se direktno ismijavaju a nikom ni ne pada na pamet da promijeni to kod sebe.
Neki dan govorim s momkom sa sela o negativnim efektima neautorizovane sječe drva, odvali mi se momak smijat u lice. Njegov otac je takav i njegovi će biti takvi.
Uostalom, ne mora se ništa od ovog učiniti, mnogi od nas se nit griju na drva, nit voze golfa 2, nit imaju klime, nit sjeku drva
-ali mjesto što se ismijavamo, možemo malo diskutovati, na neki način probati podići svijest ljudima pa makar i kroz neki je*eni fb status. Neko će ga možda pročitat.
Mi ako budemo čekali vladu da bilo šta uradi, možemo se hladno udarati nogom u dupe. Ovdje država ne postoji, možemo se mi koliko želimo dičiti granicama našim kad smo u svijetu nula.
A sav taj potencijal neiskorišten. Jedan dio tog potencijala gori kod komšije u peći.
Izgled planete Zemlje ako se otopi sav led
- sunceKOtepsija
#26 Re: Izgled planete Zemlje ako se otopi sav led
- problemnatravunu
#27 Re: Izgled planete Zemlje ako se otopi sav led
Kapitalizam, profit po svaku cijenu, i od svega zamislivoga- pa tako i od globalno raširene propagande o globalnom zatopljavanju , po meni, veoma realna mogućnost
- limeni
#28 Re: Izgled planete Zemlje ako se otopi sav led
- Imas sve vise ljudi na ovom svijetu koje je nemoguce hraniti
- Ocekuje se konstantan rast ekonomije ali sa ogranicenim resursima
- Imas sve stariju populaciju u razvijenim zemljama
- Nafta i ostali resursi ce kad tad nestati a dostojne zamjene nema jos
- Srbi kao najstariji narod na svijetu izumiru znaci kraj je blizu
- Ocekuje se konstantan rast ekonomije ali sa ogranicenim resursima
- Imas sve stariju populaciju u razvijenim zemljama
- Nafta i ostali resursi ce kad tad nestati a dostojne zamjene nema jos
- Srbi kao najstariji narod na svijetu izumiru znaci kraj je blizu
- pici